Imperium: Ókori birodalmak
Imperium: Ókori birodalmak
Imperium: Ókori birodalmak
Videó beküldése

Imperium: Ókori birodalmak társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Imperium: Ókori birodalmak egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a...

Az Imperium: Ókori birodalmak egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a pakli építés, a vedd el és a solitaire mechanizmusokra. Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 29% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 36 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Ősi
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Pakli építés, Vedd el, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Játék végi bónuszok, Változó setup, Market, Move Through Deck

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Imperium: Ókori birodalmak társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Imperium: Ókori birodalmaknagymercii, Hódmezővásárhely, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Hódmezővásárhely, Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, hibátlan.

1 érdeklődő


Imperium: Ókori birodalmakkalmarniki24, Debrecen

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer sem játszott, kihasználatlanság miatt eladó. A kártyák nagy része kártya védőzve lett kivéve az egyik birodalomhoz tartozó összes lap. A csomagküldés foxposttal lehetséges.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Imperium: Ókori birodalmak társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • dannytrejofan

  2023-12-30 23:00:35

  A napokban lesz egy éve, hogy megvettem ezt a játékot, és nálam egyértelműen kiállta az idő próbáját, a mai napig rendszeresen az asztalra kerül, szóló játéknak is a legélvezetesebbek között van, amivel valaha játszottam. Talán nem is volt olyan társas még, aminek ennyire vártam volna a megjelenését, mint az Imperium: Horizons című (önállóan játszható) kiegészítőjét, ami február első hetében érkezik, és választható népként a magyarok is szerepelnek majd benne, egy rakás más érdekes nemzettel és újabb fiktívekkel (cthulhu-szerű világvége-lényt megidézni vágyó kultisták, vagy marslakók).

  Ha te sem szereted a végén lévő pontszámítást, mindenképp próbáld ki az Imperium Scorer nevű appot, amit a telefonra lehúzhatsz és 2-3 percre rövidíti a játék végi összesítést. A pontozás könnyebbé tétele mellett ebben elmentheted a korábbi játékod eredményeit, statisztikákat láthatsz a legsikeresebb és legkudarcosabb nemzetekről, szóval nagyon hasznos cucc, és ingyenesen használható. Annyi, hogy sajnos magyar nyelvet nem lehet benne állítani, de a kártyák típusok alapján sorolva (külön a régiók, civilizáltak és civilizálatlanok stb) választhatóak ki, így gyorsan meg lehet találni a kártya nevének angol megfelelőit.

  Én amúgy simán összeomlok időnként, de csak szólóban játszva, az első 1-2 körben a legkönnyebb benézni, ha nagyon lelkesen húzod be zavargásostul a lapokat, és pechedre a bot is ugyanezt tenné. Ha jól rémlik többen játszva még sosem fogyott ki a zavargáspaklink, mindig töltögettük vissza, ahogy purgáltuk ki a paklinkból a negatív pontértékű lapokat.

 • bonafides71

  2023-11-11 23:59:38

  Nemrég sikerült nekem is beszereznem. Egyre jobban tetszik! :)

  Nekem pozitív, hogy egy ilyen komplexitású játéknak viszonylag rövid a ki - és bepakolási ideje. Bár ez abból adódik, hogy "csak" kártyák vannak be (270 kártya, meg tokenek persze). A gyári inzert is jó (ez támogatja a setup-ot), de a középső rekesz picit alulméretezett, ha oda bepakolsz minden tokent, akkor "kása" lesz belőle a következő nyitáskor. Én ezeket bezacsiztam. :)

  A játékszabály egyszerű (3 akció), de a kártyák nem. A ikonrendszert, és a kártya szövegeket ismerni kell. Igazából ez utóbbi adja a komplexitását. Ehhez kell a sok játékidő.

  A szabálykönyvben a kulcsfogalmak részt valóban túltolták. Valójában néhány lényeges kulcsszó van, a többi - ha játszottál már összetettebb játékot - adja magát. Pl. a szürke ikonok (lovag, maszk, metropolisz, stb) leírása felesleges, azok többnyire csak a játék végi pontozásban köszönnek vissza. "Húzz lapot!", vagy "Fizess!" elég egyértelmű szerintem....

