Tiny Towns
Tiny Towns
Tiny Towns
Tiny Towns
Videó beküldése

Tiny Towns társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Tiny Towns egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére...

A Tiny Towns egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a minták, a váltakozó fázisok, a játékos kiiktatás és a solitaire mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Leendő polgármesterként nem kisebb feladat hárult rád, mint a lehető legjobban megszervezni a civilizáció bölcsőjét, ahol társaiddal megbújhattok a ragadozók elől. A földterület parányi, a készletek szűkösek, ezért minden lehetőséget meg kell ragadnod, és semmilyen nyersanyagra nem mondhatsz nemet! Tervezd meg és építsd fel minél okosabban az egyre gyarapodó falvadat, és ne hagyd, hogy az utcáid ellepje a fölösleges építőanyag!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Stratégia, Városépítő, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Minták, Váltakozó fázisok, Játékos kiiktatás, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Follow, Játék végi bónuszok, Változó setup, SET-03 Grid Coverage, Bingo

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Tiny Towns társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Tiny Townss.judit, Sopron

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy német kiadású Tiny Towns kifogástalan, hiánytalan állapotban, erőforráskártyák kártyavédőzve. Színes magyar nyelvű leírást és a kártyák fordítását (kevés szöveg) tudok nyomtatni hozzá.

0 érdeklődő


Tiny Townsgeso, Budapest, Pilisszentiván

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Pilisszentiván! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2 promó kártyával, újszerű állapotban, kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Tiny Towns társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • daniella.boda

  2022-06-02 14:30:30

  Videók alapján kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz elég komplex. De amikor kipróbáltuk, már az első játék után beleszerettünk. Szuper, hogy van benne interakció, mivel a játékosok felváltva választanak nyersanyagot, és a másiknak is azt kell lerakni a táblájára. Kicsit szűk a játéktér, így érdemes jól átgondolni, hogy mire menjen rá az ember. Egyszerre nem lehet mindenre koncentrálni. Engem élmény szintjén kicsit a Kartográfusokra emlékeztet, a tetris alakzatok és a kártyák miatt. Az újrajátszhatósága pont a kártyák miatt nagyon magas, ami szuper. Kíváncsi vagyok, hogy többen milyen, alig várom, hogy megtanítsuk a családnak is. A dobozra írt 45 perc nálunk kb inkább 20-25 szokott lenni, mert nem gondoljuk annyira túl. Imádom a minőségi alkatrészeket, minden nyersanyag és épület fából készült, ami prémium érzést ad a játéknak. Sztorija nincs nagyon, inkább az absztrakt kategóriába sorolnám.

 • ronaiheni

  2021-10-24 18:03:15

  Igazi mesébe illő doboz után egy teljesen absztrakt játékélményben lesz részünk. Sokkal tematikusabb játékra számítottam . Nagyon szép színes fa alkatrészei vannak a játékostáblák kellően vastagok a kártyák nagyok, jól átlátható ikonokkal és érthető pontozási feltételekkel . elég nagy a játékvariációk száma , mégis mintha mindig ugyan az történne. Nem lettünk nagy fanok, de mindenképp megtartjuk , mert bármikor egy könyedebb játékra vágyunk ez tuti választás .Igazi családi játékélmény tervező -építész típusoknak. Azért nem árt jól átgondolni a lehelyezést , mert igen csak sarokba tudjuk szorítani magunkat, és ez a játék nagy előnye , hogy nem lehet sértődés belőle, mert csak is mi határozunk a saját birtokunk beépítéséről. Kisebb a konfliktus , mert nem egymással szúrunk ki maximum a pontozásnál döbbenünk rá ki mennyire volt okos stratéga .

 • vigh.doraa

  2021-06-23 17:56:30

  Egy absztrakt városépítős játékkal állunk most szemben, amely az egyik legjobbja a kategóriájának. A játéknak van egy alaptörténete is, miszerint erdei állatok vagyunk, akik új életet kezdenek egy olyan helyen, ahol nincsennek ragadozók, és meg kell építeni az új városukat, élőhelyüket.

  Először véleményt mondva: én minden egyes játékot nagyon élveztem, akár egyedül akár többen játszottuk, és a legtöbb embernek szintén nagyon tetszett, akinek mutattam eddig. Én kifejezetten szeretem az ennyire eltalált és kívül belül jól összerakott játékokat.

  Kiváló ötlet és kivitelezés van a játék mögött, pár perc alatt megtanítható, de sokszor fogjuk vakarni a fejünket, akkora mélység van néhol a játékban. A Tiny Towns szerintem valóban kiemelkedő játék a kategóriájában. Amennyire egyszerűnek tűnhet a játék, annyira jól elszórakoztatja azembert.

