Nottingham bírája
Nottingham bírája
Nottingham bírája
Nottingham bírája
Videó beküldése

Nottingham bírája társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Nottingham bírája egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Nottingham bírája egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockáztatás, a szerepjátszás, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A herceg a városba érkezik, és az ilyenkor fellépő látványosságok miatt ezrével áramlanak az emberek a városba. Játékosként kereskedőket alakítotok, akik most megpróbálhatják megcsinálni a szerencséjüket, kihasználva a városba érkező emberáradatot. De mielőtt bármibe is foghatnátok, egy hatalmas problémát kell legyűrnötök: Nottingham sheriffje nem enged át akármit a kapukon, az árut át kell csempészni a falak másik oldalára.

Állj félre: ellenőrzés következik

A játékban mindannyian egy-egy kereskedőt alakítotok tehát akik megpróbálják a legális és főleg az illegális árucikkeiket átcsempészni a városba. Kereskedő szerepeteken kívül a játék folyamán egymás között váltogatva összesen kétszer mindannyian el fogjátok látni a sheriff szerepét is. Minden köröd elején frissítheted a kezedben lévő lapokat a régi kártyák eldobásával és újabbak felhúzásával. Ez után mindannyian betehettek a kereskedőitek színének megfelelő valamennyi árucikket jelképező kártyát. Természetesen a lapok titokban kerülnek a tarisznyába, majd ezek után eldönthetitek, hogy hazudtok-e sheriffnek vagy sem.

A sheriff megállít a kapuban és elkéri a tarisznyádat, amiben lapulhatnak legális vagy akár illegális javak is. Neked, mint tisztességes kereskedőnek természetesen „be kell vallanod”, hogy legális javakat szállítasz, de akár hazudhatsz is, reménykedve, hogy a sheriff nem kukkant bele a tarisznyádba. Ha a sheriff úgy dönt, hogy nem hisz neked, és ellenőriz, akkor kiveheti a zsákban lévő lapjaidat. Ha igazat mondtál és legális javak vannak benne, akkor a kellemetlenségek miatt annyi pénzt kell fizetnie neked, amennyi a kártyákon fel van tüntetve. Ha viszont hazugságon kapnak, akkor ugyan ezt az összeget neked kell befizetni a sheriff javára, ráadásul a tiltott árut a rendvédelmi erők elkobozzák!

Mindenkinek ára van

Ha végképp aljas csempész vagy, és mondjuk telepakoltad a zsákodat csupa rossz dologgal, a sheriff viszont ellenőrizni akar, akkor sem kell csüggedni. A sheriffet irányító játékos a zsák kinyitása előtt

megkenhető pénzzel, hogy legyen olyan jó és forduljon egy kicsit a másik irányba amíg átmész a kapun ezzel a zsákkal. Nem csak pénzzel vehető meg a csendbiztos engedékenysége, de a zsákban lapuló javak közül is átadható neki valamennyi, vagy a játék során későbbi szívességek is felajánlhatók a nagylelkűség fejében. Nem elég, hogy a sheriffet a saját boldogulásodért megkenheted, kellő ígéretekkel vagy pénz mennyiséggel más játékosokra is uszíthatod, hogy megnehezítsd a riválisaid átjutását a kapun.

Ki szerzi a legnagyobb hasznot?

A sheriffnek nincs végtelen ideje alkudozni, és zsákokat nézni, mivel természetesen ő egy nagyon fontos és elfoglalt ember. A játékhoz egy időzítőt kell használni, és ha a visszaszámlálás lejár, az eddig át nem vizsgált kereskedők bebocsátást nyernek a városba, ahol kipakolhatják az árut a nagyközönség számára. Ez után a következő játékos lesz a sheriff, és kezdődik elölről az ellenőrzés. A játék végén az a játékos lesz a győztes aki a legtöbb pénzzel rendelkezik. Pénz azonban nem csak a javak eladásából és a megvesztegetésekből adódhat: további pénzhez juthatsz, ha neked sikerült bevinned valamelyik legális áruból a legtöbbet a városba.