  A játék végi pontszámítás viszont nem egyszerű! Szinte mindent is pontoz a játék. Ott mindig attól tartok, hogy valami kimarad, vagy duplán számolom. :D

  Jó a soféle játék vége variáció. Viszont sikerült már valakinek összeomlást előidéznie? Vagy az csak több játékosnál esélyes?

  Én egyenlőre egyedül játszom, mert nem tudom, ki fog még leülni mellé. De így is élvezetes! Az automa rendszert is könnyű kezelni és jól lehet tanulni mellette a birodalmakat. Utóbbihoz jó lett volna, ha az automa birodalmak nem (csak) a kézkönyvben vannak, hanem külön kártyákon. De ahogy látom, mások is kinyomtatják ezeket az oldalak és barkácsba megcsinálják.

  Ja, és az elején ne agyaljátok túl! Felesleges! :) Több partit kell nemzetenkét tolni, hogy szépen ráérezzen az ember a sajátosságokra, a mechanikára, a kártyák körforgására.

 • mr.zehy

  2023-07-02 14:41:15

  Megszenvedtem vele rendesen, sajnos a szabálykönyv nem túl barátságos, rengeteg kérdés merül fel menet közben. Ennek ellenére egy nagyon jó játékról van szó, de azért nem a könnyedebb deckbuilding fajtából. Nem tudom mennyit fog ez itthon előkerülni, az az érzésem, ezt szólóban kell kimaxolnom. Egy darabig elleszek vele. :)

 • qgtanton

  2023-06-23 23:26:49

  Tény, hogy jó társaság kell hozzá, de melyik társasjátékhoz nem? Az analízis paralízis ebben a játékban simán előfordulhat, van jópár játékos, aki túl akarja gondolni a lehetőségeit. Aztán úgyis azzal főz, ami elérhető a számára. Jobb, ha pörgős ez a játék is.

 • mr.zehy

  2023-06-15 08:52:28

  Őszintén örülök, ha így látod!

 • qgtanton

  2023-06-14 22:45:03

  Én három fővel játszottam, igaz, csak egy játékom van benne. Hosszú gondolkodási idővel közel három órát vitt el a játék. Az, hogy eltérő a paklikban található lapok hatása, jól igazítható a játékosok vérmérsékletéhez és stílusához. Az építést kedvelő ugyanúgy megtalálja a számítását. Egy-egy pakliban több az interakció, az az arra vágyó játékosok számára sokkal kedvezőbb feltételeket biztosít. És innen kanyarodnék vissza ahhoz, hogy szerintem sokkal többet ad a játék, ha több játékos játsza. Én szeretem az interakciót, az egymás elleni küzdelmet, bár makedónok akiket irányítottam, erre nem voltak igazán alkalmasak. Máskor másik paklit választok. És legközelebb négy játékossal fogom kipróbálni.

 • mr.zehy

  2023-06-14 18:06:32

  Igen, ez sztem is max egy kétfős játék. 😐

 • viharlampa

  2023-06-13 22:49:11

  Nem tudom, ezért kérdezem, hogy aki gyakorlottabb, ő hogyan látja megvalósíthatónak. Ami állandó hatás vagy free akció, az mehet egyszerre, de ami akció tokenhez kötött akció, abból gondoltam 1-1et elvégezni csak.
  Az értékelések zöménél olyan adott inkább jó jegyet a játékra, aki szóló vagy 2 fővel játssza, aki többed magával, náluk erősen jelen van a sok várakozás.

 • mr.zehy

  2023-06-13 19:43:55

  Nem sok értelmét látom, pont az a lényeg, hogy ebből a 3 akcióból hozod úgy össze a dolgokat, hogy az neked jó legyen. Ráadásul vannak plusz akciós lapok, amik szintén ezt erősítik, azok akkor rögtön értelmüket is vesztik?

