Mysterium
Mysterium
Mysterium
Mysterium
Videó beküldése

Mysterium

Társasjáték, 2016
Értékelem!

A Mysterium egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 42 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk...

A Mysterium egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 42 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (Magyar Társasjátékdíj) és 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a minta felismerés, a finale ending, a limitált kommunikáció és a deduction mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Egyedülálló hangulatú, kooperatív, dedukciós-asszociációs játék! Bízz a szellemben, hallgass az ösztöneidre, és oldd meg a rejtvényt! Rejtélyes gyilkosság történt az ősi kastélyban. A tettes semmi nyomot nem hagyott maga után, a rendőrség tehetetlen - az ügy felgöngyölítése a játlékosokra vár!
Egyikük, az áldozat szelleme festett álomkártyákat ad a társainak, akik, mint tapasztalt médiumok, egymást segítve próbálnak meg rájönni, hogy a felkínáltak közül ki, melyik eszközzel és hol követte el a gyilkosságot? Borzongatóan misztikus társasjáték, ahol semmi sem az, aminek látszik!

Ki kopog?!
Asszociációs kooperatív nyomozás spiritiszta szeánszba oltva

Ritka nagy sikert tudhat maga mögött az az ukrán páros, akik egy orosz grafikussal kiegészülve elkészítették a Tajemnicze Domostwo -t. Gémerek világszerte rajonganak a játékért, nem csoda hát, ha az eredeti, 2013-as kiadás után tavaly megjelent a kisebb fejlesztéseken átesett verziója, amelyet a Dixit kiadója, a Libellud karolt fel.

Ismerünk pár klasszikus játékot, és asszociációsból is van már örökzöld - de olyan, ami a kettőt ötvözi, ráadásul verzióban… hát ebből nem terem minden bokorban. A Mysterium érdekes kombináció, mert egyszerre kell mindenkinek a saját feladatán gondolkodnia és a többieket segítenie. Ha ugyanis nem jut el mindenki az utolsó fázishoz, a feladatot elbukják…

A doboz is sejteti már, hogy itt valami borzongós, múlt század eleji hangulat vár minket, de amint kinyitja az ember, látható, hogy a játék elemei nagyon eltalált atmoszférát közvetítenek. Gyönyörűen illusztrált elemekkel van tele a játék, amelyek ráadásul kitűnően látják el feladatukat. A különböző kártyák és jelölők, illetve díszletek (!) olyan hátteret adnak a történethez és a feladathoz, hogy az ember úgy érzi: időutazáson vesz részt, ahol egy spiritiszta Poirot-Maigret körbe kerül.

Egy szellem, hat médium

A játékszabály egy jól felépített történettel kezdődik, ami majdhogynem egy szerepjátékok hangulatába ringatja a résztvevőket. A sztori szerint az ódon kastélyban egy titokzatos körülmények között elhunyt inas szelleme kísért, és az új tulajdonos spiritiszta kollégáit hívja segítségül, hogy kiderítsék, ki volt a gyilkos. Ha megvan az elkövető, a halott békére lel. De sietni kell, mert erre csak a Mindenszentek (vagyis inkább pogány elődje: Samhain) éjszakája alkalmas. Hét órája van hát a hat médiumnak, hogy a szellem irányításával rekonstruálják a drámai eseményt.

Nehéz feladatuk van, mert a jobblétre szenderült inas lelke oly sokáig kóborolt árván a falak között, hogy hangját veszítette - még a vérprofi médiumok is csak utalásokat tudnak tőle kicsikarni. Ezért lépésről lépésre haladnak, és egymás után kikutatják a lehetséges elkövetőt, a helyszínt és a gyilkos fegyvert. Mindegyikhez a játékosok számánál - a választott nehézségi foktól függően alig, kicsit vagy jóval több - médiumkártyát fordítanak fel. A szellem - akinek a szerepét az egyik játékosnak kell betöltenie - az épület falai között megbújva a médiumkártyák közül egyet-egyet hozzárendel a játékosokhoz (ebben a rajtuk lévő számozás segít), majd látomáskártyákkal rávezeti őket, melyik kihez tartozik. Mindegyikük saját szálon indul el, és ezekből az epilógus szakaszban kell ráhangolódjanak az egyetlen gyanúsítottra.

