Sakura
Sakura
Sakura
Sakura
Videó beküldése

Sakura társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Sakura egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A játék 2018-ban megnyerte a Magyar Társasjátékdíj díját különdíj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a vedd el...

A Sakura egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A játék 2018-ban megnyerte a Magyar Társasjátékdíj díját különdíj kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a vedd el mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Minden tavasszal Japán egész területén virágba borulnak a cseresznyefák, amit a japán emberek megünnepelnek, mivel hitük szerint a Fudzsi-hegy istennője, Konohana Szakuja Hime, ilyenkor életre kelti a halott virágokat. A cseresznyevirág az életképesség szimbóluma, amit szakurának hívnak.

Tartalmazza az alapjátékot, és a KS kiegészítőt amellyel új karakterekkel bővítheted az alapjátékot.

A kiegészítő további tartozékai:
6 db pontozótárcsa
6 db 25/50 pontos suriken korong
1 db kezdőjátékos-jelző
1 db jin-jang lapka
1 db pagoda

Játékbemutató video: https://www.youtube.com/watch?v=IVeX3P8M3ro&t=245s

Forrás: Delta Vision
2 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 500 Ft-tól
 • 7 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Pakli tervezés, Vedd el

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Sakura társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Sakuradatolya.zita, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Csak a dobozon látszik egy kis kopás. Kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


Sakuramiklos.kr, Bp. 3 kerület, 13 kerület vagy nyugati környéke.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp. 3 kerület, 13 kerület vagy nyugati környéke.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcsöprés miatt, párszor használt. Postázom kérésre. Ár nem tartalmazza a küldést.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Sakura társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • veerzoltan80

  2021-03-06 22:59:29

  Igen maga a játék nem kap extrát, pár új segítőt és grafikai elemeket a jobb asztalképhez, de ennyi a különbség. Sokallom én is az extra box árát...

 • Robby

  2021-03-06 22:15:00

  A leírás alapján tetszett a játék, megnéztem több videót is, úgy még jobban bejött. Gondoltam, hogy a magyar készítőket is támogatom, de jelenleg ezt a változatot nem igazán találtam sehol viszont láttam helyette egy extra box-os változatot, ami viszont már 10k környékén jár. Nem szeretek kártyajátékot ilyen nem túl reális áron venni, illetve hirtelen azt sem láttam, hogy mennyivel több mint ez (az árán kívül). Esetleg tudja valaki, hogy mi az extra? (láttam videókban a shuriken tárcsát, pagoda tetőt, meg pár tokent és pár plusz kártyát - ezek lennének?)

 • veerzoltan80

  2021-03-06 12:37:53

  A Sakura az első olyan modern társasjáték volt, amit hazai tervező készített, és a polcunkra került. Akkoriban még nem voltam járatos ebben a világban, a Kickstarterről azt se tudtam eszik-e vagy isszák, így a piaci forgalomba kerüléskor tudtam szerezni egy alap játékot.

  A játék setupja gyors, a szabálykönyv hamar átvezet ezen a részen. Amúgy sem tartozik első ránézésre a bonyolultabb játékok közé, 2 oldalban minden lényeges infó le van fektetve, amire szükségünk van a Sakura játszásához. Egy kisebb-nagyobb játékot játszunk, színre szín és számra-szám variálással, a kezünkbe kapott lapokból. Ha megakadunk akkor a meglévő pénzünk segítségével bérelhetünk fel a középkori Japánból segítőket, akik meg tudnak variálni számos dolgot a játékban.
  Rakosgatjuk a lapokat a kezünkből a szabályok szerint - egy lépésben egyet kell tennünk mindkét kupacra - és ha nem tudunk sehogy sem rakni többet, akkor elvisszük a kupacot, és a kezünkben lévő lapok egyikével újat kezdünk. Ha a kezünk elfogy annyira, hogy csak 2 lapunk marad akkor a forduló véget ér. Összeszámoljuk hány suriken jelzés van az ütött paklinkban felírjuk, és jöhet az új forduló.

  A Sakura 3 fordulón keresztül tart, végül pedig az nyer, akinek KEVESEBB suriken jött össze ez idő alatt a jegyzetpapíron.
  A felbérelhető segítők - géshák, szamurájok, szakácsok és maga Konohana is felbérelhető, aki a Japán mitológiában a Fuji hegy istennője - számos csavart hozhatnak a játékba, és kisegíthetnek minket, ha megszorulunk. Itt lehet kicsit keresztbe tenni az ellenfeleinknek is, kikémlelhetjük a kezüket, megfordíthatjuk a jing-jang jelet, vagy lapot csenhetünk másoktól, de ilyenkor adni is kell a sajátjaink közül.

