Vörös előőrs
Vörös előőrs
Vörös előőrs
Vörös előőrs
Videó beküldése

Vörös előőrs társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Vörös előőrs egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra. A titkos Szovjet űr küldetés célja, hogy a...

A Vörös előőrs egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület befolyásolás/irányítás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

A titkos Szovjet űr küldetés célja, hogy a bolygót kolonizáljuk - bár távol vagyunk otthonról, de tudjuk mi a legjobb államforma. Igyekszünk hát egy kis kommunista mennyországot létrehozni - a tökéletes állam, amely tökéletesen működik. Bár a terep új, de a feladat az ismerős, vezesd be az embereket a termelés mikéntjébe és írd be kolóniánkat a történelemkönyvekbe!

A Vörös Előőrs egy munkáslehelyezős (nyersanyag termelős) társasjáték, melyben a célotok - a dicső Szovjetunió hírnevének éltetése mellett - minél több győzelmi pont szerzése! Az izgalmas stratégiai játék története alapján az űrversenyt az Egyesült Államok nyerte ugyan, de csak papíron. Arról ugyanis senki sem tudott, hogy a szovjetek egy titkos projekt keretein belül a Krasnaya Zarya, vagyis Vörös Hajnal űrhajót egy eddig ismeretlen, lakható bolygóra küldték, ahol kényszerleszállást kellett végrehajtania. Elvtársaink pedig leleményesek voltak, és megalapították a Vörös Előőrs nevű űrkolóniát, Mi pedig a kolónia közigazgatásáért, felépülésért vagyunk felelősök - hogy felérjen a dicső Szovjetunió nevéhez. Tudjuk, hogy a kommunizmusban mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek. Ezek egyike vagyunk mi, játékosok, párttagok, akik az elvtársakat terelgetve, a munkamorált, közkedvet magasan tartva igyekszik a bolygó gazdaságát fejleszteni és természetesen a dicső Szovjetunió dicsőségének dicső építését folytatni!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 18% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 200 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Sci-Fi, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Terület befolyásolás/irányítás, Munkás-elhelyezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Vörös előőrs társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Vörös előőrsMadarász Éva, Budapest 15., 14ker., Nyugati

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 15., 14ker., Nyugati! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, Sosem játszott, csak kibontottuk. Bp-n személyesen vagy fox, packeta

2 érdeklődő


Vörös előőrshinodranzer, Duna Pláza környéke, vagy XVII. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Duna Pláza környéke, vagy XVII. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sajnos nem találtunk egymásra.

0 érdeklődő


Vörös előőrsadrienn.csepe, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, jó állapotban.

0 érdeklődő


Vörös előőrsBKriszta

Csak csomagküldéssel! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

Eladó egy egyszer kipróbált Vörös előörs társasjáték. A játékot csomagküldő szolgálattal tudom eljuttatni, az ár tartalmazza a csomagküldés árát is.

0 érdeklődő


Vörös előőrsdavidberes, Fót vagy Budapest 13.kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Fót vagy Budapest 13.kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

új, bontatlan, hibátlan

0 érdeklődő


Vörös előőrskis.szabo.timea

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletoptimalizálás miatt eladó sorba került játék, néhányszor játszottuk. Csomagküldés Foxposttal a vevő terhére.

0 érdeklődő


Vörös előőrsLordArtist, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1x játszottunk vele, feleségemnek nem jött be a mechanika. Csomagküldéssel is választható a vevő terhére. Személyes átvétel Veszprémben. Kérésre küldök képet.

0 érdeklődő


Vörös előőrssitatom, Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar nyelvű bontatlan társasjaték. Értékegyeztetéssel személyesen caere is érdekelhet. Csomag küldés FOX POSTtal.

0 érdeklődő


Vörös előőrseszabo18, Érd

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Érd! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, jó állapotban. Nem találtunk egymásra :)

0 érdeklődő


Vörös előőrskyra.oa

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kb két játékunk van benne, ritkán kerül elő.

