Pulsar 2849
Pulsar 2849
Pulsar 2849
Videó beküldése

Pulsar 2849 társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Pulsar 2849 egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a pontról pontra mozgás és a worker placement with dice workers mechanizmusokra. 2849-ben járunk, a nagy aranyláz ezredik...

A Pulsar 2849 egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a pontról pontra mozgás és a worker placement with dice workers mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

2849-ben járunk, a nagy aranyláz ezredik fordulója után és a nyersanyagok bányászata egy teljesen új szinten van már. Az emberiség sikeresen tesztelte az első Csillagtükröt és használta arra, hogy elegendő energiát gyűjtsön egy pulzarból, kinyitva ezzel az első űrkaput.
Az Új kor csak most kezdődik...

Dobj a kockákkal, hogy felfedezd az univerzumot a Pulsar 2849-ben. Minden körben kockákkal dobunk, melyeket a játékosok száma alapján és a dobott érték alapján rendezzük be, aztán akciókat indítunk; szerezhetünk új hajót a flottánkhoz vagy ellátogathatunk egy még fel nem fedezett csillagrendszerbe, vagy megjelőlhetsz egy pulzárt a saját azonosító gyűrűddel. A kör végén a körjelölő megy előre a kockadobások alapján és ha elér a végére, a játéknak is vége.

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 11 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 12 500 Ft-tól
 • 13 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Kockajáték, Világűr
Mechanizmus: Kártya húzás, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Worker Placement with Dice Workers

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Pulsar 2849 társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Pulsar 2849 - Folded Space rendezővelspielerrr2000, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan. Polckopás mentes. Folded space rendezővel. Olasz kiadás, teljesen nyelvfüggetlen. Átvehető személyesen Debrecenben vagy foxpost. További eladó játékaim az alábbi linken. Ha legalább kettőt veszel, állom a foxpostot. 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kkoBYopTXnyFHgF0N80nSPzGm2htDhWzOfnHu5KZGSs/edit?usp=sharing

0 érdeklődő


Pulsar 2849va_zoli

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Foton, vagy a Goncz Aroad varoskozpontnal atveheto. Foxpost/MPL/Packeta a vevo terhere.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Pulsar 2849 társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2023-10-27 19:32:03

  A tematika nem jön át rajta annyira, valóban, mondjuk a kör alakú tábla, meg a futurisztikus grafikai világ és a formák szerintem nem megszokott alkalmazása valahogy ezen segített nekem átlendülni (a téma abszolút nem áll közel hozzám sem pedig). A mechanika viszont parádésan van megálmodva, megvalósítva benne, a kockahasználatot illetően egyet tudok érteni hadhaz.sandorral, nekem egy kicsit Grand Austria Hotel íze volt az első pár játéknál, de valahogy úgy éreztem, hogy nagyobb ráhatásom van a döntéseimmel a végkimenetelekre (nagyobb-kisebb dobások balansza, extra kocka szerzése). Több út is vezet a győzelemhez, ez nagyon tetszett benne, de akár az egy kicsit ebből, egy kicsit abból taktika is kifizetődő lehet kedvező helyzetekben. Ár/érték arányban szerintem nagyon rendben van, érdekes, hogy a Faművesek nagyobbat szólt itthon (magyar megjelenés stb.), de valahogy a Pulsart én egy jobb játéknak érzem és szívesebben veszem elő (szubjektum a maximumon).

 • mr.zehy

  2023-10-26 19:50:07

  A szabálynál még erősen vakartam a fejem, aztán játék közben elég jól a helyére kerültek a dolgok. És bár szeretem Suchyt, de a téma miatt nekem ez egyelőre annyira nem erős játéka. Ettől függetlenül még fogunk vele próbálkozni, mert van benne lehetőség.

 • hadhaz.sandor

  2023-04-06 23:00:17

  Igy kell jól használni a kockát társasjáték tervezéskor. Minden kör elején dobunk, a szerencse mégsem lesz meghatározó a játékban. A nagyobb kockák jobbak, cserébe többe is kerülnek, remekül balanceol a játék. Mind a 8 kör során 2 vagy 3 kockát használhatunk fel, ennyi döntésünk van az egész játék során, na de milyen döntések! Igazi középnehéz, kombózós euró Suchy mestertől.

