Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Table Talk 31. rész TOP 10 2019-es játék

Gál József és Horváth Balázs a Table Talk 31. részében 2019 legjobb játékait összegzik.

31. Rész: TOP 10 2019-es játék by Table Talk

Kedvenc 2019-es játékainkról beszélgettünk. 00:00 KS körkép+hírek 13:25 2019-es történések 21:00 TOP 10 2019-es játék

Ha tetszett a srácok munkássága, ne felejtsétek el őket likeolni.

Table Talk 30. rész 2019 új megjelenései

Érdekes, 2019.12.16. 12:00:00

Gál József, Horváth Balázs és Nagy Gergely a Table Talk 30. részében 2019 új megjelenéseiről beszélgetnek.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Aug

Table Talk 37. rész Szólójátékok

Érdekes | 2020.08.01. 09:00:00

Gál József és Horváth Balázs a szólójátékokról beszélgetnek.

02Aug

Társasjáték Podcast | Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Érdekes | 2020.08.02. 10:00:00

A negyedik résszel folytatódik Társasjáték-podcast - A játék nem játék sorozatunk.


Kommentek

 • gyd

  2020-03-19 13:17:46

  A listán szereplő játékok közül sokról én sem hallottam, szóval én is jegyzeteltem párat további megnézésre, mert érdekesnek tűnnek.

  Az az igazság, hogy én 2 játékot/kiegészítőt találtam összesen, amik 2019-es megjelenésűek(vagy ténylegesen, vagy magyar kiadásban). Az egyik a Bang kocka kiegészítője, a Vén Csehó. Ez szerintem egy zseniális kiegészítő. Igaz, hogy majdnem annyiba kerül, mint az alapjáték, és kilóra nem is sok, de egy jó társasjátékot szerintem nem kilóra mérünk úgysem. 5 moduláris kiegészítést kínál fel az alapjátékhoz, melyek bármilyen kombinációban beépíthetőek. Bővíti a lehetőségeket, illetve behoz még új csavarokat a játékba, valamint bizonyos szinten kezeli a hamar kieső játékosok problémáját is. Szerintem mindenképp megéri a pénzét, nagyon sokat hozzáad az alapjáték élményéhez (és szerintem az is egy élvezetes, viszonylag pörgős darab).
  A másik a Csillagvadászok. Ugye kinézetre nem véletlenül emlékeztet a Magic Maze-re. Szerintem aranyos kis játék, igényes anyaghasználattal. Élmény ez a gravitációs, leesős része is a játéknak, hiszen egy kicsit újfajta gondolkodásmód szükséges hozzá, én még nem találkoztam ilyen működésű játékkal. Viszont végső soron itt is az éles szem és az ügyes optimalizálás fog sokat segíteni. A kiütések miatt lehetnek belőle sértődések is, de "ez csak egy játék". Persze kérdés, hogy ennyi pénzért valóban ezt érdemes-e venni. Ezt mindenki döntse el maga.

  Kicsit elhangzott ezzel kapcsolatban a beszélgetésben is, hogy van, akinek nagyon fontos az, hogy szép, igényesen kinéző, jó anyagminőségű legyen egy játék, és valaki inkább a játékmenet minél komplikáltabb vagy érdekfeszítőbb működésére megy rá ( "ronda, de finom" ). Ízlések és pofonok...

  Vannak egyébként 2019-es megjelenésű játékok, amiknek már utánanéztem, és kíváncsi volnék rájuk, kipróbálnám őket. Például a Bűnügyi kórnikák nagyon érdekes az apphasználattal, de még sok-sok más játék is van, melyek vagy újítottak valami nagyot, vagy csak szimplán nagyon érdekesnek tűnnek valami miatt. Én inkább a későn vásárló típus vagyok. Meg talán a kipróbálás is viszonylag későn jön el nálam, de majd idén lehet sokat kipróbálni. :)

 • mvotir

  2020-02-06 17:37:04

  Nagyon érdekes beszélgetés volt, sok játékról nem is hallottam, ami meg lett említve, ezeket pótolni fogom. A BGG-s Climbers listát szintén felírtam, hogy érdemes figyelgetni.

  Az Aeon's end legacy nagyon felkeltette az érdeklődésem, alig várom, hogy magyarul megjelenjen.

  Annak nagyon örültem, hogy a Köszöntünk...álmaid városában felkerült a listára, nem is tudtam, hogy ennek így szorítottam :D De miközben beszéltetek róla, csak bólogattam, hogy igenigen, bizonybizony.

  Az én listám a magyar megjelenéseket figyelembe véve:

  10. Bűnügyi krónikák

  9. Csak egy

  8. Unlock! 2

  7. Roxforti csata

  6. Cat Lady

  5. Cultistorm

  4. Plüss mesék

  3. Elveszett kincsek tengere

  2. Köszöntünk...álmaid városában

  1. Homályrév

Népszerű

Friss

Címkék