  Témája és grafikája az erre fogékonyakat biztos, hogy beszippantja, de úgy gondolom egy próbát bárkinél megérhet a játék. Jó szívvel ajánlom, már csak azért is, hogy támogassuk kis hazánk fejlesztőit és kiadóit.

  Hosszabb írásom a Sakura játékról

 • kelemen.ati

  2021-02-27 10:48:20

  Személy szerint a 2019-es "Társasjátékos Olympia" előtt ismerkedtem meg a játékkal, ami szintén a verseny játékai között szerepelt. Rövid betanulás után vágtam bele a versenybe és ott szembesültem, hogy mennyi lehetőség is rejtőzik Hegedűs Csaba (A-Games) játékában. Az illusztráció kiemelkedően szép. Bár a játék témája és a képi világa kicsit idegen, de a megjelenítése mindenképpen gyönyörű. Maga a játék is egy egyszerű, de nagyszerű ötletet lovagol meg, a játékba behozott karakterek képességei pedig mind szinesítik ezt. A verseny négyfős asztalokkal zajlott és emellett a létszám mellett nagyszerűen működött a játék, egy-egy party 25-30 percbe belefért. Azóta is a polcon van, már több "polcüritést" megélt, ha egy könnyed kártyajátékra ácsingózunk, akkor elő-elő kerül. Az egyetlen negatívumként a doboz nagyságát említeném, kicsit tátong, amikor kinyitom, fele ekkora is elég lett volna. Összességében számomra kellemes élményt nyújtott, a családi játékok kategóriában.

 • Merse

  2021-01-06 10:35:04

  Gyönyörű és nagyon különleges játék!

  Figyelmeztetés: nekünk elsőre sikerült félreértenünk a játékot, mert azt hittük, hogy a színeket az évszakok jelölik, de kiderült, hogy a fák csupán grafikai elemek, és a játék menetéhez semmi közük, csak a sarokban lévő számokat és azok színeit kell figyelni.

  Mindenképpen kell egy-két játék ahhoz, hogy megismerjük a karaktereket, és az első játék semmiképpen sem lesz gördülékeny, mert folyamatosan olvasgatni kell, hogy melyik karakter mit tud, de ha valaki belefektet egy kis időt, akkor hamarosan beletanul. Nem ajánlatos egyszerre egy nagy társasággal játszani, ahol még senki nem ismeri a szabályokat, de egy összeszokott közepes méretű társasággal szuper játék.

 • c.gergo

  2019-06-18 16:27:11

  Szerintem zseniális játék. Nagyon mély játémenettel. Mondjuk nem árt, ha megvan az extra content is hozzá. Anélkül is jó, de a doboz nagyon üres nélküle. Meg ad pár jó karaktert. A második kép az csalóka itt, mert a KS tartalom van lefotózva, ami nem az alapjáték része

A Sakura társasjáték és kiegészítői (3)

 • Sakura Extra társasjáték Kiegészítő

  This Kickstarter extras are available separately as an add-on to the game Sakura. You get additional characters (fisherman, clerk, ninja, karate master) which give you more options, a pagoda roof to indicate the price for the characters, scoring disks and scoring tokens to keep track of the shuriken, a sakura starting player marker and a cardboard Yin-Yan...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

  Sakura Extra társasjáték Kiegészítő 6990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Sakura Extra Box társasjáték

  Minden tavasszal Japán egész területén virágba borulnak a cseresznyefák, amit a japán emberek megünnepelnek, mivel hitük szerint a Fudzsi-hegy istennője, Konohana Szakuja Hime ilyenkor kelti életre a halott virágokat. A cseresznyevirág az életerő szimbóluma, amit szakurának hívnak.Angol:Every spring, the cherry trees blossom all over Japan. The Japanese celebrate this occasion, as according to their traditions the goddess of Fuji mountain, Konohana Sakuya Hima...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

  Sakura Extra Box társasjáték 7000 Ft-tól! - 4 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Sakura: Character promo card társasjáték Kiegészítő

  This is a unique promo card for Sakura published by A-games. This card was included in the issue 100 of JEM magazine (i.e. Magazine of Players) in Hungary. The card has 2 different sides: - Side II: The player with the most points in the first round gets it. In round 2, when it's your turn, you can use a 6th character card, which you put under 5th, and you...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

  Sakura: Character promo card társasjáték Kiegészítő 1800 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Hegedűs Csaba
 • Illusztrátor:  Attila Szőgyi, Gyula Pozsgay
 • Kiadók:  A-games (Board Game Publisher)
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar

Kiadások

 • EN/FR/GE/HU first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 19 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sakura társasjátékhoz