  Én bátran ajánlom kicsiknek és nagyoknak, gyorsan bele lehet tanulni a fiatalabb korosztálynak is. Nagyon sok kártya-kombináció, ami kijöhet egy-egy játék alatt rendkívül magas újrajátszhatóságot ad a játéknak, és tényleg nagyon sok kártya van a dobozban, ezért a pontozási kombinációkból is nagyon sok létezik, tehát nem fogjuk megunni a játékot néhány játék után.

  Akár egyedül is játszhatjuk ezt a játékot, ekkor szintén ugyanezek a lapok adják majd meg, hogy milyen nyersanyagok között választhatunk. Végső soron a komponensek minősége kiemelkedő, kiválóan működik és egyenesen függővé tesz így is a játék, és nekem az első pillanattól fogva nagyon tetszett, hogy minden ennyire nagynak van tervezve ebben a játékban, mert fele akkora méretben és dobozzal is bőven meg tudták volna oldani az egészet, de hogy lehet tapogatni ezeket a nagy épületeket és kártyákat ez sokat dob a élményen, teáht végső soron nem haragudhatunk azért a játékra, hogy több helyet foglal, mivel ez is hozzá tartozik, és részben ez teszi a játékot azzá, ami.

 • vigh.doraa

  2021-06-23 17:38:35

  A játékszabályról nem szeretnék túl sokat írni, valószínűleg sokatok ismeri, inkább csak egy két elemet emelnék ki belőle, amik megfogtak igazán. Tetszett benne, hogy az épületek valamilyen hasznos képességet adnak a tulajdonosoknak a megépítése után. További plusz a játékban, hogy a kártyák közt kapcsolat van, tehát például van egy szökőkút, ami csak akkor fog pontot érni, ha valamelyik oldalával szomszédos már megépített kunyhókkal, de másik példa, hogy a kunyhókat el kell tudni látni élelemmel, amit a magtár kártyák tudnak megtenni. Ez sok féle lehetőség utat enged több különböző stratégiának, és kicsit bővíti az amúgy elég egyszerű szabályokat. Vannak még ezeknél is extrább kártyák, a gyár megépítése után például rá kell helyeznünk az épületre egy nyersanyag kockát, és választhatunk egy másikat helyette, ha innentől kezdve valamelyik fordulóban egy másik játékos azt a nyersanyag típust nevezi meg, amit még korábban ide raktunk.

  Gyakorlatilag minden játékban teljesen más kombinációk fognak majd kijönni. Ráadásul a Tiny Towns egy nagyon egyszerűen és gyorsan megtanulható játék, mint mondtam, amit viszont nagyon nehéz tényleg profin is játszani, mert sok előre tervezést igényel az, hogy tudjuk melyik helyre milyen mintát szeretnénk majd kirakni a későbbiekben, és mit hagyjunk szabadon azért, hogy majd egy másik körben valami más épület odaférjen, ahova szeretnénk. Ez azért kritikus, mert ha valaki rosszul gazdálkodik a helyével és rosszul osztja be a tábláját, akkor gyorsan be fog neki telni, és sok üres hely maradhat mellette. Minél többen játsszuk, annál kevésbé tudunk a saját játékunkra hatni, tehát 2-3 játékosnál többel nem annyira ajánlom a játékot, maximum 4 játékossal. Ha viszont ennél többen akarunk játszani vele, arra is van megoldás akár hat főig, mert a szabályfüzetben ugyanis van egy játék-variáns, amikor még másik nyersanyagkártyák is képbe kerülnek, és így picit változik a játék, hogy élvezetesebb legyen több emberrel is.
  Folytatása következik.. 😄

 • ghtyshd

  2021-02-01 10:57:34

  Nekem ez a játék szerelem volt első látásra, valahogy a doboza és a neve megvett kilóra. Így nem sajnáltam beruházni rá, és nem is csalódtam.

  Egyesek panaszkodnak arra, hogy ár-érték arányban talán többet várnának tőle… én igazából teljesen meg vagyok ezzel elégedve. Minőségi, fa alkatrészek vannak benne, szépen kidolgozott épületek sok-sok példányban. Szerintem ilyen viszonylatban nincs túlárazva.

  A szabályzat mindössze pár oldal, abszolút nem riaszt el senkit, és jól összeszedett.

