Roundforest
Roundforest
Roundforest
Roundforest
Videó beküldése

Roundforest

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Roundforest egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a moduláris tábla, a rács mozgás, a contracts és a mov-18 map deformation mechanizmusokra. Leírás A...

A Roundforest egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a moduláris tábla, a rács mozgás, a contracts és a mov-18 map deformation mechanizmusokra.

A Reflexshop leírása:

Leírás
A Roundforest társasjáték egy varázslatokkal és izgalmakkal teli világba kalauzol benneteket!

A játékosok az előttük álló hosszú útra készülődnek, mégpedig a híres Kerekerdőbe. Vállukra vetik a tarisznyát és már indulnak is!

A céljuk három aranyalma összegyűjtése, amit aztán átadnak az Erdő Szellemének. De vajon miért? Azért, mert így cserébe megkapják a legendás smaragdgyűrűt, ami azért különleges, mert annak, akinek birtokában van ez a gyűrű, hatalmat gyakorolhat az erdő felett.

A Kerekerdő azonban egy varázslatokkal teli hely, így rengeteg kalandban lesz része a vándorlóknak! Segítségükre lehetnek tárgyak és barátságok is köttethetnek, de a kétes alakoktól óvakodni kell, hiszen ők szabotálhatják is a kaland kimenetelét.

Forrás: Reflexshop
Egy felhasználó és 18 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 000 Ft-tól
 • 19 ajánlat

Kategória: Fantasy, Verseny, Útvesztő
Mechanizmus: Fogd és vidd, Moduláris tábla, Rács mozgás, Contracts, MOV-18 Map Deformation

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Roundforest társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Kellernita

  2021-05-04 11:57:40

  Szerintem összességében egy kellemes játék, de a várt "húha-élmény" számomra picit elmaradt, talán azért is, mert eddig még nem vittük társaságba és csak ketten játszottunk vele. Olyan játék, amiről azt gondolom 4 fővel a legtutibb, kettesben könnyedén barangolhatunk az erdőben és találkozhatunk a mesehősökkel, gyűjtögethetünk tárgyakat, kevés interakciót és kihívást rejt. Négyesben már egész más a felállás. Én még talán annyiban változtatnék a játékon, hogy az Erdő szellemét nem fedném fel, ha valaki begyűjtötte a szükséges 3 aranyalmát, hanem kivárnám, amíg magától bukkan fel, a mesehősöket pedig kivenném a játékból, akikkel már találkoztunk és eleget tettünk igényeiknek (a segìtőket leszámítva, mint pl. a koldus). Ez nyilván hosszabb játékmenetet eredményezhet, de sokkal izgalmasabbnak tűnik.

  Maga a változó játéktér remek ötlet, a tipikus népmesei körítés menő és családi kikapcsolódásnak szuper!

  A kivitelezés és a minőség igényes, de egyetértek azzal, hogy kisebb dobozba is lehetett volna tenni. A grafika viszont nagyon tetszik.

 • rocky015

  2021-03-21 17:34:12

  A hatszögletű kerekerdő csak forog meg pörög és forog meg pörög😀

  Imádom a különleges és egyedi játékokat, ez pedig egyike azoknak. Tetszik benne, hogy nem egy fix táblán mozgunk, hanem egy folyton változó mezőn kell eljutni 'A'-ból 'B'-be.

  Minden lépésnél fordul egyet a mező amire lépsz, amit megszereztél, azt már el is kell dobnod és nem tudod elvinni annak akinek szeretnéd. Hihetetlen izgalmas, nekünk nagyon tetszik😊

