Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Bűnügyi krónikák
Videó beküldése

Bűnügyi krónikák társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Bűnügyi krónikák egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen...

A Bűnügyi krónikák egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a solitaire és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Oldjatok meg szövevényes bűneseteket, járjátok be a tetthelyeket "élőben"!
A Bűnügyi krónikák a nyomozás kooperatív játéka, egy alkalmazás, egy társasjáték és a virtuális valóság tökéletes kombinációjával.

Ugyanazokkal a fizikai komponensekkel (táblák, helyek, karakterek és elemek) sokféle forgatókönyvet tudtok lejátszani, és számos különböző bűncselekményt oldhattok meg. Indítsátok el az alkalmazást, válasszátok ki a játszani kívánt forgatókönyvet és kövessétek a történetet! A cél az, hogy a jelenlegi eset gyilkosát a lehető legrövidebb időn belül elkapjátok.

A Scan & Play technológiával minden egyes összetevő (hely, karakter, elem stb.) egyedi QR-kóddal rendelkezik, amely a kiválasztott forgatókönyvtől függően aktiválja és kiváltja a különböző nyomokat és történeteket. Ez azt jelenti, hogy új eseteket kaphattok az alkalmazás frissítésével, új fizikai komponensek beszerzése nélkül.

A VR élményhez csak mobiltelefonra van szükség. Egyszerűen rárakjátok a VR szemüveget a mobilotokra és ha így, mint egy szemüveget a szemetek elé tartjátok, a játék világába kerültök, és már indulhat is a nyomozás. A játékhoz 1 bemutató és 5 forgatókönyv tartozik, de többet is letölthettek közvetlenül az alkalmazásban!

A játék alapból NEM tartalmaz VR szemüveget, de ide kattintva náunk azt is megrendelheted!

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
6 felhasználó és 42 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 000 Ft-tól
 • 48 ajánlat

Kategória: Kaland, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Kooperatív, Történetmesélés, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Bűnügyi krónikák társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Bűnügyi krónikákjanyikh, Békéscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Békéscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Posta/foxpost is megoldható, előre utalás esetén

0 érdeklődő


Bűnügyi krónikákPGeri92, Dunakeszi

Csak személyesen itt: Dunakeszi!

Eladó egy kitűnő állapotban lévő Bűnügyi krónikák társasjáték. Mondhatni teljesen új, kb kétszer játszottunk vele.

1 érdeklődő


Bűnügyi krónikákfausto.tm

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

hibátlan, magyar nyelvű játék. Magyar nyelvű appal játszható,

0 érdeklődő


Bűnügyi krónikáktoothg, Szeged

Csak személyesen itt: Szeged!

Bűnügyi krónikák

0 érdeklődő


Bűnügyi krónikákbandi1988, Budapesten, a XI. kerület lenne a kézenfekvőbb, de privát üzenetben további egyeztetéses alapon.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten, a XI. kerület lenne a kézenfekvőbb, de privát üzenetben további egyeztetéses alapon.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Helyhiány miatt eladó az említett társasjáték. A játékkal párszor játszottunk, de alapvetően jó állapotban van. Privát üzenet keretében képeket is tudok készíteni a játékról, ha szükséges.

7 érdeklődő


Bűnügyi krónikákjuleso1212, Nagyatád

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nagyatád! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Végigjátszottuk az összes ügyet:)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Bűnügyi krónikák társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • nagygabi0701

  2022-12-05 14:45:04

  Nekünk nagyon tetszett! A korábban olvasottakhoz annyit, hogy bár tény, hogy egy eszközön olvasunk be mindent, de mi folyamatosan adogattuk egymásnak a telefont, így mindenki ki tudott bontakozni, egylátalán nem merült ez fel, mint negatívum. Ami viszont hátránya, hogy az alapjátékhoz összesen 5 nyomozás tartozik, ha a bevezetőt nem számítjuk, néhányat leeht hozzá vásárolni az alkalmazásban, vagy a Noir kiegészítőben. Én használtam vettem jó áron, de az eredeti árához képest több ügyet várnék, ami automatikusan jár hozzá.

 • andras.vas86

  2021-04-13 14:51:24

  Részemről ez a játék nagyon nem jött át, megpróbálom objekítven leírni a tapasztalataimat:

  Negatívum:

  • Ár vs. Újrajátszhatóság és Sztorik mennyisége?? Magyarul 5 sztori érhető el a társasjáték megvásárlásával + a bevezető, tutorial, majd további 7 angol nyelven felárért (1990 HUF/DB). Itt kezdtem lehúzásnak érezni. Értem hogy a sztoriért meg kell dolgozni és össze kell rakni, de ez nekem sok, mondjuk egy 499-ben ki tudnék egyezni. Részemről. Kvázi 5 este alatt végzel vele és adhatod tovább.
  • Egyik helyszínen találtunk egy kamerarendszert körbetekintéskor, az összes lehetséges módon megpróbáltuk a kinyomozni a kamerafelvételt, de még csak meg sem említette senki hogy volt ott, az App pedig azt mondta hogy ilyen nincs a játékban.
  • A játék megvételekor még egy halom hely volt az insertekben, azt hittük hiányos a játék, aztán gondoltuk nyilván a kiegészítők miatt? Oké hol vannak a kiegek? Hol? Vmi Kickstarteres verzió ez? Nem tudjuk, és eddig sem fejtettük meg, de az tuti hogy az alapjáték belefért volna kisebb dobozba..

