BANG! A kockajáték
BANG! A kockajáték
BANG! A kockajáték
BANG! A kockajáték
Videó beküldése

BANG! A kockajáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

A BANG! A kockajáték egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a...

A BANG! A kockajáték egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szövetségek, a kockadobás, a merj és nyerj és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

És téged mikor dobnak ki?
Valószínűleg sokunknak volt a Bang! című játék az első olyan társasok között, amelyek szakítottak az akkoriban hagyományosnak mondható monopoly szerű játékmenettel. Azok is bizonyára játszottak már vele, vagy legalább hallottak róla, akiknek nem az elsők között szerepelt, mivel megjelenése után hamar divatossá vált a gyors, pörgős játékmenetével. A Bang! The Dice Game azonban a vadnyugat leggyorsabb cowboya, 15 perces játékidővel ígér szórakozást akár 8 játékos számára.

Elő a winchesterekkel, jönnek a banditák
Csak úgy, mint a híres elődben, itt is szerepkártyák kiosztásával kezdődik a játék. Az egyetlen változás, hogy 8 játékos esetén plusz egy renegáttal kell számolni a lövöldöző karakterek körében. A kiosztott szerepek a sheriff kivételével változatlanul titkosak, ellentétben a karakterkártyákkal, ahol javarészt az eredeti játék karakterei köszönnek vissza ránk, megváltozott képességekkel és több életponttal, valamint újra rajzolt képekkel.

Kezdődjön a leszámolás
A játékmechanizmus lényegében annyiból áll, hogy dobunk 5 kockával, megtartjuk a szimpatikus eredményeket, majd lehetőségünk van a meg nem tartott kockákkal ezt még kétszer megismételni. Természetesen a helyzetet még színezik egyéb szabályok is, melyek egy része magától a dobásunktól függ. A dinamitot mutató kockát például nem lehet újradobni, ráadásul, ha bármikor összegyűjtünk 3 ilyen szimbólumot, akkor egy dinamit felrobban mellettünk, és sérülünk. Ha nyíl szimbólumot mutat a kocka, akkor egy közös készletből elveszünk egy nyílvessző jelölőt, majd ha a készlet elfogyott, annyit sérülünk ahány ilyen jelző van a birtokunkban. A kockákon lévő többi ikonnal lőtávot, gyógyulást, vagy lövési lehetőséget kapunk a gatling puskához.

A fegyverek törvénye
A játék végén a győzteseket ugyan úgy állapítjuk meg, ahogy a kártyás verzióban kellett, a sheriff halála a banditák győzelmét jelenti, a renegátok pedig csak akkor nyernek, ha előbb a banditákat, majd a sheriffet ölik meg. A jófiúk nyernek, ha meghalnak a banditák és a renegátok is.

Kinek ajánljuk?
Ha lehet ilyet mondani, ez a játék még a méltán híres elődnél is egyszerűbb. Csak dobunk a kockával és megnézzük mi történik. Egyszerűségéből adódóan számos elem hiányzik belőle, ami az alapjátékban még megvolt, cserébe rövidebb lett a játékidő. A játék erőssége tehát könnyen tanulhatóságában és játszhatóságában van, ezért főleg kisgyerekes társaságokban lehet abszolút befutó. Nem neked való a játék azonban, ha az a fajta játékos vagy, aki nem szereti, ha egy játékban túl nagy a szerencse szerepe.

A doboz tartalma:

 • 5 db egyedi dobókocka
 • 30 db kártya
 • jelölők és szabálykönyv

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 51 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Blöff, Partijáték, Következtető, Harc, Vadnyugat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Szövetségek, Kockadobás, Merj és nyerj, Játékos kiiktatás, Re-rolling and Locking, Rejtett szerepek

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

BANG! A kockajáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

BANG! A kockajátékNiphrendil, Balatonfüred, Vigántpetend, Balatoncsicsó

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balatonfüred, Vigántpetend, Balatoncsicsó! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ketten nem tudjuk játszani, így soha nem játszunk vele. Egyszer volt kipróbálva.