 • killjoy

  2020-08-11 23:57:53

  Megjártuk Pierrot Kerekerdőjét és kellemesen szórakoztunk. A kilenc éves fiam durván kimatekozta, hogy esélyem se legyen, de ha még lett is volna, akkor meg akkora malaca volt, hogy már-már röfögött a mesehősökkel való találkozásokkor. Pl. volt két tárgya, erre ki jött vele szembe az ösvényen? Naná, hogy az, aki pont azért a kettőért adott egy aranyalmát! Legközelebb tutira kitöltetek vele egy lottót!
  Magáról a játékról, a mechanizmusokról, szabályokról úgyis biztosan készít majd valaki bemutatót, így csak nagyon röviden összefoglalom. Egy véletlenszerűen összeállított elvarázsolt erdőben bolyongunk, ahol különféle tárgyakat szerezhetünk (de mindig csak korlátozott számban, hiszen nem feneketlen a tarisznyánk) és mindenféle mesealakokkal találkozhatunk, akik vagy szinte önzetlenül segítenek, vagy valamilyen ígéretet kicsikarva megkötik egy időre a kezünket egy kicsit. A cél, hogy játékostársaink előtt szerezzünk három aranyalmát, teljesítsük az összes ígéretünket és eljussunk az Erdő szelleméhez, hogy az aranyalmákért cserébe megkapjuk a hőn áhított smaragdgyűrűt. Mindezt folyamatosan változó (a lap, amire lépünk azonnal elfordul alattunk) terepen!
  Egy kétszemélyes parti után természetesen nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de azért megemlítenék pár pro és kontra érvet a játékkal kapcsolatban.
  Ami tetszett:
  1. GYÖNYÖRŰ KÉPI VILÁG! - Csupa nagybetűvel. Csodaszép az egész! Le a kalappal Zubály Sándor előtt, aki olyan atmoszférát teremtett mesés festményeivel, ami azonnal behúzott bennünket. (Azt meg csak érdekességként említeném meg, hogy a 32 erdőlapkán, ha jól számoltuk, akkor 15 különböző illusztráció található. )
  2. Egyszerű, de mégis elég összetett mechanizmus, hogy hosszabb távon is érdekes tudjon lenni akár felnőttként is, a mesés körítés ellenére is.
  3. És ha már mesés körítés: az egész tökéletesen működne teljesen száraz euróként is (bár a tárgyak és a találkozások adnak bele egy adag, de teljesen jó arányú random faktort) és akár egy sci-fi háttértörténetet is gond nélkül el tudnék ugyanezzel képzelni, de itt abszolút nem éreztem azt, hogy közben leesne a téma az asztalról. Épp a héten teszteltük a Kramer-Kiesling páros Reworldjét is, ott volt hasonló érzésem, miközben meghódítottuk az Eurybiát. Annyira jól el volt találva a történet, hogy egy pillanatra sem tűnt fel, hogy igazából egy megcsavart Azullal játszunk. Ezért pedig mély főhajtás Pierrotnak! Nagyszerűen felöltöztette ezt a sokat matekolható logikai játékot és nagyon eltalálta az egész hangulatát.
  4. Nagyon szerettük a játék hosszát is. Ketten bő negyven perc alatt végeztünk.
  5. Szépen kidolgozott minik, jó minőségű karton elemek, műanyag, de mégis szépen csengő pénzérmék, nagyon könnyen és jól érthető jelölések.
  És akkor jöjjön az is, ami nem tetszett.
  1. Már a beszerzés kiírásánál is említettem: kinyomkodós kartonban jönnek a kártyák. Abszolút érthetetlen megoldás volt számomra.
  2. 2-4 játékos van a dobozon, de ketten, még a csökkentett erdőmérettel is nagyon keveset zavartuk egymást. Nem mondom, hogy nulla interakció volt köztünk, mert azért, ha figyeltem rá, akkor meg-meg tudtam akasztani a gyerek terveit, de azért 3-4 fővel biztosan sokkal jobban kijönne a játék igazi zamata.
  3. Piatnikosan szellős doboz. Egy Carcassonne/Century méretű doboz is bőven megfelelő lett volna.
  4. Itt-ott kimaradt a tüzetes lektorálás a szabálykönyvben. Semmi vészes, de azért van pár elírás.
  5. Bár ez bennünket nem érintett, de ha jól látom, akkor még mindig nem kapható.
  Összességében nagyon elégedetten álltunk fel az asztaltól.

 • Meteora

  2020-06-30 22:58:33

  Egy klasszikus mesevilágban játszódó, változó játékterű családi játékról van szó, amelyet egyelőre még nem volt szerencsém kipróbálni, de láttam már játszma közben, és nagyon ígéretesnek tűnt! Mindenképpen kívánságlistás, remélem, idén megjelenik! ^_^

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Pierrot
 • Illusztrátor:  Sándor Zubály
 • Kiadók:  Piatnik
 • Elérhető nyelvek:  cseh, francia, német, magyar, lengyel, szlovák

Kiadások

 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Roundforest társasjátékhoz