Duzzasztómű
Duzzasztómű
Duzzasztómű
Duzzasztómű
Videó beküldése

Duzzasztómű társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Duzzasztómű egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó...

A Duzzasztómű egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, az útépítés, a munkás-elhelyezés, a solitaire és a trn-02 stat turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Barrage társasjáték egy disztópikus világban játszódik az 1930-as években. Az ipari forradalomnak köszönhetően a fosszilis energiaforrások lassan kimerülnek, ezért a hatalmas gépek energiaigényének ellátására új megoldást kell találni. Az egyetlen szóba jöhető lehetőség a vízerőművek telepítése.

A Barrage egy erőforrás-managelő stratégiai játék, amiben a játékosok azért versenyeznek, hogy ki építi a legfenségesebb gátakat, növeli a tárolási kapacitását a legügyesebben és leszállítja az összes lehetséges energiát az erőműveik energiaturbináihoz kapcsolódó nyomóalagutakon keresztül.

A játékosok négy nemzetközi vállalat egyikét képviselik, akik egymással versenyeznek az energiatermelésben. Gátakat és vízerőműveket építenek, melyeket csatornahálózattal kötnek össze. Gépezeteket, szabadalmakat és briliáns mérnököket gyűjtenek, továbbá törekednek szerződéseik teljesítésére.

A Barrage két innovatív és kihívást jelentő mechanizmust is tartalmaz. Először is, a játékosoknak gondosan meg kell tervezniük a cselekedeteiket és kezelniük kell a gépeiket, mivel az akciójelzők és az erőforrások a "Construction Wheel"-en vannak tárolva, és csak akkor tudják őket újra használni, ha a kerék teljesen körbefordul. Minél jobban kezeli a kereket, annál korábban térnek vissza erőforrásai és cselekedetei.

Másodszor, a táblán ábrázolt folyók vízhozama közös erőforrás. A játékosoknak a lehető legtöbb vizet kell elfogniuk és tárolniuk, gátakat kell építeniük (a felső gátak drágák, de elzárhatják a víz egy részét, mielőtt az eléri a lenti gátakat), emelniük kell a gátakat a kapacitásuk növelése érdekében, és hosszú alagutakat kell építeniük, hogy eljuttassák a vizet az erőműveikbe. A vizet soha nem fogyasztják el - áramlását csak energiatermelésre használják -, hanem visszavezetik a folyókba, ezért stratégiai szempontból nagyon fontos a gátak elhelyezkedése, ha szeretnéd hatékonyan visszanyerni az elterelt vizet.

Öt forduló alatt a játékosoknak teljesíteniük kell a közös kitermelési versenytervet, és meg kell felelniük a személyes szerződéseik egyedi igényeinek is. Ugyanakkor bizonyos számú mérnök elhelyezésével megkísérelhetik javítani gépeiket, hogy új és hatékonyabb építési akciókat szerezzenek, valamint különleges egyedi hatású épületeket építsenek és aktiváljanak saját fejlesztési stratégiájuk előmozdítása érdekében.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 22 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 23 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Környezet, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Útépítés, Munkás-elhelyezés, Solitaire, TRN-02 Stat Turn Order, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Ownership, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Duzzasztómű társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Duzzasztóműkosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

3 érdeklődő


DuzzasztóműXaziex, Budapest, XX. vagy alkalomszerűen Boráros/Science Park

Csak személyesen itt: Budapest, XX. vagy alkalomszerűen Boráros/Science Park!

ks verzió angol/olasz (Nem volt a KS-ben extra content) 1x játszott, fólia a dobozon

4 érdeklődő


Duzzasztóműelado, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Csak személyes átvétel, bontatlan, új.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Duzzasztómű társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • matedancsecs

  2022-12-21 13:34:15

  Valaki tudna segíteni, hogy a minőségbeli probléma még mindig fennáll? Vagy nem jött újabb kiadás a játékból, ezáltal nem is változhatott?

