Kép forrása: diceanddecks.hu

Űrhajók a láthatáron! [diceanddecks.hu]

A társasjátékos közösség és a tudományos fantasztikum rajongói között igen nagy átfedés mutatkozik. Szép számmal jelennek meg sci-fi témájú társasjátékok. Ma, a közeljövőben megjelenő kínálatból válogatunk. Következzen öt cím, ami felkeltette az érdeklődésünket. Első cikkünkben - a főként -nemzetközi megjelenésekből válogatunk, jövő héten pedig a magyar nyelvű kiadásokat tekintjük át.

1.: Evacuation: Vladimír Suchý neve ismerősen csenghet a sci-fi rajongók körében. A magyarul is megjelent Víz alatti városok és a Pulsar 2849 című játékaival már letette a névjegyét a műfajban. A szerző euro játékokat készít. A legújabb munkájában - az ígéret szerint - a fogd és vidd mechanizmust használja majd legerőteljesebben. A játék témája, hogy a napkitörések miatt a Föld (vagy a játékosok által aktuálisan lakott bolygó) lakhatatlanná válik és új, az élet számára alkalmas planétára kell költöznünk. A játékban egy működő mechanizmust kell majd lebontanunk és új helyszínen felépítenünk. Izgalmasan hangzik! A szerző ismert arról, hogy a játékai előre meghatározott számú körből állnak. Itt megtartotta a régi szokását, de bevezet egy új győzelmi kondíciót. Ha valaki elsőként eljut egy bizonyos fejlettségi szintre az új lakóbolygón, akkor nincs pontszámítás, hanem automatikusan megnyeri a játékot. Ellenkező esetben a negyedik kör végén a győzelmi pontok döntenek.

2.: Anunnaki: Dawn of the Gods: Simone Luciani (ha esetleg valakinek nem lenne ismerős a név: Grand Austria HotelDuzzasztóműLorenzo il MagnificoMarco PoloGolemTiletum) tervezett egy sci-fi fantasy hibrid 4x játékot. Ez annyi hívó szó egymondatban, hogy szinte sok a jóból. Az Anunnakiban az emberiség származására kapunk alternatív eredettörténetet. Hanyatló civilizációk hagyják el az otthon bolygójukat, hogy a Földön telepedjenek le. A Földre érkezőket az itt élő emberek istenként tisztelik. A játék története szerint az ókori politeista vallások egyes istenei fognak megjelenni a frakcióknál. A játékosok egy-egy ilyen isten szerepét ölthetik magukra. Megjelenik Atlantisz és egy magas szinten civilizált ősi emberi faj is. A játékosok bázisokat építenek, csapatokat toboroznak, felfedezik Gaia földjét, fejlesztik saját technológiájukat, kereskedelmi szerződéseket írnak alá, legyőzik a helyi uradalmakat és más játékosok seregeit. A cél meghódítani Atlantiszt. Minimális szerencsefaktort ígérnek és a mechanizmusok szintjén is forradalmi újdonságokat. Turczi Dávid ezt írta róla: „Ha egy mondatban kellene eladnom "hardcore euro" fanoknak: Scythe, but good.” 226.000,- $-t kalapozott össze a Kick starteren. Az ígéret szerint ebben a hónapban kezdik a szállítását. A BGG adatlap 60-120 perces játékidőt ígér, de ne dőljünk be ennek! 2-4 fő számára inkább 3-4 órás izgalom várható.

3.: Voidfall: Az imént említett Turczi Dávid 4x játéka. A grafikus Ian O’Toole. (Ez körülbelül az a kategória társasjátéktervezésben, mint mikor Christian Bale és Christopher Nolan együtt készít filmet.) Az Anachrony-ból már ismerjük a szerző igényességét. Saját legendát kapunk a játékhoz. Teljesen egyedi és kidolgozott a történet, amibe beleélhetjük magunkat. A Novarchon királyi ház leszármazottai, évszázadokon át vasököllel uralkodtak az emberiség galaktikus birodalma, a Domineum felett. Ezalatt lenyűgöző technológiai innovációt és tudományos vívmányokat hoztak létre. Ez a fejlettség segített a Domineumnak elérni – és végül benépesíteni – az ismert galaxis legtávolabbi szegmenseit is, ahol új „Nagy házak” jelentek meg. Ahogy a Novarchon-ház hatalma nőtt, úgy nőtt az őket körülvevő vallási kultusz, amely komor próféciákat hirdetett egy másik dimenzióból származó ősi kozmikus lényről: a Voidborn-ról. Valójában a Voidborn sötét befolyása adta meg a novarchoknak azt a tudást, amely lehetővé tette a birodalom gyors terjeszkedését.

[Cikk folytatása]

Űrhajók a láthatáron!

A társasjátékos közösség és a tudományos fantasztikum rajongói között igen nagy átfedés mutatkozik. Szép számmal jelennek meg sci-fi témájú társasjátékok. Ma, a közeljövőben megjelenő kínálatból válogatunk. Következzen öt cím, ami felkeltette az érdeklődésünket. Első cikkünkben - a főként -nemzetközi megjelenésekből válogatunk, jövő héten pedig a magyar nyelvű kiadásokat tekintjük át.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Voidfall
  • Andromeda's Edge
  • Evacuation
  • Starship Interstellar