3 érdeklődő


BANG! A kockajátékmrspeng, Újpest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Újpest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A kártyás verzióhoz több kiegészítőnk is van már. Ez nem kerül elő.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

BANG! A kockajáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • mrspeng

  2024-06-06 07:42:44

  Én ezzel a verzióval ismerhettem meg a BANG! játékok világát. Nagyon tetszett, teljesen megfogott maga a játék. Ez a dobókockás verzió kevesebb létszámmal is izgalmasabbá teszi a játékot a kártyással összevetve. Ugyanakkor, amióta meg van a kártyás BANG! is a polcon (ráadásul sok kiegészítővel), azóta nem igazán kerül elő a kockajáték verzió. Szerintem nagyon jó volt arra, hogy belevezessen és megszerettesse velünk a játékot, de a kártyás verzió nyomába se érhet :D

 • fodihun1

  2023-06-20 14:34:32

  Sokkal inkább preferál ezt a Bang verziót a kártyással szemben. Gyorsabb, igaz nagyobb a szeremcsefaktor is. De egy ilyen hosszú játéknál nekem bőven belefér.

 • kazeteknos

  2022-02-10 13:48:32

  Egyetértek, bár mi szoktuk 4-en is játszani, úgy is élvezhető teljesen. :)

 • jucesss

  2022-02-10 12:55:28

  A Bang Párbaj mellett ez is egy önállóan játszható Bang változat. 3 játékossal nem az igazi, minél több ember játszik annál érdekesebb és izgalmasabb, ilyenkor jön elő a hamisítatlan Bang! játékélmény. Aki kedveli a BANG! játékok világát, de nincs sok ideje játszani, annak ez a változat a legideálisabb választás. Rövid, pörgős körök, fantasztikus karakterek, és ami ezt segíti, 5 kocka. (ami a kiegészítőkkel még bővül majd) Nyilván nem egész estés játék, de maratoni társas estéken kiváló lazítás tud lenni 2 nagyobb lélegzetvételű társas között. A kockák miatt nagyobb a szerencsefaktor, de pörgősebb is, nincs holtidő, ami szerintem az egyik legnagyobb pozitívum az eredeti játékkal szemben. 3 fővel nem az igazi, 4 játékossal elmegy, de afelett adja meg igazán a vadnyugat hangulatát, emellett rendkívül pörgős és gyorsan tanulható mindenki számára. Ha nagyobb társaság verődik össze, és inkább a party hangulat megőrzése a cél, én jobban kedvelem, és szívesebben játszom, mint a kártyás változatot. Ajánlom mindenkinek, aki 15-20 percben szeretne egy igazi klasszikus vadnyugati lövöldözés részese lenni.

 • Bator

  2022-02-03 10:07:47

  Nagyon jókat hallottam felőle, aztán amikor megkaptuk jött a pofára esés.

  Szerintem rendkívül gyengére sikerült, döntési lehetőséged szinte 0, óriási a szerencse faktor, és nagyon hamar ki lehet esni benne, ami hiába rövid a játék mégis csalódás.

  Az igazi Bang! kártyajátékhoz képest óriási visszaesésnek tartom, legfeljebb bevezető játéknak lehet jó ovis vagy kisiskolás közegben

 • Csabalex

  2022-01-04 00:25:57

  Sokkal prögősebb, aktívabb, mint névadója. A nagy szerencse faktor miatt tényleg lehet, hogy hamar meghal az ember, de most az vesse az első követ aki még nem látott Bang! partyban valakit sz@rrá lövetni csak mert nem szállt be a benzin pénzbe, vagy Willy the Kid-nek csak Bang kártyák voltak a kezdő kezében és viccesnek érezte magát.
  Kompenzál a rövid játékidő, valamint a kiegészítőben a halottaknak is jut szerep és nem mennek el valami izgalmat keresni a kiesett játékosok lakás másik felében.

