Kép forrása: jemmagazin.hu

Megjelent a JEM magazin 98. száma!

A JEM magazin egy online megjelenő digitális társasjáték-magazin játékosoktól játékosoknak. Megjelenik minden hónap első napján.

[Cikk folytatása]

Megjelent a JEM magazin 98. száma! - JEM - Játékos Emberek Magazinja

Játékismertetők: Napraforgók völgyeCalaveraTiny TownsEgerek és VarázslókLajkaMariposasShogun kiegészítők: Tenno's Court és SamuraiMax, a macskaPöccenő prófétákHokkaidoTiny Epic: Végtelen GalaxisokSaganiSchotten Totten 2Lupos Ha a böngésződ egyből megjeleníti, akkor egér jobb gomb, "Mentés másként..."

A magazinban megtalálható társasjátékok akciós árai

Mariposas - Amerika lepketávlatból

Ismertető, 2021.03.28. 14:00:00

A pompás királylepkék minden évben útra kelnek, hogy Mexikóból indulva Észak-Amerikába repüljenek. A játék célja hogy az út megtétele közben fejlődéskártyákat gyűjtsünk, szaporodjunk, és minél több lepkével érjünk haza.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Máj

Két kiváló játéktervező összeállt egy kétfős A Gyűrűk Ura játék megalkotásához...[gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.07. 15:36:00

A Gyűrűk Ura: Párbaj Középföldéért ráadásul Vincent Dutrait rajzaival jelenik meg.

16Máj

Olyan társasjáték készült a Cyanide and Happiness alapján... [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.16. 19:34:00

A most már magyarul is elérhető Joking Hazardban háromkockás képregényeket alkothatunk, és minél durvábbra sikerülnek, annál jobb lesz a móka.


Kommentek

  • Csiracsirke

    2021-05-11 16:18:44

    Nem is tudom melyik játéknál hallottam hogy még a tervezők sem tudják hogy kell játszani szabályosan ami azért vicces de azt vettem észre az ilyen rpg kalandjátékoknál hogy azért érdemes rugalmasan kezelni a szabályokat vagy vannak olyan játék helyzetek amik nem feltétlenül vannak a szabálykönyvben leírva így a játékosokra bízzák a döntést természetesen hogy az még ne könnyítsen a játékon vagy ne billenjen át a csalás kategoriába gondolom akkor ez is hasonló kétes szitukat szűl amivel igazából nekem nincs bajom 😁

  • godzsakattila

    2021-05-11 15:51:12

    Nyílván alapból könnyíteni önbecsapás, csak ha van valami amivel nagyobbat nehezít az ember, akkor azt lehet egy kisebb méretű könnyítéssel ellensúlyozni 😊

  • Robby

    2021-05-11 15:14:56

    Igen, igazad van, van nálad egy kárty, amit felfordítasz és kijátszod a köröd végén a tartózkodási helyedre és utána kapsz vagy húzol egy másikat. A kártyáknál meg nem írtam számot a nagyobb paklira, de igen az a 24 kártya, a fegyver kártyákat kettéosztod és 12 megy a nagy pakliba 12 meg a barikádépítés jutalma lesz. Már nagyon későn/korán volt és álmos voltam kicsit és csak emlékezetből írtam félálomban. Persze olyan házi szabályt alkottok, amit akartok, de mi általában csak nehezíteni szoktunk, ha túl könnyű a játék, a könnyítésnek olyan csalás szaga van kicsit. Amúgy jól ki van találva, mert sokszor volt olyan, hogy az utolsó körben éppen, hogy sikerült teljesíteni a küldetéseket. Nem lehet potya köröket tenni, mert akkor könnyen kikaphatunk. Amúgy meg sok másik játék tanulhatna abból, ahogy ezt a kis játékot megalkották. Mindenféle játékmód van benne és minden létszámmal jól működik, a nehézségi szint is jól be van lőve és árban is szuper.

  • rocky015

    2021-05-11 08:34:48

    Az itt szerzett tudást majd hasznosítani fogom, köszönöm😉

  • godzsakattila

    2021-05-11 08:17:03

    "Ezután kap/húz egy kártyát és a húzott kártyát azt kell letenni a szobában és egy másik körben lehet felvenni (akár másik játékosnak is - persze csak ha zombimentes a hely)" Ez nem így van, hanem a már előző körödben kapott/húzott lapot lehet lerakni (első kör esetében a kezdésre kapott lapot), mert majd a zombi oszt (ha, nincs akkor ugye magadnak húzol) a saját köre végén, nem te a sajátod végén.

