Egy szép új világ: Háború vagy béke
Egy szép új világ: Háború vagy béke
Egy szép új világ: Háború vagy béke
Videó beküldése

Egy szép új világ: Háború vagy béke társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2021
Értékelem!

Ez a játék az Egy szép új világ kiegészítője.

Az Egy szép új világ: Háború vagy béke egy könnyen tanulható kiegészítő az Egy szép új világ társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. Az alapjátékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb...

Az Egy szép új világ: Háború vagy béke egy könnyen tanulható kiegészítő az Egy szép új világ társasjátékhoz, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. Az alapjátékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kátyajáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A háborúk kora véget ért, a világkormányok virágzásnak indultak. Ám az ember gyarló, a béke pedig törékeny, ritka kincs. A népszerű Egy szép új világ univerzuma nem egy, hanem rögtön két kiegészítővel is bővül: Az elsőben (Háború vagy Béke) egy többször végigjátszható kampányélményt találnak a játékosok, így még nagyobb a tét. Izgalmas döntések, kiegészítő kártyák és 6 titkos borítéknyi jelenet egy dobozban.Ez egy kiegészítő, használatához szükséges egy Szép új világ alapjáték.

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 19 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Civilizáció, Sci-Fi, Közgazdaság, Kiegészítő
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Kártya húzás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Játék végi bónuszok

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

Egy szép új világ: Háború vagy béke társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Egy szép új világ: Háború vagy békefragtrolls, Mechwart Liget / Széll Kálmán tér

Csak személyesen itt: Mechwart Liget / Széll Kálmán tér!

Polcsöprés okán kifogástalan állapotú, MAGYAR nyelvű Egy szép új világ: Háború vagy Béke eladó. Kizárólag személyes átvétel a Mechwart ligetnél / Széll Kálmán tér (H-V, 08:00 - 19:00). Csere nem érdekel, a csomagküldést sajnos nem tudom megoldani.

1 érdeklődő


Egy szép új világ: Háború vagy békekrizsan.david.norbert, Szeged és Sándorfalva

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged és Sándorfalva! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Borítékok kíméletesen bontva, vissza ragasztva

0 érdeklődő


Egy szép új világ: Háború vagy békekomirekko, Dunakeszi, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunakeszi, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, nem játszott, minden érintetlen belül.

0 érdeklődő


Egy szép új világ: Háború vagy békemanchester85, Bodajk

Csak személyesen itt: Bodajk!

1 boríték bontva. Hibátlan, hiánytalan.

0 érdeklődő


Egy szép új világ: Háború vagy békebackrau, Fülöpjakab

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Fülöpjakab! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó a fent nevezett társas. Mivel csak ketten szoktunk játszani bőven elég egy kiegészítő hozzá nekünk. Csak kibontva lett!

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Egy szép új világ: Háború vagy béke társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • godzsakattila

  2022-09-10 21:07:06

  A játék többször végig játszható, hisz nem rongálsz és a lapjárás miatt mindig újdonságot tud hozni. A leginkább az eredeti játékszabályának hátoldalán található mini egyszemélyes küldetésekhez tudnám hasonlítani, csak itt minden fejezetben új lapok is jönnek és a "juti" lapokat átviszed a következő fejezetre, gyűjtöd magadnak, hogy te is egyre többmindenre legyél képes. A játék menet szépen le van vezetve itt az adatlapján a Szellemlovas tollából meg előttem is írták, így nem térnék ki rá. Összesen 5+15 olyan lap is jár hozzá, melyet az eredeti pakliba keverve használhatsz a kieg nélkül is. Mint a promó lapok szoktak lenni. Azonban vigyázni kell, mert vannak köztük eléggé oop lapok is, azonban a mennyisége miatt könnyen lehet, hogy nem csak az egyik játékosnak lesz belőle ezért annyira aggódni nem kell.

  Összességében nekem nagyon bejött. Az eredeti hátulján lévő kisküldetéseket nagyon megszerettem, ezért is gondoltam kipróbálom ezt is. Számomra nem volt csalódás, mert izgalmas volt végig tolni. És bizony a döntéseknek van hatásuk a következő fejezetekre vonatkozóan, így szószerint a vége sem feltétlen ugyan az, de mint mondtam a lapjárás és egyebek miatt, pont ahogy két sima kör sem ugyanaz sose, így ez is változatos hiába kampány jellegű. Ellenben az ára elég necces. Még szerencse, hogy tényleg többször játszható, mert 5 (6) röpke küldetés, plusz néhány "promó lap" ennyit nem érne meg legalábbis az eredeti árához viszonyítva semmiképp.

  ui.: egyszemélyesben játszva felelmás a dolog, míg az eredeti szeritnem simán működik úgy is, itt a harmadik negyedik "fejezetől" kezdődően nagyon kijön, hogy többfőre lett szabva, persze attól még végig lehet tolni élvezettel egyszemélyesben is, de kis hiányérzet marad.