 • viharlampa

  2023-06-13 16:41:29

  Egyre-másra olvasom, hogy rettenet várakozási ideje van a játékosoknak 3-4 fő esetén, sőt, 4 fővel nem is ajánlják.
  Játszotta már valaki úgy esetleg, hogy nem egyszerre hajtja végre a körében a 3 akcióját, hanem csak 1et? Minden játékos 1-1 akciót végez és adja tovább a stafétát, nincs akkora állásidő, pörög minden játékos.
  Aztán ha mindenki passzolt (elhasználta a 3 akcióját vagy újított vagy lázadt) takaríthat és napforduló jön.

 • mr.zehy

  2023-06-09 13:53:07

  Na, sikerült ebben a viszonylag jó gémklubos akcióban beszerezni, és már ismerkedünk is. Köszi az ajánlót!

 • mr.zehy

  2023-03-29 07:28:26

  Ez jó hír, itthon a feleségemnél a nagyon konfrontatív adok-kapok játékok nem mennek, így a Radlands nem is érdekel, ez viszont igen. Köszönöm!

 • bigacs

  2023-03-28 19:35:10

  Igen, hiszen egyértelműen a másik táborának az elpusztítása a cél és kifejezetten harci kategória. A Radlandsről egyelőre még nem tudok véleményt írni, de lelkileg mindenféleképpen nagy összecsapásra készülök, ha eljutok odáig, hogy kipróbáljam :)

  Az Imperiumnál győzelmi pontokat kell gyűjteni, de a civilizáció képességétől, ill. stratégiától is függ, hogy ehhez használsz-e olyan kártyát, amelyik a másiktól von el nyersanyagot, dobat el kártyát, húzat fel zavargás kártyát stb. Nagyon sok civilizáció van (nehézség szerint rangsorolva), mi még csak a könnyebbekkel játszottunk, ezért nem tudom, hogy a végén mennyire lesz az Imperium konfrontatív. Összességében annak ellenére, hogy bizonyos akciókkal lehet némi borsot törni a másik orra alá, azért ez nem egy párbaj játék, mint a Senkiföldje.

 • mr.zehy

  2023-03-28 16:59:41

  Jól értem ugye, hogy a Radlands a konfrontatívabb? :)

 • bigacs

  2023-03-15 13:11:57

  És még valami. Most rengetegen a szintén 2021-ben megjelent Radlands (Senkiföldje) játékot favorizálja és a szabálykönyvet olvasgatva úgy tűnik, hogy hasonlít az Imperiumra, de konfrontatívabbnak tűnik a csatákkal. Nagyon kíváncsi vagyok erre a játékra is és ha lesz már elegendő összehasonlítási alapom, visszatérek megírni hogyan alakul a rangsor nálam.

  Egyébként a bgg-n jelenleg közel azonos az értékelésük, a Radlands 8.0, az Imperium Classics 7.8, mig az Imperium Legends 7.9.

 • bigacs

  2023-03-15 13:01:54

  Fantasztikus játék, ennek ellenére méltánytalanul keveset foglalkoznak vele és alig hallani róla itthon. Számos díjra jelölték és 2021-ben a UK Games Expo legjobb új stratégiai kártyajátékának választották a játékosok. Az előttem szólókkal mindenben egyetértek. Szerintem is az egyik legösszetettebb pakliépítős játék, amelyben a nehézséget valóban nem a szabályok mennyisége vagy bonyolultsága jelenti, hanem magának a döntésnek a meghozatala.

  Ne riasszon el senkit, de érdemes felkészülni, hogy az első alkalom nem kevés idő- és energiabefektetéssel jár (szerintem a szabálymagyarázat is hozzájárul ehhez), viszont a 3. alkalommal már 2 óra körüli játékidővel számolhatunk 2 fővel. Igazából ennél többen nem is szívesen játszanám, viszont nálunk órásit futott! Így történt meg, hogy a Classics után a Legends is egy héten belül a polcra került. Számomra eléggé zavaró módon az egyik magyar a másik angol nyelven, mivel hiába egyszerre jött ki a két játék, a Legends csak magyar siker esetén kerülhet lefordításra. A két doboz civilizációi kombinálhatóak, ezért is zavar ennyire a kétnyelvűség.