0 érdeklődő


Vörös előőrsszalag1234, Pápa

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pápa! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sosem játszunk vele.

0 érdeklődő


Vörös előőrsZsoca001, Békéscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Békéscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1-2 alkalommal játszott, hibátlan társasjáték.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Vörös előőrs társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • syndi-cate

  2024-03-27 09:17:12

  Egyébként mivel a játék teljesen nyelvfüggetlen és magyar szabály letölthető, így ajánlom a külföldi beszerzésést is, Spiele oldalon állandó akcióban 8,99 € árban (kb 3500 Ft) kapható. Nekünk is innen van meg + nyomtattam magyar szabályt hozzá, és tényleg mókásan egymással kiszúrós játék. Mivel szoci alatt születtem (kisdobos Mókus őrs ELŐRE! ) így számomra némi nosztalgikus élményt is ad.

 • shadin

  2024-03-27 02:20:11

  Szerintem ez egy troll játék, a tematika és a mechanika önmagában ironikus, de több elemében érzem a kifigurázást, a humort, ilyen értelemben kreatív és szerintem nem veszi magát sem komolyan. Ennek megfelelően egymással is jó lehet benne trollkodni, legalábbis az egyik legkönnyebb playstyle benne, ha kicsit kiszúrunk a másikkal. Ezek miatt nem nagyon értem a kritikát, hogy "nincs benne mélység", nem érzem, hogy a játék bármikor is ezt akarná elhitetni velünk. Ár-érték arányban szerintem azon kevés játékok közé tartozik, ami nincs túlárazva (5-6ezerért korrekt). Nálunk se kerül elő minden héten, de egy hosszabb fillernek vagy ha rövidebb, könnyebb játékkal akar játszani az ember, akkor felüdítő élmény.

 • maszlagadam27

  2022-08-19 06:41:44

  Szerintem ár-érték arányban a vörös előőrs egy kifejezetten rendben lévő játék. Nem reformálja meg a munkáselhelyezést de érdekes újítással próbálkozik, az összes munkás közös, így gyakorlatilag felváltva használhatjuk ki speciális képességeiket az akcióhelyeken. Ezek a helyek egyébként egy jól kinéző játéktáblán helyezkednek el melynek grafikai megoldásai tökéletesen passzolnak a témához. Ami egyébként maximálisan átjön, a minden megy a közösbe, majd exportra elve, a kocsma kedvjavító hatása, és a munkások hangulatának növelése igazán jól adja vissza az itthon is jó pár évtizedig működő államszocializmus mindennapjait. A különböző napszakokban eltérnek a munkások felhasználásának paraméterei van amikor csak egy-egy mozog közülük. Ez rákényszerít arra, hogy előre megtervezd a köreidet, amik bizony nem biztos hogy a terveknek megfelelően alakulnak majd. Ha az így történne akkor is adódnak még más opciók, nem fogsz elveszni teljesen. Ha mást nem, kicsit rondhatod valamelyik másik derék elvtárs kedvét (akit az ellenfeled/ellenfeleid irányátanak, így kevesebb pontot, esetleg levonást tudnak csak szerezni). A reggeli és esti helyszíntiltások, a játékosonként változó különleges képesség kártya, valamint ugyanennek az egyik akcióhelyhez tartozó megfelelője szerintem kellően oldja meg az újrajátszhatóság problémáját. Nem egy pontsaláta játék, szoros végeredményekre lehet benne számítani. A játékmenet pörgős, a szabályol egyszerűek. A közös munkásokon kívül a fő csavar, hogy nem csupán akciót lehet kiváltani adott munkással, hanem bizony a területek blokkolásának is komoly szerepe van, erre oda kell figyelni a játék során. Szerintem jó központi mechanizmusokkal, szép külcsínnel prezentál annyira tökéletesen egy nagyon nehéz, nem túl érdekfeszítő témát a játék, hogy megérdemli az elismerést. Egyetlen fájdalmam, hogy csak négy fő a maximális játékosszám. Aláírom, kell, hogy passzoljon az ízléshez, de aki egy picit is bele tudja élni magát a tematikába, mindenképp próbálja ki!

