Magic Maze - Fogd és fuss!
Magic Maze - Fogd és fuss!
Magic Maze - Fogd és fuss!
Magic Maze - Fogd és fuss!
Videó beküldése

Magic Maze - Fogd és fuss! társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Magic Maze - Fogd és fuss! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív...

A Magic Maze - Fogd és fuss! egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a rács mozgás, a solitaire és a valósidejű mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Lépj, sürgess, lopj és fuss! Miután minden vagyonuk semmivé lett, a négy hős, kényszerűségből ugyan, de felkerekedett, hogy kirabolja a helyi plázát.
Egy valós idejű kooperatív játék, amit csendben kell játszani. Közösen kell gondolkodnotok, de nem beszélhettek. Egymásra lesztek utalva. Teljesen. Közösen irányítotok minden bábut, de mindenki csak egy vagy két irányba. Vagyis ha egy játékos észak felé tudja mozgatni a bábukat, akkor észak felé csak ő tudja, senki más. Így neki kell észrevennie azokat a helyzeteket, amikor egy-egy hősnek észak felé kell mozognia, hiszen a többiek nem is szólhatnak hozzá, legfeljebb erős pillantásokkal és a -Csinálj már valamit- bábuval kommunikálhatják felé. És ha le tudtok lépni, mielőtt a riasztó megszólal, nincs megállás: újra meg újra visszatértek, mert a zsákmány sosem elég! Csakhogy az elvarázsolt pláza egyre nehezebben hagyja magát meglopni... Felfedezni a plázát, kirabolni a boltokat és lelécelni. 3 percetek van rá - meg még amennyit szereztek mellé!

Forrás: Kockamanó
4 felhasználó és 44 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 500 Ft-tól
 • 48 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Idő alapú, Útvesztő
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Rács mozgás, Solitaire, Valósidejű, Elapsed Real Time Ending, Limitált kommunikáció, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Magic Maze - Fogd és fuss! társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Magic Maze - Fogd és fuss!szabina.palur, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Gödöllő! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcfrissítés miatt eladó, bontott, de nem játszott játék.

0 érdeklődő


Magic Maze - Fogd és fuss!gpeeter, Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Dunaújváros

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Ajka, Veszprém, Székesfehérvár, Dunaújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak párszor játszottunk vele.

0 érdeklődő


Magic Maze - Fogd és fuss!gyorgy.sashalmi, Pécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

Összesen ha háromszor játszottunk vele az elmúlt 2 évben, mióta megvan. Sajnos a családban nem találtam partnerekre a játékhoz, így csak porosodik a polcon. Talán másnál többször kerül elő.

0 érdeklődő


Magic Maze - Fogd és fuss!cukireka, Budapest, XIV.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszottunk vele, teljesen friss és roppanós, de sajnos nem tetszett.

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Magic Maze - Fogd és fuss! társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • ronaiheni

  2021-11-09 06:24:08

  Hát két próbajátékot is bebuktunk. Úgy látszik a mi kis csapatunk nem tud csendben lenni. Mi végig kiabáltuk mutogattuk az egész játékmenetet de csak elbuktuk a homokóra bizony csak pergett , pergett. A játék jópofa , pörgős , ha valakinek tényleg csendben sikerül is megoldania az előtt emelem kalapom . Mi elbuktunk.

 • k.jonathan6

  2020-06-11 15:40:38

  Fú, nagyon szórakoztató kis játék! Szerintem is 4-en a legjobb játszani, ahogy azt az oldal is írja, persze más játékos számban is bőven élvezhető. Tetszik ahogy ki lett találva a "kommunikáció", és ez alatt a "csinálj már valamit" bábura gondolok :D Nem kérdés, hogy az együtt működés nagyon fontos a játékben. Gyors, vicces, tömény szórakozás és adrenalín!

 • renii96renii96

  2020-04-02 15:33:40

  Ez a kooperatív társas központi eleme a csend. Akkor mégis hogy lehet kooperatív, ha nem lehet beszélni közben? Hát igen... :D Ezt a játékot vagy szeretni vagy utálni lehet, de közömbösen biztosan nem fog hagyni. A feszültséget az egymás meg nem értése vagy félreértése adja, mintsem maga a játék izgalma. Valaki egyszer azt mondta, hogy ez egy barátság próbáló játék, ha sértődés nélkül le tudtok játszani pár kört, akkor a barátságotok stabil alapokon nyugszik. Összességében egy jópofa kis parti játék.

 • rr21

  2020-01-07 21:52:48

  Igen kreatív tematikájú kooperatív játék. Plusz pont, hogy rengeteg küldetést tartalmaz a leírás, így számtalan módon lehet játszani, és mesteri szintig eljutni. Nem könnyű, főleg azt bertartani, hogy ne kommunikáljunk egymással beszéddel vagy mutogatással, de pont ez a lényeg, hogy ebben fejlődjünk. Érdemes beszerezni!