  Pozitívum:

  • Innovatívan használja az Mobiltelefont. (ez negatívum is: ahogy korábban is írták folyamatos Scannelgetés + egy mesélőt igényel aki olvassa mi van írva a sztoriba.) de amúgy menő.

  Ez szubjektív vélemény, ettől még örülök ha valakinek tetszik. Jó játékot.

 • adddam555

  2021-01-26 09:33:28

  Az applikációs társasjátékokkal eddig nem találkoztam, némi fenntartással gondoltam rájuk, viszont a Bűnügyi Krónikák nagyon jól ötvözi a telefonhasználatot, és a fizikai társasjátékelemek használatát. Az egész húzóerejét a jó storyk adják, és ezt segíti a nagyon szép és kifejező személykártya pakli. Igazi agyzsibbasztó; több ember is gyanúsítható, tényleg dolgozni kell; rákkattanós játék. Nagyon jó sikerélményt ad, amikor valami új nyomra bukkanunk, és ezzel folytatni tudjuk az ügy felgöngyölítését. Jó és mély hangulatot tud adni a közös nyomozás.

 • gevanda

  2020-10-29 16:48:51

  Ez volt az első telefonos applikációt használó játék, amit kipróbáltam.
  Gondolom, sok tinit tud bevonni, akik nem képeske letenni a telefonjukat, és csak a társasjátékra figyelni, erre tök jó megoldás és trükk.
  Én nem éreztem ezt olyan izgalmasnak vagy eget rengetőnek, hogy használhatom a játékhoz a telefonomat.

  A kártyákat, helyszíneket, karaktereket QR kód alapján olvassa be a telefon, és itt kapunk információt róluk. Egy ember tudja egyszerre kényelmesen kezelni, ezért neki mindig fel kell olvasnia a szöveget.

  A helyszínen való körbenézés szépen meg van csinálva, érdekes volt körbehadonászni a telefonnal, és sorolni, mit látok. A többiek pedig a kis kártyakészletjükből válogatták a lehetséges bizonyítékokat. A játéknak ez a fázisa tetszett a legjobban. VR szemüveggel még élvezetesebb lehet ez a rész.

  Amíg gördülékenyen haladtunk, egész jó volt a játék, de azért nem voltam oda érte. Nem vagyok krimi rajongó, biztos ez az oka (bár az asszociációs nyomozós játékokat imádom, mint például a Bűnjelek, a Lépten-nyomon: Amszterdam, Mysterium vagy a Fedőnevek).
  Amint elkezdtünk nyögve-nyelősen haladni, tovább gondolkozni, én elkezdtem nagyon unni. A többiek továbbra is lelkesen ötleteltek, úgyhogy ezt csak én éltem meg unalmas elakadásnak.
  Négyünkből hárman imádják a játékot, egyedül nekem nem tetszett, úgyhogy senki kedvét se szeretném elvenni, csak leírtam a véleményemet. :)

  Négyen pont kényelmesen tudtunk haladni egy telefonnal, de több fő esetén már TVre kivetítést vagy ilyesmit ajánlanék.

  A játékhoz 5 sztorit kapunk. Ha egy sztori nem sikerül, nem kell megnézned a megoldást, így neki tudsz állni máskor is. Viszont ha egy sztori sikerül, azt már többet nincs értelme újrapróbálnod.
  Vannak külön letölthető sztorik, kb 1500Ft-os áron, de angol nyelven. A játék erősen nyelvfüggő, úgyhogy erős, magabiztos angol tudással ajánlom csak ezt a verziót. Nekem hiába van középfokú nyelvvizsgám, biztosan nem vállalkoznék erre.

  A grafika szuper a kárytákon is és a telefonos applikációban is.

 • Dorothi

  2020-10-16 21:45:10

  Régi klasszikus kedvencem a Cluedo volt, ez hasonló élmény, csak modernebb változatban. 2 fővel játszottuk le, nekem tetszett. Van egy applikáció, amit végig használnod kell és a kártyákat mindig be kell olvasni, de ezt leszámítva tényleg izgalmas, bele tudod élni magad, hogy most tényleg nyomozol. Annyi talán a játék hátránya, hogy 5 pálya van, amin végig mehetsz, a többi nyomozás angolul érhető el, fizetős verzióban. Szóval ez tipikusan az az egyszer végig játszós társas, de annak viszont klassz élmény.