 • armin.d.ivan

  2021-10-01 09:45:05

  Gyakorlatilag a megjelenése óta a BANG! a legnagyobb kedvence a társaságnak, és ebben a Kockajáték sem tudta legyőzni. Nagyon szuper játék, sokkal pörgősebb az elődjénél, egyszerűbb szabályokkal, így ha (van még valaki???) olyan társasággal játszanánk, akik nem ismerik, ezt sokkal gyorsabban megtanulják.

 • Merse

  2021-01-06 17:42:26

  Régen a kártyás BANG volt a minden, de mai fejjel már elavult. Miféle játék manapság az, amiben ki lehet esni szinte a legelején, aztán nézed ahogy a többiek még játszanak akár 30-40 percet. A kártyajátékkal összehasonlítva a kockás verzió határozottan jobb, mert pörgősebb, több az interkació, gyorsan is tanulható. Kellemes emlékek fűznek a régi Bang-hez, de ma már inkább a kockajátékot ajánlom.

 • gevanda

  2020-10-27 11:33:13

  Szuper partijáték titkos szerepekkel. Próbálsz rájönni, ki kicsoda, ki kivel van, te kivel vagy, ellened ki van. Kit támadj, kit támogass.
  Renegádként célod, hogy miután a banditák meghaltak, a seriffet is megölhesd. Ez a szerep a játék elején könnyen összetéveszthető egy serifhelyettes szereppel, ugyanis itt még a renegád is a seriff életben maradását, és a banditák pusztítását szorgalmazza. Ettől a szereptől nagyon izgalmas módon, egy jó darabig nem lehetsz benne tejlesen biztos, hogy ki kicsoda, és ki kivel van.
  A banditák a seriff megölésével nyernek.
  A seriff és a seriffhelyettesek pedig a banditák és a renegádók megölésével, és a seriff életben tartásával.
  Okosan kell szövetségeket kötni, és megtéveszteni a másikat. :)

  Hatalmas a szerencsefaktor, kockákkal kell dobni.
  Lehetőséged van a dinamit szimbólumon kívül minden kockát kétszer újradobni.

  • Három dinamit kidobása esetén egy életerőt vesztesz, és az aktuális kockadobási eredményt kell végrehajtanod.
  • Akárcsak a dinamitnak, a getlingnek is csak három kidobása esetén van hatása. Minden nylívessződet visszadobhatod, és rajtad kívül mindenki sérül egyet.
  • A nyílvessző szimbólum azonnali hatású, rögtön el kell venned egyet középről magad elé. Ennek akkor lesz hatása, ha elfogynak a nyílveszsők középről, ekkor támadnak az indiánok, és mindenki annyi sérülést szerez, ahány nyílveszsővel rálőttek.
  • Sör esetén egy életerőt kapsz/adhatsz akárkinek. (Karakterlapon szereplő max fölé nem szabad menni.)
  • 1-es és 2-es célkereszt esetén egy és két távolságra lőssz el, így kiválasztva egy játékost, aki elveszít egy életerőt.

  Minden karakternek változó számú életereje van, amelyeket jópofa töltény tokenekkel jelölünk.
  A karaktereknek különböző képességük is van, ami segíti őket a győzelem felé.

  Imádom, hogy a dobozon van kis ablakocska, ahol kikandikálnak a kockák. Az egész játék grafikája szép, érdekes.

  Két kiegészítője (A vén csehó és az Élve vagy élőholtan) nagyon szuperül felpezsdíti és még izgalmasabbá teszi a játékot, pláne a második. :)

 • rombosz.2001

  2020-09-01 12:11:37

  Körülbelül 3 éve van meg a játék nekem, de mégy igy is hétről-hétre, hónapról-hónapra elölkerül az asztalnál. Végtelenül könyű megtanulni és elmagyarázni, de kellöen izgalmas, hogy fentartja az ember érdeklődését. Megvan a szereped és a személyed és dobsz a kockákkal majd a belátásod szerint osztod el az akcióidat. Az árra peddig teljesen korekt. Egyáltalán nics túlárazva más játékokkal egyetemben.