 • gyd

  2020-01-04 23:20:30

  Manapság termeljük a sztárokat, a celebeket, a hírességeket. A különféle platformok ömlesztik magukból a fiatal és kevésbé fiatal tehetségeket. Mindenkiből híresség válhat 5 perc alatt, és talán 5 percre. Kevesen tudják meglovagolni igazán az 5 perc hírnevet úgy, hogy fent maradjanak tartósan a csúcson. Nem gondolkodnak előre, nem terveznek és fektetnek a jövőbe, nem gondolják, hogy teljesíteni kell ahhoz, hogy a megmaradjanak a hullámon. Előfordulhat ez bárkivel: egy kriptovaluta-nyertessel, egy nagy összeget öröklő emberrel, egy hirtelen befutó énekessel... Na de egy törppel, egy tündével, egy barbárral, és egy varázslóval? Sőt, az egy dolog, hogy nem maradnak a szupersztárság, a szuperhős élet legtetején, de még le is csúsznak a mocsár legmélyére, olyannyira, hogy egy plázát kelljen éjszaka kirabolniuk, hogy legyen mit enniük. Nos, a Magic Maze az ő történetüket dolgozza fel. Segítenünk kell nekik kirabolni a plázát, aztán meglépni, mielőtt bárki észrevenné, hogy volt ott valaki, és még el is loptak dolgokat.

  Egy remek, páratlan kooperatív társasjátékról beszélünk. A szabályok pofonegyszerűek, a szabálykönyv szinte még rövid is, és annak is a nagy része a különféle küldetések leírásából áll. Viszont ez csak annyit jelent, hogy könnyű megérteni a játék alapjait. A kivitelezés már egészen más kérdés.

  Ez is egy viszonylag szokatlan felépítésű játékmenettel rendelkező társasjáték. Talán azok érezhetik komfortosabban magukat a kezdetekben, akik már játszottak a The Minddal, hiszen ott sem körök vannak, hanem valamilyen logika szerint mi kell kiválasszuk, hogy mikor jövünk mi. Persze itt valamivel jobban meg lehet előre határozni, hogy mikor jövök én, mikor van rajtam a sor.
  Mindannyian mozgathatjuk mind a négy tolvajt, azonban van egy-két csavar a dologban. A cél az, hogy mindegyikük eljusson a megfelelő tárgyhoz, aztán ellopják azt, és végül mindenki ki is jusson a plázából, mielőtt lebukna. És itt jön az első csavar: mindenki csak adott irányba mozgathatja a bábukat - valaki északra, valaki nyugatra, valaki keletre, valaki pedig délre. Illetve ezeken kívül lehetnek még esetleg egyéb mozgatási lehetőségeink, mint például a mozgólépcsőn áthaladás.
  Nem elég ennyi csavar? Hát akkor mit szólsz ahhoz, hogy mindezt időre kell csinálni, elég szűkös kereteken belül? És ha azt mondom, hogy senki sem beszélhet, nem kommunikálhat semmilyen módon a többiekkel, maximum már szinte beszélő tekinteten, és egy lépést sürgető bábun keresztül, melyet odahelyezhetünk valaki elé, akinek szerintünk lépnie kéne? És ha a játék során még körbe is kell adnunk időnként az előttünk lévő mozgatási irányra feljogosító kártyát? A biztonsági kamerákról és egyéb finomságokról már ne is beszéljünk.

  Hihetetlenül jól kitalált játék ez, hiszen van körülbelül 25-30 küldetés, melyek egyre csak nehezednek. Ha tehát túl könnyű dolgunk volt az adott körben, akkor lehet szintet lépni, és kipróbálni a következő küldetést. Biztos vagyok benne, hogy egyszer csak megtaláljuk a számunkra is erősen fejtörést okozó küldetést. Mindig hozzárak a következő küldetés az előzőhöz egy picit, hogy egy újabb ismeretlennel kelljen számolnunk. De ha még ez is kevés lenne, akkor van hozzá még kiegészítő is, nehogy valakinek rossz érzései támadjanak a játék könnyűsége miatt.
  Ez egyébként egy óriási előny olyan szempontból, hogy akár nagyon egyszerű módot is játszhatunk, ha még nem összeszokott a társaság, és hiper-szuper-megabrutál módot is választhatunk, ha már a kisujjunkból rázzuk ki az első 20 küldetést.

