Messina 1347
Messina 1347
Messina 1347
Messina 1347
Videó beküldése

Messina 1347 társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Messina 1347 egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a munkás-elhelyezés, a rács mozgás és a solitaire mechanizmusokra. Tombol a pestis! Mentsd meg...

A Messina 1347 egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a munkás-elhelyezés, a rács mozgás és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tombol a pestis! Mentsd meg a polgárokat, és vedd fel a harcot a dögvész ellen!
1347-ben kereskedőhajók érkeztek a Krím-félszigetről a szicíliai Messina kikötőjébe. A hajókon patkányok voltak. A patkányokon bolhák. A bolhák pedig magukkal hozták a dögvészt, mely később a fekete halál nevet kapta. Az elkövetkezendő négy évben Európa városaiban a népesség fele odaveszett.

A játékosok Messina környéki földekkel rendelkező nemescsaládok szerepét öltik magukra. Céljuk, hogy az embereket a birtokukra költöztessék, így megmentve őket a pestistől. Miközben Messinában egyre jobban terjed a dögvész, a játékosok független közösségeket hoznak létre és megpróbálják tűzzel megfékezni a járvány terjedését.

A játék utolsó fordulóiban a járvány enyhülni kezd, a játékosok pedig visszaköltöztetik az embereket, hogy újra benépesítsék Messinát.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 25% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 37 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Középkori, Orvosi
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Munkás-elhelyezés, Rács mozgás, Solitaire, Változó setup, ECO-05 Income, Track Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Messina 1347 társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Messina 1347harnas1207, Budapest 13. kerület

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 13. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csere is érdekel.

2 érdeklődő


Messina 1347BrandyAndi, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nyelvfüggetlen játék, magyar szabály letölthető. Egyszer kipróbált, tökéletes állapotban van.

0 érdeklődő


Messina 1347jojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, hibátlan állapotban.

0 érdeklődő


Messina 1347elado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Duplikáció miatt, bontatlan.

0 érdeklődő


Messina 1347101kolyok

Csak személyesen!

Új, bontatlan csomagolású. Szeged és környékén bárkinek elviszem, de november 18.-án megyek fel a Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásárra, és az nap Budapesten is elviszem bárhova.

2 érdeklődő


Messina 1347medgyesipatrik

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nyelvfüggetlen, magyar szabályt adok mellé

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Messina 1347 társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2023-01-14 08:14:07

  Azóta kicsit jobban utána olvastam, rengeteg cikk jelent meg a játékról magyar nyelven is. Elvileg Suchy csak a nevét és pár ötletét adta a játékhoz, a dolgok kimunkálása 90%ban Raúl Fernández Aparicio nevéhez fűződik (akinek nincs még túl sok játéka). Ez bevallom meglepett, mikor először olvastam, mert több hasonlóságot véltem felfedezni más Suchy játékok és a Messina között. Mindegy is gyakorlatilag, a játék zsenialitásán ez nem változtat. Mindenképp megnézem az általad említett játékokat is majd, az ünnepek alatt inkább a kevésbé komolex mókák pörögtek, de a szürke hétköznapok visszatérésével lesz lehetőség gémerebb hétvégi megmozdulásokat tartani. A Woodcraft témájában érdekes, de a megjelenése egy kicsit eltántorított a játék beszerzésétől, de egy próbát teszek majd vele! 😉

 • mr.zehy

  2022-12-27 16:39:08

  Erősen egyetértek veled, ez is egy nagyon jó, kifejezetten tematikus euro Suchytól, mely hemzseg a jó ötletektől. A téma elsőre furcsának tűnt, de jó ötlet pl. a karantén + kifejezetten jó nézni, ahogy érkeznek a hajók, bővül a város - ezzel együtt pedig a lehetőségeink is nőnek. Én sokáig pont az általunk összerakandó hatszöglapkák miatt ódzkodtam tőle, de kár volt, ez egy remek játék.
  (ha javasolhatom, az Underwater Citiest mindenképp próbáld ki, de nálunk most mindent visz a Woodcraft, az se maradjon ki!😉)

