Tiny Towns
Tiny Towns
Tiny Towns
Tiny Towns
Videó beküldése

Tiny Towns

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Tiny Towns egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére...

A Tiny Towns egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Az Év Játéka kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb családi játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a minták, a váltakozó fázisok, a játékos kiiktatás és a solitaire mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás

Az erdő állatkái egybe sereglettek és tanácskozni kezdtek. “Falvat kell alapítanunk!” - hangzott a javaslat. “Igen, az majd megvéd minket a ragadozóktól!” - jött is rá a helyeslés. “De ki legyen a polgármester?” - a kérdés síri csendet borított a zsibongó tömegre. Apró szemecskék méricskélték egymást, mindenki azt leste, ki lesz az a bátor, vagy botor, aki erre a dicső, de nehéz feladatra vállalkozik. “Majd én!” - mondtátok többen is. Szúrós szemmel néztél végig a vetélytársaidon, akik ugyanannyira nem akartak lemondani a posztról, akárcsak te. “Legyen a legjobb építész!” - hangzott el valahonnan a tömegből az újabb javaslat. A verseny pedig ezzel kezdetét vette.

Rakjuk le az alapokatMinden játékos egy 4x4-es méretű táblával rendelkezik, mely saját városkájukat jelképezi - ezt kell minél szebben, vagyis minél több pontot érően berendezni a játék során.

Az előkészületek során minden játékos kap 2 emlékmű kártyát, melyből 1-et megtart - ez lesz az az egyedi épület, melyet csak ő tud megépíteni saját városába. Az emlékművek megépítése nehezebb, cserébe több pontot érnek az átlagos épületeknél, vagy valamilyen különleges képességgel bírnak. A többi épület mindenki számára láthatóan egymás mellé kerül az asztalra, 1-1 a 6 különböző épülettípus mindegyikéből, illetve állandó épületként a kunyhó. Minden épület másféle elrendezésű nyersanyag követelményt támaszt - és ez nem csak a nyersanyagok típusára értendő, hanem azok térbeli elrendezésére is!

A legcukibb tetris amivel eddig találkoztálAz épületeken ugyanis különböző elrendezésben látható, milyen nyersanyagokat kell begyűjtenünk táblánkra ahhoz, hogy elvehessünk egyet az adott épülethez tartozó jelölők közül, és városunkba helyezhessük azt. Mindegyik kártyához egyedi fa jelölő tartozik, így szó szerint épül szemünk előtt saját településünk. A nyersanyagokat (fa, nád, tégla, üveg, kő) különböző színű kockák jelképezik, amint az adott színű és számú összegyűlik táblánkon, lecserélhetjük őket az épület jelölőjére.

De hogy is szerzünk nyersanyagot?A fa jelölők között található egy szürke kalapács is, mely mindig az aktuális főépítésznél van, ez a titulus folyamatosan vándorol. Az aktuális főépítész mondja meg, melyik nyersanyagból lehet szerezni az adott körben - ezt mindenki elveszi, és bárhová elhelyezheti saját tábláján. Ez után a kalapács tovább vándorol. Ha valakinek sikerül a kártyák valamelyikén feltüntetett nyersanyagokat a megfelelő számban és elrendezésben begyűjteni, visszateszi azokat a készletbe, és az egyik visszaadott nyersanyag helyére lerakhatja az épület jelölőjét. Ahogy egyre több épület kerül a tábládra, úgy fogy a rendelkezésre álló építkezési terület, át kell tehát gondolni az építkezést. Annál is inkább, mivel a játék végén a városodban "kallódó" (építkezéshez fel nem használt) nyersanyagokat el kell majd dobnod, az üresen hagyott területekért pedig mínusz pont jár.

A különböző kombinációban előkerülő kártyák változatosságot visznek a játékba, a könnyű szabályoknak köszönhetően pedig akár már a fiatalabb korosztály számára is érdekes agytorna egy-egy menet.

Fordítsd saját javadra a többiek választásait, hiszen amelyik játékos a játék végére a legtöbb pontot érő falut építette, nem csupán a nyertes lesz, de az apró falvacskák polgármesterévé is választják!

