Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 23. hét

Kíváncsi vagyok, mikor jutunk el oda, hogy egy ismertebb videójátékos franchise tulajdonosa már a megjelenéssel egyidőben kiadja az új részhez készített társasjáték verziót is…

Izsák feláldozása

Még tíz évvel ezelőtt jelent meg a Binding of Isaac. Egy nagyon egyszerű grafikájú, morbid dungeon crawler, melyben a szokásos cél minél tovább túlélni a szörnyektől hemzsegő labirintusban. Így leírva nem hangzik nagy számnak, mégis sokan tartják az egyik legjobb rougelike játéknak. Naná, hogy ebből is kellett egy társasos verzió Kickstarterre! A Four Souls névre hallgató spinoff nem is teljesített rosszul, több, mint 2,5 millió dollárt szedett össze. Nem kell semmi különlegesre, gondolni, egyszerű kártyás-szörnyöldösős, tápolós játékról volt szó, némi Munchkin-jellegű hátbaszúrással.

A Binding of Isaac: Four Souls Requiem egyszerre kiegészítője és deluxe kiadása az alapjátéknak. Az új szobapakli minden csatát más és más módosítóval lát el, a változatosságot elősegítendő. A szivecskékkel telerajzolt ellenfelek halálukkor egy másik játékost segítenek – a készítők ezzel szeretnék elérni, hogy még több alkudozás és hátba szúrás legyen a játékban.

A kiadó még csak nem is csinál nagy titkot abból, hogy ez a kampány csak részben szól a társasról, inkább egyfajta merch-értékesítési csatorna. A 110 dolláros, Full Collection névre hallgató pledge már mindent tartalmaz, ráadásul nagyon deluxe kiadásban, mégis van még három drágább szint – melyek mindegyike szinte korlátlanul bővíthető a felkínált add-onokkal! Így, ha neked életcélod, hogy a szobádat elborítsák a különböző Binding of Isaac plüssök, sapkák, sorszámozott rajzok és akciófigurák, akkor eljött a te időd. A 33 ezer támogatóból és a négymillió dollár fölött járó bevétel azt mutatja, hogy nagyon sok ilyen ember van a világon.

The Binding of Isaac: Four Souls Requiem

Edmund McMillen is raising funds for The Binding of Isaac: Four Souls Requiem on Kickstarter! The massive expansion to The Binding of Isaac: Four Souls

Cicák, cicák és szörnyek mindenütt!

Ha már a sikeres játékoknál tartunk, megérkezett a Macskák szigete új kiegészítője. Mindenki kedvenc állatos tetriséhez már az első KS alatt is kínáltak kieget, ez hatra bővítette az eredetileg négyfős létszámkorlátot. Az Isle of Cats: Don't forget the kittens! kampányában nem egy, hanem rögtön három doboznyi extrát rendelhetünk.

A Kittens + Beasts a címszereplő kiscicákkal (melyek apró, könnyen elhelyezhető elemek), illetve szörnyekkel (melyek pont ellenkezőleg: nagy, cikkcakkos alakzatok) egészíti ki az alap macskakínálatot. Ezekkel könnyíthetjük, illetve nehezíthetjük a saját dolgunkat. Ugyanebben a csomagban kapott helyet az eseménymodul is, ami nevéhez hűen minden fordulón csavar egyet egy kicsit. A Boat pack egy újabb doboz, ami hat új játéktáblát, vagyis hajót tartalmaz. A jó hír, hogy az eddigi kiegészítők szinte mind kompatibilisek az alapjáték összes módjával. Egyedül az eseménylapok nem fértek bele a könnyített változat szabályai közé.

A harmadik doboz nem kiegészítő, hanem egy önállóan játszható alapjáték, a (meglepetés!) roll&write műfajból. A roll&write és a tetriselemek amúgy is szeretik egymást, magától értetődő volt hát, hogy előbb vagy utóbb a macskák is fölfedezik majd maguknak. Az Explore&Draw-ban a koncepció nagyjából megegyezik az alapjátékkal, csak itt nem fix elemeket pakolgatunk le, hanem filccel rajzolgatunk. A játékok mellett még rendelhető az oldalon egy inzerttel ellátott gyűjtői doboz, mely a Big 2-minute Box nevet kapta. A tervezője szerint ebből az alapjáték egy perc, a kiegészítők pedig további egy perc alatt kipakolhatók.

Hogy ezek közül melyikre van neked szükséged? A kiadó gondolt a régi és az új játkosokra is, ezért a kampány oldalán egy hosszú folyamatábra segít neked eldönteni, hogy melyik támogatói szinte érdemes befizetned.

The Isle of Cats: Don't forget the kittens!

Frank West is raising funds for The Isle of Cats: Don't forget the kittens! on Kickstarter! Return to The Isle of Cats in brand new boats and rescue the forgotten kittens and ancient beasts that were left behind.

A vadon szíve

Amikor először olvastam a Parks koncepcióját, azt gondoltam magamban, hogy „hát, ez annyira békés és hétköznapi, hogy senkit nem fog érdekelni”. Nem így lett. A Parks azóta már egy kiegészítőt is megélt, BGG-n pedig a családi kategória tizenkettedik helyét foglalja el éppen. A Keystone: North America ugyan nem a Parks folytatása, de hasonlóan békés módon mutatja be Észak-Amerika természeti kincseit.

A játékosoknak egy 4*4-es táblán kell megtervezinük a saját kis élővilágukat a rendelkezésre álló állatokból. ezeket egy közös készletből vehetjük el, és akárcsak több hasonló játék, a Keystone is igyekszik gondoskodni arról, hogy ne maradjanak bent sokáig fel nem használt elemek. Minden lapka, ami már régebb óta hever az asztalon, folyamatosan szinergia-tokeneket kap, tehát egy idő után akkor is érdemes lesz elvinni, ha amúgy nem lenne nekünk hasznos. Ugyanilyen szinergia-tokeneket kapunk akkor is, ha sikerül egymás mellé helyeznünk két azonos helyen élő állatot. Ezeket a tokeneket végül dzsókerlapkákra tudjuk elkölteni. A pakolgatást különleges képességekkel spékelhetjük meg, melyet szintén egy közös készletből használhatunk, ám egy kis csavarral: vagy egy aktív, vagyis erősebb képességet használunk, vagy az összes már használt képesség gyengített verzióját – ezek utána visszafordulnak az erős oldalukra. Végül az nyer, aki a legjobban tudta összerendezni az állatkáit a saját tábláján.

A deluxe kiadás főleg a látványra megy rá: minden játékos színezett, kétoldalas táblát kap, a közös készletet egy mutatós playmaten alakíthatjuk ki, a doboz borítóját pedig mi állíthatjuk össze, szavazás útján. Ezt még egy fa tokenkészlettel és egy műbőrkötéses küldetésfüzettel egészíthetjük ki.

Keystone: North America 🦝 🦊 🐻

Rose Gauntlet Entertainment is raising funds for Keystone: North America 🦝 🦊 🐻 on Kickstarter! Explore the beauty & wonder of North America's wildlife in this fun set collection board game!

írta -- Ludnes

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Irány a vadon: Észak-Amerika
  • The Binding of Isaac: Four Souls Requiem
  • The Isle of Cats: Kittens + Beasts
  • The Isle of Cats: Boat Pack
  • The Isle of Cats Explore & Draw