  Jó euróhoz híven lehet képességeket fejleszteni, vannak exponenciális pontot hozó naprendszerek, vannak körönként pontesővel jutalmazó pulzárok. Én semmiféle balansz hibát nem látok benne, az a fajta játék ahol mindent szeretnél, de mivel ennyi akcióval úgysem szerezhetsz meg mindent, érdemes néhány dologra koncentrálni. Olvasom itt, hogy a pulzárokat nincs értelme befejezni. Ezzel szemben mi pont azt számolgattuk, hogy a legjobban a játék elején épített pulzárok érik meg, hisz körönként termelik a győzelmi pontot, akár 35-40 pont is kijöhet egy jó pulzárból, nem számolva az elsőként megszerzett dupla pulzárokért járó bónuszt.

  Suchy játékait nagyon szeretem, mechanikailag mindig tökéletesek. De míg a Last Will például a kedvenc tematikus euróm, a Pulsarnál témátlanabbat elképzelni sem tudok. Jó pont hogy végre nem a bézs középköri európában kell utazgatni, de a fekete űr sem sokkal izgalmasabb, a sci-fi rajongók biztosan csalódni fognak. Csakis száraz euró rajongóknak ajánlom, nekik viszont nagyon is. Pörgős, változatos, mély, de nem végtelenül komplex játék.

 • maszlagadam27

  2022-08-20 11:25:47

  Egy újabb remek Vladimír Suchy játék, mely ár-érték arányt tekintve remek választás! A Messina után célom volt a szerző más játékait is kipróbálni, ez volt a következő a sorban. A setup picit hosszadalmas, mert rengeteg apró tartozéka van a játéknak, melyeket ki kell osztani, el kell helyezni a játéktábla körül. Az asztalképe a kör alakú központi táblával nagyon egyedi, igazi futurisztikus hatást kelt. Minden tábla kétoldalú, így elég nagy az újrajátszhatósága. A kocka draft alapvetően elég szűknek tűnik elsőre, de a fordulónkénti két akciót ügyesen kombinálva jól ki tudjuk használni (akár szerezhetünk egy harmadikat is a piros kocka segítségével). Elsőre abszolút Grand Austria Hotel érzésem volt, de ez a játék sokkal kevésbé szűk. Hiszen a kockáinkat használhatjuk a galaxis felfedezésére (ilyenkor akciópontokként funkcionálnak), fejleszthetünk velük technológiákat (melyek elég jó kis bónuszokat biztosíthatnak), a saját játéktáblánkon is munkálkodhatunk velük, illetve transzmittereket is építhetünk, melyek akár folyamatosan termelhetik nekünk a pontokat és javakat. A játék végi három pontozólapka feltételeit is érdemes figyelni, mert sokat jelenthetnek a végső elszámolásnál. A medián intézménye nagyon egyedivé teszi a két sávon való mozgolódást, ezzel is mélyítve a taktikázást (a kezdés sorrendjét befolyásolhatjuk, vagy esetleg fehér kockákat és győzelmi pontokat szerezhetünk így). A játékban rejlő lehetőségek szinte korlátlanok, bármilyen stratégiát is alkalmazunk valahogy mindig tudunk majd hasznos dolgokat csinálni. Ennek köszönhetően igazi pontsalátává válik a végére. Engem ez a játék is lenyűgözött, a téma (még ha nem is áll feltétlenül közel hozzám) teljesen átjön, az alkatrészek minősége megfelelő, az ikonográfia rendben van. A segédlet is informatív, na meg persze a mechanizmusok is jól egészítik ki egymást. Igazán mesteri középnehéz euró, melynek a játékideje és a komplexitása is pont ideális számomra. Egy próbát abszolút megér, főleg ilyen áron!

 • harnas1207

  2022-03-07 15:29:09

  Van egy listám, amin az ár/értékben kiváló darabokat gyűjtöm össze. A Pulsar 2849 a maga használt piaci 10 000 ft-os árával szinte rögtön az élre ugrott ebben a felsorolásban. Méltatlanul keveset foglalkoznak ezzel a játékkal, ami számomra érthetetlen. Egyik oka lehet a borzalmas kinézete, a másik a megosztó stílusa. Előbbi érthetetlen ízlésre utal a megvalósítás terén, hiszen az impozáns asztalképet elrondítja a kínosan gyenge grafika és anyagminőség. Utóbbi két dologból ered: rendkívül szűk a játéktér és eléggé pontsaláta szagú játékmenet.

