Roundforest
Roundforest
Roundforest
Roundforest
Videó beküldése

Roundforest társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Roundforest egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a moduláris tábla, a rács mozgás, a contracts és a mov-18 map deformation mechanizmusokra. A Kerekerdő bűvös...

A Roundforest egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a moduláris tábla, a rács mozgás, a contracts és a mov-18 map deformation mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Kerekerdő bűvös hely, ahol különös tárgyak hevernek szanaszét. Bárhová léptek, megmozdul veletek a föld és ezért nehéz lesz tájékozódni.
Az a célotok, hogy összegyűjtsetek három aranyalmát és átadjátok az Erdő Szellemének. Cserébe megkapjátok tőle a legendás smaragdgyűrűt, ami hatalmat ad a varázslatos erdő felett.
Találkozni fogtok néhány segítő baráttal, vagy olyanokkal, akik tőletek várnak segítséget, esetleg kétes alakokkal, akik nincsenek mindig jóindulattal irányotokban.
Melyikőtöknek sikerül a küldetést elsőként teljesítenie?

Pierrot játéka

Forrás: Kockamanó
4 felhasználó és 14 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 18 ajánlat

Kategória: Fantasy, Verseny, Útvesztő
Mechanizmus: Fogd és vidd, Moduláris tábla, Rács mozgás, Contracts, MOV-18 Map Deformation

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Roundforest társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Roundforestkosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

1 érdeklődő


Roundforestcsimpa, Gödöllő, BP. XIV ker

Csak személyesen itt: Gödöllő, BP. XIV ker!

Párszor játszott, szép megkímélt állapot. Ritkán kerül elő

0 érdeklődő


Roundforestkanyo.attila

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó egy párszor játszott, tökéletes állapotban levő, magyar nyelvű Roundforest társasjáték. Átvehető személyesen munkanapokon előre megbeszélt időpontban a Bp. XXI. kerületben, illetve munkaidőn kívül, hétvégén előre megbeszélt időpontban Szigethalmon. Postázom is, de a postaköltség a vevőt terheli. Kérésre tudok képeket küldeni a társasjátékról.

1 érdeklődő


RoundforestKrash01, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sajnos nekünk nem jött be, egyszer játszott, teljesen újszerű.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Roundforest társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • fausto.tm

  2023-01-12 13:59:25

  Jópofa családi játék, szívesen leülünk vele a gyerekkel.

  Tetszett a folyton változó tábla, a mesés tematika és nagyon szép. 2 fővel nem annyira izgalmas, inkább 3+

  Játék közben kicsit sok az adminisztráció, de még kezelhető

 • blaura

  2021-10-28 12:03:21

  Hárman szoktuk játszani ezt a játékot anyukámmal és a majdnem felnőtt fiammal, úgyhogy nálunk igazi többgenerációs társasjáték. Nagyon szép a grafikája, szépek az alkatrészek, jó kézbe venni, így mostanában sűrűbben elővesszük. Főként olyankor kerül elő, amikor nem akarunk nagyon agyalni, "csak" laza, kellemes időtöltésre vágyunk. Nincs benne sok lehetőség kiszúrni a másikkal, ettől igazi családi játéknak mondanám. Ugyan van benne szerencse faktor, de nálunk általában nagyon jól kiegyensúlyozott a játék, senki nem húz el mérföldekre, így gyakran az utolsó lépéseken és terület forgatásokon múlik a siker.

 • ronaiheni

  2021-10-19 07:41:24

  Hát ez a játék az ami igazán nagy csalódás volt számunkra. Jókat olvastam róla és sajnos ezekkel az elvárásokkal ültünk neki . Nem volt különösebben izgalmas nem barangoltunk nagyon mert taktikailag sokkal kifizetődőbb volt szinte ide oda totyorgni ebből következően ninc sok értelme a forgatásnak sem mivel 3 játékosnál szinte soha nem kereszteztük egymás útját. Van olyan karakter akinek a képességét nincs is értelme használni. Családi játékhoz viszonyítva kicsit nyakatekertnek éreztük a játékszabály megfogalmazását is. Igazán szomorúak voltunk a játék végén , mert a várt kalandozós élmény teljesen kimarad nekünk.

