Istanbul
Istanbul
Istanbul
Istanbul
Videó beküldése

Istanbul

Társasjáték, 2016
Értékelem!

Az Istanbul egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

Az Istanbul egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a moduláris tábla, a kockadobás, az útépítés és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az Istanbul társasjátékkal egy igazi mediterrán bazár szűkös-kanyargós utcáira utazhatnak a játékosok, ahol a sűrű embertömegben igyekeznek megszervezni mindent, hogy az üzlet olajozottan működhessen. A raktárak sürgés-forgása is ámulatba ejtő, de a nyüzsgés tovább fokozódik, amint a portéka a standokhoz kerül. És mi a cél? Légy te az első kereskedő, aki összegyűjt adott mennyiségű drágakövet!

Nyitnak a híres török bazárok A játék körülbelül egy órányi gazdasági versenyfutásba kalauzol 2-5 játékost. Minden játszmához fel kell állítani egy bizonyos kezdő helyzetet, melyek a helyszínek és az azon lévő jelzők számában különböznek. A játék eleve számos kezdő felállást biztosít, de a játékosok játszhatnak véletlenszerű felállásokkal is. Minden játékos rendelkezik bizonyos számú munkással, melyeket a különböző helyszínekre téve akciókat hajthat végre velük.

Indulhat a piaci versenyfutás A munkásokat jelző jelölőkupaccal a játékosok két mezőt léphetnek a saját körükben, de minden mezőn amin áthaladnak hagyniuk kell egy munkást. Ha olyan mezőre lépnek, ahol volt már egy munkásuk, akkor felvehetik azt. A játékos köre akkor ér véget, ha a munkásokat jelző kupaca elfogy, vagyis nem tud többet lépni. Minden helyszínnek speciális képessége van, amit az ott állomásozó munkások használhatnak. A játékosok a munkásokon kívül alvilági kapcsolatokkal is rendelkeznek, akiket szintén kiküldhetnek bizonyos helyszínekre akciókért, de a többi játékos munkása visszaküldheti őket a börtönbe, ha a bűnözőket irányító játékos nem figyel eléggé.

Szekerek roskadásig telve Minden játékosnak van egy saját tere, ahol a szekerének kapacitását jelölheti. Eleinte kisebb szekérrel rendelkeznek, de ez később bővíthető, így egyidejűleg több nyersanyagot tárolhatnak, amit később értékes árukra cserélhetnek, vagy felhasználhatnak a mecset építésénél. Nyersanyagokat szintén a város helyszínein lehet szerezni, munkások közreműködésével. Természetesen pénzhez is többféleképpen juthat a játékos, de a leghangulatosabb ezek közül a teaházban való szerencsejátékozás, ami valós kockadobáson alapul, így nagyon könnyen beleélhetik magukat a játékosok a kockázás izgalmaiba.

A gazdaságot rubintban mérik Az a játékos lesz a győztes, aki először megszerez bizonyos mennyiségű rubint. Ezek az értékes drágakövek Istanbul bizonyos helyszínein fordulnak elő, és pénzért, nyersanyagokért vagy egyéb dolgokért cserébe (például a nagy vagy kis mecset felhúzásáért) kaphatják meg őket.

Összegzés, ajánlás Az Istanbul egy nagyon hangulatos eurogame, jól működő, egyszerű munkás lehelyezős mechanizmussal. Minden kereskedő saját taktikát agyalhat ki, eldöntve, hogy mennyire támaszkodik az alvilágra, vagy a tisztességes munkaerőre. A játék kártyái nagyon szépek, maga a társas is jól visszaadja a bazárok élettel teli hangulatát. A játékot leginkább azoknak ajánljuk, akik szeretik a munkás elhelyezős játékokat, de valami könnyedebb játékra vágynak.

Mi van a dobozban? A társashoz jár 16 helyszín lapka, számos jelölő, szabálykönyv, két kocka valamint 26 kártyalap.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Közgazdaság
Mechanizmus: Fogd és vidd, Moduláris tábla, Kockadobás, Útépítés, Munkás-elhelyezés, Rács mozgás, Verseny, Változó setup, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Istanbulbonzo18, Székesfehérvár / Budapest (metro vagy 4-6 csomóponton)

Csak személyesen itt: Székesfehérvár / Budapest (metro vagy 4-6 csomóponton)!

Egyszer játszott, bolti állapot. Személyes átvétel lehetséges csak, de Székesfehérváron és Budapesten is át tudom adni. Egyeztetés céljából telefonon is elérhető avgyok 06/20-428-5005.


Istanbulrolnem

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sosem játszottunk vele.


Istanbuladambalogh959, Budapest, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2-szer játszottunk vele, minden alkatrésze megvan, sérülésmentes. Foxpostal tudom küldeni.
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Istanbul társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

 • Luxor - Az elfeledett kincsek fosztogatói

  Ismertető2020.11.07. 10:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Megtalálták a nagy fáraók templomát. A hír bejárta a világot és Luxor romjait ellepték a messziről jött szerencsevadászok. Elindult a verseny, az ősi templom kincseiért, de vajon milyen meglepetéseket tartogat a szentély belsejébe vezető útvesztő?

 • Alkudni kötelező? - Istanbul, Kávé és Baksis kiegészítő bemutató

  Ismertető2020.05.16. 08:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Kereskedők és segédeik igyekeznek keresztül a Istanbul szűk utcáin. Némelyikük a palotába siet, hogy áruit rubinokra cserélje, mások az üres talicskáikat töltik fel a raktáraknál friss gyümölcsökkel. Nagy a verseny, mert kalmárjaink jóhíre a tét.