  A játékról rövdien elég annyit megemlíteni, hogy átlagos kockadraftról van szó, egy különleges választási mechanizmussal. A pontszerzésre különböző stratégiák állnak rendelkezésre, melyeket a lépések szűkössége miatt senki nem fog tudni megvalósítani. Ez az ami hatalmas kérdőjel a játékban, mert ugyan izgalmas a minimál euro filingje (azaz kevés lépésből kell a maximumot kihozni az adott feltételek mellett), de itt már brutálisan kevés a leetőségünk, ami minden játékost ugyanabba az irányba terel. Ebből ered, hogy a lehetőségeink nincsenek jól balanszolva és nevetségesen hat, hogy önmagunkat "fejleszthetjük" is.

  Pozitívumok:

  • Kockadrafthoz képest igen agyalós
  • Gyors játékmenet
  • Látványos és letisztult asztalkép (grafikától eltekintve)

  Negatívumok:

  • Ronda
  • A fent említett balansz hiba
  • Kevés a céllapka, hamar unalmassá válat
  • Nyomokban sem tartalmaz sci-fit

  Összegzés: Bármennyire is úgy tűnik, hogy több a rossz, mint a jó, a Pulsarra nem tudok összességében rosszat mondani. Pont azt kapod, amit ránézésre várnál a doboz alapján. Már rögtön az első játék után érződik, hogy kiegészítőért kiállt a játék. Hiány érzdeted lesz, mintha egy béta verziót tesztelnél, de ettől függetlenül élvezni fogod a játékot. Ha pedig nem gémer szemmel elemezzük, akkora fent leírtak nagy része fel sem fog tűnni. Ezért bátran ajánlom azoknak, akik mernek kipróbálni ezt-azt egy remek használt piac ajánlat alapján.

  Számomra: 6,5/10

 • Kellernita

  2021-05-08 15:29:52

  Szeretjük a komplex játékokat, és nagyon jó döntés volt részünkről beruházni a Pulsarra. Az űrtémát kedvelem, annak is a tudományosabb verzióját, így ez elég kézenfekvő játék volt a gyűjteménybe. Ami a meglepő, hogy azt szeretem benne egyik legjobban, ami a játék alatt a legjobban idegesít 😄 hogy nagyon szűkösek a lehetőségek. Rengeteg opció kínálkozik, amiket megtehetsz benne, de nagyon korlátozott mennyiséget választhatsz ezekből. Úgy csinálnék mindent, de nem lehet. Mivel a győzelemhez is sokféle úton lehet eljutni, így ez nem problémás, de már az elején el kell indulni valamilyen irányba, mert a fordulók kötöttsége miatt be kell tudni fejezni. Döntési kényszerbe hoz, és majdnem minden fordulóban bizonyos lehetőségekről le kell mondani a végső cél érdekében. Nagyon izgalmas! Egyetlen negatívuma számomra a játéknak, hogy én úgy látom a pulzárokat befejezni nincs értelme, sokkal kisebb hasznot hoznak, mint sok más projekt, pedig ez a központja a játéknak. Ez kicsit olyan visszásan hat számomra, de a játékélményt szerencsére nem rontja.

 • PlayHoo_95

  2021-03-26 16:52:55

  Még a Gémklubtól sikerült beszerezni akciósan és azt kell hogy mondjam remek vétel volt. Már legalább 7-8 partit lejátszottunk vele.
  A játékot Vladimír Suchy készítette, akinek a nevéhez fűződik többek között a Praga Caput Regni, a Last Will és az Underwater Cities.
  A Pulsar 2849 egy szuper okos kockadraftolós euro, aminek a története szerint a távoli jövőben a felfedezett pulzárok energiáját hatalmas forgó eszközökkel termelik ki, majd űrmélyi adótornyok küldik a kitermelt energiát a felhasználási helyére.

  A játék nekem kifejezetten tetszik, mind külsőleg mind belsőleg, az alkatészek is teljesen rendben vannak. Nagyon szép színes az egész, egy kicsit emlékeztet a Gaia projectre.
  A hatalmas kör alakú űrtábla és a moduláris csatolmányai előre jelzik, hogy sok minden történik majd a játék során.