 • vacogi

  2021-10-18 13:53:47

  Amennyire szeretem az alapjátékot, kb. annyira csalódtam ebben a kiegben. Annyira vártam már, de sajnos nem tesz annyit hozzá, mint amennyit gondoltam. Pedig alapvetően kedvelem a legacy játékokat. Vagyis azt hittem. Persze hogy ilyenkor mindig veszítek, igaz hogy újra lehet játszani, de az már azt hiszem nem ugyanolyan.

 • veerzoltan80

  2021-09-03 11:47:50

  Tegnap megtörtént a tesztjáték, két "fejezetet" játszottunk le fiammal ketten a hatból.
  A borítékok felnyitása után rövid történelmi ráhangolódás van a feladatra egy kis háttérmeséléssel, majd mindkét fejezetben plusz feladatként kellett teljesíteni egy-egy építést, emellett persze továbbra is arra hajtassz, hogy neked legyen a legtöbb pontod a 4 forduló végén. Csak az alapjátékot használtuk, a másik ieget nem kevertük bele még a dologba.

  Egyrészt jópofa, hogy ad egyfajta gerincet a játéknak azzal, hogy vázolja a háttértörénetet ami a fejezethez tartozik. Ebből kifolyólag azért azt gondolom, hogy egyben letolni a 6 borítékot kb lehetetlen, bármennyire is szeretem ezt a játékot hat kört egymás után nem hinném, hogy le tudnék vele tolni.

  Attól függően, hogy sikerült-e vagy sem teljesíteni a plusz feladatot a játékosok jutalmakat kapnak, ezek mikéntje függ attól is ki nyeri az adott játékot.

  Az első fejezetben nem tudtuk megoldani a feladatot, mivel csak tervezés fázisban lehetett rá nyersanyagot pakolni és konkrétan nem jött a szükséges nyersanyagot bezúzás során adó kártya. Így is kaptunk narancssárga szinezésű kártyát a menet a végén, amik különböző plusszokat adnak felhasználásuk esetén, ha jól értettem egyszer lehet őket használni.

  A második fejezetben sikerült mindkettőnknek megépíteni amit kellett, így a kör végén ismét kaptunk bónuszlapot, de a helyezésünk alapján különbözőt. Hogy kinek mit kell osztani azt a sztorimesélős betétlap részletezi. Szándékosan nem néztük meg előre az eshetőségeket, és azt sem hogy mi lett volna ha, legyen benne meglepi legközelebbre is.

  A 2. fejezet végén egybe raktuk el a fel nem használt jutilapokat és a birodalomkártyát, így lehet folytatni a játékot. Nyersanyagokat, építményeket és bácsit/nénit nem lehet átvinni a következő fejezetre.

  Kíváncsianvárom a folytatást, szeretem mikor van valami sztori is a játék mögött, de a monotonitásától tartok, ez a két-három fejezet egy ülésre lehet kb a max amit jó szájízzel lejátszanék a játékból.

 • veerzoltan80

  2021-09-02 09:17:24

  kibontottuk, de ki még nem próbáltuk. A Háború vagy Béke egy 6 részből álló kampányt tartalmaz 1-4 játékos részére, zárt borítékban a módosító lapok és a jutalmak. többször is játszható, nem legacy típus, hiszen a játék minden elővétele mást hoz ki és ennek megfelelően a kampány is alakulhat sokféleképpen.
  A nagyobbik kieg új lapok sokaságát tartalmazza, a játék 7 fővel is játszható. Nem összekeverni kell a két paklit hanem meg van szabva hogy hány játékosnál melyikből mennyit kell húzni. 10 lappal indul mindenki a 7. lerakása után a maradék három eldobásra kerül. Két új birodalomkártya is jött, az egyik kimondottan hadászati a másik szürke termelős. A játékosszám bővítéséhez jöttek plusz jelölők.
  Megjelent a korrupció, amit a játék úgy hoz, hogy bizonyos építmények nem csak adnak hanem el is vonhatnak nyersanyagot.
  Az egybe rendeléssel az eleredeti birodalomkártyáknak jött egy C verziója promó lapként tovább bővítve a lehetséges variációk sorát.

Az Egy szép új világ társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Frédéric Guérard, Benoit Bannier
 • Illusztrátor:  Anthony Wolff
 • Kiadók:  Origames, Foxgames (Poland), La Boite de Jeu, Tranjis Games, Lucky Duck Games, Reflexshop Kft, Evrikus, Engames, TLAMA games, Kobold Spieleverlag, Studio Supernova, MTS Games, Geronimo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 8 cm x 13 cm x 17.7 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 12.9 cm x 17.4 cm x 8.1 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 12.9 cm x 17.4 cm x 8.1 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egy szép új világ: Háború vagy béke társasjátékhoz