Vidámpark
Vidámpark
Vidámpark
Vidámpark
Videó beküldése

Vidámpark társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Vidámpark egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a moduláris tábla mechanizmusokra. Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer saját vidámparkja legyen...

A Vidámpark egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés és a moduláris tábla mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egyszer saját vidámparkja legyen, ahol soha nem kell sorban állni, és megtalálható minden, a dodzsemtől az óriáskerékig? Most itt a lehetőség: építs izgalmas és minél sokszínűbb attrakciókat, és szolgáld ki az összes látogatói igényt, hogy tiéd lehessen minden idők legnépszerűbb vidámparkja!

Forrás: Gémklub
Egy felhasználó és 32 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 33 ajánlat

Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Vidámpark társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Vidámparkkosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Vidámpark társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2022-11-07 19:49:18

  Kösz a válaszokat, de szemmel láthatóan te sem a szabályban találtál ezekre választ. Lehet én vagyok túl szőrszálhasogató, de egy elfogadható szabály ezeket egyértelműsítené.

 • batik.balazs

  2022-11-07 18:52:46

  Köszi szépen a jótanácsot, a játék doboza mellé tettem, hogy ha kinyitjuk végre, akkor alkalmazni fogjuk.

  --

  umfuhrerrichard - nak pedig köszi az ajánlást, az ő posztja győzött meg, hogy vegyem meg, mikor Gémklub akcióban volt.

 • VR46

  2022-11-07 18:13:32

  Az új bejáratot szerintem kívülre kell tenni. A belső terület csak az attrakcióknak és a szolgáltatásoknak van fenntartva. Ahogy írtad is az első bejárat is kívül van. Bennem ez fel sem merült, hogy esteleg belülre kéne tenni, számomra valahogy ez egyértelmű, hogy kívül van. De ebben megerősített a Watch it played és d3meeples videói is.

  Nem írja a szabály, hogy sorba kéne tenni a látogatókat, (persze azt sem, hogy nem) csak annyit, hogy akkor teheted oda a látogatót ha összeköttetésben van egy szolgáltatással. Azért is gondolom, hogy bárhová tehető, hiszen az embereket szabadon mozgathatod át akár a köröndön kívül is. Lehet, hogy van egy embered egy szimpla helyen de te épp építettel egy plusz pénzt hozó szolgáltatást, így bármikor oda helyezheted az embered. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy emberünk megunta a körhintát így átsétál az ajándékboltba.😁

 • hadhaz.sandor

  2022-11-07 13:23:07

  Persze, házi szabályokkal orvosolható a beragadó piac, de ha egy játékot háziszabályozni kell, akkor én félkésznek vagy hibásnak tekintem.

  Felmerülő kérdések:

  - Az új bejáratot a területed oldalára kell rakni, de belülre vagy kívülre? Videókban rendre belülre rakják, talán így is logikus ha már lapka, de a szabályban ez nem egyértelmű, egyszer sincs lerajzolva. És az első bejáratunk is a területen kívül van.

  - Ha beülre kell rakni az új bejáratot, akkor lehet forgatni? Rakhatom úgy hogy oldalra induljon? Saroknál merre kell forgatni? Egyszer sincs lerajzolva a szabályban egy új bejárat.

  - vannak lapkák, ahol pl 4 rózsaszín emberke jöhet, az utolsó kettő csak ajándékbolt mellé, de cserébe plusz pénzt hoz. Ha nekem megvan az ajándékbolt, de csak 2 emberem van, azt rakhatom a plusz pénzt hozó helyre, vagy felülről lefelé kell feltölteni? A szabályban még vannak is ilyen lapkák a végső pontozás rajzon, de sosem ajándékbolt mellett.

 • VR46

  2022-11-06 09:33:45

  Ha nálunk előkerül akkor mi mind a 3 típusú lapkát duplán rakjuk le és mindenki maga dönti el melyikből tölti fel a megvásárolható lapkák közé. Így talán valamivel több esély van, hogy különböző attrakciók jönnek. Az viszont érdekelne, hogy milyen kérdések maradtak megválaszolatlanul.