    A zombi sorrendet (hogy mindneki után jön) azt benéztük ez jogos, általában hárman játszottunk (két ember egy zombi), így mindig az utolsó után jött és annak zajcsapását vizsgálta meg a zombi.

    Pakli növelésről meg nem beszéltem, hanem csak írtam, hogy akkor ugye a másik pakliból kap lapot a javító, így eggyel kitolódik az utolsó kártya lerakásának ideje. Azonban ha az nem lefordítva kerül eléd, hanem "kijátszottnak számít", mert megszerezted, akkor tényleg nem növel az időn és igazad van, de ezt lehet megtartjuk háziszabályként, mert jó plusz könnyítés szemben más házi nehezítések esetleges enyhítésére (pl. mi úgy is próbáltuk, hogy a jelölőhasználat -1 mozgás) 😄 (amúgy a paklik 24 + 12 nem 12+12 de ezt nyílván véletlen írtad rosszul)

    Szóval azthiszem 2:1 arányban mondtunk rosszul dolgokat az én káromra 😂 De mint mondtam sokféleképpen lehet csavarni az apró szabályokat, de tényleg van amit benéztem :/ Kösz a segítséget 😉

  • Robby

    2021-05-11 00:41:18

    Nem akarom itt nagyon elterelni a fórumot a TEZ irányba, de szerintem valamit nem jól játszottál / értelmeztél.

    Körsorrend: Játékos 3 mozgást végrehajt (kell mozogni), minden mozgás után ölhet zombit és helység akciókat csinálhatja ha üres a helyiség mindhárom szobája (pl.: +1 töltény, vagy ott levő jelólő stb) illetve kereshet. Ezután kap/húz egy kártyát és a húzott kártyát azt kell letenni a szobában és egy másik körben lehet felvenni (akár másik játékosnak is - persze csak ha zombimentes a hely) Ezután a zombi jön, utána a következő játékos, utána megint a zombi és így tovább. A barikád építésnél meg nem növeljük a paklit, az sajnos csak határozott körszámra szól, hanem az elején csinálunk két paklit. Az egyikben lesznek a piros és lila kártyák a másikba meg a zöld és kék kártyák. A zöld és kék (fegyverek és felszerelések) kártyából kihúzunk 12-t és belekeverjük a piros + lila pakliba. Ezzel lett két paklink amiben van 12 kártya (fegyver és cucc) a másikba meg a többi + szintén 12 fegyver és cucc. Amikor építünk a barikádon, akkor ebből a 12 félretett fegyverkártyából húzhatunk egyet amit a karakter azonnal kézbe is vehet. Az a kártya nem fog a többihez csapódni, nincs plusz kör csak cucc. Amikor a szobáért húzol/kapsz (másik nagyobb pakli) lapot azok többnyire nem fegyverek, mert azok felét egy külön pakliba tetted. Ez a kártya fogja meghatározni, hogy csaptál-e zajt, illetve ezen keresztül, hogy mennyi zombit kell játékba hozni és hova. Remélem nem én értettem félre valamit, ailletve, ha nem világos még valami akkor szívesen segítek.

    Amúgy letölthető egy PNP demó változat is, ha csak ki szeretné valaki próbálni.

  • godzsakattila

    2021-05-10 21:50:10

    Nagyon szívesen. Szerintem ár-érték arányban nagyon ott van, bocs, hogy terjengős voltam (majdnem két fullos karakterszámú szöveg). Egyáltalán nem a kedvenc játékom, de látod mégis mennyi objektív dícséretet tudok írni róla és mégcsak nem is fizet a kiadó érte. 😂 A Schotten Tottenről meg már hallottam jókat, azon én is gondolkodom. 😉

  • Csiracsirke

    2021-05-10 21:38:03

    Köszi a leírást ahogy nézem árban sem olyan vészes és néztem videót is róla ami meggyőzött a Schotten Totten mellett ezt is megszerzem akkor