Összegzés, ajánlás

A játék grafikája nagyon egyedi, egészen meseszerű, de ugyanakkor nem bolondos. A nagyon jó „blöffölős” játék, ahol a játékosok színészi és szerepjátékos képességei nagy szerepet kapnak. Nem árt azonban az agytekervényeket sem megmozgatni, ugyanis ha jól logikázol és csak azokat a

kereskedőket állítod meg akik tényleg rosszban sántikálnak, akkor a befolyó összeg maximális lesz, a kifolyó pedig minimális. A játék bármilyen baráti társaságnak megfelelő választás lehet, ha egy lazább, szórakoztató „blöffölős-találgatós” játékot szeretnének kipróbálni.

Mi van a dobozban?
  • 288 kártya
  • 110 jelölő
  • 1 sheriff jelölő
  • 5 kereskedő tábla és zsák
  • 1 szabálykönyv

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
4 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 10 000 Ft-tól
  • 7 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Alkudozás, Partijáték, Középkori, Humor, Könyv alapú
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockáztatás, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Kártya húzás, Bribery, Negotiation

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Nottingham bírája társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Nottingham bírája 1. kiadásSUMO, Megbeszélés szerint Budapest XI. kerület és környéke, illetve Székesfehérváron

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Megbeszélés szerint Budapest XI. kerület és környéke, illetve Székesfehérváron! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1. kiadás, kétszer játszott, újszerű és hiánytalan állapotban eladó. Csomagküldés megoldható.

0 érdeklődő


Nottingham bírája (1. kiadás) + kártyavédők + bíró figurava_zoli, Fót, Göncz Árpád városközpont

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Fót, Göncz Árpád városközpont! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A doboz kissé viseletes, belül tökéletes minden, a kártyák védőben vannak. Átvétel Fóton, Göncz Árpád városközpontnál vagy mpl/fox a vevő terhére.

0 érdeklődő


Nottingham bírája 1. kiadásszalag1234, Pápa, Veszprém

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pápa, Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A játék doboza polckopott, a tarisznyák viseltesek, emiatt ennyi az ára. Képet is szívesen küldök. Csere érdekel, akár értékegyeztetéssel is.

1 érdeklődő


Nottingham bírájaPepino, Batthyány tér

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Batthyány tér! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1. kiadás, párszor játszott, hibátlan és hiánytalan.

16 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Nottingham bírája társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • zoltantamaska

    2023-12-17 05:56:26

    Én azért szoktam elkezdeni alkudozni, hogy azt higgye, - pedig nem is :D

  • fodihun1

    2023-06-22 20:34:07

    Alapvetően én kedvelem ezt a játékot, de egyáltalán nem értem ,hogy miért kellett újra kiadni ilyen ritka rondán újra. Persze előnyös, hogy benne vana akieg bizonyis elemei de ez a toast kenyér grafika röhejes az előző grafikához képest. Örülök, hogy az első kiadás van meg nekem.

  • robsteady

    2021-04-09 11:13:22

    Nem tudom... Nem leszek népszerű ezzel a hozzászólással. Ez nem jó játék. Vedd inkább meg 1 000 forintért Lukácsy András: Elmés ​játékok, játékos elmék könyvét, és abban egy életre elég ilyen alapú játékot talász, amihez még semmi csillivilli külsőség sem kell.

    Bocs srácok, látom, sokakat örömmel tölt el a játéka. Én le nem ülök mellé többet. Próbáljátok ki inkább a Modern Art, Medici, Ra, Eladlak, Piszkos Fred játékokat helyette, mielőtt ezt megveszed... Parti és családi játékokból is van nála sokkal jobb.