 • hadhaz.sandor

  2022-11-06 00:28:24

  Lehet hogy túl negatívnak fog tűnni a kommentem, de nem annak szánom. Engem leköt ez a játék, kifejezetten tetszik a témája és szeretek útvonalakat tervezni.

  De! Olvasom itt a kommentek között, hogy "mély" és "taktikai" a játék. Háát nálunk ez nem így csapódott le. Taktikázhatsz akárhogy, ha egyszer nem jön fel egy bizonyos típusú attrakció, akkor nem fogod kimaxolni a pontokat belőlük. Ugyanígy az emberekkel, ha nem jönnek a zöld emberes buszok, akkor nem tudsz zöld embereket hozni a parkodba. Utóbbit egy kicsit kompenzálja a népszerűsítés akció, az előbbit viszont semmi. Nincs a játékban olyan szabály, amivel pörgetni/lecserélni lehetne a piacot és körök között se mennek ki a rossz lapkák. 3 fővel ragadtak be csúnyán lapkák, 2 fővel nem is merem kipróbálni. Azt nem nevezném mély taktikának, hogy "ne zárd magad be". Sokszor tényleg agyolvasztó tud lenni a játék, de itt csak a sok opciódat kell végiszámolnod, nem kifejezetten mélynek mondanám. Máskor viszont túlzottan korlátoz és szivat a játék.

  A szabálykönyv botrányos lett, legalább 3 olyan kérdés maradt bennünk, amire nem kaptunk választ belőle. Az attrakciókat szokni kell, mert nagyon hasonlítanak egymásra, sokáig kellett keresgélnünk őket a jelölőlapon mert mindegyik kék-piros-sárga.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-15 13:40:24

  Bekerült a 2021-es év Magyar Társasjátékdíj ajánlott játékai közé, így került a látómezőmbe. Azt írtál róla, hogy "A Vidámpark egy kiváló, szórakoztató, és helyenként gamer játékokat is megidéző döntési lehetőségekkel fűszerezett, de mégis könnyed családi játék, melyet bátran ajánlunk minden korosztálynak."
  Megvettük a társasjáték klubunkba és teszteltük is. Meg kell erősítenem az előttem szólok azon vélmenyét, hogy a doboz grafika ellenére nem egy gyerekjáték. Vagyis 8 éves kortól játsztható és élvezhető lesz, de azért vannak taktikai mélységei is, amik jó eséllyel, csak nagyon kortól jön elő.
  Mindenki egy nagy üres zöld területtel indul és körről körre, egyre több látványoságot igyekszel megépíteni, figyelembe véve a látogatók kívánságait, pénzügyi korlátaidat, milyen buszok érkeznek milyen látogatókkal, kik az értékesebb látogatók, hol húzódnak a gyalog utak, a vége felé pedig szűk lesz majd a fejlesztési tér is, de közben legyen változatos a kínálatod is, mert az nagyon sokat ér. Közben érdemes figyelni a többieket, mert könnyen keresztül húzhatják a jól felépített terveket: elviszik a kiszemelt buszt a látogatokkal, elviszik a kínálatból azt amit kiszemeltél.
  A fentiekből talán kitűnik, hogy ha a maximumot akarod kihozni a játékból, akkor lesz mire figyelned, de azért még megmarad a családi játék szintjén.
  A mini meeple figurák, meg nagyon szerehetőek, ahogy gyülekeznek a buszokon és ott toporognak a bejáratod előtt, hogy végre bejuthassanak :)
  A lényeg, hogy kisebb (8-9 éves) gyerekkel is játszható, úgy hogy közben egy felnőttnek is tartogat kihívást és szórakoztató marad!

