Azul: A királyi pavilon
Azul: A királyi pavilon
Azul: A királyi pavilon
Azul: A királyi pavilon
Videó beküldése

Azul: A királyi pavilon

Társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Azul: A királyi pavilon egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

Az Azul: A királyi pavilon egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A XVI. század hajnalán I. Mánuel király felbérelte Portugália legkiválóbb építészeit, hogy grandiózus palotákkal
gazdagítsák birodalmát. Az evorai és a sintrai kastély felépítése után egy emlékhelyet kívánt építtetni az udvarába. Egy királyi pavilont, ahol kellő pompával tiszteleghet családja leghíresebb tagjai előtt. Ezt a megbízást a legragyogóbb
mesterembereknek szánta, kiknek alkotásai méltók a királyi család dicsőségéhez. Sajnos I. Mánuel már a munkálatok megkezdését sem érte meg. Az Azul – A királyi pavilonban visszatérhetsz egy képzeletbeli Portugáliába, hogy egy soha meg nem kezdett megbízást teljesíts. A legnemesebb alapanyagokkal dolgozhatsz, de vigyázz, hogy ne pazarolj! Legyél a legjobb, hogy munkád méltó legyen a királyi család dicsőségéhez!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 8% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 11 990 Ft-tól
 • 47 ajánlat

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Azul: A királyi pavilonfeketeg, Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében

Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad tér közelében!

Original

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Azul: A királyi pavilon társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • gavlak82

  2021-03-23 14:52:54

  A királyi pavilon volt az első Azul játékunk, nekem az első kettő nem jött be videók alapján, igazából ez sem, aztán megleptek vele. Húztam is a szám rendesen miatta, aztán láss csodát..megszerettem. Ez olyan játék közben jön meg az étvágy dolog lehet. A csempék színesek, szépek. A piactér lapkái, játékostáblák kiváló mínőségűek, ez nem mondható el a pontjelölős tábláról, a pontjelölők meg sterílek szó szerint, színek ide is kellettek volna. Ezen a táblán van feltüntetve az adott forduló joker színe és a kiadott virágmintákért kapható pontszámok is. Minimális szerencsefaktor jellemzi a játékot, mert ugye nem tudjuk, hogy milyen csempék kerülnek a piactérre. Jópofa az angol toronyórás dobozka, amibe a már leszámolt csempék kerülnek, s ez a legnagyobb pozitívum is setup szempontjából, mert a game végén csak bele kell önteni a zsákba a tartalmát. A játékos táblánkon találhatók extra helyek, amik körberakásával extra csempékhez juthatunk. Tehát külcsínre gyönyörű a játék, ám kiégeti az agyat rendesen, ha most ezt felveszem, hova is rakjam le, vagy vegyem fel ezt, mert akkor a másik tervét dugába dönthetem, rakjam ki ezt, vagy azt a virágot, melyik csempét hagyjam meg a következő körre?... és még sorolhatnánk, nagyon előre tervezős játék A királyi pavilon, de nagyon szeretjük.

 • aiplisanyi

  2021-03-17 06:03:44

  Azul után a Királyi Pavilon hozta részemről elvárt játékélményt és a már megismert minőséget, de meg van benne a plusz, amit vártam tőle. Mindez úgy, hogy nem megy az Azul rovására! Tetszik, hogy összetettebb a játék, többféleképpen lehet pontot szerezni illetve, hogy korlátozva van a körök száma. Itt jobban lehet taktikázni, nagyobb is a játékosok közti interakció. Azul vagy a Királyi Pavilon a jobb? Fogós kérdés, mindkettő ajánlott!

 • Merse

  2021-01-05 14:29:40

  Nagyon jó játék, 7 éves kislányom is szívesen játsza. A sima Azulnál határozottan jobbnak tartom, mert A királyi pavilonban sokkal szabadabban lehet kombinálni néhány okos újítás miatt (jokerek, szobrok, tartalék kövek), és ezen kívül a rombusz alakú csempék is különlegesebbek. Ha az ember már sokat költ a bakelit csempék miatt egy társasra, akkor A királyi pavilon csempéi különlegesebbek és az asztalképe is szebb.

 • szocsadam

  2021-01-04 19:06:11

  Az Azul első része hatalmas kedvenc itthon. Amikor jött a hír, hogy megjelenik magyarul, ami egy nyelvfüggetlen játéknál kimerül a szabálykönyvben, azonnal előrendeltem.