 • hylsuy

  2022-02-04 20:57:39

  Tetszik a téma, és a közös munkás, de mégis a saját előnyre dolgozás. Ezzel az alappal nagyon jó játek is kerekedhetett volna belőle. El lehet vele lenni, de sok időmire rájön az ember, hogy melyik szimbólum, micsoda.

  Összességében egész kis jó játék, de ha rájössz, hogy mi a jó stratégia, utána már elég unalmas tud lenni.

 • umfuhrerrichard

  2022-01-30 13:01:21

  Bizonyos kor fölött, nagyon szórakoztató játék tud lenni. A kommunista vonulat sok ugratásnak teremt nagyszerű lehetőséget 😀 4 fővel játszva jelentősen ki vagyunk szolgáltatva a szerencsének és az összes többi játékosnak, de ha nem veszed komolyan, akkor így is jó játék lesz belőle.
  2-3 fővel azért már lehet taktikát is felépíteni és végigvinni, a kegészítő kárytákkal ez tovább növelhető.

  Egyedül is játszható, ebben az esetben a pártfőtitkár nem túl okos unokaöccse lesz a társunk és ellenfelünk egyben 😊
  Szóval jó a koncepció, szépen hozza a hangulatot és 1 órán belül lefut a játék.
  Elég sok apró adminsztráció van minden körben, amire fontos figyelni, könnyű valamit elfelejteni belőle.

 • ronaiheni

  2021-12-29 19:47:09

  Olcsón jutottam hozzá egy hadznált darabhoz . Patika állapotban ami kb az első játéknál érthetővé vált. Gyönyörű a kivitelezés , etősen scythe beütésű , de az első játék alkalommal kiderült köze nincs hozzá mechanikában, mélységben . Sajnos remek lenne a kolhozos téma szuper ami a grafikával még jól ki is jön az űrtéma semennyire sem . A magyar szabálykönyvhöz jól jöttek a videók , mert néhol kusza főleg a pintozás rész . Kétfős játékban gyanusan sok pintunk lett , úgyhogy ott biztos elrontottunk valamit. Hát nem lett a szívem csücske . Évente ha tematikzs hétvégét tartunk a többi oroszos jellegű játékkal együtt előkerülhet de magamtól biztos nem erre fogok szavazni.

 • gpeeter

  2021-11-02 06:13:34

  Az űrhajós téma nem jön át, de a kommunista igen, pont ebből fakadt ami tetszett: a közös munkás és nyersanyag készlet.

 • braunz

  2021-09-30 17:11:57

  Ezt a játékot sajnos megvettem, nem kellett volna. Egyszer játszottunk vele, de nincs mit keresni ezen a játékon. Se mélységet, se mást. Egyszerűen sematikusan csinálsz valamit, de a játék igen behatárolja, hogy hová léphetsz adott napszakban, aztán ennyi. A külön kártyák bizonyos helyeken nem nyújtanak annyival többet, amiért meg oda érdemes lenne elmenni. Pedig a szovjetes téma nem lenne rossz, de ezt ilyen űrhajós mellékszállal felesleges volt bővíteni és a mechanizmusok se jók. Munkáslehelyezős játék a rosszabbik fajtából. Túl gyors is, egyszerűen nem bontakozik ki a játék, valamit nagyon elszúrtak benne.

 • hadhaz.sandor

  2021-07-14 01:23:36

  Egy okés taktikai játék, hatalmas mélységeket nem látok benne. 2-3 játék után kiismerhető, megvan hogy melyik lépésre melyik az ideális válaszlépés. Semmi stratégia nincs benne.