A nyomozás folyamata

A kastélyfalparaván mögül a szellem-játékos minden játékosnak ad egy látomáskártyát, amiről a médiumnak ki kell találni, melyik gyanúsítotthoz (később helyszínhez, majd gyilkos fegyverhez) tartozik. A többiek akár segíthetnek is neki. Ha a médium döntött, az adott médiumkártyára teszi megérzésjelölőjét (ami úgy néz ki, mint egy kis varázsgömb), míg a többiek e döntését látnoki képességjelölővel láthatják el. Ez lehet megerősítő, de ellentétes vélemény is. Ha minden médium döntött, a szellem kopogással jelzi, jó helyre kerültek-e a megérzésjelölők. Akinek sikerült a szellemre hangolódni, elrakhatja a gyanúsított képét a saját aktájába. Utána továbbléphet a következő szakaszra, és az óramutató előrehaladása után majd a helyszínre kell ráérezzen. Aki félreértette a szellem utalását, a maradék médiumkártyák közül kell a következő fordulóban egy új látomáskártya segítségével választania.

Hogy mi a látnoki képességjelölők szerepe? Aki jól gondolta, hogy a megérzésjelölő helyesen vagy helytelenül került egy látomáskártyára, látnoki képességében fejlődött, és az Epilógus haladástáblán (ez leginkább egy régi lift emeletjelző táblájára emlékeztet) magasabb szintre tolhatja látnoki képesség jelzőjét. Ennek majd a végjátékban lesz komoly szerepe. A felhasznált képességjelölőket a játékos már nem kapja vissza, a fordulókat jelző antik óra talapzatára kerülnek.

Végjáték - a tettesek felsorakoznak

Ha sikerül minden játékosnak a három szakaszon túljutnia, mielőtt az óra hetet üt, mindegyikük egy gyanúsítottal, helyszínnel és eszközzel a kezében várja a szellem útmutatását. A kísértet ezek közül fogja kiválasztani saját halálának körülményeit. Újra látomáskártyákat játszik ki, ezúttal hármat, de csak az elsőt fedi fel. Most van fontos szerepe annak, kinek milyen magas a látnoki képessége: aki nem érzett rá sokszor, társai jól tippeltek-e az első három szakasz látomáskártyáira, egyetlen látomáskártya alapján kell szavazzon a tettesre, míg a többiek - látnoki képességüknek megfelelően - kettőből vagy háromból.

A szavazás titkosan zajlik. Ha mindnyájan szavaztak, felfedik jelölőiket, és összevetik a szellem tettes-jelölőjével. Ha jól szavaztak, megnyerték a játékot, ha nem, újra egy évet kell várni Samhain éjszakájára, hogy a titokról fellebbenjen a fátyol…

Hangulat, feszültség - ötös!

A menete szórakoztató, nagyon jól van felépítve, és hogy a feszültség is meglegyen (valamint hogy a játékosok ne húzzák sokáig az időt), a szellem a látomáskártyák kiosztása után elindítja a homokórát - így az idő nem csak a történet szerint szorítja a játékosokat. A szecessziós stílusú építészeti elemek, a kártyák mind gyönyörűek, és tökéletes hangulatot teremtenek a sejtelmes feladathoz. Minél többen vagyunk, annál élvezetesebb a nyomozás - de ha csak ketten lennénk rá, a játékszabály tartalmaz egy ilyen verziót is!

Tíbaláj

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 9 990 Ft-tól
 • -20%-2 504 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/mysterium-2015" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Mysterium társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Horror, Partijáték, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Kooperatív, Pakli tervezés, Minta felismerés, Finale Ending, Limitált kommunikáció, Deduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Mysterium társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • harnos.szilvi

  2020-05-31 09:47:01

  A Mysterium egy gyönyörű kooperatív társasjáték. A kártyák, a doboz, a díszlet minden nagyon szépen kidolgozott és nagyon hangulatos, tényleg minden a A szellemidézés hangulatoát hozza.

  A játékmenet elsőre bonyolultnak tűnt, de menet közben gyorsan rájöttünk a lényegére. A Dixithez hasonlóan ez is egy asszociációs játék, csak itt még nyomozni is kell. Nagyon érdekes, ahogy a szellem által kapott sugallatok alapján kell rájönnünk, hogy ki is lehet a tettes vagy éppen hol történt a gyilkosság és milyen eszközzel. Nagyon szépek a sugallat kártyák, részletgazdagok de nincs könnyű dolga a szellemnek, soha nem azok a lapok jönnek, amik kellenének. És egyébként sem könnyű ráérezni hogy vajon mit gondolhatott a másik. És sokszor a társaság el is viszi egymást rossz irányba egy egy sugallat esetében.

  Izgalmas és szórakoztató a játék, aki a Dixitet szereti annak valószínűleg ez is tetszeni fog. Szerintem ez egy kicsit nehezebb, a Dixit könnyebben befogadható. De ettől függetlenül nagyon jól kitalált játék.