  Az az igazán nagyszerű a játékban, hogy mindenkire van hatással valakinek a döntése. Teszem azt valaki barna (= fa, de mi a színük szerint nevezzük meg őket) alkatrészt kér, akkor mindenki a saját tábláján gondolkodik hogy helyezze el. Ez nekem nagyon szimpatikus, mert nem az van, hogy várjuk, hogy valaki döntsön, majd megy tovább a kör és csak az az élvezetes, amikor mi jövünk.

  Másik nagyon pozitív dolog a játékba, hogy működik és élvezhető az egy személyes mód! Ezt és semelyik más játékban nem tapasztaltam, mindenhol kiegyensúlyozottnak találtam az egyedül való játszást, de itt teljesen élvezhető ez is.

  Ami viszont nagyon fontos, hogy NE szövetkezzük. Az teljesen tönkre tudja tenni a játékélményt, és nem lesz fair senkivel szemben sem. Mindenki a másikkal versenyezzen, szépen kompetitív módon, ide nem valók az összeesküvések.

  Ami viszont még szintén fontos: hogy piszok nehéz tud lenni a játék.

  Egyszerű, nagyszerűnek tűnik, de első játék során bárki aki játszott velem alig ért el 8-10 pontot. Itt halkan megjegyzem, hogy egy személyes módba van egy pontozóablak, hogy magad tudd értékelni. Ott például a "Mesterépítész" rangot 38 ponttól lehet megszerezni, és a második lépcsőfok is 10 ponttól kezdődik. Szóval ennek függvényében be lehet látni, hogy minden pont aranyat ér, és 8-10 pont édeskevés.

  DE! Bele lehet jönni. És minél több partit nyomsz le, annál inkább átlátod a rendezést, fejlődik a térlátásod is, és egyszerre több mindenre kell figyelj, szerintem ez a játék nagyon fejlesztő hatású.

 • aclohin

  2020-12-08 23:19:58

  Nemrég szereztük be, pár játék után nekem tetszik.

  Engem a Kartográfusokra emlékeztet, de itt nem rajzolsz hanem építesz. A terisz elemek és a pontozás elve hasonló.

  Az alkatrészek szépek, minőségiek a méretük is megfelelő. Külön tetszenek a különféle színű és formájú házikók.

  Az ár/érték aránya akkor jó ha szereted a tetris alapú játékokat vagy még nem szereztél be ilyet otthonra. Első ilyen játéknak tökéletes.

 • adam062

  2020-11-16 20:57:13

  Nagyon megtetszett nekem ez a játék.

  Viszont egyelőre visszatart a vásárlástól egy dolog, ami számomra nagyon nem szokott szimpatikus lenni egy játéknál: a dobozának (és azzal az árának) az indokolatlan túlméretezése.

  Nem tetszik az, amikor egy játékot a dobozának méretével szándékoznak "nagyobbá" tenni.

 • Marcike

  2020-10-30 21:37:41

  Nem rossz, nem rossz... De szerintem nem is annyira jó. Nekem kicsit alulmúlta a várakozásaimat, de ezt talán az én hibám, mert sokat vártam tőle.

 • Dorothi

  2020-10-30 21:34:41

  Teljesen friss megjelenés magyarul, új beszerzés. :) 1-6 fővel játszható tetris alapú, absztrakt játék, 2 fővel teszteltük, a játékidő kb. 45 perc volt. Mindenki kap egy 4x4-es saját táblát, ezen fogunk építkezni (a kinézete egy az egyben az Agricolára hajaz). Vannak különböző típusú épület kártyák, amiből középre felcsapunk épülettípusonként egyet -a kunyhó kártya az állandó- és ez lesz az irányadó a játékban. Meg kell nézni, melyik épület milyen hatással van a másikra és eszerint célszerű felépíteni a taktikát már az elején. Cél: minél több, változatosabb épületeket megépíteni és így megszerezni a legtöbb pontot. A játék legelején még minden játékos húzhat egy titkos célt is: 1 db emlékművet is fel kell építeni. A kezdőjátékos jelölő egy marha jópofa fakalapács, aki kezd, megnevezhet egy nyersanyagot, amit minden kártyán látsz, milyen színből mennyi kell és mekkora hely kell hozzá a tábládon. A megnevezett nyersanyag kis fakockát le kell helyezned neked is és az ellenfelednek is a táblára, úgy, hogy az már nem vehető el onnan. Amint megvan a kívánt alakzat a nyersanyag kockákból, felveszed ezeket a kockákat és az egyik mezőre lehelyezed az épületet, amit sikerült összehoznod. Az épületek nagyon szép színes, modern kis fa figurák, élmény őket pakolgatni. :) Így megy tovább az építkezés, amíg el nem fogy minden hely a tábládon. Amikor valakinek elfogy a helye, a soron következő játékos még befejezheti a játékot és jöhet a pont számlálás. Minden épülettípust sorban megnézünk, levonjuk a mínuszpontokat (ez minden üresen hagyott mezőért jár a tábládon) és így jön ki a végeredmény. Érdekes játék, gamernek semmiképp nem mondanám, de összetettebb családi kategóriába belefér nálam. Szép design, nagyon klassz a színvilága és végre egy új társast már inserttel együtt kapok. :) Nagy benne az interakció, folyamatosan megy a sasolás, hogy a másik vajon mit szeretne megépíteni, hisz a nyersanyag választásnál nagyon fontos ki mit választ. Próbáljátok ki, jó kis játék lett. :)

