Sakura Extra Box
Videó beküldése

Sakura Extra Box társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Sakura Extra Box egy kiváló társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a vedd el mechanizmusokra. Minden tavasszal Japán egész területén virágba borulnak a cseresznyefák, amit a japán emberek megünnepelnek, mivel hitük szerint a...

A Sakura Extra Box egy kiváló társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés és a vedd el mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Minden tavasszal Japán egész területén virágba borulnak a cseresznyefák, amit a japán emberek megünnepelnek, mivel hitük szerint a Fudzsi-hegy istennője, Konohana Szakuja Hime ilyenkor kelti életre a halott virágokat. A cseresznyevirág az életerő szimbóluma, amit szakurának hívnak.

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 7 000 Ft-tól
 • 13 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Pakli tervezés, Vedd el

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Sakura Extra Box társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kommentek

Kommentek

 • kok_o

  2023-03-12 22:33:33

  Tegnap Társasjáték Fiesztán (KMO) volt szerencsénk négy fővel kipróbálni.

  Lényegében egy ügyesen csavart ütés vivős játék. A játékban 1-13-ig számozott lapok vannak, 4 színben. Ezeket kell 2 kupacban egymásra pakolni, az egyikben mindig növekvő sorrenben a másikban csökkenő sorrenben, pontosabb kisebbet vagy nagyobbat kell rakni mint az előző lap, vagy azonos értékűt más színben. Ha nem tudunk megfelelő lapot rakni akkor az adott pakil amire a lapokat pakoltuk teljes egészében el kell vinnünk ütésként. A lapokon a számok mellett vannak pénzérmék illetve shurikenek. Amikor ütést viszünk az összes kértyán lévő pénz megkapjuk, a shurikenekkel együtt. Utóbbiak a büntető pontokat jelentik, ami minél kevesebb kell gyűteni a 3 fordulóban. A pénzért különböző segítőkártyákat vehetünk, amik segítségével próbáljuk majd lerakni a kártyáinkat abban az esetben ha nincs megfelelő. A segítők többek között +-értéket adhatna a kártyánkhoz, vagy átrendezhetjük az addig lerakott lapokat az egyik pakliban, hogy nekünk kedvező legyen. Van olyan segítő amivel a szomszédoktól húzhatunk lapot majd vissza is kell nekik adni 1-1 db-ot. A sok különböző segítővel egészen jól lehet menedzyelni, hogy ne kelljen ütést vinnünk, de sajnos előbb utóbb úgyis elviszünk valamit.

  Összeségében egy érdekes és izgalamas játék, a lerakott lapok folytonos változása miatt nem lehet előre tervezni, de alapvető takitikai dolgokra odafigyelve azért a szerencse menedzselhető valamelyet. Ilyen, hogy mindig legyen pénzünk, így tudunk majd segítőt venni. Figyeljük, hogyha a lerakott pakliban például nincs vagy csak kevés a shuriken ikon,akkor érdemes elvinni az ütést, így könnyen tudunk pénzhez jutni, illetve az elvitt lapok után bármit lerakhatunk amire majd a következő játékosnak kell lapot raknia. Az 1-es és 13-as lapok is fontosak mert ezek egymásra rakhatók, mert a csökkenő pakli 1-es lapjára rárakható a 13-as és fordítva is igaz a növekő pakliban.

  A grafika csodaszép, de sajnos nem igazán van jelentősége.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Tervező:  Hegedűs Csaba
 • Illusztrátor:  Attila Szőgyi, Gyula Pozsgay
 • Kiadók:  A-games (Board Game Publisher)
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar

Kiadások

 • English/German/Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
  • Súly: 1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sakura Extra Box társasjátékhoz