 • maszlagadam27

  2022-08-14 11:44:40

  Azonnal megtetszett a játék tematikája, amint tájékozódtam róla, így még a magyar megjelenés előtt, a vagabund akció során le is csaptam egy angol szabálykönyvvel rendelkező példányra. A játék maga teljesen nyelvfüggetlen, jó ikonográfiával dolgozik. Először soloban, majd két fővel próbáltam, nem okozott csalódást. A solo variáns szabályai átgondoltam, kevés adminisztráció jellemzi, ami szerintem mindenképp előny (csak akicóhelyeket, és épület lapkákat vesz ki előlünk a bot). A játék alapvetően épít a kombólancok létrehozására, ha a saját birtokodat ügyesen töltöd fel a megmentett emberekkel, a munkafelügyelőknek hála rengeteg plusz akciót tudsz majd végrehajtani. Nem igazán kedvelem a hatszöglapkák alkotta játékteret, de ebben az esetben Messina lapkái nagyon szép asztalképet biztosítanak. Mire a hat kör lepörög, nagyon kemény számolgatásokon lesznek túl a játékosok, igazi agyégetős euró játék a legjobb értelemben. Csupán három munkással kezdünk, és tetemes ráfordítást kér a játék a maradék kifarmolásáért cserébe, így szűken fog indulni a történet (de később szépen nyílnak ki a lehetőségek). Számos módon lehet győzelmi pontokhoz jutni a játék során, de az egyik legfontosabb szegmens ilyen szempontból az adott városrészek újranépesítése. Ezt az akciót nagyon jól kell időzítenünk, mert itt is kell beadnunk jó pár hasznos dolgot fizetség gyanánt (viszont ha bárki általunk újranépesített lapkára lép, pontok üthetik a markunkat).
  Pár hibára is kitérnék: az épület és karanténlapkák balanszolása nem igazán sikerült jól (több olcsóbban, vagy hasonló áron megsuerezhető lapka sokkal erősebb termelést biztosít) illetve ennyi lapkát kevergetni hát nem a leghálásabb feladat. A doboz vastagsága és a punchboardok minősége is bőven lehetne jobb.
  Számomra nagyon szórakoztató jàtékélményeket produkált a Messina, Vladimir Suchy egyik legkiválóbb játéka (a Pulsarnál azért komolexebb, az Underwater Cities sajnos eddig kimaradt). Solo játékosoknak, heavy euró gémereknek nagyon ajánlom!

 • moonrisedeejay

  2022-08-09 19:31:19

  A játék valóban nyelv független, a dobozban csak a játékszabály Magyar. A Magyar kiadással kapcsolatosan gyorsan meg is jegyezném, hogy minősége borzalmas. Mármint a kinyomkódos elemekre gondolok, bele-bele szakad, akármilyen óvatosan és ügyelve nyomkodtam. Utoljára a Brass Birmingham volt ilyen pocsék minőség ilyen tekintetben. Bár az utóbbi időkben egyébként is a legtöbb játéknál nagyon silány a minőség ezt a részt tekintve. Ezt leszámítva a játék szép egyébként, és a többi játékelem is hibátlan.

 • VR46

  2022-07-22 10:00:09

  Bátran állíthatom, hogy az. Tegnap ment le vele 3 party és még ma is ez lesz terítéken😬

  Nincs semmi olyan játékelem a dobozban, amin akár egy szó is lenne. De Feri (D3meeples) videóját is tudom neked ajánlani, abból is kiderül mindez.

 • Klililoti

  2022-07-22 09:29:30

  Tényleg teljesen nyelvfuggetlen?

 • VR46

  2022-07-20 18:09:28

  Még múlt héten is 13.470 Ft volt a Vagabundon! Ahogy néztem most vitték fel az árát.

  Nekem már 4 hónapja megvan, és teljesen jól működik 2 fővel. Azt én sem igazán értem, miért hozta ki a gémklub magyarul. Szerintem ez bukta lesz nekik. Ezt a játékot felesleges megvenni magyarul 20 ezerért, mikor máshol olcsóbb és tényleg csak a szabály ami magyar.

 • batik.balazs

  2022-07-20 15:20:07

  Jól és átgondoltan van optimalizálva 2 főre is: külön jelzést kaptak azok az elemek, amik a páros játékhoz kellenek.