  Az fontos egyébként, hogy hozzászokjunk a játékhoz, ismerjük ki egymást, legyen valami taktikánk, tanuljunk a hibáinkból, és ne féljünk attól, hogy veszíteni fogunk, mert valószínűleg fogunk. Ha megtörténik, lehet tanulni és fejleszteni a technikánkat, hogy következőre még jobban mehessen. Jó "modulárisan" felépíteni a játékmenetünket, tehát mindig 1-1 új nehezítő tényezőt bevenni a játékba, ha már kellően összecsiszolódtunk. Ez az elején jelentheti akár azt is, hogy kevesebbet beszéljünk vagy mutogassunk, vagy egyáltalán ne tegyük. Nagyon nehéz megállni, hogy semmiféle kommunikáció nem lehet közöttünk, mert hozzá vagyunk szokva, hogy beszéddel kooperálunk. Ez egyébként szintén nagy erőssége a játéknak, hogy nem igazán ad lehetőséget a dominánsabb típusú játékosoknak, ha ők már sokkal tapasztaltabbak, mint a többiek, hiszen attól még csak egy irányba tudja léptetni továbbra is a bábukat. Türelmesnek kell lennünk, és a kooperáció felé kell vinnünk a tanulságok leszűrését, és nem szabad hagyni, hogy sárdobálás legyen belőle, ugyanis az hihetetlen módon csökkentheti a játékosok morálját és az élvezeti faktort. Élvezzük, nevessünk magunkon, tanuljunk a hibáinkból, és egy remek társasjátékkal lesz dolgunk!

  Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőségünk, és szerintem ez még olyan kategória is lehet, amit érdemes beszerezni is magunknak, mert remek időtöltés lehet sokféle társaságban.

 • csongrady.p

  2019-12-26 10:23:09

  Szuper pörgős játék, ahol biztosan nem kell túl kiabálni senkit 😆

  Aki nem bízik a homokórában annak itt egy online időzítő a játékhoz 😉

  Online Magic Maze időzítő

 • Valezius

  2019-09-02 20:32:36

  A kooperatív játékok rajongójaként örömmel látom azokat a változatokat, amik korlátozzák a játékosok közti kommunikációt és így nem alakul ki alfa játékos.

  Ebben a játékban a feladat nagyon egyszerű, az egyetlen akadály az idő. A kooperatív játékokon belül ez teljes mértékben party játék, amire ráerősítettek a komolytalan témával. Nem a világot mentjük meg, nem a túlélésért küzdünk, csak pár kacatot akarunk megszerezni minél rövidebb idő alatt.

  Nem nagyon tudom komolyan venni ezt a játékot, aminek előnye, hogy utána nem lesz veszekedés azon, hogy ki miatt buktuk el a küldetést :)

 • jatszohaz

  2019-07-02 09:31:03

  Jó kooperatív játék, segít egymásra hangolódni, de az első pár játékban nagy a káosz.

 • kisszofi

  2019-04-02 16:07:51

  Nagyon jó koopertaív játék. Itt biztos nem lesz alfa jtáékos aki megmondja mindenkinek, hogy mit csináljon....

 • daniel.kovacs.19

  2019-03-11 11:11:43

  Karácsonyra kértük a játékot, meg is kaptuk párommal, egyelőre nagyobb társasággal nem volt lehetőségünk kipróbálni. Az ötlet maga jó, ketten is játszottunk már párat, barátnőmnek nem tetszett, amikor csak jelentőségteljesen néztem rá vagy kopogtam neki. :D

 • renii96renii96

  2019-03-03 12:33:45

  Remek az elképzelés, illetve a kivitelezés is. Mindenki minden bábut mozgathat, de egy játékos csak 1 adott irányba. Senki nem szólhat a másikhoz, szavak nélkül kell a másik tudtára adni, mit cselekedjen, miközben a plaza egyre erősebb lesz.

A Magic Maze - Fogd és fuss! társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  1 - 8
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Kasper Lapp
 • Illusztrátor:  Gyom
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Lautapelit.fi, Ghenos Games, Lacerta, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Lifestyle Boardgames Ltd, Conclave Editora, Sit Down!, REXhry, Fantasmagoria, פרש משחקים - Game Knight, 2Tomatoes, Dude Games, VR Distribution, Brädspel.se
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, héber, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
 • Dutch/English/French first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 6.4 cm
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 6.4 cm
 • English-only third edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.9 cm
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6.5 cm
 • German-only edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German-only edition 2017 with awards
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 6.5 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • Italian-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Spanish-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • English-only fourth edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 6.4 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: héber
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: dán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6.5 cm
 • Dutch/English/French second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 24.7 cm x 24.7 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English-only edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.8 cm
 • German-only edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Czech edition, second printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 24.7 cm x 24.7 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Dutch/English/French edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 24.7 cm x 24.7 cm x 6.8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Magic Maze - Fogd és fuss! társasjátékhoz