 • k.jonathan6

  2020-06-10 17:46:35

  Jó kis játék, ahhoz képest, hogy mennyire egyszerű. Álltalában mi 4en tudunk összeülni játszani vele és hát úgy elég könnyen kilehet következtetni a szerepeket, de ha többen vagyunk akkor nagyon élvezetes!

 • gyd

  2020-03-25 19:09:44

  Én előbb ismertem meg a Bang kockás verzióját, mint a kártyást. Sokat hallottam már róla előtte (az eladott példányszám alapján nem véletlen, hogy megelőzte a híre), de a kipróbálás után jön az igazi élmény.

  Szerintem egy szuper rejtett szerepes partyjáték, bár én a rejtett szerepesek iránt egyértelműen elfogult vagyok. Szeretem, hogy nem tudni az elején, hogy ki kicsoda és ki kivel van, illetve arról az oldalról is nagyon érdekes, hogy hogyan tudom minél tovább elrejteni a saját szerepemet, vagy legalábbis hogyan tudom kérdésessé tenni sokáig a többiek számára.

  Nyilván itt is megvan a szerepek rejtettségének a sajátoságga más játékokhoz képest. A seriffet ugye mindenki ismeri, illetve nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokáig nem lehet rejtőzni, hiszen hamar kiderül, hogy a seriff oldalán vagy, vagy sem. Bár ez leginkább a banditákra igaz, hiszen ők egyértelműen rá utaznak. A seriffhelyettesek és a renegátok tudják valószínűleg a legtovább rejtve tartani a saját szerepüket, mivel sokszor egymással nagyon összetéveszthetőek. A renegátok ott tudnak lebukni leginkább, hogy egyensúlyozniuk kell az oldalakat, hiszen párbaj szituációba akarnak keveredni a seriffel, ami egyfajta kötéltáncnak is mondható. Talán úgy tudják palástolni a szerepüket, hogy nem a seriffet gyengítik, mikor úgy kívánja a helyzet, hanem a seriffhelyetteseket - mondván, hogy "ők a renegátokat akarják csak kinyírni, mert a seriff oldalán állnak".

  Pont a renegátoknak van szerintem a legnehezebb dolguk, hiszen az ő szerepükkel nem lehet csak úgy puffogtatni adott játékosokat vagy adott oldalt. Nagyon szépen ki kell egyensúlyozzák, hogy ne legyen túlerőben egyik oldal sem, ne haljon meg a seriff (a banditákért és az esetleges másik renegátért nem kár), de ne is legyen túl erős egy esetleges párbaj szituációban. Nem feltétlenül kezdő játékosoknak ajánlott, de ezt valószínűleg úgysem mi döntjük el, hiszen "hivatalosan" random kiosztásúak a szerepek.

  Szerintem egyébként pörgősebbre sikerült ez a verzió, mint a kártyás, hiszen itt nem igazán kell átgondolni, hogy milyen kártyákat húztam, mik vannak előttem, mik voltak a kezemben, hogyan is kéne spórolni velük stb. Hiszen itt csak kockadobások vannak, amiket mindenképp "ki kell játszani" az adott körben, és nem lehet elrakni őket a következő körökre. Emiatt természetesen jóval nagyobb a szerencsefaktor is, hiszen kártyahúzás és tartogatás helyett kockadobások vannak, ami vagy jól kijön, vagy nem. Viszont szerintem ez sokszor érdekes helyzeteket is tud generálni, hiszen egészen esélytelennek tűnő szituációkból is ki lehet jönni győztesen, ha úgy jönnek a dobások. Ez valakinek vagy tetszik, vagy nem. Viszont ha pörgősebb, kiszámíthatatlanabb, kevésbé taktikázós játékmenetet akarunk, akkor talán inkább ezt ajánlanám a kártyással szemben.

