Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban
Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban
Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban
Videó beküldése

Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a történetmesélés, az áruló, az események és a finale ending mechanizmusokra. Egy...

A Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 12 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szövetségek, a történetmesélés, az áruló, az események és a finale ending mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy rendkívül pörgős és szórakoztató nyomozós játékot mutathatunk be a Deception: Murder in Hong Kong szerepében. Minden játékos egy nyomozót alakít és a cél az, hogy rá kell jönni ki követte el a gyilkosságot.

Természetesen az egyik játékos a bűnös, de ezt az egyszerű koncepciót nehezítik a szerepek, melyeket a játék elején osztunk ki rejtve mindenkitől. (pl. a nyomozó, a tudós, a bűntárs, stb.)

Sokszor újrajátszható, garantált élvezet!

Tanulmányozzátok a törvényszéki bizonyítékokat és találjátok meg a gyilkost. De vigyázzatok, a tettes köztetek lehet!
Rejtélyes gyilkosság történt Hong-Kongban, amit egy csapat nyomozó igyekszik felderíteni - csakhogy közéjük furakodott maga a gyilkos is! Titkos szerepes, megtévesztésen alapuló szociális party játék, amit akár 12-en is játszhatnak!

A "forgatókönyv”
A játék alapkövei a következők: intrika, gyilkosság, megtévesztés, következtetés. Az egyik játékos a Gyilkos, aki titokban választja ki a gyilkos eszközt és a bizonyítékot, amit hátrahagy. Egy másik játékos lesz az Igazságügyi Orvosszakértő; az ő kezében van a kulcs ahhoz, hogy sikeresen elítéljék a bűnözőt, de felfedezéseit csak a pontos analízis elvégzése után tudja közölni a többiekkel. A többi játékos nyomozók szerepébe bújva megpróbálja értelmezni a nyomokat – de vajon sikerül elkapni a gyilkost? Azt gondolod, hogy persze… de a gyilkos is a nyomozók között van!

A nyomozóknak muszáj együtt dolgozniuk és összefogniuk a sikeres akció érdekében. Emellett használniuk kell az eszüket, a megérzéseiket és a deduktív képességeiket, hogy helyesen állapítsák meg, mivel követték el pontosan a gyilkosságot, és hogy megtalálják a szükséges bizonyítéko(ka)t és hűvösre tegyék az elkövetőt.

A tettesnek azonban félre kell vezetnie és össze kell zavarnia a detektíveket, hogy mentse a bőrét.

Megvan benned az a képesség, ami ahhoz kell, hogy átláss a hazugságok fátyolán és elkapd a bűnözőt, vagy ő lesz az ügyesebb és megússza tettét?

Szerepek a játékban

 • Igazságügyi Orvosszakértő (1) – ő a játékmester, tehát a megoldást is tudja, azonban ezt nem szabad sem elárulnia, sem utalnia rá a nyomozóknak. Ha az egyik nyomozó/ nyomozók megtalálja/megtalálják a megoldást (eszköz, bizonyíték), akkor ő/ők nyerik a játékot.
 • Gyilkos (1) – Amikor eljön a bűnözés ideje a Gyilkos kiválaszt 1 Nyom kártyát és 1 Eszköz kártyát. A játék során a gyilkos megpróbálja elrejteni igazi szerepét, valamint bűnbakot keresni (természetesen másra akarja terelni a gyanút). FIGYELEM! Ha a nyomozók azonosították a Gyilkost, de a bizonyítékot és az eszközt nem, akkor a Gyilkos nyeri a játszmát.
 • Nyomozók (8) – Ahhoz, hogy megoldják az ügyet, a nyomozóknak meg kell vizsgálni az Igazságügyi Orvosszakértő által adott nyomokat. Vele együtt nyerik meg a játékot, ha helyesen azonosítják a gyilkos eszközt és a bizonyítékot.
 • Bűntárs (1) – Ez a szerep opcionális, ha hatan vagy annál többen játszotok. A bűntárs tudja, hogy ki a Gyilkos és tudja a megoldást is. Ő is nyer, ha a tettes megússza az emberölést.
 • Tanú (1) – Ez a szerep opcionális, ha hatan vagy annál többen játszotok. A tanú az egyik nyomozó, aki ujjlenyomatait a helyszínen hagyta, így most nem lehet tudni, hogy melyikük a gyilkos és azt sem, hogy hogyan lett elkövetve a gyilkosság. FIGYELEM! Ha a Gyilkost letartóztatják, de meg tudja nevezni a Tanút, akkor a Tanút megölik és a Gyilkos és bűntársa megnyerik a játékot.

Fontos: Tartsátok észben, hogy a Gyilkos (és néha bűntársa is) a nyomozók között van! Éppen ezért az ártatlan Nyomozóknak nagyon igyekezniük kell, hogy megvédjék magukat a hamis vádaktól.

