Vörös előőrs
Vörös előőrs
Vörös előőrs
Vörös előőrs
Videó beküldése

Vörös előőrs

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Vörös előőrs egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra. A titkos Szovjet űr küldetés célja, hogy a...

A Vörös előőrs egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A titkos Szovjet űr küldetés célja, hogy a bolygót kolonizáljuk - bár távol vagyunk otthonról, de tudjuk mi a legjobb államforma. Igyekszünk hát egy kis kommunista mennyországot létrehozni - a tökéletes állam, amely tökéletesen működik. Bár a terep új, de a feladat az ismerős, vezesd be az embereket a termelés mikéntjébe és írd be kolóniánkat a történelemkönyvekbe!

A Vörös Előőrs egy munkáslehelyezős (nyersanyag termelős) társasjáték, melyben a célotok - a dicső Szovjetunió hírnevének éltetése mellett - minél több győzelmi pont szerzése! Az izgalmas stratégiai játék története alapján az űrversenyt az Egyesült Államok nyerte ugyan, de csak papíron. Arról ugyanis senki sem tudott, hogy a szovjetek egy titkos projekt keretein belül a Krasnaya Zarya, vagyis Vörös Hajnal űrhajót egy eddig ismeretlen, lakható bolygóra küldték, ahol kényszerleszállást kellett végrehajtania. Elvtársaink pedig leleményesek voltak, és megalapították a Vörös Előőrs nevű űrkolóniát, Mi pedig a kolónia közigazgatásáért, felépülésért vagyunk felelősök - hogy felérjen a dicső Szovjetunió nevéhez. Tudjuk, hogy a kommunizmusban mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek. Ezek egyike vagyunk mi, játékosok, párttagok, akik az elvtársakat terelgetve, a munkamorált, közkedvet magasan tartva igyekszik a bolygó gazdaságát fejleszteni és természetesen a dicső Szovjetunió dicsőségének dicső építését folytatni!

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 7 190 Ft-tól
 • -17%-1 478 Ft

Kategória: Gyűjtögetés, Sci-Fi, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Terület befolyásolás/irányítás, Munkás-elhelyezés

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Vörös előőrs társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2021-07-14 01:23:36

  Egy okés taktikai játék, hatalmas mélységeket nem látok benne. 2-3 játék után kiismerhető, megvan hogy melyik lépésre melyik az ideális válaszlépés. Semmi stratégia nincs benne.

  A komcsi téma megfogott és az át is jön a játékban. Az űr téma az nem jön át, kár is volt beleerőltetni. Gyönyörű a tábla és a doboz, tetszenek a figurák, de itt vége is a pozitívumoknak. Eszméletlen adminisztratív, folyton elfelejtettünk valamit lehúzogatni. Hiányzik hozzá egy player aid, gyakorlatilag játszhatatlan nélküle. Össze is írtam a lépéseket, de aztán inkább eladtam a játékot úgyhogy sose nyomtattam ki.

  Játszottam vele egy fél szólót is. Soha többet. Rettenetes a szabálykönyv ezen része, teljesen alapvető kérdések merültek fel bennem, amit a bgg-n is csak találgattak a fórumban. Ilyet még egy másik játéknál se láttam. Ja és az eleve adminisztratív játékot az automa még háromszor adminisztratívabbá teszi. Gyakorlatilag 10 másodperc míg megcsinálod a lépést, aztán 2 perc míg mindent adminisztrációt megcsinálsz. Aztán még 2 perc míg leellenőrzöd, mert player aid hiányában úgyis kihagysz valamit.

  Ja és hogy lehet a sárga nénit piros ruhába rajzolni, mikor van piros néni is? Ekkora design bakit. Folyton összekevertük.

 • hierroo

  2021-02-07 13:32:13

  Biztos elégtek és elszenesedtek az űrhajósok, amikor lezuhantak az űrhajóval! :D Még jó, hogy volt valaki aki túlélte! Most hogy játszanánk ezzel a játékkal! :)