  Tetszik benne az is, hogy nem egy az egyben lemásolták a kártyás verziót, és készítettek belőle egy kockás átírást, hanem bizonyos dolgok működése is más. Például a sörrel lehet egymást is gyógyítani, az indiánok támadása át lett alakítva, a lövés szintén stb.

  A játék kidolgozása szerintem nagyon igényes lett, a doboztól kezdve egészen a legkisebb alkatrészekig, nekem nagyon bejön.

  Óriási előny a kártyáshoz képest, hogy ez szerintem sokkal nyelvfüggetlenebb, mert nincs sokféle kártya sokféle működéssel, hanem van 6 szimbólum a kockákon (abból 2 lövés), illetve van négyféle szerep, plusz még az adott körben kapott karakter előnye, és ennyi. Ha ezeket el tudjuk magyarázni valakinek olyan nyelven, hogy megértse, már mehet is a menet. Persze kell a közös nyelv, hiszen játék közben is sok interakció van, de az melyik játéknál nem kell egy alap szinten?
  Illetve ha már itt tartunk, ez 7 helyett már maximum 8 fővel játszható, hiszen belekerült a játékba egy második renegát is. Ez szerintem tovább növeli a szerepek titkosságát és kiszámíthatatlanságát.

  Simán játszható szerintem gyerekekkel is, ha a rejtett szerepes és lövöldözős dolgot helyén kezelik.

  A legnagyobb hátránya ennek is ugyanaz, mint a kártyás Bang-nek. Itt is ki lehet esni akár úgy, hogy semmit nem csináltunk az adott körben, és ez elég fájó pont tud lenni, ezt meg is tudom érteni. Illetve ha nagyon elhúzódik egy kör, és már sokan kiestek, akkor unalmas lehet a többiek számára, de talán erre apró orvosság a kockák jelenléte és a várhatóan pörgősebb játékmenet. Persze ettől az orvosságtól sem kell nagy csodákat várni, a probléma így is jelen van sajnos bizonyos mértékben.

  Ezek ellenére én merem ajánlani, hiszen nem túl drága, és jót el lehet vele szórakozni. A sértődések ne kerüljenek ki a játékból, mert előfordulhatnak a kiesések/lelövések miatt! Ha pedig még több csavart akarunk a játékba vinni, érdemes utánanézni a kiegészítőnek is.

 • janyikh

  2020-02-04 16:37:12

  Én, mint hatalmas kockajáték rajongó természetesen nagyon hamar igyekeztem beszerezni, és nem is bántam meg.

  Mint ahogy a leírás is mutatja, egy gyors, pörgős játék, a kockadobálás nagyban felgyorsítja az eseményeket. Nem szükséges sok gondolkozási idő, mindegy hányan játszátok, így akár egy laza partyjatéknak is jó, vagy éppen két komolyabb társasjáték közötti bemelegítésnek/átvezetésnek.

  Minél többen játsszátok, annál élvezetesebb szerintem, hiszen annál több tud lenni a bonyodalom, annál többet kell taktikázni. Ugyan 3-8 főre írja, ám én szeretek mindent house-rule-olni. 2 fővel is játszható, bár ha rendszeresen így tesztek, az eléggé unalmas tud lenni. Illetve 8-nál többen is leülhettek, ha sajat készítésű kártyákat raktok pluszban a pakliba (persze itt fenn all a veszélye annak, hogy pont amiatt lesz unalmas, mert túl ritkán jutsz sorra)

  Egyszerű szabálya van, könnyen megtanulható, megjegyezhető.

  Különösen tetszik, hogy a karaktereknek van különleges képessége, hiszen ez diverzebbé teszi az egyes játékokat, mert nem mindig ugyanazt a bónusz képességét kapod, így mindig picit máshogy kell taktikáznod.