  A kockák kiválasztása során egy előre meghatározott rend szerint az alacsonyabb értékű kockákért bónuszt kapunk, a magasabb értékű kockákért pedig büntetés jár, ami akár győzelmi pont levonás is lehet. A kockák draftolása után minden körben két akciót hajthat végre a játékos, a kiválasztott kocka értékének megfelelően.
  Ez sokminden lehet, lehet űrrepülni, pulzárt foglalni, forgatóművet építeni és aktiválni, technógiát szabadalmaztatni és adótornyot építeni többek között.
  Minden akció végső értelme, hogy pontokat hozzon a játékosnak és ahogy haladunk előre a fordulókban egyre jobban látszik majd az egyes játékosok stratégiája, így érdemes lesz mindenkire odafigyelni, hogy ne szerezzen valaki hatalmas, behozhatatlan előnyt. Bár nagy játékos interakció nincs, egy-egy kocka elhappolásával, vagy technológiai szabadalom elfoglalásával ki lehet tolni az ellenfelekkel. A játék végére mindenki próbálja optimalizálni a pontszerzési módjait és megelőzni a másikat.

  Az újrajátszhatósága szerintem magas, hiszen minden játékelem több módon is variálható, így nem könnyű ráunni.

  Összességében szerintem egy szuper játék, azoknak ajánlom első sorban akik szeretik a komplexebb darabokat.:)

 • rocky015

  2021-03-20 12:58:15

  Mi is egy videó alapján választottuk ki a játékot. Már játszottunk hasonlóval csak épp a tematika volt más benne, viszont a mechanizmus ugyanaz így nem lesz gond a 20(!) oldalas játékszabály kiismerésével😀

  Mivel a héten jött meg a játék, így a mai vagy holnapi nap folyamán fogjuk kipróbálni, de a hasonló játékunkból kiindulva ez is tetszeni fog és nem fogjuk megbánni a vásárlást😉

 • gellerlivia

  2021-03-05 12:45:26

  Egy videó keltette fel az érdeklődésemet és nagyon jól tettem, hogy kipróbáltam. A játék asztalképe szerintem nagyon szép, a látvány adja a sci-fi hangulatot. Ez volt az első kockadraftolós játék, amihez szerencsém volt és nagyon tetszett. Bár a rengeteg akciólehetőség miatt van egy kis holtidő a kijátszások között, egyáltalán nem zavaró. Örökérvényű nyerő stratégia nincs, a dobások befolyásolják, hogy a még így is számos lehetőség közül mi a legideálisabb. Az alkatrészek jó minőségűek, a műanyagok áttetszősége nagyon jó ötlet volt, sokat dob az összképen.

  Mivel nem hiszem, hogy a fentiek ellenére heti gyakorisággal előkerülne, nem tartottam meg a játékot, de az biztos, hogy még néhány alkalommal kikölcsönzésre kerül.

 • farkas.tomi.86

  2019-08-02 22:45:46

  Az első kocka draftolós játékom és azt kell hogy mondjam meglepett.

  A játék mechanikát szerintem nagyon eltalálták, ez a kocka draftolás zseniális benne. Ugyebár kockákkal fizetünk a játékban az akciókért, de ezzel tudjuk mozgatni a kezdeményező és mérnök sávon elfoglalt pozíciónkat is, ami nagyon befolyásolja az elkövetkező köröket.

  A játékban számos akció közül választhatunk, ami nagyon változatossá teszi a játékot.

  A játékos körök többnyire hamar lezajlanak, kevés a holt idő, ami számomra nagyon pozitív.

  Kinezettel sincs probléma, hozza a világuniverzum felfedezése élményt, valamit a kiaknázás lehetőségeit.

  Az alkatrészek is telljesen rendben vannak.

  2 illetve 3 játékossal probáltuk eddig, nagyon jól van balanszolva kevesebb játékosra is.

  Összességében ajánlani tudom azokanak a játékosokonak, akik szeretik az űr gazdasági játékokat. A pulzárokat kifejezetten jó dolog benne megépíteni és látni ahogy termeli a pontokat a birodalmadnak.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Vladimír Suchý
 • Illusztrátor:  Sören Meding
 • Kiadók:  Asmodee, Hobby Japan, Devir, Czech Games Edition, REBEL.pl, MINDOK, IELLO, Cranio Creations, DiceTree Games, Lex Games, GaGa Games, One Moment Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • English edition with one award logo
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • English edition with two award logos
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Pulsar 2849 társasjátékhoz