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 990 Ft-tól
 • 6 ajánlat

Kategória: Blöff, Partijáték, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Szövetségek, Történetmesélés, Áruló, Események, Finale Ending, Rejtett szerepek, Limitált kommunikáció, Változó setup, Deduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (3)

Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • bence6.kiss

  2022-01-22 12:26:20

  Már pár menetet lenyomtunk. Nekünk nem igazán jött be a játék. Fentebb írta valaki, hogy a nyomozásvezetőnek válogatnia kellene, mi is erre jutottunk és így is játszottuk, egy fokkal élvezhetőbb volt, de még így is elég esetleges volt a dolog. Pedig amúgy szeretjük az ilyen játékokat is, van avalon, időzített bomba és gyakran elő is kerülnek, de valahogy itt nem állt össze nekünk az elképzelés.

 • gevanda

  2020-10-29 14:22:13

  Imádom ezt a társasjátékot, ez a kedvenc asszociációs nyomozós darabom. :)

  Nagy kedvencem a titkos szerepes mechanizmus. Izgalmasnak találom egymás megvezetését, átverését.

  A játék célja a gyilkos és segédjei számára a gyilkos eszközt és döntő bizonyítékot titokban tartani,
  mindenki másnak pedig ez a két lap kiderítése.

  A játék elején kerülnek véletlenszerűen kiosztásra a szerepek: gyilkos, gyilkossegéd, szemtanu, nyomozó, törvényszéki szakértő.
  A törvényszéki szakértő felfedi magát, majd a gyilkos megmutatja neki a saját négy gyilkos eszköz és bizonyíték lapja közül az egy-egy valóban használtat, amit tetszőlegesen választhat ki.
  A törvényszéki szakértő próbálja rávezetni a nyomozókat a gyilkos kilétére, és a keresett kártyákra. Az elé helyezett segédkártyákon egy témát lát, és az adott témához tatozó több szót vagy kifejezést felsorolva. Szuper töltény figurával van lehetősége egy segédkártyán jelölni egy sort, ezzel adva hintet a nyomozóknak. Ezek a rávezetések alapján diskurálják meg a játékosok az ötleteiket, következtetéseiket, és próbálják meggyőzni egymást. Senki se bízhat senkiben. :)
  Mindenkinek (a törvényszéki nyomozón kívül) van egy jelvénye, amit ha bead, megnevezheti a gyilkos eszközt és a döntő bizonyítékot. Ha sikerrel járt, nyernek a nyomozók és a szakértő, ha nem, elveszíti a jelvényét és ezzel az egy tippelési lehetőségét. Ötletelni és a többiekkel diskurálni továbbra is van lehetősége. Hogy konkrétan melyik kártya megnevezése volt hibás, nem derül ki.

  A sok eszköz, döntő bizonyíték és segédletkártya és a mindig változó sorrendjük és kiosztásuk miatt nagy a játék újrajátszhatósága.

  Egy-egy parti nezésége nagyon változó, van, hogy az adot gyilkos eszköz és döntő bizonyíték lapokhoz használhatatlan segédkártyák kerülnek felhúzásra. Ritkán egyértelmű a szituáció.

  Nyelvfüggő.

  A minőség jó, a töltények klasszak. :)

  A játékidő rövidebb, a játékmenet pörgős.

  Ha valakit szebb asszociáció nyomozós játék érdekelne, a kooperációs, nyugodtabb Mysteriumot tudom ajánlani.

 • renii96renii96

  2020-04-14 18:39:24

  Ez egy kitűnő partijáték, mely építkezik a Mysterium és az Avalon elemeiből is. Egyetlen hátránya, ha a törvényszéki szakértő nem kap olyan kártyákat, amellyel tud segíteni, akkor nem egyszerű a megfejtés (persze van 2 cserelehetősége, de lehet ezt ház-szabályozni). A mi társaságunknak nagyon bejött, így csak ajánlani tudom. A családi játék címkét azért nem aggatnám rá (mégis csak brutális gyilkosságokról van szó). A kivitelezés remek, nagyon hozza a hangulatot, az igényes grafikákkal és töltényekkel.

 • gyd

  2020-03-21 17:35:40

  Másra számítottam kicsit, de pozitív csalódás ért így is. Azt hittem, hogy nagyban fog hasonlítani a Cluedo-ra, de úgy vettem észre, hogy itt tök más jellegű a nyomozás. Sokkal több az emberi tényező benne, más irányból kell megközelíteni a dolgokat.

  Nagyon érdekes és izgalmas játék. Mi egyelőre bűntárs és szemtanú nélkül próbáltuk ki, de így is tetszett. Nyilván azok csavarnának mégegyet az egészen. Érződik sok embernél, hogy nagyon nehéz a gyilkosnak másokra terelni a gyanút, főleg ha jól jönnek ki a kártyák a törvényszéki szakértőnél. Ekkor segíthet vagy másra, vagy akár magára terelni a gyanút, hiszen akkor is nyer, ha véletlenül rá tippelnek a nyomozók. Kicsit olyan ez, mint a fasiszta a Secret Hitlerben vagy a seriffhelyettes a Bangben. A szemtanú pedig kicsit Kaméleonos párhuzamot mutat számomra, mert ott is meg tud menekülni a kaméleon, ha közben rájön, hogy mit írtak körül a többiek. Így a szemtanúnak sok információja van, de hasonlóan óvatosan kell kezelnie azt, mint a már említett játékban. Nem állhat ki publikusan, de morzsákat elhinthet a többieknek.