A doboz tartalma:
 • 6 várostábla
 • 25 építménykártya
 • 15 emlékműkártya
 • 15 nyersanyagkártya
 • 125 építmény (fából)
 • 6 emlékmű (fából)
 • 1 fa kalapács
 • 90 nyersanyag (fából)
 • pontozótömb, szabály
További információk:
 • Játékosszám 1-6
 • Játékidő 45 perc
 • Ajánlott kor 10+
Forrás: Reflexshop
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Stratégia, Városépítő, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Minták, Váltakozó fázisok, Játékos kiiktatás, Solitaire, TRN-04 Progressive Turn Order, Follow, Játék végi bónuszok, Változó setup, SET-03 Grid Coverage, Bingo

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Tiny TownsHellboy68, Dunaharaszti, vagy Budapest IX. ker.

Csak személyesen itt: Dunaharaszti, vagy Budapest IX. ker.!

Kihasználatlanság miatt.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Tiny Towns társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • ghtyshd

  2021-02-01 10:57:34

  Nekem ez a játék szerelem volt első látásra, valahogy a doboza és a neve megvett kilóra. Így nem sajnáltam beruházni rá, és nem is csalódtam.

  Egyesek panaszkodnak arra, hogy ár-érték arányban talán többet várnának tőle… én igazából teljesen meg vagyok ezzel elégedve. Minőségi, fa alkatrészek vannak benne, szépen kidolgozott épületek sok-sok példányban. Szerintem ilyen viszonylatban nincs túlárazva.

  A szabályzat mindössze pár oldal, abszolút nem riaszt el senkit, és jól összeszedett.

  Az az igazán nagyszerű a játékban, hogy mindenkire van hatással valakinek a döntése. Teszem azt valaki barna (= fa, de mi a színük szerint nevezzük meg őket) alkatrészt kér, akkor mindenki a saját tábláján gondolkodik hogy helyezze el. Ez nekem nagyon szimpatikus, mert nem az van, hogy várjuk, hogy valaki döntsön, majd megy tovább a kör és csak az az élvezetes, amikor mi jövünk.

  Másik nagyon pozitív dolog a játékba, hogy működik és élvezhető az egy személyes mód! Ezt és semelyik más játékban nem tapasztaltam, mindenhol kiegyensúlyozottnak találtam az egyedül való játszást, de itt teljesen élvezhető ez is.

  Ami viszont nagyon fontos, hogy NE szövetkezzük. Az teljesen tönkre tudja tenni a játékélményt, és nem lesz fair senkivel szemben sem. Mindenki a másikkal versenyezzen, szépen kompetitív módon, ide nem valók az összeesküvések.

  Ami viszont még szintén fontos: hogy piszok nehéz tud lenni a játék.

  Egyszerű, nagyszerűnek tűnik, de első játék során bárki aki játszott velem alig ért el 8-10 pontot. Itt halkan megjegyzem, hogy egy személyes módba van egy pontozóablak, hogy magad tudd értékelni. Ott például a "Mesterépítész" rangot 38 ponttól lehet megszerezni, és a második lépcsőfok is 10 ponttól kezdődik. Szóval ennek függvényében be lehet látni, hogy minden pont aranyat ér, és 8-10 pont édeskevés.

  DE! Bele lehet jönni. És minél több partit nyomsz le, annál inkább átlátod a rendezést, fejlődik a térlátásod is, és egyszerre több mindenre kell figyelj, szerintem ez a játék nagyon fejlesztő hatású.

 • aclohin

  2020-12-08 23:19:58

  Nemrég szereztük be, pár játék után nekem tetszik.

  Engem a Kartográfusokra emlékeztet, de itt nem rajzolsz hanem építesz. A terisz elemek és a pontozás elve hasonló.

  Az alkatrészek szépek, minőségiek a méretük is megfelelő. Külön tetszenek a különféle színű és formájú házikók.

  Az ár/érték aránya akkor jó ha szereted a tetris alapú játékokat vagy még nem szereztél be ilyet otthonra. Első ilyen játéknak tökéletes.

 • adam062

  2020-11-16 20:57:13

  Nagyon megtetszett nekem ez a játék.

  Viszont egyelőre visszatart a vásárlástól egy dolog, ami számomra nagyon nem szokott szimpatikus lenni egy játéknál: a dobozának (és azzal az árának) az indokolatlan túlméretezése.