 • mvik19

  2021-12-26 09:15:28

  Ez tipikusan az a játék, amit az ember meglát és azt gondolja: Biztos valami gyerekes hülyeség... Ennél nagyobbat nem is tévedhetne. A doboz inkább azt mutatja, hogy egy gyerek játékról van szó. Kipróbáltuk, bár láttam róla videót és tudtam, hogy nem annyira kicsiknek való, bár nyilván a fiatalabbak is élvezhetik. Könnyű játszani, de nagyon nem könnyű jól játszani. Durván mély játék. Agyzsibbasztó dolog úgy építeni, hogy sok pontot is hozzon, de mégse zárd magad körbe. Sok tényező van ami nehezíti a helyzetet. Valamennyi szerepe a szerencsének is van, mert biztos nem azok a lapok jönnek fel, amire neked szükséged lenne. Tervezni és elengedni. Ez a lényege. Hiába tervezed meg előre, hogy mi lenne jó neked, ha vagy a szerencse miatt, vagy a többi játékos lépései miatt ez meghiúsul. A hangulata vidám, a grafikái jók, a tempója épp megfelelő. Nekem nagyon tetszett.

 • Hobiorsi

  2021-03-27 21:36:06

  Videót láttam róla, de szerintem listára kerül.
  Az alapötletből szerintem kihozták, amit lehetett, fantasztikusan összetett, hihetetlen színes, aprólékos, részletes... A grafikája nagyon aranyos, illetszkedik a vidámparkok hangulatához.
  Az alkatrészek is felkeltik az érdeklődést a játék irán, sok kis apróbb lapkák, korongok, emberkék, lapok alkotják.
  Alapvetően 2 opció közül választhatsz a saját körödben, a passz vagy a vásárlás. Ugyanakkor a vásárlással rengeteg lehetőséged van építeni, módosítani az éppen alakulóban lévő, épülő vidámparkodat.
  Összetett, több mindenre oda kell figyelni, hogy a játék végén megfelelően pontokat érjenek, például az utak, hogy ne kapj a "sehovasem vezetőkért" mínuszt. (Persze, ha éppen nincs annyi pénzed, nem tudsz vásárolni, csak passzolni.)
  Érdekesnek tűnik, hogy mennyi-mennyi kombinációlehetőség van, amiből arra következtetek, hogy az újrajátszhatóság értékét növeli.

 • gavlak82

  2021-03-24 09:40:58

  A Vidámpark egy színes-szagos, jó hangulatú családbarát társasjáték! A saját játékostáblánkra kell felhelyezni lapkákat, amolyan Carcassone módra, hogy az utak kompatibilisek legyenek egymással. Kicsit gondolkodós, menedzsment jellegű társas ez, amiben némi kalkuláció is igényeltetik, hogy a végén minél több pontot szerezhessünk attrakciókkal, látogatókkal. Van egy kis bkv buszos körítés is. Gyerekekkel való játszás esetén ügyelni kell arra, hogy nyomatékosítsuk bennük, hogy ha már egyszer lehelyeztek lapkát, azt onnan nem mozdíthatják el, vagy ne zárják körül magukat, persze ha ilyen történik, ennyi engedményt tehetünk a hiszti elkerülése végett. Emlékszem gyerekként én is sokat hisztiztem, ha valami nem úgy volt, ahogy én akartam, de hát melyikünk nem? :) Némileg tanító jellegű, tehát gyerekeknek erősen ajánlott, de felnőtteknek is szórakoztató, minimálisan agyalós. Részemről ajánlott kategória.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Frédéric Guérard, Cyrille Allard
 • Illusztrátor:  Tomasz Larek
 • Kiadók:  Asmodee, Blue Orange Games, Arclight, Blue Orange (EU), Gém Klub Kft., DiceTree Games, Maldito Games, Mar Ludico
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 8.7 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Spanish/Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Japanese edition
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 9 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Mar Lúdico Spanish edition
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Vidámpark társasjátékhoz