 • Lengyel

  2021-08-08 06:46:35

  Nagyon szép kivitelezésű játék, hangulatilag igazi mese. Habkönnyű szórakozás az egész családnak.

  A Kerekerdő folyamatosan változik és nem tudjuk ugyanazt az utat oda-vissza csak úgy vegigjárni, ez ad egy minimális fejtörést a játékhoz. Játékosok közötti interakció nagyon nincs, szépen kerülgetjük egymást. Közben jönnek a mesehősök, akik ezt-azt kérnek tőlünk. Tényleg mesevilág és ez jó. Tulajdonképpen "üres fejjel", kilúgozva egy fárasztó nap végén lehet ülni és játszani vele.

  Ami nekünk picit zavaró volt, az a folyamatos zsákba nyúlkálás és a különböző korongok menedzselése a játék során.

 • Kellernita

  2021-05-04 11:57:40

  Szerintem összességében egy kellemes játék, de a várt "húha-élmény" számomra picit elmaradt, talán azért is, mert eddig még nem vittük társaságba és csak ketten játszottunk vele. Olyan játék, amiről azt gondolom 4 fővel a legtutibb, kettesben könnyedén barangolhatunk az erdőben és találkozhatunk a mesehősökkel, gyűjtögethetünk tárgyakat, kevés interakciót és kihívást rejt. Négyesben már egész más a felállás. Én még talán annyiban változtatnék a játékon, hogy az Erdő szellemét nem fedném fel, ha valaki begyűjtötte a szükséges 3 aranyalmát, hanem kivárnám, amíg magától bukkan fel, a mesehősöket pedig kivenném a játékból, akikkel már találkoztunk és eleget tettünk igényeiknek (a segìtőket leszámítva, mint pl. a koldus). Ez nyilván hosszabb játékmenetet eredményezhet, de sokkal izgalmasabbnak tűnik.

  Maga a változó játéktér remek ötlet, a tipikus népmesei körítés menő és családi kikapcsolódásnak szuper!

  A kivitelezés és a minőség igényes, de egyetértek azzal, hogy kisebb dobozba is lehetett volna tenni. A grafika viszont nagyon tetszik.

 • rocky015

  2021-03-21 17:34:12

  A hatszögletű kerekerdő csak forog meg pörög és forog meg pörög😀

  Imádom a különleges és egyedi játékokat, ez pedig egyike azoknak. Tetszik benne, hogy nem egy fix táblán mozgunk, hanem egy folyton változó mezőn kell eljutni 'A'-ból 'B'-be.

  Minden lépésnél fordul egyet a mező amire lépsz, amit megszereztél, azt már el is kell dobnod és nem tudod elvinni annak akinek szeretnéd. Hihetetlen izgalmas, nekünk nagyon tetszik😊

