Kép forrása: https://telex.hu/uploads/img-cache/1/6/0/7/8/1607860079-temp-jkamei-20201213-815-543-90-zc.jpg

Ha karácsony, akkor társasjáték [Telex.hu]

A társasjáték remek karácsonyi ajándék, különösen most, hogy amúgy is mindenkinek otthon kell ülnie és hálás minden pillanatért, amit nem a képernyő előtt tölt. Mivel ma már magyarul is több száz játék jelenik meg minden évben (a világon meg sok ezer), bemutatunk pár olyan darabot, ami tökéletes ajándék lehet a megfelelő családtagnak vagy barátnak. A cikkben három plusz egy árkategóriában ajánlunk játékokat. Az olcsónak kinevezett játékok ára 5000 forint alatt marad, a középkategória 15000 forintnál ér véget, és végül van az a kategória, ahol nincs felső határ. Lássuk elsőként a kisebb játékokat!

5000 alatt

Végtelen kesztyű egy régebben megjelent játék, a Szerelmes levél marvelizált változata. Az eredeti játék igazi minimalista gyöngyszem (talán nem véletlen, hogy japán tervező munkája): mindenki egy-egy lapot tart a kezében a 16 lapos pakliból, a saját körében húz még egyet, amit kijátszik és annak a hatása érvényesül. Elsőre nem hangzik túl érdekesen, de a Szerelmes levél kifejezetten izgalmas játék, ahol sokat lehet blöffölni, de nagy szerepe van a kombinációknak és akár még a stratégiának is. A Végtelen kesztyű szerencsére nem csak abban különbözik a korábbi játéktól, hogy lecserélték a grafikát szuperhősösre, hanem tényleg teljesen új játék. Az egyik játékos lesz Thanos, a többiek (1-5 további játékos) pedig a szuperhősök.

A hősök célja legyőzni Thanost, míg ő nem csak a hősök leamortizálásával nyerhet, hanem azzal is, hogy összegyűjti a Végtelen Köveket jelképező lapokat – ahogy a legutóbbi Avengers-filmekben. A hősöknek itt is egy lap van a kezében, ami mellé a körükben húznak egyet és aztán az egyiket kijátsszák, Thanos viszont annyira erős, hogy neki alapból két kártya van a kezében. A játék rövid, könnyen megtanítható, izgalmas és rendszerint amint egy parti véget ért, kezdődik is a következő, mert valaki más biztosan ki szeretné próbálni, hogy milyen Thanosszal játszani a többiek ellen. Kicsit hiányzik belőle az a lenyűgöző egyszerűség, ami a Szerelmes levelet jellemzi, itt már kicsit kellett bonyolítani a dolgokon (kinek hány élete, hány hatalomjelzője van stb.), de ahhoz képest, hogy összesen 24 kártyával játszunk, tökéletesen sikerül megidézni a szuperhős történetek hangulatát.

[cikk folytatása]

Ha karácsony, akkor társasjáték

A társasjáték remek karácsonyi ajándék, különösen most, hogy amúgy is mindenkinek otthon kell ülnie és hálás minden pillanatért, amit nem a képernyő előtt tölt. Mivel ma már magyarul is több száz játék jelenik meg minden évben (a világon meg sok ezer), bemutatunk pár olyan darabot, ami tökéletes ajándék lehet a megfelelő családtagnak vagy barátnak.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Jan

A Frostpunk a szó minden értelmében nagy falat, de megéri rászánni az időt [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.01.26. 19:27:00

Seymour Papert, az MIT Media Lab egyik alapítója és a klasszikus iskola kérlelhetetlen kritikusa mondta, hogy „minden játéktervező érti azt, amit a tantervek készítői közül egy sem: soha egy játékot sem hirdettek azzal, hogy könnyű”...

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azul
  • Duzzasztómű
  • Nidavellir
  • Azul: A királyi pavilon
  • Szerelmes Levél
  • Res Arcana: A hatalom alkímiája
  • Stone Age - Találd meg az utad
  • Azután
  • Csótánypóker