 • Robby

  2020-10-28 18:13:28

  Megnéztem róla több videót, nem tűnik rossz játéknak, de már annyi iylen tetris (én hívom így) játék van a piacon... A történetét meg nem tudom hova tenni, de legalább van valami (ennél azért lehetett volna fantáziadúsabb is). Nekem egyelőre kimarad (főleg az ár miatt is), most a Kartográfusok a kedvenc. Azért ha lesz lehetőségem biztosan kipróbálom.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:23:03

  Kellemes meglepetést okozott a játék, pedig már megrendelés előtt is magas elvárásaim voltak vele kapcsolatban. Nálunk szereti a család minden tagja, tulajdonképpen a következő lépcsőfok a Kingdomino után. Ami hatalmas előnye, hogy a célok változatosak, variálhatók, nem húzodnak el a játékok, több féle módon is játszható, tehát igen változatos társasági igényeket is ki tud elégíteni. Nem egy nyelvfüggő játék, a kártyákon olvasható néhány mondat könnyen megérthető bárki számára. Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

A Tiny Towns társasjáték és kiegészítői (5)

 • Tiny Towns: Fortune társasjáték Kiegészítő

  Az érmék megjelenése egy teljesen új dimenziót ad kicsiny városodnak! Az erdő apróbb lényei egy ragadozóktól mentes civilizációt hoztak létre, és Téged várnak, hogy polgármesterként irányítsd növekvő, virágzó városukat. A rendelkezésre álló terület azonban kicsi, és az erőforrások is szűkösek. Ezek okos felhasználása dönti el, hogy kié lesz a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Tiny Towns: Fortune társasjáték Kiegészítő 7990 Ft-tól! - 9 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Tiny Towns: Villagers társasjáték Kiegészítő

  Új lakosok érkeznek a városba! A Tiny Towns: Villagers-ben messzire elterjedt a hír egy virágzó kis civilizációról az erdőben. Tehetséges és ügyes kis lények - mérnököktől a kereskedőkig - indulnak el, hogy meglátogassák ezeket a városkákat, és annyira megtetszenek nekik, hogy eldöntik, itt fogják létrehozni az új otthonukat. Ám csakis a legtalpraesettebb...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Tiny Towns: Villagers társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Tiny Towns: FLGS and Larkstone Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  Two special promo cards for Tiny Towns! Larkstone: This Monument scores after all other scoring. Score points based on the number of players with more points than you. 0 = 0 points 1 = 3 points 2 = 5 points 3 = 7 points 4 = 8 points 5+ = 9 points Friendly Local Game Store: 1 point. +2 additional points if 2 or more fed Cottages are in the same row and...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Tiny Towns: Dead Reckoning Promo Card társasjáték Kiegészítő

  The pirate parrots have come to Tiny Towns! Add this new card to your Tiny Towns games to celebrate the release of AEG's new title Dead Reckoning on Kickstarter! The pirate parrots seek to expand their control of Tiny Towns. They play the green building, and become more valuable the larger their area of buildings becomes. Not only that, they give you coins...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Tiny Towns: Tiny Trees társasjáték Kiegészítő

  Tiny Trees is a micro-expansion for Tiny Towns. In tiny trees, each mayor has a chance to watch a tree grow in their town. However, each tree only grows if it is in the only empty square on a player’s board. Place a seed on one space on your board at the start of the game. At any point if you build on this space, gain a free resource of your choice....

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Peter McPherson
 • Illusztrátor:  Gong Studios
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Alderac Entertainment Group (AEG), Raven Distribution, White Goblin Games, Korea Boardgames co., Ltd., Broadway Toys LTD, Galápagos Jogos, REXhry, Cool Mini Or Not, GaGa Games, Fractal Juegos (Fractal Games), Lucky Duck Games, Lanlalen, Arrakis Games, Reflexshop Kft, Kenbill, All In Games, Lord of Boards
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.2 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tiny Towns társasjátékhoz