Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Megkezdődtek a Társasjátékos Olympia selejtezői!

2019-ben is megrendezésre kerül a Társasjátékos Olympia, amelynek már több éves hagyománya van Magyarországon. A Nebuló XXI. Alapítvány célja a Társasjátékos Olympia szervezésével a társasjátékozás ismertségét és elismertségét tovább növelni. A Társasjátékos Olympia egy olyan kezdeményezés, mely által egész évben, országszerte egyre több ember ülhet asztalhoz, hogy társasjátékokat játsszon, összemérje a versenyzők társasjátékos tudását, és a verseny kapcsán másokat is bevonjon a társasjátékozásba.

A Társasjátékos Olympián a gyakorlott társasjátékosok mellett eséllyel indulhatnak azok is, akik a társasjátékokkal csak most ismerkednek, hiszen nem lehet tudni, hogy kiben rejlenek a modern társasjátékozáshoz szükséges kompetenciák, képességek. A szervezők szándéka, hogy a versenyzésbe a korábbiaknál még újabb – többek közt – középiskolás játékosok is bekapcsolódhassanak.

A selejtezők országszerte zajlanak az év során társasjátékos klubokban, egyesületekben, és a társasjátékos szórakozóhelyeken. A GameRelation alkalmazáshttps://www.gamerelation.com ) ­­– mely immár második éve támogatja a Társasjátékos Olympia szervezését ­–­ ­segítségével bárki megtalálhatja a lakóhelyéhez közeli társasjátékos helyeket. A játékosoknak a lejátszott meccseket rögzíteniük kell az alkalmazásban, majd pedig hitelesítteteni az eredményt, mely feltétele a Társasjátékos Olympián való részvételnek.

A potenciális Társasjátékos Olympiai játékok aktuális listája a GameRelation oldalán tekinthető meg, ami folyamatosan bővül. Összesen legfeljebb 20 társasjáték válhat Olympiai játékká: minél többen játszanak hitelesített meccset egy játékkal, annál nagyobb eséllyel válik olympiai versenyszámmá. A játékokok között vannak egyszerűbb parti, illetve családi játékok (pl. Dobble, Azul, Carcassone), deösszetett stratégiai játékok is, mint például a Kasza vagy a Concordia.

Május 1-től a társasjátékos hitelesítő helyeken kezdődnek a Társasjátékos Olympiai versenyek. A versenyfelhívásokat szintén a GameRelation oldalán lehet megtalálni. Szeptember 1.-november 16. között pedig a Társasjátékos Olympiai bajnokságok kerülnek megrendezésre, melyekre a szervezők a GameRelationben szerzett pontok alapján hívják meg a versenyzőket.  2019. november 24-én a VIII. Társasjátékok Ünnepe®-n kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra.

Nemcsak az egyes társasjátékos versenyszámok dobogósai részesülnek pénzjutalomban és további értékes nyereményekben, hanem megválasztjuk Az év társasjátékos bajnokát is. Azon indulók, akik idén nem lesznek társasjátkos olympikonok is rengeteg társasjátékos közösségi élménnyel lesznek gazdagabbak

Reméljük, hogy életkortól függetlenül minél többen kedvet kapnak és kipróbálják magukat (akár) több társasjátékos versenyszámban is!

Sok sikert és társasjáték-élményben gazdag versenyszezont kívánunk!

A Társasjátékos Olympia Szabályzata

A 2019-es Társasjátékos Olympia szabályzata

Kedves Játékosok, klubok és egyesületek! Itt találjátok az idei évi versenyszabályzatát: A TJO célja a társasjátékozás magyarországi elismertségét növelni azáltal, hogy egy-egy társasjáték lehető legtöbb játékosa közül a legjobbak megmérkőzzenek a bajnoki címért. A TJO-t az Olympiai Bizottság szervezi. Az idei szezon 2019. március 31-én kezdődik és 2019. november 24-ig tart.

Rövid összefoglaló film a tavalyi döntőkről

undefined

undefined

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • abiologistplayground

    2019-05-16 11:19:24

    Pontosan melyik link nem működött neked? Mert most ellenőriztem és nekem mindegyik ok. :S

  • szalasz87

    2019-05-06 01:22:11

    rossz a link, csak a https://www.gamerelation.com müködik.

Népszerű

Friss

Címkék