 • porcine

  2022-03-13 18:59:18

  Nekem a magyar kiadás van meg, de állítólag már a Kickstarter-es megjelenéssel is nagy gondok voltak ilyen téren. De ettől eltekintve mindenképp érdemes egyszer kipróbálni, mert tényleg elképesztő élményt nyújt.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-13 17:56:15

  Magyar és angol verzió minősége egyaránt rossz?

 • porcine

  2022-03-13 09:23:29

  Tegnap volt szerencsém végre megosztani a játékomat 3 fantasztikus játékossal.

  Kezdjük az egyetlen negatívummal: az anyagminőség tényleg borzalmas. Két dolog jó: az építmények és a dupla kartonú játékostáblák (bár azok is vetemednek, de nem nagyon zavaró).

  Folytassuk a pozitívumokkal: kb. minden. Elképesztően magas interakció, kőkemény stratégia, szűk kezdés után kinyílik a lehetőségek tárháza (hogy aztán néha megint nagyon-nagyon szűk legyen:). Egy percre sem engedi a figyelem lazulását, ugyanis egy rossz építkezést a játék végéig átkozni fogsz, vagyis kíméletlenül büntet, ha lazáskodsz. Fantasztikus a játéktábla felépítése, minden mindennel összefügg, alaposan át kell nézni a csatornák irányát. Egyáltalán nem száraz euro, nagyon jól visszaadja a témát.

  Ami nálam még óriási előnye, hogy viszonylag könnyen el lehet magyarázni a szabályokat. Érdemes játék előtt a draft szabálymagyarázó videóját megnézni, szerintem azzal és még kb. 10 perc magyarázattal nyugodtan neki lehet ülni.

  Egyszerűen nem értem, hogy egy ennyire brutálisan frenetikus játékot hogyan lehetett ilyen minőségben kiadni. Ha ez nem így lenne, akkor 10-ből 11-et kapna tőlem. Mindenesetre próbálja ki mindenki, akit nem zavar a nagy interakció és szereti a stratégiát. Életre szóló élményt nyújt.

 • kelemen.ati

  2022-01-18 13:13:53

  Karácsonyra futott be a játék, nagy várakozások közepette. A doboz tartalma valóban kissé eltér az átlagostól, de azért annyira nem szörnyű a helyzet, kb. "Víz alatti városok" szint. (Angol kiadás van meg nekem, a magyar kiadást nem ismerem) Talán még, ami kissé zavaró volt, az a munkagépek "picinysége", elég nehéz megfogni őket. Értem én, hogy a fogaskerékbe kell betenni később, de akkor is...de kb. ennyi a negatívum. Maga a játék szuper. Olyan euró, aminek a témája is klappol a játékban. Szinte hallom, a víz zugását játék közben. Ötletes megoldással van illusztrálva a víz folyása, még ha a mechanikában vannak máshol is használt ötletek (Terra Mystica....stb) Az elején nagyon szűk a játék, az első két körben főként. Utána szépen nyílik meg, viszont nagyon büntet is, sok rossz döntést nem szabad hozni, mert akkor a játék felénél tudjuk, hogy veszíteni fogunk. Az első partinál velem is ez történt, ettől függetlenül mégis élvezetes maradt, ahogy építkezhettem. A játékban elég nagy az interakció, főként egy négyszemélyes játéknál, a végére már a pálya is elég szűk és az akcióhelyek száma is. Összegezve egy nagyon jól összerakott euró, a témát nagyon visszaadja, hasonló élményt a Nagyfeszültség és a Praga Caput Regni adott. Ebből kifolyólag még azt is eltudtam nézni neki, hogy az alkatrészek nem tökéletesek, hagy némi kívánnivalót, ebben nem hasonlít a Terra Mysticára.

 • Zsomboo

  2021-12-05 14:18:54

  Értem, de ezek a dolgok pont abba az irányba billentik a dolgot, hogy nem veszem meg fóliásan boltban. Direkt ránéztem, most a deltánál akciósan is 27.000 Ft. Kicsit húzós, ha ilyen problémák vannak vele. Pár hét / hónap múlva használtan jó vétel lesz.