  • cv.a.peter

    2020-12-28 19:59:06

    Először nem gondoltam hogy tetszeni fog, nem vagyok egy alkusz típus, meg amúgy is a coop játékok jobban fekszenek... de remek partijáték.
    Ismerősöknél került elő, öten játszottuk és szuper élmény volt, így rá is került a kívánság listánkra is. Hozzá kell tenni, hogy nagy dumás, szerepjátékos csapattal ültünk le játszani, mindenki felvette a szerepét és így nagyon sokat nevettünk, de szerintem családdal is ugyanúgy élvezhető lesz :)

  • strategiangames

    2020-09-30 19:32:41

    Az egyik kedvencem. A játékos, szerepjátékos interakciót emeli át családi játékba. Mindig feldobja a kedélyeket és szerintem ennek a generációnak egy kihagyhatatlan, kötelező eleme, ami klasszikusnak számít. Ha meg tudod venni mellé a promólapokat és a kiegészítő, ne szalasszátok el, a játék csak még jobb lesz tőle!

  • juci

    2020-09-07 16:39:28

    Őszinte leszek, engem ez a játék annyira nem fogott meg. Kicsit egysíkúnak érzem, hogy mindössze annyi benne a kihívás, sikerül-e meggyőznöm a bírót, vagy sem. Ha pedig elkezdek vele alkudozni, tök egyértelmű, hogy nem az van a tarisznyámban, amit bevallottam. Semmiképp nem azt mondom, hogy rossz, megfelelő társaságban abszolút szórakoztató tud lenni, de szerintem vannak ennél jobb blöffölős partijátékok is, pl. az Álarcosbál nekem sokkal jobban bejött ebben a kategóriában. Azt azonban a javára kell írni, amit már többen említettek, hogy nem csak hazudozással, hanem igazmondással is lehet nyerni. Összességében, ha úgy alakul, leülök vele játszani, de én nem kampányolok érte, hogy ezt vegyük le a polcról ha összejövünk a barátokkal társasozni :)

  • kemonszt

    2020-09-07 11:17:54

    Ó, igen a Skull a blöffölős játékok királya szerintem. :D Én nagyon szeretem. Elképesztő, hogy milyen mélységei vannak ahhoz képest, hogy milyen kis egyszerű játék.

    A blöffölős kategróiában érdemes lehet megemlíteni szerintem a "szerepjáték" típusú játékokat, mint például a Bang! (ebből a Bang! kockajáték és kiegészítői szerintem mérföldekkel jobbak, mint a Bang! kártyajátékok), a Coup, Avalon, vagy a Secret Hitler (ha ez valakinek nem bántó természetesen).

    Ezen kívül szerintem nagyon klassz már csak témája miatt is a Hellapagos, ahol aztán tényleg minden a blöffölésre megy és nagyon jó szociális interakciók alakunak ki a játék közben. Plusz pont a többi játékkal szemben, hogy egy kicsit igényesebb, szebb, tartósabb alkatrészeket gyártottak hozzá és akár 12 fővel is remekül játszható társasjáték! :D

  • Floranna

    2020-09-07 09:34:55

    Akkor lehet a Chachapoya-t előbb elővenném, vagy a Skull-t. :)

  • harnas1207

    2020-09-06 22:37:45

    Számomra a játék nem volt maradandó élmény, de el kell ismernem, hogy a blöffölős kategóriában nagyon kiemelkedő. Nálunk mindenki mindenkit át tudott verni, mindig voltak meglepetések. Viszont 2-3 játék után kiérződik mi a legjobb séma a győzelemhez és mi az amit nagyon nem szabad csinálni. Igazából emiatt is mondanám családi társasjátéknak.

