Res Arcana: A hatalom alkímiája
Res Arcana: A hatalom alkímiája
Res Arcana: A hatalom alkímiája
Res Arcana: A hatalom alkímiája
Videó beküldése

Res Arcana: A hatalom alkímiája társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Res Arcana: A hatalom alkímiája egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen...

A Res Arcana: A hatalom alkímiája egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya húzás, a vedd el és a score-and-reset game mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy alkimista fiolákba zárt bizarr alapanyagokból varázslatos vegyületeket főz le tornya rejtekében. Szent ligetében a gyógyfüveket morzsoló druida megkezdte a nagy szertartást. A nekromanta rideg hívására egy sárkány bomló teteme áll újra a mágus szolgálatába… Ez a Res Arcana világa!
Lépj be ebbe a világba, ahol az Élet, a Halál, a Hév, a Nyugalom és Arany esszenciáival űzheted a mágia művészetét! Válassz magadnak mágust, gyűjts esszenciákat, hozz létre egyedi erejű ereklyéket, és hívj életre velük sárkányokat, urald a hatalom forrásait, és szerezd meg a győzelmet!

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 990 Ft-tól
 • 7 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Kártya húzás, Vedd el, Score-and-Reset Game, TRN-06 Pass Turn Order, Verseny, ECO-05 Income

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Res Arcana: A hatalom alkímiája társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Res Arcana: A hatalom alkímiájajlehocz, Budapesten, Zuglóban

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten, Zuglóban! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Magyar nyelven OOP. Hibátlan, hiánytalan. Kisállat- és dohányfüstmentes lakásból. + Mágusok promó csomag szintén magyarul! További eladó játékok és képek a játékról: https://bit.ly/tovabbi_kepek_a_jatekrol

1 érdeklődő


Res Arcana: A hatalom alkímiája + Alternatív mágusok promomotkany91

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó párszor játszott hibátlan állapotú alapjáték + Alternatív mágusok promó kártyák (4db) kártyavédővel. Személyesen Szada vagy Gödöllőn megoldható. Előreutalás esetén postázom a vevő terhére.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

Res Arcana: A hatalom alkímiája társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • kvarclovag

  2022-06-16 14:06:12

  (Fönt van a BGA-n a Jump Drive, ami a Race for Galaxy kisöccse.)

 • esze.gergo

  2022-06-16 13:28:58

  Szeretem a kártyajátékokat, Tom Lehmann pedig anno a Race for the Galaxyval már belopta magát a szívembe. Kár, hogy akkor a baráti társaságból ketten irreálisan sok időt fektettek bele külön, minden létező kiegészítővel, ezért nem lehetett leülni velük egy fair játékra. Ráadásul már az alapjátékban is rémisztően sok kártya volt és minden plusz doboz még egy csomót adott hozzá. Ők ismerték a jó kombókat, én a pár játék alatt nem.

  Na a Res Arcana teljesen más, itt összesen 8 darab lapból áll a kezed, illetve van egy mágusod, akinek van szintén egy különleges képessége. Van az asztalon még 8 varázstárgy (minden játékban ugyanaz), 10 monument, ebből kettő felcsapva megvásárolható, illetve öt különleges helyszín (mindegyik kétoldalas, így ezek is gyorsan kiismerhetőek). Szóval a rendelkezésre információ nem sok, viszont az építhető motorok és különböző kombók számak végtelennek tűnik (valaki matekos biztos megmondja a pontos számot). Elsőre rajtam nagyon eluralkodott a pánik, hogy ugyan értelmeztem a szabályt, nagyjából az ikonokat is értem, de fogalmam sincs, hogyan kellene játszani a játékot. De, ha nem ijedsz meg akkor pár játék alatt fel lehet ezt szedni és utána egy nagyon izgalmas párbaj lesz minden csata (eddig csak 1 ellenféllel próbáltam, de szerintem egy ideig maradok is ennél a számnál).

  Az első vesztes meccsemen beleszerettem a játék és azóta folyamatosan játszom a BGA-n (itthon sajnos nem hiszem, hogy előkerülne, pedig nagyon szép a fizikai kiadás) és csak egyre jobban tetszik. Pár meccs után már több karakter közül lehetett választani, amit a leosztott kártyáidhoz képest lehet kiválasztani. Azt pedig érzem, hogy a teljes draftra még nem állok készen, de alig várom, hogy addig a tudászszintig eljussak, mert ott egy még összetettebb játék vár rám érzésem szerint.