 • harnas1207

  2021-12-05 14:08:21

  A tokenek anyagminősége borzalmas, a tábla meg egy fuvallattól kettészakad. Ez ami nagyon negatív, de ne befolyásoljon a játékkal kapcsolatban. Ez inkább bosszantó. Deltánál még én se tapasztaltam ilyet.

 • Zsomboo

  2021-12-05 13:35:49

  Van egy pár deltás játékom, de én személy szerint nem tapasztaltam még rossz minőséget. Ott matekoztam egy hete, hogy megrendeljem-e, mert magáról a játékról nagyon jókat olvasni, de nem voltam meggyőződve róla, hogy ekkora összeget megér. Így viszont inkább megvárok egy használtat jobb áron, majd arra lecsapok.

 • harnas1207

  2021-12-04 20:27:56

  Aki már megvette, az tudja, hogy a minőség silány. Ennél rosszabbat még nem tapasztaltam, még a Brass B. sem volt ilyen.

 • veerzoltan80

  2021-12-04 20:06:24

  A deltas dolgokban újabban az insert eléggé el van hanyagolva. Nyilván ez a külföldi partner hibája, csak furcsán jön ki. A Coatl-nek volt talán utoljára jó insertje, a Kemet so-so, az Utazások Közepfolden katasztrófa l, és még sorolhatnám

 • soetigabor

  2021-12-04 18:46:12

  Érdeklődéssel szoktam olvasni a véleményeidet (még azt is, amivel nem teljesen értek egyet). Most mondtál is valamit, meg nem is, de tetszik a metafora. Remélem jön majd a részletesebb verzió is a parti(k) után. :)

 • ATW

  2021-12-04 15:09:33

  Tetszik a játékban, hogy a "sima" munkáslehelyezős működés egyedi folyamatokkal (építőkerék, "automatikus" vízáramlás) került kombinálásra: így valóban egyedi a mechanika. A játékelemek minőségével is elégedett vagyok.
  Nem tetszik, hogy bár rengeteg játékelemmel rendelkezik, minimális inzert sincs a dobozban. Így egy rendező beszerzése egyátalán nem luxusberuházás ehhez a játékhoz.

 • harnas1207

  2021-12-04 13:54:46

  A játek kibontása közben eszembe jutott a régi vicc:

  John a Budapesten élő cserediák előrendeli a Duzzasztómű társasjátékot. A Delta Vision 1 évre rá nagy örömmel már postázza is neki a gamet. John kibontja majd ír egy emailt: "Köszönöm szépen a vázlatokat, várom a kész játékot!"

 • godzsakattila

  2021-11-22 22:36:03

  Lassan írtam, ezért közbe érkezett a hivatalos válasz. Szerintem kilehetne rakni a hírek közé és akár egy hét után levenni az onnan, ha nem akarjátok "foglalja a helyet". Sajnos sokan paráznak - főleg akik már jártak így - hogy spam mappába megy egy levél és nincs eszükbe ellenőrizni azt én sajnos már jártam úgy teljesen más témában fontos levéllel, hogy, nem csak az előtte, az utána jövő levelek is normálisan érkeztek meg, de volt egy "köztes" a spam mappában, amit csak később fedeztem el. Facebookot meg nem mindenki használ én is csak elvétve pl. Az jogos, hogy "visszanyitható" a link, de van aki elfelejti ellenőrizgetni szintén, bár egy hét elég idő lehet, ameddig jelentkezni lehet ez jó döntés, hogy nem 24 óra vagy valami.

  Mindezt a legjobb jószándékkal írtam! És nem kötözködésből vagy akármiből, remélem átjön 😊

 • maricusi

  2021-11-22 22:33:01

  Hú, ez aztán nagyon gyors és majdnem kielégítő válasz volt. Köszönöm szépen. Nekem ez a gondom, hogy "Ha megnyitod a nyeremenyjatekok..." azt hol találom? Hasonlóan godzsakattila hozzászólásához, én sem szerettem volna bántóan írni. Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a játékfelhívás minden egyes fellépéskor felugrott az eredmény meg szinte "el van dugva", és egy-két nap ezt is lehetne ilyen intenzíven propagálni.