  • adi79r

    2020-07-22 20:59:35

    Pozitívumok:

    Szerintem ez az egyik legjobb partijáték, sok társaságomban ez a kedvenc társas. Véleményem szerint ennek az lehet az oka, hogy úgy ad szerepjátszásra lehetőséget, hogy azt kellően rugalmas keretek közé helyezi. Több olyan társassal is játszottam már, ami a szerepjátékra építene, ahol a játék azt várja el, hogy szabadjára engedjük a képzeletünket, de ehhez nem ad elég fogódzót. Azonban ennek az ellenkezőjével is találkoztam már, ahol a szabályok túl leszűkítették a lehetőségeket. Nos, a Nottingham bírája azért az egyik legjobb szerepjáték, mert abban, amit korábban írtam, megtudta találni az egyensúlyt. Lehetőséget ad, sőt ösztönöz arra, hogy felvegyél egy szerepet, mert a saját érdekedben meg kell győznöd a bírát a saját igazadról, vagy hazugságodról. Eszméletlen fura, ugyanakkor számomra nagyon érdekes önismereti élményt ad az, amikor az egyik játéktársamat meg kell győznöm, és már majdnem sikerült, végül mégse, felnyitja a táskát, lebukok. Akár hányszor játszottam, az ebből kifolyó izgalom mindig ott volt levegőben, és sokat nevetünk, amikor valaki nagyon pofátlan módon képes volt átverni a másikat. Ha valaki rengeteg illegális árut tud átvinni, azzal sokszor még kezet is szoktunk fogni. :D

    Sok olyan szerepjáték van, ahol átcsap az egész kellemetlenségbe, szerencsétlenkedésbe, kínos poénkodásba, mert alapvetően nincsen jól kidolgozott témájuk, keretük. Ez a játék viszont annyira kézenfekvővé teszi az egész szituáció kezelését, hogy nálam sehol se ment át kellemetlenségbe, kínlódásba.

    A játék mechanikáját könnyű átlátni, gyorsan tanulható, és igazából szinte mindenki tudja egyből játszani, mindenkinek csak „saját magát kell hoznia”. Van pár féle legális termék (alma, sajt, kenyér, csirke), ami éppen elég, mert nem nehéz őket számon tartani. Továbbá vannak az illegális termékek, amiket megpróbálsz átvinni úgy, hogy a bíra nehogy ellenőrizze. Az egész játék az interakcióról szól, ami egy társasnál véleményem szerint az egyik legfontosabb dolog.

    Számomra már rögtön a játék grafikája hozza az egész játék tematikáját, témáját, erőteljesen segít abban, hogy rá tudjunk hangolódni erre a „csibész” játékra. A karakterlapokon látható alakok viccesen vannak megrajzolva, ugyanakkor kifejezetten igényesek. (Bár nem bánnám, hogy ha lennének speciális képességeik, pl.: a nyílpuskás ha átcsempész 2-3 nyílpuskát, akkor mondjuk kapjon +5 pontot, de igazából ennek nincs olyan nagy jelentősége). A kártyán található termékek rajza is nagyon hozza a hangulatot, szinte egy középkori piacon érzem tőlük magam.

    Észrevételek, negatívumok:

    Vannak királyi áruk a kártyapakliban, amik egy kicsit jobban rákényszerítik a játékosokat arra, hogy csempésszenek. Ugyanis azt vettem észre, amikor ezek nélkül játszottuk, akkor kevésbé gondolták érdemesnek a csempészést, jobban kijött az a játékos, aki egyszerűen csak a legális termékeket gyűjtögette. Viszont amikor beletettük a királyi árukat, akkor viszont a szerencsefaktor sokkal nagyobb lett a játékban, ugyanis sokaknál egyszerűen nem jött fel a királyi áru, pedig a végén igazából ezek döntik el a játszma végkimenetelét. Véleményem szerint ezt a játékot ilyen téren nem kell túl komolyan venni, mert nem igazán kiszámítható. Ráadásul a játékosok egy igazán jó partiban a legelképesztőbb üzleteket is képesek lebonyolítani, ami játék közben alapvetően átláthatatlanná teszi a pontozást, illetve hogy ki hogyan áll.