 • killjoy

  2020-08-11 23:57:53

  Megjártuk Pierrot Kerekerdőjét és kellemesen szórakoztunk. A kilenc éves fiam durván kimatekozta, hogy esélyem se legyen, de ha még lett is volna, akkor meg akkora malaca volt, hogy már-már röfögött a mesehősökkel való találkozásokkor. Pl. volt két tárgya, erre ki jött vele szembe az ösvényen? Naná, hogy az, aki pont azért a kettőért adott egy aranyalmát! Legközelebb tutira kitöltetek vele egy lottót!
  Magáról a játékról, a mechanizmusokról, szabályokról úgyis biztosan készít majd valaki bemutatót, így csak nagyon röviden összefoglalom. Egy véletlenszerűen összeállított elvarázsolt erdőben bolyongunk, ahol különféle tárgyakat szerezhetünk (de mindig csak korlátozott számban, hiszen nem feneketlen a tarisznyánk) és mindenféle mesealakokkal találkozhatunk, akik vagy szinte önzetlenül segítenek, vagy valamilyen ígéretet kicsikarva megkötik egy időre a kezünket egy kicsit. A cél, hogy játékostársaink előtt szerezzünk három aranyalmát, teljesítsük az összes ígéretünket és eljussunk az Erdő szelleméhez, hogy az aranyalmákért cserébe megkapjuk a hőn áhított smaragdgyűrűt. Mindezt folyamatosan változó (a lap, amire lépünk azonnal elfordul alattunk) terepen!
  Egy kétszemélyes parti után természetesen nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de azért megemlítenék pár pro és kontra érvet a játékkal kapcsolatban.
  Ami tetszett:
  1. GYÖNYÖRŰ KÉPI VILÁG! - Csupa nagybetűvel. Csodaszép az egész! Le a kalappal Zubály Sándor előtt, aki olyan atmoszférát teremtett mesés festményeivel, ami azonnal behúzott bennünket. (Azt meg csak érdekességként említeném meg, hogy a 32 erdőlapkán, ha jól számoltuk, akkor 15 különböző illusztráció található. )
  2. Egyszerű, de mégis elég összetett mechanizmus, hogy hosszabb távon is érdekes tudjon lenni akár felnőttként is, a mesés körítés ellenére is.
  3. És ha már mesés körítés: az egész tökéletesen működne teljesen száraz euróként is (bár a tárgyak és a találkozások adnak bele egy adag, de teljesen jó arányú random faktort) és akár egy sci-fi háttértörténetet is gond nélkül el tudnék ugyanezzel képzelni, de itt abszolút nem éreztem azt, hogy közben leesne a téma az asztalról. Épp a héten teszteltük a Kramer-Kiesling páros Reworldjét is, ott volt hasonló érzésem, miközben meghódítottuk az Eurybiát. Annyira jól el volt találva a történet, hogy egy pillanatra sem tűnt fel, hogy igazából egy megcsavart Azullal játszunk. Ezért pedig mély főhajtás Pierrotnak! Nagyszerűen felöltöztette ezt a sokat matekolható logikai játékot és nagyon eltalálta az egész hangulatát.
  4. Nagyon szerettük a játék hosszát is. Ketten bő negyven perc alatt végeztünk.
  5. Szépen kidolgozott minik, jó minőségű karton elemek, műanyag, de mégis szépen csengő pénzérmék, nagyon könnyen és jól érthető jelölések.
  És akkor jöjjön az is, ami nem tetszett.
  1. Már a beszerzés kiírásánál is említettem: kinyomkodós kartonban jönnek a kártyák. Abszolút érthetetlen megoldás volt számomra.
  2. 2-4 játékos van a dobozon, de ketten, még a csökkentett erdőmérettel is nagyon keveset zavartuk egymást. Nem mondom, hogy nulla interakció volt köztünk, mert azért, ha figyeltem rá, akkor meg-meg tudtam akasztani a gyerek terveit, de azért 3-4 fővel biztosan sokkal jobban kijönne a játék igazi zamata.
  3. Piatnikosan szellős doboz. Egy Carcassonne/Century méretű doboz is bőven megfelelő lett volna.
  4. Itt-ott kimaradt a tüzetes lektorálás a szabálykönyvben. Semmi vészes, de azért van pár elírás.
  5. Bár ez bennünket nem érintett, de ha jól látom, akkor még mindig nem kapható.
  Összességében nagyon elégedetten álltunk fel az asztaltól.

 • Meteora

  2020-06-30 22:58:33

  Egy klasszikus mesevilágban játszódó, változó játékterű családi játékról van szó, amelyet egyelőre még nem volt szerencsém kipróbálni, de láttam már játszma közben, és nagyon ígéretesnek tűnt! Mindenképpen kívánságlistás, remélem, idén megjelenik! ^_^

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Pierrot
 • Illusztrátor:  Sándor Zubály
 • Kiadók:  Piatnik
 • Elérhető nyelvek:  cseh, francia, német, magyar, lengyel, szlovák

Kiadások

 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Roundforest társasjátékhoz