  Óriási újrajátszhatósággal kecsegtet amúgy a játék, mert hihetetlenül sok kártya van benne. Ha kell, akkor akár még gyárthatunk is bele újakat, hiszen a szavakon van úgyis a hangsúly, nem a képeken. Viszont nem hiszem, hogy nagy szükség volna erre. Emiatt egyébként elég erősen nyelvfüggővé vált a játék, hiszen néha még magyarul is bonyolult csinálni a dolgokat. Főleg törvényszéki szakértőként, illetve másoknak is nehéz lehet megérteni arra, hogy ő mire gondolhatott.

  A játékidő egyébként itt elég reálisan van jósolva, hiszen 20-30 percbe tényleg bele lehet férni. Pluszpont, hogy ezt a fejlesztők egyébként különféle módszerekkel, tippekkel segítették, ugyanis a játékleírás utasításait követve tényleg pörgős játékmenetet kaphatunk eredményül. Nem igazán láttam még olyan játékot, ahol egyébként elnyúlhatna nagyon a játék, de a készítők apró tippekkel segítettek volna pörgetni az egészet. Egyébként ez egy nagy előny is lehet, főleg 8-12 ember esetén, hiszen egy partijáték ilyen létszámmal már nagyon unalmassá és végtelenségig elnyújtottá válhat. Szóval ha valaki nagyon sok embernek akar egy szuper, pörgős játékot, amiben mindenki aktívak részt vehet végig, akkor ez jó választás lehet.

  A szabályzat nem túl bonyolult, a hossza is pont ezt mutatja. Gyorsan meg lehet tanulni és meg lehet érteni, akár első alkalommal is. Szerintem kellően részletes és pontos is, ami szintén nem mindig mondható el a játékokról.

  Nyilván az ára már viszonylag komoly sok partyjátékhoz képest, de valószínűleg nem véletlenül. Jól kitalált, sok lehetőség van benne, szép a kidolgozása, jó anyagminőségű. Szóval jó befektetés lehet főleg sok, de akár kevesebb ember számára is.

 • lakner.balazs92

  2019-08-08 10:39:12

  Elég társaság függő játék. Játszottunk 5-7 fővel és azt kell mondjam hogy minél 6 főről az igazi, amikor is bejön a két plusz szereplő, a bűntárs és a szemtanú. Velük adja magát ki a játék igazán.

  Nálunk egy játék 30 perc körül mozgott. A sok nevetés garantált és nagyon jó látni ahogy a kreativutas beindul az embereknél és a vadabbnál vadabb történeteket alkotják meg.

  Szerencse ebben a játékban is jelen van, mivel ha a törvényszéki szakértő nem a megfelelő kártyákat húzza, nehéz helyzetbe kerülnek a nyomozók.

  Tipikusan az a játék, ahol nem arra fogsz emlékezni hogy ki nyert, hanem a nyomozás hangulatára, arra hogy ki, milyen következtetéseket von le egy-egy nyomból és milyen eszement történetek születnek a bűncselekményről.

  Nagyon vicces party játék, 6-8 fővel a legjobb, viszont aki a matematikát és a számolgatást szereti a társasokban, neki nem biztos hogy a kedvencei közé fog tartozni.

 • szalasz87

  2019-06-29 18:42:29

  Nekünk nagyon elcsúszott a játék. Lehet mi vagyunk túl "szőrös tökű gamerek" vagy pont rossz lehetőségek jöttet fel a nyomozásvezetőnek, de konkrétan egyiknek se volt értelme ami alapján ki lehetett volna találni a bőrkabátot. A másikra meg a fojtásra volt ezer lehetőség a víztől kezdve a füstön át a törülközőig minden. Válogatni kéne tudni nyomozásvezetőnek hogy olyan kártyára tehessen töltényt aminek van is értelme, talán.

 • kitka6

  2019-05-03 21:21:35

  Az elso nyomozos jatek, amihez szerencsem volt. Sokat agyaltunk, hogy ezt vagy a mysteriumot szerezzuk be, de emellett dontottunk. Egesz estere lefoglalta a tarsasagot, nagyon ajalnom

A Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban társasjáték és kiegészítői (22)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  4 - 12
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Tobey Ho
 • Illusztrátor:  Ben Carre, Ari Wong, Tommy Ng, Marcin Adamski
 • Kiadók:  Gém Klub Kft., IELLO, Lifestyle Boardgames Ltd, Jolly Thinkers, Grey Fox Games, Lucrum Games, Angry Lion Games, sternenschimmermeer, Across the Board, Do it games, Popcorn Games, SuperHeated Neurons, Sunnygeeks
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, görög, magyar, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese/English first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
 • Chinese/English second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: kínai
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.8 cm x 27.8 cm x 6.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.2 cm
 • sternenschimmermeer Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6 cm
  • Súly: 1.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Bűnjelek: Gyilkosság Hongkongban társasjátékhoz