  Idén várható egy újabb széria, a Horizons megjelenése, amely 14 új civilizációt tartalmaz, némi csavart egy új kereskedelmi modullal, valamint az előző két verzióhoz kapcsolódóan több, mint 45 kártyát újranyomtattak a játék egyensúlyának javítása érdekében. Ennek beszerzésében nem az újrajátszhatóság lesz a fő motiváló erő, hanem inkább a változatosság, hiszen az első két doboz tartalma is bőven évekre elegendő élményt nyújt, ugyanakkor azért csak sikerült felcsigázni az érdeklődést az újdonságokkal.

  Az Imperium sajnos nagyon radar alatt van itthon. Én mindenkit biztatok, hogy tegyen vele egy próbát, stratégáknak szerintem jó kis csemege.

 • dannytrejofan

  2023-01-17 21:35:26

  A történelemórákon már megismerhettük, mi lett Karthágó vagy a kelták sorsa, miután tengelyt akasztott a rómaiakkal, de hogyan állnák a sarat a szkíták a perzsákkal szemben, illetve hogyan vetné vissza a görög városállamok fejlődését a vikingek állandó fosztogatása? A "what if..." teóriákat élesben is tesztelhetjük az Impérium: Ókori birodalmakkal, amelyben 8 nemzet egyikeként kezdhetünk virágzásba barbár államból birodalommá fejlődve. Aki szereti a történelmet, a pakliépítős mechanizmust, és sokszor úgy ülne le társasozni, hogy nincs hozzá társasága, az lehet, hogy hozzám hasonlóan az egyik kedvenc játékát fedezheti fel ebben a sorozatban.

  A játék során a kiválasztott civilizációtokkal más földeket és nemzeteket hódítotok meg, építhettek temlomokat, városokat, vagy például diplomácia segítségével vontok más népeteket a hatalmatok alá. Mindezt szépen illusztrált kártyák segítségével, amik hatásait kombinálva egy önfenntartó gépezetet kell kiépítenetek, ami biztosíthatja az erőforrásokat és a populációt a további fejlődéshez. A játék nehézségétől szerintem egyáltalán nem kell tartani, néhány youtube videó és a szabálykönyv aprólékos tanulmányozása után gyorsan bele lehet jönni. Hogyha megtanultad a játékmenet alapját képező 10-12 kifejezést (pl mit jelent elszállásolni vagy visszahívni egy kártyát), minden nemzet átláthatóvá válik.

  A győzelem feltétele, hogy a fejlesztések és kártyakombók segítségével sikerüljön a lehető legértékesebb paklit összerakni. Hogy ezzel hogy álltok, azt játék közben maximum következtetni tudjátok, volt olyan parti, aminek a végéig biztos voltam benne, hogy nyerésre állok, és a játék végi pontszámításkor kiderült, hogy a játékostársam megelőzött néhány ponttal. A játék végi összegzést nagyon megkönnyíti egy scoring app nevű program, érdemes a telefonra letölteni! Magyar nyelvet nem lehet beállítani benne, de angolul is jól használható. A szóló mód 10/10 nekem, 2-3 játékossal 8/10 a hosszabb idő miatt, négyen nem próbáltuk még. Kiváló társas!

 • david.mate

  2022-08-31 11:24:00

  Ez egy remek játék és csak hasonlóakat tudok mondani a Legends dobozra is. Különböző ókori civilizációkat irányítunk, barbárként kezdjük meg a játékot, de a játék végére igazi birodalom válhat belőlünk tömérdek meghódított néppel, területtel és sok gazdasági és tudományos áttöréssel a hátunk mögött. A játék pakliépítős és tablóépítős mechanizmust használ, ebben nincs is sok meglepetés! Amikben egyedi és/vagy érdemes tudni a játékról:

  -Minden nép saját paklival rendelkezik, melyeket tovább bővíthet a közös kínálat adta lehetőségekkel és saját fejlesztés lapjaival, melyek ugyancsak egyediek. Ebből következik, hogy minden nép más és más, erősen asszimetrikusak ezért sajátos logikát és sok tanulmányzást igényel egy-egy nép megtanulása.