  Nagyon szépek a rombusz alakú csempék, ugyan az a minőség, mint az első részben. Csodaszép színek és minták. A játékos táblák minősége is megegyezik az első részben található táblákéval. Egyedül a pontozó és bónusz tábla az, ami annyira kilog ebből a minőségből, mintha egy utólag belerakott elem lenne. Egy nyomtatópapírnál alig vastagabb tábla, ami jó csúszós felületű, de a pontozó fakorongok nem hajlamosak csúszkálni. Ja, pontozó korongok: ezek színei, valami fertelmesek. Az élenk színű csempék mellett ezek a pasztell színek nem illenek a játékhoz.

  A játék mechanikája alapjaiban ugyan az, elveszel csempét, majd beépíted. Azonban az oszlopok, szobrok, ablakok nyújtotta plusz csempék nagyban hozzá tudnak járulni a sikerhez. És ez ad annyi plusz gondolkozni valót, hogy megérje megszerezni/megszeretni az alap mellé/mellett. Valamint nekem személy szerint elég szűk, nem lehet rámenni mindenre, mert belefulladsz.

  Nálunk tökéletes randijáték, igazán 2 fővel szeretjük.

 • Dorothi

  2020-10-16 14:49:52

  Az első Azul beszerzése után lett meg ez is a gyűjteményben és nem bántam meg a beszerzést. Ez a játék szintén nagyon szép, esztétikus alkatrészekkel dolgozik, ez is egy vidám, színes kavalkád. Csavar egyet az alapjátékon, érdekes vele játszani. Ezt is, mint a sima Azult, többféle korosztállyal teszteltük a családban és ennek is sikere volt. Egy kis tipp, akinek megvan ez is + az Azul első része is: szép az insert mindkettőben, de mi pl. megcseréltük a két doboz tartalmát és így fért el tökéletesen minden alkatrész a két játékban. Ezzel a két Azul társassal kimerítettem az Azul iránti érdeklődést, bőven elég, a Sintra üvegcsodái biztosan kimarad a gyűjteményből.

 • Alleira

  2020-10-11 09:53:43

  Nagyon szèp játék, de a bemutató videó alapjàn nem érzem azt, hogy annyival másabb lenne, mint a Sintra meg a sima Azul. Rengeteg tàrsasjátékos gyűjteményben látom mindhátom Azult, de mindig elgondolkodtat, hogy vajon ezeket tényleg megéri-e háromszor 10ezer forintért beszerezni, adnak e annyiban mást egymáshoz képest, vagy ez egyszerű "legyen teljes a gyűjtemény" indíttatásból jön. Tesóméknak megvan a Sintra, így letettem a másik kettő beszerzéséről, de egy esélyt biztosan kapni fog a Királyi pavilon is.

 • vinczedani22

  2020-09-28 11:54:07

  Még régebben a játszóház project keretein belül volt szerencsém kipróbálni az első azul kiadást, és nemrég egy baráti összejövetelen pedig ezt a változatot.
  Nem tudnám megmondani, hogy pontosan miért, de jobban tetszett a királyi pavilon, mint az eredeti. Nagyon szép a játék maga, tök jó volt a joker tile rendszer, a bekeríthető ablakok, szobrok, oszlopok. És tényleg jó minőségű minden komponens.
  Itthon nincs egy azul sem, de a királyi pavilon a wishlisten van, ha rámszakad a lottóötös, akkor mindenképpen ezt a verziót szerezném be magunknak! :)

 • Floranna

  2020-09-03 21:54:59

  Nekünk tipikusan az a játék, amit szombat délelőtt a kakaó mellett, háttérben egy régi sitcom sorozattal beszippant. Teljesen levisz alfába, és kikapcsol az agy. :)

  Gyönyörű kivitelezése van, a kis rombuszok minősége nagyon jó. Az inzert is tökéletesen segít abban, hogy a kipakolás és elpakolás se okozzon fejtörést.

  Próbáltuk 4-en és 2-en is. Nekem 4 fővel kicsit lassú, és sokat vártunk a többiekre. Sokszor hallom, hogy mennyire jó többen, és inkább az első Azul a jobb játék, ha 2 fővel szeretné valaki kipróbálni. Nekünk ez inkább randijáték lett.