    3-5 főre írja a játékot, de szerintem a 3 fős játszmának a lehetősége igencsak bele erőltetett. Amikor 3 játékosból 1 a bíra, igazából sokkal kevesebb az érdemleges interakció, üzletkötések lehetősége, és így az egész kicsit el is veszti a varázsát. Ugyanakkor ilyenkor sokkal rövidebb egy játszma, szóval igazából kikapcsolódásként teljesen megfelelő tud lenni, de nem egy nagy röhögésekkel teli, aljas üzletkötős szituációkat fog eredményezni.

    Vicces és boldog élmények okozója:

    Az én családomban annyira szeretik ezt a játékot, hogy amikor egy családi összejövetelen leülünk vele játszani, mindenki oda gyűl a szobába, és nézi ahogy játszunk (nem tud mindenki, mert maximum 5 fős, de sokan nem is akarnak beszállni a „hazudós” játékba :D ). Mindenki röhög azon, hogy milyen aljas módon próbáljuk egymást megtéveszteni. :D Nem is kell mondanom, kifejezetten boldog pillanatokat adott ez a játék.

  • harnos.szilvi

    2020-05-11 18:25:38

    A Nottingham bírája az a játék, amivel már egy ideje szemeztem, de most szántam rá magam, hogy megvegyem és kipróbáljuk. Azt kell mondanom, nagyon nem bántam meg. Hihetetlenül szórakoztató, vicces és könnyed játék. A szabályok nem bonyolultak, a játékidő tökéletes. Ha egy laza társasjátékozásra vágyunk, ez tökéletes választás.

    A játékmenet egyszerű: a bírón kívül mindenki kap 6 lapot, ezek különböző legális és illegális árukat ábrázolnak. Ezek közül 1- 5 lapot lecserélhetünk a dobó- és/vagy a húzópakliból. Ha mindenki megvan, akkor a kis bársonyszütyőnkbe helyezünk minimum 1, maximum 5 lapot. A bíró elé járulunk és vallunk neki: 1 legális árut kell megnevezni, mégha többféle áru is van a tasakunkban, és az áruk összdarabszámát (ebben nem hazudhatunk).

    A bíró többféleképpen dönthet: átengedhet 1 embert, vagy akár mindenkit átvizsgálás nélkül. Átvizsgálhatja annak a tasakját, aki gyanús, kérhet vagy elfogadhat némi kis felajánlást annak érdekében, hogy átvizsgálás nélkül elengedjen.

    Ha átjutottunk, akkor ki is rakhatjuk áruinkat a standunkra.

    Ha átvizsgált a bíró, de nem hazudtunk semmiben, akkor bizony a bíró fizet nekünk, viszont ha lebuktunk, mi fizetünk és a be nem vallott lapokat is elveszítjük.

    Tetszik, hogy minden körben más bújik Nottingham bírájának bőrébe,így mindenki részt vesz a játékban és tudja hogy ő is lesz kereskedő is, szóval csak óvatosan a vesztegetéssel.

    Nagyon jó, hogy meg lehet nyerni becsületesen is a játékot, de aki szeret blöffölni, az is lehet győztes. Külön plusz pont nálam, hogy csak a legvégén derül ki, hogy ki nyert, mivel pontozással dől el.

    A játék gyönyörű és igényes, és ez a doboz belsejére is igaz: kivehető külön a pénzes rekesz és a kártyás is.

    A kiegészítőt is be fogom szerezni, azzal már hatan is tudjuk majd játszani ezt a remek játékot.

  • petivagyok

    2020-05-03 18:18:15

    Barátainkal nemrég kezdtünk sörözős, társasjátékos esteket tartani, és jelenleg ez a legjobb játék szerintem. Verd át a másikat, sunyizz, és hazudj bele a másik szemébe :) órákat töltünk vele, nagyon szórakoztató és megunhatatlan, az összes barátom már beszerezte magának is.