 • viharlampa

  2022-04-14 09:29:43

  Köszönöm, rákeresek.

 • gyulaharangi

  2022-04-13 14:46:40

  Az ide linkelt szolo szabály nem a teljes játékszabály, csak egy segédlet, az eredeti szabályt én fordítottam, a nagyobb társasjátékos facebook csoportokba feltöltöttem, de a nevem alapján aki megkeres annak el tudom küldeni.

 • viharlampa

  2022-01-02 15:41:05

  Szeretném megkérdezni egy nálam tapasztaltabb Res Arcana játékostól, hogy az ide linkelt magyar szóló szabályokat hogyan kell értelmezni?
  - "mozgasd a jelölőt egy sorral lejjebb" - milyen jelölőt is? Hova?
  - "életre keltett ereklye" - mi a fene ez?
  - "mozgasd a jelölőt az akció sáv tetejére" - akció sáv? És hol van?
  Szóval "csak" néhány kérdésem lenne, amihez hozzá szagolni sem tudok, pedig az alapjátékot szeretem. Így az angol "Invisible mage"-t használom szólónak, az bár elég nehéz, ellenben világos a menete és a pontozás.

  Köszönöm.

 • viharlampa

  2021-08-12 09:13:15

  Sokat elmond a játékról, hogy lányomnak kifejezetten nem tetszett a játék, amikor még csak a neten nézegettük. Aztán később én megkaptam ajándékba, próbálgattuk feleségemmel és addig bökte a lányom csőrét, hogy nézegetni kezdte a szép kártyákat, melyik mit termel, aztán beszállt, és most ott tartunk, hogy az otthoni társas lista dobogóján van. 😃

  40+10+10 nagyon szép egyedi kártya, hozzá az egyedi varázstárgy és hatalmi hely. Mondhatni jóllakatja a szemet. Néha azon kapom magam, hogy csak nézegetem a lapokat, de már megint én jönnék. 😃
  A 60 kártya variálása miatt sosem lesz egyforma parti, mindig máshogyan kell kihozni a legtöbbet. (Esetleg hatalmi helyből lehetne még 1-2 lapka, de annyi baj legyen.) A játék elején érthetően gyorsan jön a passz.

  Interakció közvetett, de elég gond az, hogy a kiszemelt lapkát valaki más viszi el és nem tudjuk a tervezett hatást/lapot megvenni pont emiatt. Pláne hatalmi hely esetén! (1-1 sárkány támadásunk is volt, az mondjuk elég kellemetlen, beadni 4 nyersanyagot, ha nincs zölded.)

  A játék végi pontozás nagy szórás mutat nálunk. Volt szorosabb 8-9-10 pont is, de volt már 12-6-5 leosztás is. Persze volt, amikor benéztünk néhány hatást, mert 1-1 kártyánál nem annyira érthető elsőre, hogy mit is akar (írták ezt mások is már).

  Draftoljuk a lapokat, 5-t osztunk, 2-2-őt veszünk el belőle, a végén 1-et eldobunk. Így mindig lesz több lapja is a játékosoknak, amit a többi nem ismer. (Draft nélküli véletlen laposztás igazságtalanabb lesz.)
  Elég a 8 lap, menet közben jön még hozzá úgy is a világcsoda és a hatalmi hely. Plusz a varázstárgy. Szóval az a 8 lesz inkább 11-13 is.
  Az eszenciák elnevezésével nem kell foglalkozni, színekben gondolkodunk, játék közben piros, kék… nyersanyagot gyűjtünk. Pont.

  Nagyon szeretjük, kb. 1 órába bele szoktunk férni.
  Lányunk mindig ezzel játszana mostanság (lásd első mondataim), többször le kell állítani, nehogy beleunjon idővel. 😃
  Közepesen drága, szép asztalképet ad, rövidebb játékidő, nagyszerű szórakozás.