  Természetesen bár van kooperatív része azoknak, akik egy bandába tartoznak, de mivel mindenkinek van ellensége, így nagy a veszély a sértődésre, kiabálásokra, így figyeljetek, kivel ültök le játszani.

  A sima bang-el sosem játszottam, csak netes videót láttam róla, így csak ehhez mérten tudok véleményt formálni. Szerintem még ha ugyanaz az alapja is a játéknak, mint tematika, maga a játék nagyban eltér, hiszen nem egyszerre lépnek az emberek, hanem sokkal több a fókusz az egyéni döntéseken is.

 • jatszohaz

  2019-06-04 15:30:07

  A kártyajátékkal összehasonlítva a kockaverzió sokkal pörgősebb, több interkació van az emberek között, és már kevesebben is szórakoztató. Sajnos nem lehet olyan sokan játszani, mint a kártyajátékot. Gyorsabban és könyebben tanulható, így azokkal is játszható, akik korábban nem ismerték, nincsen nagy kontraszt a veterán játékosok és az újak között.

 • GeriJoker

  2019-06-02 19:39:25

  Nagyon jó partyjáték. Nagyon jó hangulatot teremt a különböző karakterek, és a sheriff/bandita/renegát szerepek, izgalmassá nehezen kiszámíthatóvá teszi a játékot. Aki szereti a kockajátékokat azoknak egy nagyon jó döntés. Szerintem igazán 5 játékosszámtól mutatja meg a játék az igazi arcát. Jó pár óra már van a játékba nálunk! :)

 • benczikakos

  2019-04-18 16:41:31

  Első pillantásra, valamint még a szabálykönyv elolvasása után is azt gondoltam, hogy ez csak egy diétás, egyszerűsített kártyás bang, ahol a szerencsére van bízva a legtöbb dolog. Az első menet után viszont teljesen megváltozott a véleményem. A fejlesztők szerintem konkrétan fogták a kártyajátékot, jó alaposan végignéztek rajta, minden hibának felróható elemet és hátrányt felírtak, és amennyire csak tudták kiküszöbölték. És ezt annyira jól csinálták, hogy azzal a társasággal akikkel régen rengeteget játszottunk a kártyás verzióval, mostanra már szinte csak ez kerül az asztalra. Valamint ha 5+ fős társaság gyűlik össze, de sokszor még 4-nél is, mindig előkerül pár gyors menet erejéig. Mitől is olyan jó ez a játék?

  Először egy kis gyorstalpaló, mindkét változathoz:

  A Bang! egy vadnyugat tematikájú, sok fővel játszható, titkos szerepes kártya/kockajáték. Célunk a szerepünktől függ; seriffként vagy helyetteseként a banditák és a renegátok kiiktatására törekszünk, banditaként a seriffet akarjuk holtan látni, renegátként pedig mi akarunk az utolsó életben maradt személy lenni. Ennek eléréséhez egymásra lődözünk, magunkat vagy (vélt) bajtársainkat gyógyitjuk, próbáljuk elkerülni, hogy ránkrobbanjon egy dinamit és leggyakrabban: próbáljuk magunkat eladni olyasvalakiként, akik nem vagyunk, úgy, hogy az nekünk a lehető legprofitálóbb legyen. A játék addig tart amíg a seriff meg nem hal, vagy amíg minden banditát és renegátot le nem sikerült győznie a seriffnek és csapatának.