 • leonidasz

  2020-04-25 23:58:44

  Aki a Dixiteket szerette, ezt egyenesen imádni fogja!
  Rejtélyt megoldani úgy, hogy a Kedves Kopogószellem is csak tapogatózik a segítségadáskor (pakliból húz), tehát még a kezei is megvannak kötve - nem hogy kopogjon!
  Szóval elég erős a játék. Azt javasolnám minden próbálkozónak, hogy a saját megérzéseire támaszkodjon! Elvileg kooperatív, gyakorlatilag nagyon eltudnak téríteni a többiek a helyes megoldástól!

 • k.jonathan6

  2020-04-08 13:00:19

  Egyik kedvenc játékom. Nekem van, hogy 1 órát vesz ígénybe egy party, de igazából észre sem veszi az ember, mivel annyira magávalragadó a játék :) Amíg a szellem gondolkodik a többiek minden témát felhozva jól elbeszélgethetnek, ezért külön nagyon szeretem ezt a társast :D

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 22:53:28

  Nagyon szép grafikájú játék, ami vonzza a tekinteteket és beindítja a fantáziáját azoknak is akik egyébként nem, vagy csak ritkán társasoznak.
  A doboz nagyon rendben van, mindennek szépen megvan a helye.
  A játék előkészítése a játékmenet egészéhez mérten kicsit időigényes, de abszolút vállalható és megadja a hangulatot. Maga a játékmenet elég egyszerű viszont. Képasszociációról van szó absztrakt képekből más képekre (helyszín, eszköz, tettes) kooperatív stílusban, ami nem feltétlenül gond, bár a szép grafika olyannyira beindította a fantáziánk, hogy kicsit bonyolultabb folyamatra számítottunk először, de így is abszolút jól szórakoztunk vele eddig mindig.
  Szerintem 4 főtől érdemes belefogni igazán, 2-3 emberrel azért soványabbak a kooperációs és szavazási lehetőségek. Utóbbi a pontozás miatt ad némi kompetitív élet (és egy kis extra mélységet) is a játéknak (Ki lesz a legjobb médium?), de azért sok múlik a szerencsén is.
  Nyugodt szívvel ajánlom azoknak akik szeretik a képasszociációs játékokat, egy kis lightos nyomozósdit, elvarázsolt hangulatot... meg jó ránézni az egészre :D

 • funtanim11

  2020-02-25 20:25:23

  A játékban szereplő kártyák elképesztően kidolgozottak és részlet gazdagok. A történet izgalmas és a megfelelő társasággal a végtelenségig lehet játszani. Szerintem a szellem bőrébe bújva a legérdekesebb a játék: látni ahogy a játékosok kooperatívan igyekeznek megfejteni a kapott kárytákat, hallgatni ahogy lebeszélik egymást a jó megfejtésről :D Ha a szellem pedig csak kopogással kommunikál, még hangulatosabb az egész :)

 • cserne

  2020-02-18 21:06:33

  A Dixit és a Cluedo ötvözése, amiben a legjobb, hogy teljesen más játékélményt ad szellemként és médiumként játszva. Szépen kivitelezett, gyorsan játszható, nem csak 4 főre tervezett játék. Jól rámutat, hogy ki milyen alapon asszociál. Kicsit sajnálom, hogy nem hosszabb a története és a játékmenet.

 • nfanni

  2020-01-05 18:08:23

  Ez az asszociációs játék nekem nagy kedvencem. Nem tudom elképzelni két fővel, viszont akár még 7-en is kiválóan működik. Szerettem a Dixitben is a gyönyörű képeket, kártyákat, és a gondolatokat amiket kiváltottak, az a játék valahogy mégsem lopta be magát a szívembe. Ezzel szemben a Mysterium, hozva ugyanezeket, nekem nagy kedvencem. Szellem még nem voltam, lehet, hogy azt nem is élvezném annyira, ellenben játszottam már több társasággal és mindig jó embert sikerült kijelölni erre a feladatra, akik még élvezetesebbé tették a játékot. Nem pörgős, számomra mégsem vált eddig soha unalmassá, hiszen ha a saját tippjeidben már biztos vagy, akkor lehet a többiekén gondolkozni, megfejteni a szellem gondolatmenetét, belemagyarázni többet 1-1 képbe s ezzel megnehezíteni a játékot. Minden társasággal más, hiszen mindenkinek más az észjárása. Tök jó soundtrack-eket is lehet találni hozzá, amik még egy külön hangulattal dobják meg. Viszont aki kevésbé vizuális, és a képi anyagok nincsenek rá nagy hatással, az nem biztos, hogy élvezni fogja ezt a játékot (nekem van ilyen a környezetemben, és ő inkább kerüli a játékot, habár belátja, hogy jó a játékmenet). Lehet kéne egy hangokra épülő játékot csinálni hasonló módon, az lenne csak igazán elvont :)

 • csongrady.p

  2019-12-08 21:45:36

  A tematika szerintem nagyon jó és jó játékélményt ad ha a megfelelő társasággal játsza az ember.