 • Ti írtátok! - Istanbul

  Ismertető2020.02.27. 08:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Készen állsz, hogy belevesd magad Isztambul bazárnegyedének forgatagába? Légy Te a legügyesebb kereskedő és szerezd meg Te a legtöbb rubint!

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

nyertes, Spiel des Jahres, 2014

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Kommentek

Kommentek

 • oruhkaha

  2020-11-13 17:39:21

  Szia! :) Ha szeretnéd kipróbálni, Budapesten több társasjáték kávézó is létezik, ahol 500 ft-ért vagy néha ingyen be lehet ülni, és kipróbálni az összes játékukat. Pl. Board Game Café, Játsz/ma stb.

  Ha a Tiltott sivatag és az Istanbul között vacilálsz, én inkább a Tiltott sivatagot ajánlom. Mi azt jobban szeretjük egy kicsit. :)

 • oruhkaha

  2020-11-08 15:12:58

  Hangulatos játék. Tetszik az adó természete, vagyis könnyen lehet gyűjtögetni. 2 fővel is izgalmas, de 4-el az igazi :) ajánlom kipróbálásra!

 • bonzo18

  2020-11-03 17:53:19

  Az isztanbul játék során egy piac forgásába kerülünk, mely remek hangulatot teremt. Jelen van a szerencse, az üzleti érzék és a kockázás izgalma is. Figyelni kell a gyorsaságra, hogy mikor kell meglépni egy áruvásárt, mikor kell rubinba fektetni. A kártyalapok cserélgetésével igen nehéz játékteret leeht kialakítani és ha nem az ajánlott lerakásokat követi az ember, akkor szinte minden játék változatos tud lenni más-más taktikával. Remek baráti/családi társasjáték nem bonyolultak a szabályok, nagyon könnyen tanulható és emelett egy viszonylag gyors játék is. Szerintem 3an a legjobb vele játszani, de minden játékos szám mellett élvezhető játék.

 • reni.sule

  2020-11-01 00:28:18

  Egy hírtelen felndulásból vett játék, amit rögtön a kévé és baksis kiegészítővel együtt vettem meg. Már a doboz kibontásánál látszott hogy egy igazán jó vétel volt. Kinyitva szép hangulatos helyszín lapokkal, fa jelölőket és jutalom rubintokat találunk. A játék során változatos lehetőségeink vannak, bővíthejük a talicskánk méretét, feltölthetjük a készleteinket, vagy akár kereskedhettünk a piacon. A megszerzett árúinkat beválthatjuk rubintokra, vagy épp meglévő bónusz kártyákkal szerezhettünk még. A fa jelölők mozgása, hogy egyszerre mozoghattunk a segédeinkkel és azokat akár fel is szedhetjük a lépéseinkkel ezzel újabb, lehetőségeket nyitva meg magunk előtt különösen tetszett. A piac kártyák elrendezésével véletlenszerű játékteret kaphatunk. A játék szabályzat álltal ajánlott piactér felállítással, egy könnyen bejárható és jól kihasználható lehetőségek tárházát kaptuk. Elsőre egy teljesen kezdő személlyel játszottuk, egy kis segítséggel az elején, későbbi fordulókban már könnyen boldogult. A kiegészítő első alkalommal nem került asztalra, az egyszerűség kedvéért. Mindenkinek egyenlően kihívás volt a rubintok megszerzése, a gyakorlottabb játékosok nem jutottak nagyobb előnyhöz a nagyobb tapasztalatok miatt. Kiváló belépő szintű játék, gyorsan tanulható és pörgős.

 • harnos.szilvi

  2020-05-31 20:32:22

  Az Istanbul egy nagyon jó játék, kereskedhetünk,vásárolhatunk, szerencsét próbálhatunk. Nagyon átjön a piaci hangulat, minden helyszínen más és más a portéka. Tetszik, hogy nincs kijelölt útvonal, bármerre indulhatunk.

  A játékban a cél, hogy elsőnek gyűjtsünk össze 5 rubint. Van több helyszín, ahol a drágakövekhez juthatunk, valahol pénzt, máshol pedig árut kell adnunk cserébe.

  A játéktábla összeállításától függ, hogy mennyire nehéz a feladatunk: van könnyebb és nehéz útvonal is. Emiatt nagyon sokszor újrajátszható a játék. Egy játék nem is túl hosszú, és nem igényel hosszú előkészületeket sem.

  Nálunk sűrűn előkerül az Istanbul, szeretjük.

 • benyod

  2019-04-03 11:27:57

  Tervezés, kereskedés, gyorsaság. Általában nem szeretem azokat a játékokat, ahol már a közepén kiderül ki fog nyerni, de azért előkerül. Ha új játékos kerül a társaságban kell neki segíteni/tanácsot adni az első játéknál, hogy mivel tud a legjobban kereskedni és már a második játékban méltő ellenfél lehet. :)

 • Peter

  2019-02-28 06:45:27

  Köszönjük! ☺️ Valóban a kockajáték videója került fel ide. Cseréltük

 • torinapu

  2019-02-27 15:47:57

  rossz video van belinkelve ;)

A Istanbul társasjáték és kiegészítői (9)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  40 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Rüdiger Dorn
 • Illusztrátor:  Andreas Resch, Hans-Georg Schneider
 • Kiadók:  Piatnik, Pegasus Spiele, Alderac Entertainment Group (AEG), Grow Jogos e Brinquedos, Hobby Japan, Devir, Portal Games, Albi, White Goblin Games, Matagot, Swan Panasia Co., Ltd., Asterion Press, Hobby World, Lex Games, 2 Pionki
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, szlovák, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
 • Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • English/German first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English/German second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31.8 cm x 22.5 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French/Italian first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.8 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7.5 cm
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 7.3 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.6 cm x 7.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • French/Italian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Istanbul társasjátékhoz