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 23:06:37

    A játékban adva van 3-5 játékos. Közülük adott körben egyikük lesz a bíró, az összes többi a kereskedő. Következő körben a tőle balra ülő lesz a bíró, őmaga pedig "visszavedlik" kereskedőnek, és így tovább, amíg mindenkire kétszer rá nem került a bíró szerepe. Ez alatt kell minél több pénzt gyűjteni - így, vagy úgy.

    A kereskedők elsőre összegyűjtenek különféle (legális vagy illegális) árukat. Majd elrejtik a kis táskáikba az általuk a vámon átvinni szándékozott holmit. Ezután a bírónak deklarálják, hogy mit, és mennyit visznek át.
    Három fontos szabály van:
    1. Csak legális áru nevezhető meg (kenyér, sajt, kakas, alma).
    2. Csak egyféle áru nevezhető meg (akkor is, ha legális holmit viszel, pl. nem vallhatsz be 2 almát és 2 kenyeret).
    3. A táskában lévő kártyák számáról nem hazudhatsz.

    "Na de most akkor mi van? Ha csak két sajt van nálam, akkor csak annyit pakolhatok be?" - teszik fel sokan elsőre a kérdést.

    Szó sincs róla. Ha akarod, összeválogathatod tetszés szerint a legális és illegális holmikat, de akár többféle legláis cuccot is. 2 almára és 2 kenyérre is mondhatod azt a bírónak, hogy ez 4 alma.

    Innen jön a játék sava-borsa, a bíró meggyőzése. Igazat mondtál? Hazudtál? Ha az utóbbi, akkor meg tudod vesztegetni a bírót? A lehetőségek kapuja szélesre van tárva. Bíróként lehetsz a törvény könyörtelen jobbkeze, aki megbüntet mindenkit, akiben egy kis simlisséget gyanít. Vagy, lehetsz megalkuvóbb is: szívességet adhatsz és vehetsz. Kérhetsz a már pultokon lévő árukból, vagy esetleg a kereskedő tárcájából, hogy így fejezze ki "háláját" a karhatalom engedékenysége miatt. De kereskedői oldalról is mehet a veszegetés, pl. adsz 10 aranyat a bírónak, hogy a te táskád helyett vizsgálja át inkább a konkurenciát!

    A legjobb, hogy az igazmondás ugyanúgy vezethet eredményre, mint a hazudozás. Sőt, a kettőt akár vegyítheted is. Volt már olyan játékunk, hogy bíró urunknak mindenét pénzzé kellett tennie, mert zaklatta a becsületes kereskedőket, akik abban a körben tényleg 10 sajtot és 8 kakast vittek át a vámon. Ha ugyanis a kereskedő igazat mondott, de a bíró mégis megállította a vámon, akkor a bírónak kell kifizetnie a büntetést.

    A dobozban lévő komponensek szépek, egyedül a rengeteg kártya megkeverése fogja kihívás elé állítani a játékosokat. Fóliázni pedig eléggé nehézkes a lapokat, mert ez esetben a tartóból fogjuk tudni nehezen kivenni őket, aminek viszont külön szerepe van a játékban a piacos résznél. Emellett az alternatív szabályok között említett időlimitet is nagyon ajánlom, sokat dob a játék dinamizmusán.

  • grafikaaah94

    2020-02-16 12:14:47

    Amilyen bonyolultnak tűnik, annál könnyebben érthető és másodpercek alatt egy igazi kereskedőnek érzi magát a játékos. :)

    Mindenkinek tudom ajánlani aki lelkiismeretes és szabályokat szereti, de annak is aki pont ennek az ellenkezője.. mind a két fajta játékosnak ugyan úgy megvan az eselye a győzelemre. ;)

  • crazyoh

    2020-02-04 07:57:32

    Baráti körben nagyon szeretjük ezt a játékot!!! Bár előfordul, hogy nagyon megszívatjuk egymást, de hát ez is hozzátartozik. Minden egyes körben nehéz döntéseket kell meghozni, akár árut akarsz átvinni, akár bíraként ítélkezel. És nagyon kell a pókerarc a játékban. Mindenesetre egy tökéletes parti társasjáték a szívatások ellenére is.