  A honosítást picit feleslegesnek tartom, mert kb. csak a szabályt kellett lefordítani. A Gémklub árazásában már érződik a gazdasági helyzet is, pár hónappal ezelőtt 13.470 ért is lehetett venni angol szabályú változatot.

 • mr.zehy

  2022-07-20 14:40:24

  Megjelent magyarul, jöhetnek a vélemények. Elsősorban a kétfős tapasztalatok érdekelnek, de senki ne fogja vissza magát! :D

 • FErika

  2022-07-12 19:45:37

  Szuper, köszi! :)

 • Kisde

  2022-07-12 19:36:35

  A Vagabund oldalán, ha a játéknál legörgetsz az oldal aljára, ott a letölthető rajongói magyar szabály.

 • FErika

  2022-07-12 19:30:43

  Sziasztok! Magyar szabálya van valakinek esetleg?

 • umfuhrerrichard

  2022-06-15 11:31:39

  sanjos, túl sok az új játék, így nem jutott még idő újra elővenni, de előbb-utóbb be fog következni :)

 • mr.zehy

  2022-06-15 11:09:33

  Volt azóta több játék is vele? Mi a véleményed róla? Ketten is jó lehet?

 • umfuhrerrichard

  2022-02-06 08:59:21

  Most hétvégén volt szerencsém kipróbálni Vladimir Suchý (Praga Caput Regni, Underwater Cities) tervezte Messina 1347-et, ami hamarosan megjelenik magyarul is a Gémklub jóvoltából, bár hozáteszem, teljesen nyelvfüggetlen játék.

  Háttértörténet: 1347-ben genovai gályák érkeztek a Krím félszigetről Szicíliába, ahol is Messina ókori kikötőjében kötöttek ki. A gályák patkányokkal voltak teli. A patkányok bolháktól hemzsegtek. A bolhák pedig a pestist hordozták, melyet később csak Fekete Halálként emlegettek. Az ezt követő négy évben Európa városaiban a népesség fele meghalt.

  A játékosként nemesi családok szerepébe bújhatunk. Ezen családok megpróbálják megmenteni az embereket a pestistől, a fertőzött embereket karanténba zárva, az egészséges embereket pedig birtokaikon dolgoztatva. Ahogy a pestis egyre jobban eluralkodik Messinában, a játékosok kisebb független közösségeket építenek, miközben tűzzel próbálják kordában tartani a járványt. A játék vége felé alább hagy a járvány, így lehetőségünk adódik a megmentett prolgárókat visszatelepíteni. A játék végén az lesz a győztes, akik a legtöbbet tette Messináért.

  Elég összetett játék, nem kezdő társasjátékosoknak való. Alapvetően egy munkáslehelyezős játék, ami persze rengeteg elemmel van megfűszerezve. Rengeteg fejlődési út (és pontszerzési lehetőség van), új játékosként bőség zavara effektussal küzdhetünk, könnyű elveszni a sok apró részletben. 6 körből áll a játék, írtjuk a kórt, igyekszünk elkerülni a patkányokat, erőforrásokat gyűjtünk és fejlesztjük munkásainkat és közben felkészülünk, hogy egyszer újra benépesítsük a várost (ja és fontos a körsorrendre is figyelni, előrlátónak lenni, hogy jó pozicióban kezdd az új fordulót!) . Az első 4 körig olyan mintha fej-fej mellett haladna mindenki, viszonylag kevés pont gyűlik. De az utolsó 2 körben hirtelen felgyorsul minden, a visszatelepítések és az okos pergamentábla fejlesztések megmutatják ki tette a legtöbbet a városért :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Vladimír Suchý, Raúl Fernández Aparicio
 • Illusztrátor:  Michal Peichl
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Portal Games, YOKA Games, Gém Klub Kft., Hobby World, Jumping Turtle Games, 数寄ゲームズ (Suki Games), Fox in the Box, Arrakis Games, Delicious Games, Tesla Games, Mosaico Jogos, MTS Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Delicious Games English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.2 cm x 32.1 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Delicious Games German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.4 cm x 31.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Japapene edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23.2 cm x 32.1 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Rio Grande English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 32 cm x 7 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 31.6 cm x 22.6 cm x 7.2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Messina 1347 társasjátékhoz