  • godzsakattila

    2021-05-10 21:33:58

    folytatása az előzőnek

    Igényel taktikai érzéket, mert van benne egy "elfogy az idő" tényező, ami nem konkrét idő, hanem a körök száma limitált, ha elfogy minden kiosztandó kártya még a kör lemegy, ha nem oldottad meg minden feladatod vége, a zombik nyertek. Szóval elbukni ellehet akkor is ha legyőztek a zombik, vagy ha bizony számú kör alatt nincs meg a három feladat. Győzni pedig a feladatok megoldásával lehet. Azonban a körök száma növelhető egy másik pár lapos paklinak köszönhetően, amiből barikád javításért kap lapot az aktuálisan javító karakter, így ha minden javítást egy játékosra bíztunk, akkor ahányszor javított annyi plusz kártya azaz annyi plusz kör A szabályzat nem mindenhol egyértelmű szerintem és ezt mástól is hallottam. Viszont rengeteg háziszabályt, módosítást ki lehet találni, annak köszönhetően, hogy összetettebb, mint gondolnánk (pl. mi minden tartozik bele egy kör 3 lehetséges akciójába, a szoba jelölő használata bele vagy sem) a nehézség növelés vagy csökkentése érdekében vagy az élmény fokozása miatt. Pl. nem tiszta a játékos sorrendse egyébkétn nekünk, de belemélyedni nem is akarunk, mondom miért. Amikor játszunk mindneki lerak egy ártyák a köre végeztével az aktuálsi szoba mellé és kap egy újat (ezek többnyire fegyverek, amiket a következő körben lehet felvennie bárkinek, ha az adott három részből álló üzlethelyiség zombimentes), az utolsó játékos kap egy plus lapot is. Mi úgy játszuk, hogy aki utolsó volt (utána jön a zombi) a következő körben ő az első, így mindig más az utolsó ergo mindig más kapja a plusz lapot, így se sértődés, se túl elnyúló menet, hogy egy valakinél rengeteg lap felhalmozódik. Mivel sok a karakter, így egy a gondunk, hogy néha elfelejtjük az aktuális partiban mi a plusz képessége a karakterünknek :D Ezek alapján remélhetőleg kedved támad kipróbálni, vételre nem buzdítok senkit, mert nem akarok mellényúlást, de kipróbálásra mindenképp :)

  • godzsakattila

    2021-05-10 21:24:23

    Nekem ami meg is van, az a Zombis szóval arról tudok leginkább nyilatkozni én is, mert ha nem is rengeteg, vagy kb. egy tucat menet azért már van benne. Kvázi "szerepjáték", mert vannak karakter lapok, mindegyik más különleges plusszal. Egy plázában rekedt túlélőket irányítotok, ahogyan az elején kapsz (vagy választasz) karaktert, ugyanúgy kaptok 3 feladatot mit meg kell oldani (vannak egyszerűbb és nehezebb/szívatósabb feladatok). A pálya részekből összerakása miatt a terep sem mindig ugyanúgy néz ki (ráadásul kétoldalas lapkák), a nehézségi szint is állítható benne és ami elég jó, hogy játszhattok többen a játék ellen kooperatívan ("automata" zombi) és versengő módban is, továbbá lehet az egyik játékos a zombikkal (olyankor is van "zombi személyiség" különböző plusszokkal, mint az emberek) és úgy is lehet mindenki más ellene együtt, vagy versengő módban ellene. Akár egymagad is játszhatod a játékot. Maga a nehézség attól is függ milyenek a küldetések/feladatok, attól is, hogyha minél többen vagytok kooperatívba ugye könnyebb, versengő módban is valamivel könyebb többen, továbbá ha ember játszik a zombikkal akkor is nehezebb ugye, mintha automa (mert zombikkal levő játékos jobban tud taktikázni), illetve még alapból is tudod beállítani a nehézséget, szóval szélesen skáláz a játék a nehézséget illetően. De akár maga a pálya (véletlenszerű) összeállítása is tud könnyíteni (ha mondjuk közel vannak a középen levő elbarikádozott központotokhoz a feladatok) vagy nehezíteni (ennek ellentéte). Szóval változatos több dolog miatt is. Jobb szeritnem többen játszani, de ketten is jó, egyedül még nem próbáltam, de szerintem úgy is tud izgalmas lenni. Nem túl hosszúak a menetek, de nem is túl rövidek. Baromi igényesen kidolgozott "felszerelés" kártyák, esemény kártyák, meeplek vannak benne, jól meg van alkotva az egész. A megszerzett fegyvereket a kis bábud kezeibe rakhatod, a pálya sok különböző lehetőséget rejt.