  Nem tetszik az, amikor egy játékot a dobozának méretével szándékoznak "nagyobbá" tenni.

 • Marcike

  2020-10-30 21:37:41

  Nem rossz, nem rossz... De szerintem nem is annyira jó. Nekem kicsit alulmúlta a várakozásaimat, de ezt talán az én hibám, mert sokat vártam tőle.

 • Dorothi

  2020-10-30 21:34:41

  Teljesen friss megjelenés magyarul, új beszerzés. :) 1-6 fővel játszható tetris alapú, absztrakt játék, 2 fővel teszteltük, a játékidő kb. 45 perc volt. Mindenki kap egy 4x4-es saját táblát, ezen fogunk építkezni (a kinézete egy az egyben az Agricolára hajaz). Vannak különböző típusú épület kártyák, amiből középre felcsapunk épülettípusonként egyet -a kunyhó kártya az állandó- és ez lesz az irányadó a játékban. Meg kell nézni, melyik épület milyen hatással van a másikra és eszerint célszerű felépíteni a taktikát már az elején. Cél: minél több, változatosabb épületeket megépíteni és így megszerezni a legtöbb pontot. A játék legelején még minden játékos húzhat egy titkos célt is: 1 db emlékművet is fel kell építeni. A kezdőjátékos jelölő egy marha jópofa fakalapács, aki kezd, megnevezhet egy nyersanyagot, amit minden kártyán látsz, milyen színből mennyi kell és mekkora hely kell hozzá a tábládon. A megnevezett nyersanyag kis fakockát le kell helyezned neked is és az ellenfelednek is a táblára, úgy, hogy az már nem vehető el onnan. Amint megvan a kívánt alakzat a nyersanyag kockákból, felveszed ezeket a kockákat és az egyik mezőre lehelyezed az épületet, amit sikerült összehoznod. Az épületek nagyon szép színes, modern kis fa figurák, élmény őket pakolgatni. :) Így megy tovább az építkezés, amíg el nem fogy minden hely a tábládon. Amikor valakinek elfogy a helye, a soron következő játékos még befejezheti a játékot és jöhet a pont számlálás. Minden épülettípust sorban megnézünk, levonjuk a mínuszpontokat (ez minden üresen hagyott mezőért jár a tábládon) és így jön ki a végeredmény. Érdekes játék, gamernek semmiképp nem mondanám, de összetettebb családi kategóriába belefér nálam. Szép design, nagyon klassz a színvilága és végre egy új társast már inserttel együtt kapok. :) Nagy benne az interakció, folyamatosan megy a sasolás, hogy a másik vajon mit szeretne megépíteni, hisz a nyersanyag választásnál nagyon fontos ki mit választ. Próbáljátok ki, jó kis játék lett. :)

 • Robby

  2020-10-28 18:13:28

  Megnéztem róla több videót, nem tűnik rossz játéknak, de már annyi iylen tetris (én hívom így) játék van a piacon... A történetét meg nem tudom hova tenni, de legalább van valami (ennél azért lehetett volna fantáziadúsabb is). Nekem egyelőre kimarad (főleg az ár miatt is), most a Kartográfusok a kedvenc. Azért ha lesz lehetőségem biztosan kipróbálom.

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 15:23:03

  Kellemes meglepetést okozott a játék, pedig már megrendelés előtt is magas elvárásaim voltak vele kapcsolatban. Nálunk szereti a család minden tagja, tulajdonképpen a következő lépcsőfok a Kingdomino után. Ami hatalmas előnye, hogy a célok változatosak, variálhatók, nem húzodnak el a játékok, több féle módon is játszható, tehát igen változatos társasági igényeket is ki tud elégíteni. Nem egy nyelvfüggő játék, a kártyákon olvasható néhány mondat könnyen megérthető bárki számára. Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

A Tiny Towns társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Peter McPherson
 • Illusztrátor:  Gong Studios
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Alderac Entertainment Group (AEG), Raven Distribution, White Goblin Games, Korea Boardgames co., Ltd., Broadway Toys LTD, REXhry, Cool Mini Or Not, GaGa Games, Fractal Juegos (Fractal Games), Lucky Duck Games, Lanlalen, Arrakis Games, Reflexshop Kft, Kenbill, All In Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tiny Towns társasjátékhoz