 • kelemen.ati

  2021-02-07 12:18:50

  A tegnapi nap során próbáltuk ki 4 fővel a játékot. A szabályai egyszerűek, így cirka 10 perc alatt megértettük. Ezzel együtt 1 óra alatt végeztünk. Tipikus munkáslehelyezős játék. Ebből már sejthető, hogy a téma nem biztos, hogy passzol a játékhoz. És valóban, ha ez az őskorban játszódik és a hivatal helyett a sámánhoz megyünk, vagy a gazdaság helyett gyüjtögetünk..stb, akkor is működött volna a játék. A sci-fi téma valóban csak az űrhajó megjelenítésével van jelen, megmosolyogtatott, hogy a lezuhant űrhajóban szenet talál az ember. A játék maga viszont kellemes. Euro, de még sem egy agyégetős, van benne interakció bőven, de még sem az a tipikusan kiszúrós fajta. A játék árérték aránya szuper. Kapsz hozzá egy gyönyörűen megrajzolt, részletes táblát, 6 figurát különböző színben és formában, mind-mind igazodava a megszemélyesített karakterhez. Ízléses fatokeneket a játékosok színeiben és fakockákat, amik a nyersanyagokat jelölik. Az egyetlen negítívum, hogy a szenet jelölő fekete és a halat jelölő nagyon sötét kék kocka könnyen összetéveszthető. A játék két fordulóból áll, ami 5-5 napszakra (reggel, délelőtt, dél, délután, este) van felosztva. Így összesen 12 akciód lesz a játék során 4 fő esetén. Azért 12, mert vagy a déleőtti vagy a délutáni fázisban két akciót hajthatsz végre, ez a körsorrend szerint alakul ki. Az akciód során elküldhetsz egy munkást dolgozni egy olyan akcióhelyre, ahol még nincs ott senki. Ott végrehajtod a hely adta akciót; termelsz, keresel, sörözöl, pecázol vagy éppen kiszúrva a másikkal megcseréled a befolyásjelző korongokat a karaktereken. Minden általad mozgatott munkás után le kell helyezni egy korongot a munkás karakterére és az akcióhely szerint vagy fölfelé vagy lefelé indul el a karakter pontozósávján a jelölő. A forduló végén és a játék végén pedig ez alapján kapsz pontokat; de csak az, akinek a legtöbb befolyása (korongja) van egy-egy munkás karakterén. Összegezve jó szórakozást ígér és biztosan előkerül még jó párszor a játék.

 • Robby

  2021-02-03 17:11:27

  Nérd meg a szabálymagyarázó videó(ka)t, szerintem az alapján simán tudsz majd játszani, mert nem bonyolult a játék. Magyar szabálykönyvet sajnos én sem láttam. Esetleg ha a kiadónak írsz, akkor ők küldhetnek,,,

 • hierroo

  2021-02-03 11:15:17

  Érdemes, mert találtam már jópár játékot amit ki tudtam próbálni, és aztán vagy tetszett, vagy nem. De volt olyan is, amit ott próbáltam ki (pl.: a nyugati királyság építőmestereit, vagy a lovagjait is), és megtetszet és meg is vettem a boltban. Ráadásul ez előkészületekkel nem kell bajlódni, és ezzel is lehet időt nyerni!

 • Vendetta

  2021-02-03 11:08:45

  A-ha! Most már tényleg rá fogok nézni erre az oldalra.

 • hierroo

  2021-02-03 11:01:34

  Nem terveztem megvenni egyenlőre, csak ki akartam próbálni a tabletopián, mert ott megtaláltam, és szóló verzió is van benne. Csak az tabletopiában található angol szabályok miatt kerestem a magyar szabálykönyvet. Akkor tudom, hogy szólóban milyen, ha kipróbálom! :)

 • Vendetta

  2021-02-03 10:37:01

  Úgy látom a Reflexshop oldalán, hogy van magyar kiadás, magyar szbálykönyvvel és az utolsó oldalon a solo verzió leírásával. Vagy mielőtt megvennéd, azelőtt szeretnéd átolvasni?

 • hierroo

  2021-01-06 19:06:49

  Sziasztok!)

  Nem érhető el valahol a neten magyar szabálykönyv a szóló verzióhoz (meg az egészhez)? Amúgy szerintem nem lehet olyan rossz játék ez, csak szokatlan. Kicsit megmosolyogtató ez a "kommunista" koncepció benne, de nekem bejön. Eszembe jutott erről a "Robog az úthenger" meg az "Egészséges erotika" akkori filmek. (Ha eretleg emlészik ezekre valaki) :)

 • nemethlaci

  2020-11-28 20:53:23

  Ma teszteltük az angol kiadást és mivel én az euro típusokat kedvelem nekem tetszett. Igaz nem jön át a nagy kolonizálós hangulat, mint az On Marsban, vagy a Mars terraformálásában, ami nem baj, mert nem is azért vettem meg. Ha sci-fisebb lenne, akkor nem is veszem meg. Szerintem szépek a kártyák és a tábla is, jók a komponensek (Red Outpost Comrade edition). Játék értelmezéssel és játékkal 4 fővel másfél óra alatt lement.

 • Robby

  2020-11-27 18:35:21

  Erról érdekelnének vélemények, hogy mennyire izgalmas, nem lesz-e unalmas, lapos több játék után. A grafika tetszik, a téma vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Egy távoli bolygót kolonizálunk, de ugyanaakor a sci-fi hangulatból szinte semmit nem lehet érzékelni (az egy darab úrhajónak a belógó hajtóművén kívül), nekem inkább egy kommunista újkor jutott róla eszembe (de szinte a középkor vége is lehetne). Állattenyésztés, horgászat, söröző (miért nem vodka?), bánya... nem mondom, hogy rossz dolgok, de azért a táj és tevékenységek is nagyon földhöz ragadtak... Mondjuk ettől a játék még lehet jó.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Raman Hryhoryk
 • Illusztrátor:  Irina Pechenkina, Maxim Suleimanov
 • Kiadók:  Asmodee, Lifestyle Boardgames Ltd, Reflexshop Kft, Imperial Publishing, Inc, Happy meeple games
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, orosz

Alternatív nevei


Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 76.2 cm x 57.2 cm x 12.7 cm
 • Red Outpost
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 29.7 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vörös előőrs társasjátékhoz