  Nagy kedvenc, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép játékot, és szeretne a szombati kakaója mellett a párjával egy kicsit kikapcsolni. :)

 • Robby

  2020-08-17 19:27:06

  Szerintem az eddig megjelentek közül ez a legjobb. Ha valakinek nincs egyetlen Azul sem és szeretne egyet, akkor ezt vegye. Nagyon hasonló az eddig megjelent összes rész, ez mégis egy kicsit több, letisztultabb, egyszerű és mégis eléggé mély és gondolkodós. Nagyon meg kell gondolnunk, hogy mire megyünk, mit építünk és a többiekét elnézve egy kicsit odaszúrhatunk nekik, hogy megnehezítsük a dolgukat. A dzsóker csempe, és a pontozólapról való választás elég változatosságot ad a játékhoz és segíti a taktikánkat is. Mivel előttem már sok jót leírtak a játékról, ezért én inkább a hiányosságokra térnék ki. Négy játékos esetén elég sokszor elfogy a csempe a végére. Lehetett volna mindegyik csempéből legalább hárommal több a dobozban. A pontozótáblán nem fér el egymás mellett kettőnél több játékos korongja (csak pár mezőn pl.: 20, 40..) A játékostáblák és pontozótábla készülhettek volna egy kicsit jobb minőségű nem annyira csúszkálós anyagből. Ezen negatívumok ellenére nagyon ajánlom a játékot mindenkinek, mert gyors könnyed, de ugyanakkor az agyunkat is megtornásztatja. Nekem az is nagyon nagy pozitívum, hogy szinte minden szabály ott van előttünk, így a kezdő játékosok is látnak mindent, nem kell a szabálykönyvet nézegetni.

 • csok.a.nna98

  2020-06-10 15:58:39

  Már nagyon régóta szerettem volna, hogy meglegyen valamelyik Azul játék. Hosszú tanakodás után, végül a Királyi Pavilonra esett a választásom, mert a három játék közül a videók és a szabályleírások alapján nekem ez nyerte el a leginkább a tetszésemet, a különleges alakú csempékkel, a virágformákkal, amiket ki kell gyújteni (maga a csempék színei is szerintem csodálatosak, mert gyönyörű összhatást kelt), valamint a jóker színek, és a bónuszcsempék, amik közül lehet választani változatossá tették a játékot nekem, és megcsillant a szemem, hogy nekem ez kell. Most megvettem az Azul: Királyi Pavilon-t. Miután megjött azonnal játszottunk is vele!

  És nem csalódtam! Azt kaptam amire vártam! Egy igazán pörgős, könnyed, mégis annyit kell gondolkozni és előre tervezni, hogy közbe meg nagyon stresszes is tud lenni. "Vajon sikerül befejeznem azt a virágot? Ne már megint el vette előlem azokat a csempéket, amiket kinéztem magamnak! Ha ezt ide teszem, bónusz csempét kapok érte, de viszont ha a másik helyre, akkor meg több pontot fog érni...!" Nagyon élvezetes, hogy gondolkozni kell, hogy mit érdemes gyüjteni, mert nem csak egyféleképpen lehet pontot szerezni, hanem számtalan lehetőség van rá és hirtelen azt se tudja az ember, hogy melyikbe fektessen több energiát. Ugyanis kijöhet a játék végére, hogy amit nyertes taktikának gondoltam az elején, mégse bizonyul annyira megfelelőnek, mert elfogyott az a színű csempe, vagy közben más sokkal kecsegtetőnek néz ki.

  A saját játékot nagyon befolyásolja, hogy a többiek mit csinálnak, éppen ezért nincsen olyan, hogy egy jó taktika és mindig azt alkalmazom, mert tényleg a társak gondolkozása valamint, hogy milyen csempék kerülnek a játéktérre mind-mind befolyásolják a játékot, éppen ezért szerintem bármikor, amikor elő fog kerülni, mindig más kimenetele lesz.

  Annyira lenyűgözött és elbűvölt ez a játék, hogy legszívesebben új meccset játszanék vele, vagy pavilon csempézőnek állnék! :-D De lehet inkább az első variációt választom!

Az Azul: A királyi pavilon társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Kiesling
 • Illusztrátor:  Chris Quilliams
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Hobby Japan, Zvezda, Ghenos Games, Lacerta, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, Next Move Games, Divercentro
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.1 cm
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.5 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Portuguese/English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Azul: A királyi pavilon társasjátékhoz