 • hadhaz.sandor

  2021-02-20 11:29:55

  Minimálisan. Talán 4-5 szó van amit tudni kell a játékhoz. Ami nekem angolul nagyobb élmény volt, az a kártyák nevei pl: "Reanimate", "Transmutation". Szerintem sótlan lett a "Feltámasztás" és az "Átalakítás". Valamit jobb nem lefordítani, a kedvenc animémben is simán transzmutációnak fordítják.

 • ar.csaba

  2021-02-20 08:56:24

  Mennyire nyelvfüggő amúgy a játék?

 • hadhaz.sandor

  2021-02-19 23:12:24

  Egy jóféle tablóépítő játék. Plusz pont hogy végre nem épületeket kell építeni fa, kő és tégla nyersanyaggal, hanem sokkal egyedibb tematikája van. Mínusz pont hogy ennyire elvont nyersanyagok vannak. Mégis mi az hogy "nyugalom"? Kár volt kihagyni a ziccert, hogy patkányfarok és varjúcsőr legyenek a nyersanyagok.

  Angol nyelven nekem sokkal jobban hozta az élményt, a fordítás nem tett neki jót. Az ikonok és a magyar szavak nem állnak igazán össze mondatokká. De igazából mindegy is, az első perctől absztraktosodik a játék, csak az ikonokat figyeli az ember.

  Másik negatívum, hogy bár szép az insert és a tokenek, de attól még ez egy fél kártyapakli. Neccesen ér 11ezret.

 • jevimester

  2021-01-25 21:21:40

  Veterán RFTG-sként ugrottam neki, hiába peccegették többen is, hogy "höhö... RACE Arcana". Nem, nem nem... ez egy teljesen más játék. Talán pár apró közös vonást véltem benne felfedezni, de számomra teljesen új és friss élményt nyújtott!
  Amikor először kinyitottam a dobozát, már előre tudtam, hogy nagyon szeretni fogom :)
  A téma nagyon el van találva, és gyönyörűek a rajzok!
  A lapok minősége jó, (Paranoid megszokásból természetesen elláttam őket védelemmel -> SWAN Premium 65mm * 90mm) az előre kialakított tárolókért pedig bazinagy pirospont.
  A játékszabály és az ikonográfia könnyen emészthető, valamint a szabálykönyv jó példákkal szemléltet egy-egy kérdéses szituációt. Mindenre van magyarázat :)

  Tetszik, hogy lehet benne előre tervezni.
  Tetszik, hogy limitált erőforrásból kell gazdálkodni... (mindazonáltal bazinagy az újrajátszhatósága).
  Pont kellő mennyiségű interakció van benne. (nagyon szépen ki van benne egyensúlyozva)
  8 játék után határozottan azt tudom állítani, hogy egyszer sem unatkoztam, és nem éreztem azt, hogy pasziánszozom... körről körre csak fokozódik az izgalom.

  A pakliépítős játékok között nálam abszolút toplistássá nőtte ki magát. Bízva bízom abban, hogy a kiegészítő meg fog jelenni magyarul is :)

 • krizsan.david.norbert

  2021-01-01 15:46:28

  Tálaltam hozzá solo játékra magyar leírást és nagyon jól működik úgy is!! Vannak benne nehezítési opciók és persze párat ki is lehet még tálalni hozzá...csak ajánlani tudom: a témája nagyon átjön nekem, a kártyák gyönyörűek és jó minőségűek, a gyári insert is jól használható és elsősorban az újra játszhatósága még solo-ban is szinte korlátlannak tűnik!

 • reni.sule

  2020-10-25 19:53:24

  Nagyon jó játék! Kifejezetten szeretem a pakliépítő játékokat. 2 és 3 fővel is nagyon élvezetes pörgős játék. Megegyezéstől függően draftoltuk a lapokat vagy épp véletlen leosztással is játszottunk. Az utóbbi nehezebb, de nem lehetetlenítette el a játékot. Hasznos eleme a játéknak az erőforrás számára kialakított tároló, végre nem egy olyan játék, ahol egy véletlen mozdulat miatt, mindenki a földről szedegetti a kis fa jelölőket. Az ára is igen kedvező, más hasolnó mechanikájú és tartalommal bíró játékokhoz képest. Engem megyőzött, fel is került a kívánságlistára. :D

 • Herdd

  2020-10-25 19:34:01

  Nekem egyik kedvenc játékom. Letisztult működés, kevés komponens, gyönyörű téma, rövid játékidő. Mindehhez nagy újrajátszhatóságú izgalmas játék tartozik. Számomra telitalálat.