  • Robby

    2021-05-10 19:26:22

    Elüször is nagyon szeretem a magazint olvasgatni, profi munka, grat a készítőknek.

    A zombis nagyon jó minden tekintetben. Mindent tud amit a nagyok, sőt... Többféle játékmód, minden létszámmal jól működik, talán a feliratok nekem egy kicsit aprók, de amúgy nagyon jó szórakozást nyújt. A galaxisos is nagyon jó, etalon minőségű szép kártyák, pörgős játékmenet és a másik akciójára is érdemes odafigyelni, mert más is végrehajthatja. Volt még a kalandok birodalma meg a mech aréna ami megjelent magyarul is, illetve nagyon várom a kalózosat, meg a dungeon-ös változatot amik az idén jelennek meg illetve egy dínós is napvilágot látott tavaly. Több felejtős darab is volt az évek alatt, illetve rengeteg kiegészítő is.

  • Csiracsirke

    2021-05-10 18:55:37

    Köszi megnézem őket ezek közül a zombi és a kalózos téma láttán csillant meg a szemem kiváncsi vagyok hogy a kettő között mennyi különbség van a gameplayt illetően a témát leszámítva

  • rocky015

    2021-05-10 18:35:45

    Mi most nemrég próbáltuk kis a Tiny Epic: Kalandok Birodalmát, megvan még a T.E: Zombi vérfürdő is, de angolul, úgyhogy még az nincs elő véve, de már megvannak a küldetés és karakter kártyák magyarul (egy FB csoportban az egyik kedves lány lefotózta és elküldte őket) úgyhogy nemsokára az is terítékre kerül.

    Nemreg jelent meg a T.E.: Pirates úgy tudom és a T.E.: Kingdoms (ez már lehet régebben jelent meg), amiket látatlanba ajánlok; na meg persze az általam említett másik kettőt. Kis doboz, hatalmas újrajátszhatóság és élvezet.

  • Csiracsirke

    2021-05-10 18:28:30

    A pöccenő prófétákról nekem a gombfoci vagy az a golyójáték jut eszembe amit a gyerekek játszottak az utcán régen aranyos játék és külön kimelendő hogy playmat-et (játékszőnyeget 😁) használ karton tábla helyett szerintem ez sokat dob rajta a külleme tetszetős haverokkal jót szórakoznánk rajta ha nem is a 30+-os gyerekek a célközönség

    Ezen kívül még 3 játék bemutatóját olvastam el eddig és ezek közül az egyik az Egerek és Varázslók a kaland játékokat eleve szeretem és hamár eszembejutott az előző játékról is valami meg kell említenem a The Witches filmet a régit itt is elvarázsolt kis egerekként kell kalandokba keveredve helyt álni annak idején sokszor láttam azt a filmet így nosztalgiából is kiprobálnám ezt a játékot.

    A Tiny Epic sorozatrol nem sokat tudok 1-2 részéről láttam videót de ez a Végtelen Galaxisok részről írt bemutató nem igazán fogott meg valamiért ti melyiket ajánlanátok szerintetek melyik rész a legjobb amit érdemes lenne kipróbálni?

    A Schotten Tottenről olvasott bemutató után egyből tudtam hogy kell nekem tetszik a koncepció, 2 fős játék viszonylag nagy újrajátszhatóság az illusztrációk is viccesek és ahogy a cikkben is írták hasonlít a pokerhez ha az előforduló formációkat nézzük és amit szintén szeretek játszani csak azt nem tudom eldönteni hogy mind a két részt vegyem meg vagy csak másodikat :D

  • godzsakattila

    2021-05-09 19:26:06

    Sokszínű lapszám sikerült, aminek örülök. Számomra különösen hálás dolog, hogy a Pöccenő prófétákról részeltesen írnak benne, mert már egy ideje szerettem volna infokat begyűjteni róla. A Lupos-t pedig eddig nem ismertem, de a nagyobbik lányom kedvencei a farkasok és ráadásul az egész ábrázolásmódja is szerintem eltudná nyerni a tetszését, így kénytelen-keleltlen ezze a játékkal is bővült a kívánságlistám 😅

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Calavera : Vár a karnevál
  • Sagani
  • Tiny Towns
  • Egerek és Varázslók
  • Tiny Epic Végtelen Galaxisok
  • Lupos
  • Mariposas
  • Max a macska
  • Pöccenő próféták