  -Ez a legnehezebb pakliépítős játék evör! Különös, mert nem maga a játékszabály nehéz. Úgy fogalmaznék, hogy a "hogyan kell ezt játszani?" az nem egy nehéz kérdés ennél a darabnál. A "hogyan kell jól játszani?" viszont annál nehezebb..... az első játékoknál fogalmad sem lesz, mit is csinálsz! Most pörgesd a paklid inkább? Vagy ez a Glory kártyás izé a jobb? Most használjam a garrison képességét? (Elsőnek nem is fog leesni miért hasznos..) Miért is jó a Prosperity és miért ne használjam non stop mégsem? A játék "megértési küszöbje" szerintem kifejezetten magas! (ALERT: förtelmesen megírt szabály! Nem segít a könnyebb megértésében a játéknak!)

  -Ha átlátod a játékot, az alap mechanikákat akkor okosan nehezednek a népek, tudod magadnak bonyolítani a dolgokat. Bár mindennép ugyanolyan erős, de nem mindegyik ugyanolyan bonyolult. (A szabály végén leírja a játék az egyes népek nehézségét.) Okosan nehezednek a népek! Amíg Róma egy kellemes kis pakliépítős élményt ad némi rutin után, (5/1 nehézség) addig Egyiptommal (5-ből 3-as) igancsak meg fog fájdulni a fejed, hogy jól aknázd ki a néped lehetőségeit!

  -A játék gyönyörű, az ár/érték aránya kimagaslóan jó! Eszméletlen újrajátszatóság lapul a dobozban relatíve kevés pénzért.

A Imperium: Ókori birodalmak társasjáték és kiegészítői (3)

 • Imperium: Progeny Promo Pack társasjáték Kiegészítő

  Imperium Progeny is an expansion for Imperium Classics and Imperium Legends. It contain the following 6 cards: - Bountiful (Fame/Region) variant replacing one of the base cards - Heir Presumptive (White & Green) added to the Green deck - Abundance x4 is an alternative to nations who have Prosperity The promo pack was available during Turczi Junior Promo...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Imperium: Legends társasjáték

  Formidable adversaries are arrayed against you. Your people stand ready. History beckons. In your hands lies the destiny of one of history's great civilizations. Under constant threat of attack, you must conquer new lands, oversee dramatic scientific and cultural advances, and lead your people into the era of empire. Expand too rapidly, and unrest will...

  • Játékidő: 160 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 160 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 2
  • Max. ajánlott játékosszám: 2
  • Min. ajánlott játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Imperium: Legends társasjáték 14990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Imperium: Horizons társasjáték

  Legyél te a legnagyobb civilizáció, amelyet a világ valaha látott! A te kezedben van a történelem egyik leghíresebb népének sorsa. Állandó támadásveszélyben új földek meghódítására kényszerülsz, felügyelned kell a tudomány és kultúra drámai fejlődését, és népedet a birodalom korszakába kell vezetned. Ha túl gyorsan terjeszkedsz, a nyugtalanság térdre...

  • Játékidő: 160 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 160 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Imperium: Horizons társasjáték 25428 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Nigel Buckle, Dávid Turczi
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  Hobby Japan, Devir, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Cool Mini Or Not, Origames, Lucrum Games, Osprey Games, Meeple BR Jogos, Fox in the Box, Banana Games, Giant Roc, Board Game Rookie, NizaGams
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 28 cm x 7.7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7.7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.1 cm x 28 cm x 7.7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.8 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 8 cm
  • Súly: 2 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Imperium: Ókori birodalmak társasjátékhoz