 • Herdd

  2020-10-25 19:30:50

  Én szemrebbenés nélkül ráhúztam azokra is egy rájuk illő kártyavédőt.

 • strategiangames

  2020-09-18 20:37:22

  Nagyon alulértékelt játék!

  Rendkívül érett gondolkodást igényel. Felnőtteknek ajánlott. A legjobb stratégiai játékot kerestem és azt gondolom, megtaláltam!

 • nikol0515

  2020-09-07 14:00:18

  Szuper játék! 2 személy esetén is élvezhető a játék. Nekünk nagy kedvencünk.

  A kártyák nagyon szépen ki vannak dolgozva. Annyit módosítottunk a szabályokon, hogy mi 15 győzelmi pontig játszunk :D

 • armad0r

  2020-07-06 12:46:50

  Eddigi játékaim során igen, egy igazi pakliépítős stratégiajátékról van szó. A játék nagyon szépen kivitelezett, ami előnye van, hogy a gyűjtögetésen felül van a játékban kontakt, és hogy többféle variációt is ki lehet próbálni, pl. előre megbeszéljük a fordulók számát, vagy mágusaink csapatot alkotva gyűjtögetik az esszenciákat. Akár többször is újrajátszható.

 • l.mark

  2020-06-02 20:15:34

  Nagyon jó játék! Csak ajánlani tudom, akár két személyre is kifejezetten élvezetes!

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 17:41:25

  Nagyon ötletes, szép játék. Eddig csak ketten próbáltuk. Nagyon hasonló a tematikája egy pakliépítős kártyás játékhoz. Figyelni kell miből hogyan gazdálkodik az ember, mikor milyen kombókat csinál. Nem sok tartozéka van a játéknak, de mégis ha ügyesen csinálja a játékos akkor piszok sok, és jó kombinációkat lehet kihozni belőle. Akik szeretik a kártyás játékokat azoknak kifejezetten ajánlom. Amit sajnálok, hogy bizonyos elemek a játékban nem kártya vastagságúak, hanem karton vastagságúak, amiket így sajnos nem lehet kártyavédőzni. Ha sokat játszik az ember akkor ezek sajnos kopni fognak. De ettől függetlenül is maximális 5 csillag! :)

A Res Arcana: A hatalom alkímiája társasjáték és kiegészítői (2)

 • Res Arcana: Lux et Tenebrae társasjáték Kiegészítő

  Egy sötét katedrálisban egy mágus a démonok erejét igyekszik felhasználni, hogy még több varázserőhöz jusson. Egy alkimista laboratóriumban egy jós a megsemmisítés igéiről készít tekercset. Mindeközben egy bárd és egy szörnymester igyekszik felkutatni egy különleges sárkányt és az arany oroszlánt, hogy távol tartsák a sötétség erőit. A Res Arcana: Lux et...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Res Arcana: Lux et Tenebrae társasjáték Kiegészítő 7083 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Res Arcana: Perlae Imperii társasjáték Kiegészítő

  A Res Arcana: Perlae Imperii, a Res Arcana második kiegészítője egy új esszenciatípussal - a gyöngyökkel - bővül, hogy segítségével a mágusok hatalmas ereklyéket hozhassanak létre a misztikus uralomra való törekvésük során. Mivel tisztaságukra mindenki áhítozik, a hatalom gyöngyei a meglévő stratégiákat sokoldalúbbá teszik, és a győzelemhez pedig új...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Res Arcana: Perlae Imperii társasjáték Kiegészítő 7144 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Thomas Lehmann
 • Illusztrátor:  Julien Delval
 • Kiadók:  REBEL.pl, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), ADC Blackfire Entertainment, GaGa Games, sternenschimmermeer, 17wanzy (Yihu BG), Sand Castle Games, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Czech edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
 • German edition with SdJ logo on back side
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.1 cm x 25.1 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 24.8 cm x 24.8 cm x 6.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Czech edition 2022-1
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6.2 cm
  • Súly: 0.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Res Arcana: A hatalom alkímiája társasjátékhoz