Kép forrása: pcguru.hu

Messina 1347 [Társalgó]

A pestis hajnalának nem éppen kellemes időszakába kalauzol a Messina 1347, egy spanyol játéktervező és egy cseh legenda tolmácsolásában.

A cseh Vladimír Suchý már régóta azon alkotók sorát erősíti, akit a hazai közönségnek sem kell bemutatni, hiszen gazdag életművének több fontosabb állomása is elérhetővé vált magyar nyelven az elmúlt években. A múltból is könnyű pár példát találni a nyelvfüggetlen Pulsar 2849 személyében, a Gémklub jóvoltából pedig már a Víz alatti városok, és a megjelenésének évében nagy hájpot kapó Praga Caput Regni is elérhető magyarul, így szinte borítékolni lehetett, hogy a következő játéka is megérkezik az anyanyelvünkön.

A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy a Messina 1347 alapvetően nem egy Suchý-játék, hiszen fő szerzője a kis túlzással elsőjátékos spanyol Raúl Fernández Aparicio, aki már 2016 óta üldözte a fekete halálról szóló társasának álmát. Prototípusa több kiadó figyelmét is felkeltette ugyan, de egy 2019-es kiállítás, és rákövetkező évre elkészülő próbaváltozat egy sokadik iterációja kellett ahhoz, hogy elnyerje közel végleges formáját, és egyúttal felhívja magára Suchý és a Delicious Games figyelmét.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Messina 1347 a Gémklubtól

A pestis hajnalának nem éppen kellemes időszakába kalauzol a Messina 1347, egy spanyol játéktervező és egy cseh legenda tolmácsolásában. A cseh Vladimír Suchý már régóta azon alkotók sorát erősíti, akit a hazai közönségnek sem kell bemutatni, hiszen gazdag életművének több fontosabb állomása is elérhetővé vált magyar nyelven az elmúlt években.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • maszlagadam27

    2022-08-29 09:46:36

    Meglep, hogy ennek a játéknak nem Vladimir Suchy az elsődleges értelmi szerzője. A tematika is nagyon passzolt az ő stílusához, illetve több hasonlóságot véltem felfedezni a Messina és a Pulsar között. Ezek leginkább azért tűntek fel, mert nem túl erős pontjai az említett két játéknak. A Messina épület/karanténfejlesztés és vagon lapkái mechanikailag hasonlóak, mint a Pulsar transzmitterei. Ezekkel így önmagukban nem lenne gond, de mindkét esetben eléggé balanszolatlan hatást kelt néhány lapka (nem drágább mint egy másik, de sokkal több mindent tud adni a termelés során).

    Én egyébként nagyon szeretem a Messinát, többször játszottam már soloban (szerintem a kevés adminisztráció miatt nagyon élhető az egyszemélyes játékverziója). De két fővel is nagyon élvezhető. Szerintem nem érdemes többletráfordítást eszközölni a magyarul megjelent verzióra, hiszen a játék teljesen nyelvfüggetlen, ergo "csak" a szabály igényelt fordítói munkát. Szerencsére elérhető hozzá a magyar nyelvű szabály, még ha valaki ki is nyomtatja, akkor is tud spórolni az angol verzióval!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Messina 1347