  Sajnos két fővel nem igazán működik jól, legalábbis számomra nem tudta adni ugyanazt az élményt.

  Illetve vannak összeilleszthető alkatrészek benne amire érdemes vigyázni

 • rusznyak.andras

  2019-10-27 15:54:47

  Kipróbáltuk a játékot négyen (egy szellem, három médium). Bár azt írják, könnyen tanulható, nekünk elég sok időnkbe telt a játékszabály alapján rájönni néhány fontos részletre, főleg a szellem akcióival kapcsolatban. Így az első játékunk elég vontatott lett, vagy 90 percig tartott. A második már gyorsabban menne, de mivel egyikünknek sem jött be a játék, erre nem került sor. A vártnál kevesebb volt az interakció és segítségnyújtás a médiumok között, mert a homokórával limitált időt a saját látomásaik értelmezése vitte el. Több volt viszont az üresjárat, amikor a szellem próbált megfelelő látomáskártyákat válogatni. A szellem amúgy elég elszigetelt szerep, mert nem tud részt venni a többiek társalgásában.

  A Cluedo-nál érdekesebbnek találom a Mysterium látomásos kommunikációját, amihez nagyon igényes és részletgazdag grafikával kidolgozott kártyák tartoznak. Jól sikerült a játéknak átadnia azt a szellemidézős hangulatot, amit a borító ígér. De a Dixit-nél szerintem vontatottabb a játék. Egyszer talán kipróbáljuk 6-7 fővel, még nem tudom, hogy lassabb lesz tőle vagy izgalmasabb.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 16:48:54

  Egyszer játszottam vele, de nem hagyott bennem túl mély nyomokat. Valahogy külön-külön jobban tetszik nála mind a Dixit, mind a Cluedo.

 • ARduel

  2019-04-06 19:10:58

  Egyet értek az elöttem szólókkal! A Cluedo és a dixit izléses ötvözete! Gyönyörő képek, érdekes játékmenet, izléses, misztikus hangulat! Aki szereti egyiket-másikat annak csak ajánlani tudom!

 • deadgarret

  2019-04-01 14:38:14

  A Dixit és a Cluedo szerelemgyereke csodás grafikájú lapokkal. Mi szeretjük, de ahogy a Dixit-re is elmondható, nem mindenkinek fekszik az asszociációs mechanika. Ráadásul míg a Dixitben csak úgy ad-hoc mondunk valamit egy lapra, itt muszáj összekapcsolunk látomáskártyákat, helyszín/tettes/eszköz kártyákkal és ez bizonyos leosztások mellett nagyon nehézkes tud lenni.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:48:13

  Egyszer volt hozzá szerencsém, a grafikája gyönyörű és én eleve kedvelem az ehhez hasonló asszociációs játékokat.

A Mysterium társasjáték és kiegészítői (16)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  42 perc
 • Játékosok:  2 - 7
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Oleksandr Nevskiy, Oleg Sidorenko
 • Illusztrátor:  Xavier Collette, Oleksandr Nevskiy, Oleg Sidorenko, Igor Burlakov
 • Kiadók:  Asmodee, Esdevium, Z-Man Games, Lautapelit.fi, Filosofia Éditions, Morapiaf, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Gém Klub Kft., Libellud, Galápagos Jogos, ADC Blackfire Entertainment, F2Z Digital Media Inc., GoKids 玩樂小子
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, norvég, portugál, román, spanyol, svég, szlovák, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 8.1 cm
 • Dutch-only edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only edition 2015-1
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 8.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • English-only edition 2015-2
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French-only first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition, first printing
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German first edition, second printing
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2016-1
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Galápagos Jogos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German edition 2016-1
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Morapiaf Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Mysterium
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 7.7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only edition 2017-1
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28.8 cm x 28.8 cm x 7.9 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • English-only edition 2017-2
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only edition 2017-3
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French-only second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 28.6 cm x 28.6 cm x 7.6 cm
 • German edition 2017-3
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 7.7 cm
 • Mysterium
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 7.6 cm
 • English/French edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only edition 2019-1
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Mysterium ‐ English-only edition 2019-2
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 28.5 cm x 28.5 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mysterium társasjátékhoz