  A játék mindkét változatának nagy előnye, hogy sok emberrel is élvezetes, még úgy is hogy kieséses rendszer működik, hiszen még úgyis nyerhetz, hogy nem élsz, szóval van miért izgulnod. Valamint úgy partyjáték, annak minden pozitív velejárójával - mint például a nagyfokú interaktivitás és a hangos nevetések és szitkozódások, ami valljuk be, nem sok játéknál, csattan fel mindenki hangos nevetésben - hogy közben nem felszínes. Attól nehéz, hogy a többi embert kell átverned. Tehát nem a játék a bonyolult és komplex, hanem a taktika amit be kell vetned. És a vadnyugati téma is nagyon illik ahhoz, hogy sokan ülünk egy asztal körül, teljesen jól el tudom képzelni, hogy egy vadnyugati szalonban ülünk és lövöldözünk és sört iszogatunk, miközben próbáljuk meggyőzni Pistit, a seriffet, hogy mi bizony nem vagyunk holmi útonálló banditák, csak azért lőttünk rá, mert nem volt jobb választásunk, hisz a másik szomszédunknak csak egy élete van már, és megölni csak nem akartam. Egy szó mint száz: szórakoztató.

  Miben jobb mégis a kockajáték?

  A kártyás verzió nagy hibája, hogy igen hosszúra tud nyúlni. A sok "Nem talált", ami negálja a sebesüléseket, valamint a gyógyulások és a "Musztáng" megléte (ami eggyel növeli a távolságodat a többiektől, de csak akkor ha ők akarnak rád lőni, ami eredményezheti azt, hogy senki nem tud rádlőni megfelelő fegyver birtoklása nélkül) kényelmtlenül meghosszabíthatja a játékidőt. Ami annál bosszantóbb, minél hamarabb kiestél, de van, hogy már a bentmaradók is unják. A kockajáték ezt kúrálja. És ami marad az egy gyors halálos pisztolyharc és a nagy játékos interákció. Nincsenek "Nem talált" lapok, és fegyverek, amik sosem jókor jönnek, csak kockadobások gyors egymásutánja.

  A körödben 5 kockával dobhatsz, először egyszerre az összessel, majd még maximum 2x bármelyik és bármennyi általád választottal. Az utolsó dobásod végén előtted lévő kockahatásokat kell kivétel nélkül végrehajtanod, a közben dobottakét nem, két kivétellel. Ha dinamitot dobsz, azt nem dobhatod újra, ha 3 vagy többet is kidobsz a köröd során valamikor, akkor a körödnek vége és egyet sebesülsz (nem 3-at, micsoda megkönnyebülés!). Nyílvessző esetén egy nyílvesszőlapkát el kell venned középről. Ha az utolsót vetted el, akkor mindenki annyit sérül, amennyi lapka nála van. Idegtépő pillanatokat szokott ez okozni, főleg nekem, aki művészi szinten dobálja a nyílvesszőket. A többi kockaoldal: 1 illetve 2 távolságra ülő játékosra lőhetsz, gyógyíthatsz valakin, valamint ha 3+ gatling szimbólumot dobsz, akkor mindenki sérül rajtad kívül, Te pedig eldobhatsz minden nyílvesszőlapkádat (micsoda megkönnyebülés!). Utána a melletted ülő jön, és a játék így folytatódik, a fent említett eseteket megtörténtéig.

  Látható, hogy az analízis paralízis esélye elhanyagolható, a játék gyors és vicces. A karakterlapok érdekesen csavarnak egy egy játékelemen vagy mechanizmuson, vagy csak valami nagyon menő képességet biztosítanak.

  Meleg szívvel ajánlom bárkinek a Bang!-et, mi már nagyon sok élvezetes órát eltöltöttünk vele, kívánom, hogy nektek is örömötök leljen benne!

 • Noémi

  2019-04-06 10:55:22

  Aki szereti a kockadobós játékokat, azoknak ez kötelező darab. Sheriff, sheriff-helyettes, bandita és renegát küzd egymással. De vajon ki kicsoda? Természetesen a játék kezdetén mindenki a sheriff helyettese akar lenni, így a sheriffnek nincs könnyű dolga… Előfordul, hogy véletlenül a helyettesét öli meg például egy bandita helyett. Sokkal pörgősebb, mint a kártyás változat.