 • idriszi1

  2020-04-08 18:49:17

  Nem klasszikus társasjáték, inkább interaktív játék, amihez tábla is van.

  1-2 főre tökéletes, az állandó szkennelés miatt pont azt a pörgést nyújtja szerintem mint egy partijáték, de ehhez nem kell 5 fő. Aki szereti a krimiket ezt is szeretni fogja. Mi nagyon élveztük. Valóban idegesítő picit mikor tudnád a megoldást, de az appnak még hiányzik két lépés, vagy kérdeznél valakit de nem engedi az app, csak ha elmész és visszajössz, dehát ezt nem tudom hogy lehetne kiküszöbölni, hiszen mégiscsak egy "géppel" játszunk.

  Hátránya hogy a külön pályák drágák és nem is fordítják le magyarra. Talán jobban megéri a kiegészítő, ahhoz 4 történet jár.

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:37:27

  Kombinálás, nyomkeresés, tudományos és orvosszakértői vizsgálatok - ezek kellenek ahhoz, hogy az ügyek végére járjunk. Alapvetően pozitív élmény volt a játék, hiszen tényleg visszaadja a nyomozás hangulatát, de azért vannak buktatói. Az egyiket pl. azért buktuk - félig-meddig -, mert kérdezni akartuk az egyik szereplőt. Fejben már összeállt a dolog, de nem éreztük úgy, hogy elég bizonyítékunk van, nem voltunk benne teljesen biztosak. Ám amikor kikérdeztük egy adott dologról, az app úgy vette, hogy azt mondtuk, itt van a bomba és meneküljenek, holott azt már tudtuk, hogy nem ott lesz. Persze nem is ott volt, és a bomba felrobbant, sokan meghaltak. Így bár végül megoldottuk az ügyet, rájöttünk, hogy ki mit miért hol, de mivel az app nem kérdezett vissza, vagy nem informált, hogy ezzel a lehetőséggel azt mondjuk, hogy itt a bomba és fuss, ezért nem tudtunk már mit tenni. A megerősítést hiányolom, illetve a visszalépés lehetőségét. Olyan is volt, hogy egy véletlen érintés miatt továbbnyomtuk a programot, és muszáj volt visszamenni, újból rákérdezni, mert azt láttuk, hogy egy új személyt vagy helyszínt hoz a játékba, de nem jutottunk el odáig olvasásban, mert véletlenül továbbnyomtuk. Ilyen esetekre egy "vissza" gomb sokat segítene. Szóval azt tudom javasolni, ha beszerzitek a játékot (amit egyébként részemről ajánlok, tényleg jó játék), hogy figyeljetek oda, amennyire tudtok, mert nem nagyon van hibára lehetőség!

  Fizikailag a játék magyar kiadása egész jó minőségű, szép, kompakt, a későbbi fizikai kiegészítőknek is helyet hagyó, erős inserttel rendelkező doboza van, amin még kis bepattintható műanyag "fedő" is van, ami szállítás esetén megakadályozza, hogy a kártyák kiessenek a helyükről.

  Társaságtól függ, hogy több játékossal jó-e a játék. Ha mindannyian odáig vannak a nyomozásokért, a krimikért, és van lehetőség mondjuk arra, hogy nagy képernyőn, együtt nézzék át a helyszíneket, akkor simán jó lehet társaságnak is, ugyanakkor nagyon sok a telefonos betöltögetés, így lehet, hogy több játékos esetén nem élvezhető, akkor sem, ha felolvassuk a leírtakat - ami alap -, hiszen egyszerre egyikük kezelheti csak a telefont. Tényleg társaságfüggő. Viszont 1-2 játékos számára minden további nélkül ajánlhatom.

 • c.gergo

  2019-10-14 15:39:10

  Nem nevezném társasjátéknak. 1 ember játszik, akinél a telefon van. Amit percenkét 4x5x hansználni kell. Folyamatosan szkennelgetni kell. Teljesen elcsúszott a játékélmény. Amigy 1 valaki szkennelet a többiek unatkoznak. Sokat vártam tőle és nagyot csalódtam. Egyedül el lehet lenni vele, de akkor is idegesítő, az állandó, azaz ÁLLANDÓ telefonhasználat.

A Bűnügyi krónikák társasjáték és kiegészítői (10)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  David Cicurel
 • Illusztrátor:  Mateusz Komada, Katarzyna Kosobucka, David Cicurel, Matijos Gebreselassie
 • Kiadók:  999 Games, Arclight, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, Game Harbor, Galápagos Jogos, uplay.it edizioni, Hobby World, Foxgames (Poland), Corax Games, Lucky Duck Games, Last Level, Outland, Gameology, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, ukrán, bolgár, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English/French/German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English-only first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • English-only second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • French-only kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German-only first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German-only kickstarter edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 5.2 cm
  • Súly: 1 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • German-only second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.7 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Danish/Swedish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Finnish/Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 5.8 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 5.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 5.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: szerb
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Bűnügyi krónikák társasjátékhoz