  A komcsi téma megfogott és az át is jön a játékban. Az űr téma az nem jön át, kár is volt beleerőltetni. Gyönyörű a tábla és a doboz, tetszenek a figurák, de itt vége is a pozitívumoknak. Eszméletlen adminisztratív, folyton elfelejtettünk valamit lehúzogatni. Hiányzik hozzá egy player aid, gyakorlatilag játszhatatlan nélküle. Össze is írtam a lépéseket, de aztán inkább eladtam a játékot úgyhogy sose nyomtattam ki.

  Játszottam vele egy fél szólót is. Soha többet. Rettenetes a szabálykönyv ezen része, teljesen alapvető kérdések merültek fel bennem, amit a bgg-n is csak találgattak a fórumban. Ilyet még egy másik játéknál se láttam. Ja és az eleve adminisztratív játékot az automa még háromszor adminisztratívabbá teszi. Gyakorlatilag 10 másodperc míg megcsinálod a lépést, aztán 2 perc míg mindent adminisztrációt megcsinálsz. Aztán még 2 perc míg leellenőrzöd, mert player aid hiányában úgyis kihagysz valamit.

  Ja és hogy lehet a sárga nénit piros ruhába rajzolni, mikor van piros néni is? Ekkora design bakit. Folyton összekevertük.

 • hierroo

  2021-02-07 13:32:13

  Biztos elégtek és elszenesedtek az űrhajósok, amikor lezuhantak az űrhajóval! :D Még jó, hogy volt valaki aki túlélte! Most hogy játszanánk ezzel a játékkal! :)

 • kelemen.ati

  2021-02-07 12:18:50

  A tegnapi nap során próbáltuk ki 4 fővel a játékot. A szabályai egyszerűek, így cirka 10 perc alatt megértettük. Ezzel együtt 1 óra alatt végeztünk. Tipikus munkáslehelyezős játék. Ebből már sejthető, hogy a téma nem biztos, hogy passzol a játékhoz. És valóban, ha ez az őskorban játszódik és a hivatal helyett a sámánhoz megyünk, vagy a gazdaság helyett gyüjtögetünk..stb, akkor is működött volna a játék. A sci-fi téma valóban csak az űrhajó megjelenítésével van jelen, megmosolyogtatott, hogy a lezuhant űrhajóban szenet talál az ember. A játék maga viszont kellemes. Euro, de még sem egy agyégetős, van benne interakció bőven, kicsit az a kiszúrós fajta. A játék árérték aránya szuper. Kapsz hozzá egy gyönyörűen megrajzolt, részletes táblát, 6 figurát különböző színben és formában, mind-mind igazodava a megszemélyesített karakterhez. Ízléses fatokeneket a játékosok színeiben és fakockákat, amik a nyersanyagokat jelölik. Az egyetlen negítívum, hogy a szenet jelölő fekete és a halat jelölő nagyon sötét kék kocka könnyen összetéveszthető. A játék két fordulóból áll, ami 5-5 napszakra (reggel, délelőtt, dél, délután, este) van felosztva. Így összesen 12 akciód lesz a játék során 4 fő esetén. Azért 12, mert vagy a déleőtti vagy a délutáni fázisban két akciót hajthatsz végre, ez a körsorrend szerint alakul ki. Az akciód során elküldhetsz egy munkást dolgozni egy olyan akcióhelyre, ahol még nincs ott senki. Ott végrehajtod a hely adta akciót; termelsz, keresel, sörözöl, pecázol vagy éppen kiszúrva a másikkal megcseréled a befolyásjelző korongokat a karaktereken. Minden általad mozgatott munkás után le kell helyezni egy korongot a munkás karakterére és az akcióhely szerint vagy fölfelé vagy lefelé indul el a karakter pontozósávján a hangulat jelölő. A forduló végén és a játék végén pedig ez alapján kapsz pontokat; de csak az, akinek a legtöbb befolyása (korongja) van egy-egy munkás karakterén. Összegezve jó szórakozást ígér és biztosan előkerül még jó párszor a játék.