 • rolisoos

  2019-03-10 19:29:35

  A legnagyszerűbb party játék. Mindig előkerül nagyobb társaságokban és legalább három kört le is szoktunk játszani. Ajánlom azoknak akik egyszerű és gyors party játékot akarnak!

 • soltesz.orsi92

  2019-03-01 14:09:39

  Nálunk gyakran előkerül ha nagyobb társasággal játszunk. Viszonylag gyors, könnyen tanulható, vicces helyzetek tudnak kisülni abból hogy kinek milyen szerepe van. Az első játékaim közt volt amit vettem és azóta is szertjük. Esetleg negatívum az, hogy gyorsan ki lehet esni és ha valaki korán kiesik az várhat a játék végéig.

 • imro88

  2019-03-01 08:17:47

  Egyszerű dobókockás partyjáték szinte minden korosztájnak. Első játékunk volt, amit megvettünk és azóta is nagyon szeretjük. Gyors, könnyű megtanulni és nagyon szórakoztató.

A BANG! A kockajáték társasjáték és kiegészítői (3)

 • BANG! Kockajáték: A vén csehó társasjáték Kiegészítő

  Csak a bátrak élhetik túl! Vagy a gyávák... A Bang! Kockajáték: A vén csehó a népszerű, titkos szerepes társasjáték kiegészítője, ami új karaktereket és két új kockát hoz a játékba: a segítségükkel belevethetjük magunkat a csata sűrűjébe – vagy inkább elsunnyoghatunk onnan... A játékhoz szükség van a Bang! Kockajátékra!

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  BANG! Kockajáték: A vén csehó társasjáték Kiegészítő 2000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 15 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Bang! Kockajáték: Élve vagy élőholtan társasjáték Kiegészítő

  Még veszélyesebb lett a Vadnyugat: új fegyveresek érkeztek a városba, dühödten és ugrásra készen keresik a bajt. Alig várják, hogy vitába keveredjenek, hogy aztán úgy rendezzék a dolgoz, ahogy ezt itt szokás: párbajjal. Arra persze ők sem számítottak, hogy a csordultig telt temetőben nyughatatlan holtak kapaszkodnak vissza sírgödreikből. Visszatérnek...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Bang! Kockajáték: Élve vagy élőholtan társasjáték Kiegészítő 3990 Ft-tól! - 41 üzlet árulja ezt a játékot!

 • BANG! Dice Explosion társasjáték

  BANG! The Dice Game and all expansions published to date, plus brand-new character cards: The Brave. Thanks to the 10 game modules, each game becomes an epic and memorable challenge! Includes: BANG! - The Dice Game™ BANG! - The Dice Game™ - Old Saloon BANG! - The Dice Game™ - Undead or Alive BANG! - The Dice Game™ - The Brave Contains: 9 dice 36 Character...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves

  BANG! Dice Explosion társasjáték 13624 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  3 - 8
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Michael Palm, Lukas Zach
 • Illusztrátor:  Riccardo Pieruccini
 • Kiadók:  ABACUSSPIELE, Asmodee, dV Giochi, Edge Entertainment, Lautapelit.fi, Albi, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Galápagos Jogos, Hobby World, Ludicus, Black Sea Games, MEEPLE
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: cseh
 • English/Italian first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.6 cm x 18.9 cm x 3.4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13.5 cm x 18.5 cm x 3.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English/Italian second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 13.5 cm x 18.5 cm x 3.3 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.7 cm x 23.5 cm x 4.4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 13.6 cm x 18.9 cm x 3.4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 13.6 cm x 18.8 cm x 3.3 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: görög
 • English/Italian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Bulgarian/Romanian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: román
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 3 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • MEEPLE English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • Nordic edition
  • Nyelv: dán
 • Romanian edition
  • Nyelv: román
 • Spanish edition
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) BANG! A kockajáték társasjátékhoz