  • alcsibaba

    2020-01-04 12:47:45

    Nagyszerű játék, imádom. Nagyon jól el lehet szórakozni vele. A legjobb családi játék. 😁 A játékosnak jó pókerarcal kell rendelkezni és nagyon jól kell kereskedni, hazudni a vagy épp nem hazudni és felismerni a lehetőséget, hogy mikor tud csempészni.

  • szzuzmo1995

    2020-01-02 14:24:52

    Rendkívüli partyjáték, fantasztikus hangulatot képes teremteni. Nagyon függ attól, hogy milyen körben játszuk. Nagyon tudom ajánlani nagydumás, közeli baráti társaságoknak. Sajnos vannak, akiknek nem fekszik a játék, ezek az introvertált, csendesebb személyek. Nálunk sajnos volt, aki kifejezetten negatívan élte meg, hogy nem tudja úgy beleélni magát a játékba, mint a többiek. Ennek ellenére óriási sikert aratott szilveszterkor a többiek körében és én is imádtam. Egyszerű, de fontos, hogy megtervezzük a stratégiánkat és megfelelően olvassunk és figyeljünk oda társainkra.

  • bazsa987

    2019-11-06 15:53:39

    Egyik kedvenc családi társasjátékom. Szabályrendszere teljesen letisztult, mégis hatalmas élmény tud lenni az egész család számára. Ez a játék volt az első ami leültette anyukámat is az asztalhoz velünk tarsasozni, és ő is nagyon élvezte. Játszottuk már 4-en, 5-en, 6-an. Nekünk a 6 fős verzió volt a kedvenc, nyilván ehhez kell a kieg. Viszont a 6 fős változatban a két sheriff nagyon jól működik. Egy szó mint száz ez az egyik kedvenc családi társasom, ami tényleg le tudja ültetni az egész családot és egy másfél órás vidám, röhögős élményben részesít mindenkit.

  • Wiwiiikkeeh

    2019-09-02 15:41:54

    A legjobb kereskedőnek kell válljunk, hogy sikeresek legyünk ebben a játékban. A célt vesztegetéssel hazugsággal vagy egyszerűen igaz mondással érhetjük el. Minnél több és nagyobb értékű árut kell a saját standunkhoz megszereznünk. A bíró vizsgállja az árukészleteinket és óvakodnunk kell, mert ha olyan cikkre bukkan amiről az árús éppen hazudott akkor bűntetést szed tőle. Ha már többször is kijátszottuk a játékot, izgalmasabbá tehetjük a vidám fiúk kiegészítővel, ami újjabb izgalmas kártyákat és kiegészítőket relyteget, illetve lehetővé teszi plusz egy fő szerepét is.

  • k.ricsi313

    2019-06-02 18:57:23

    Haveri társaságban mindenképpen kötelező elem!

A Nottingham bírája társasjáték és kiegészítői (17)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 óra
  • Játékosok:  3 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  André Zatz, Sérgio Halaban
  • Illusztrátor:  Lorraine Schleter, John Guytan, David Sladek
  • Kiadók:  Asmodee, Edge Entertainment, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, IELLO, Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, Asterion Press, Arcane Wonders, Cool Mini Or Not, Fantasmagoria, ADC Blackfire Entertainment, Lex Games, Siam Board Games, Cool Mini Or Not, Lavka Games, Reflexshop Kft, SuperHeated Neurons
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • English edition 2015
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 8 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 8 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Arcane Wonders/CMON English edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: cseh
  • French first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: német
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish first edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: portugál
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 8 cm
  • Polish second edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: román
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Bulgarian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: bolgár
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.5 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • French second edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7.7 cm
    • Súly: 1.3 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: görög
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
  • Chinese edition
    • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nottingham bírája társasjátékhoz