 • Robby

  2021-02-03 17:11:27

  Nérd meg a szabálymagyarázó videó(ka)t, szerintem az alapján simán tudsz majd játszani, mert nem bonyolult a játék. Magyar szabálykönyvet sajnos én sem láttam. Esetleg ha a kiadónak írsz, akkor ők küldhetnek,,,

 • hierroo

  2021-02-03 11:15:17

  Érdemes, mert találtam már jópár játékot amit ki tudtam próbálni, és aztán vagy tetszett, vagy nem. De volt olyan is, amit ott próbáltam ki (pl.: a nyugati királyság építőmestereit, vagy a lovagjait is), és megtetszet és meg is vettem a boltban. Ráadásul ez előkészületekkel nem kell bajlódni, és ezzel is lehet időt nyerni!

 • Vendetta

  2021-02-03 11:08:45

  A-ha! Most már tényleg rá fogok nézni erre az oldalra.

 • hierroo

  2021-02-03 11:01:34

  Nem terveztem megvenni egyenlőre, csak ki akartam próbálni a tabletopián, mert ott megtaláltam, és szóló verzió is van benne. Csak az tabletopiában található angol szabályok miatt kerestem a magyar szabálykönyvet. Akkor tudom, hogy szólóban milyen, ha kipróbálom! :)

 • Vendetta

  2021-02-03 10:37:01

  Úgy látom a Reflexshop oldalán, hogy van magyar kiadás, magyar szbálykönyvvel és az utolsó oldalon a solo verzió leírásával. Vagy mielőtt megvennéd, azelőtt szeretnéd átolvasni?

 • hierroo

  2021-01-06 19:06:49

  Sziasztok!)

  Nem érhető el valahol a neten magyar szabálykönyv a szóló verzióhoz (meg az egészhez)? Amúgy szerintem nem lehet olyan rossz játék ez, csak szokatlan. Kicsit megmosolyogtató ez a "kommunista" koncepció benne, de nekem bejön. Eszembe jutott erről a "Robog az úthenger" meg az "Egészséges erotika" akkori filmek. (Ha eretleg emlészik ezekre valaki) :)

 • nemethlaci

  2020-11-28 20:53:23

  Ma teszteltük az angol kiadást és mivel én az euro típusokat kedvelem nekem tetszett. Igaz nem jön át a nagy kolonizálós hangulat, mint az On Marsban, vagy a Mars terraformálásában, ami nem baj, mert nem is azért vettem meg. Ha sci-fisebb lenne, akkor nem is veszem meg. Szerintem szépek a kártyák és a tábla is, jók a komponensek (Red Outpost Comrade edition). Játék értelmezéssel és játékkal 4 fővel másfél óra alatt lement.

 • Robby

  2020-11-27 18:35:21

  Erról érdekelnének vélemények, hogy mennyire izgalmas, nem lesz-e unalmas, lapos több játék után. A grafika tetszik, a téma vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Egy távoli bolygót kolonizálunk, de ugyanaakor a sci-fi hangulatból szinte semmit nem lehet érzékelni (az egy darab úrhajónak a belógó hajtóművén kívül), nekem inkább egy kommunista újkor jutott róla eszembe (de szinte a középkor vége is lehetne). Állattenyésztés, horgászat, söröző (miért nem vodka?), bánya... nem mondom, hogy rossz dolgok, de azért a táj és tevékenységek is nagyon földhöz ragadtak... Mondjuk ettől a játék még lehet jó.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Raman Hryhoryk
 • Illusztrátor:  Irina Pechenkina, Maxim Suleimanov
 • Kiadók:  Lifestyle Boardgames Ltd, Reflexshop Kft, Imperial Publishing, Inc, Vem Pra Mesa Jogos, Happy meeple games, Rosiness, Red Cat Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, portugál, orosz, bolgár

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 76.2 cm x 57.2 cm x 12.7 cm
 • Red Outpost
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.2 cm x 29.7 cm x 5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.3 cm x 29.8 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vörös előőrs társasjátékhoz