 • godzsakattila

  2021-11-22 22:30:48

  Én pl. tök véletlenül facebookon láttam kirakva. Ebből a legutóbb is volt probléma, hogy nem mindenki ertesült rendesen.

 • Peter

  2021-11-22 22:22:36

  Szia. Egy fix nyertes van, akit e-mailben értesítettük. Amennyiben nem jelentkezik a megadott határidőre, értesítjük a következő tartalék nyertest. Ha megnyitod a nyeremenyjatekok végén az adott nyereményjáték linkjét, és megvolt a sorsolás eléred a nyertes/nyertesek listáját. Ezen kívül a FB oldalunkon is közzé lett téve a sorsolás és nyertes neve 🙂 Mi többet tudnánk tenni?

 • maricusi

  2021-11-22 21:54:53

  Azt azért szomorúnak tartom, hogy ahányszor beléptem feldobta a játékot, a nyerteseket meg úgy kell kinyomozni. Hogy találtál rá?

 • juhasz.nora.luca

  2021-11-22 00:55:34

  Igen, itt a sorsolás eredménye:

  https://tarsasjatekok.com/nyeremenyjatek/duzzasztomu-duzzadjon-az-energia-2021-11-12

 • tiktiklaszlo

  2021-11-21 23:29:39

  Üdv!

  Ki nyerte meg a DUzzasztómű játékot és a rendezőt bele?

  Lehet már tudni?

 • godzsakattila

  2021-08-21 22:19:06

  Ahogy Csiracsirke írta úgy van és sajnos ez már minimum a második csúsztatása a megjelenésnek, de a Deltánál előrendelhető.

 • Csiracsirke

  2021-08-21 21:45:51

  Mintha azt olvastam volna hogy szeptember 30-ra halasztják a megjelenését

 • hierroo

  2021-08-21 19:29:14

  Sziasztok! Szerintetek kiadták már ezt a játékot magyarul, vagy csak később várható? A stílusa tetszik, szeretem az ipari jellegű építgetős játékokat. Már az is jó lenne, ha a magyar szabálykönyv elérhető lenne, mert akkor jobban tanulmányozhatnám, hogy mennyire olyan amire gondolok.

 • Treffhetes

  2020-11-25 16:42:36

  A kiadó honlapján az olvasható, hogy "THE GAME IS AVAILABLE IN:
  ITALIAN, ENGLISH, FRENCH, GERMAN, JAPANESE, KOREAN, CHINESE,POLISH, PORTUGUESE AND SOON IN HUNGARIAN." :)
  Sőt, esetleg abból is vonhatunk le következtetéseket, hogy a Cranio egy másik játékát, a Newton-t a Delta Vision adta ki idén.

 • molnar.laszlo.sirius

  2020-09-19 16:56:30

  Magyar boltok nem kapnak rá picit jobban? :D Írtam ezt 2020 szeptemberében, aztán eltelt pár hónap és jön is magyarul :D

A Duzzasztómű társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Simone Luciani, Tommaso Battista
 • Illusztrátor:  Antonio De Luca, Roman Roland Kuteynikov, Mauro Alocci
 • Kiadók:  Portal Games, Intrafin Games, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Cranio Creations, Game Harbor, Galápagos Jogos, Feuerland Spiele, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Maldito Games, Crowd Games, sternenschimmermeer
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • English/Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24 cm x 34 cm x 14 cm
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 12 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 24 cm x 34 cm x 14 cm
 • Italian-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22 cm x 31.5 cm x 12 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 32 cm x 12 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 24 cm x 34 cm x 14 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Korea Boardgames Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23.4 cm x 31 cm x 5.3 cm
 • German edition, second printing
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.5 cm x 32 cm x 12 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Duzzasztómű társasjátékhoz