Lacrimosa
Lacrimosa
Lacrimosa
Videó beküldése

Lacrimosa társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Lacrimosa egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a terület befolyásolás/irányítás, a pakli...

A Lacrimosa egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a terület befolyásolás/irányítás, a pakli építés, a játék végi bónuszok és a movement points mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy részese Mozart utolsó művének, a Requiem-nek a befejezésében.
Wolfgang Amadeus Mozart elhunyt. Halálos ágyán utolsó tudatos cselekedete az Opus Requiem Lacrimosa tételének megkomponálása volt. Te, mint az egyik támogatója, részvétedet kinyilvánítva az özvegyének, úgy döntesz, még egyszer utoljára finanszírozod az osztrák zseni műveit. Emellett felidézed és elmeséled az összes Mozarttal kapcsolatos emlékedet, hogy a nő majd a legjobb fényben tüntessen fel téged, amikor az emlékiratait írja és így Mozart legfontosabb mecénásaként vonulhass be a történelembe.

A Lacrimosa-ban a játékosok a néhai zenész mecénásaiként jelennek meg. A játék során két különböző idősík elevenedik meg: a jelen és a múlt. A jelenben a Requiem hiányzó részeit rendeled meg más zeneszerzőktől, hogy befejezd Mozart művét. A múltbeli események során a játék öt részre oszlik, amelyekben te, mint mecénás úgy veheted ki leginkább a részed, hogy új darabokat vásárolsz a zeneszerzőtől, amelyeket utána eladsz vagy kiállítasz, elkíséred őt európai utazásain, legyen szó udvarokról, színházakról, illetve összegyűjtöd a szükséges forrásokat, hogy támogasd a zenész karrierjét.

A játék során lapokat játszol ki, kezdetben limitált kézből, de a játék előrehaladtával ezeket fejlesztheted. A kártyák akcióként vagy erőforrás-szerzésként játszhatók ki, így optimalizálva az erőforrásokat és pénzügyeket, így hozva ki a legtöbbet a történetből, és alapozva meg a lehető legjobb kapcsolatot Mozart-tal.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Szellemlovas dobozbontás

Forrás: Szellemlovas
5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 23 456 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Zene
Mechanizmus: Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás, Pakli építés, Játék végi bónuszok, Movement Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Lacrimosa társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • zsille.viki

  2023-06-03 22:32:26

  Hosszú idő után végre sikerült kipróbálni a Lacrimosa-t. Nem mondom, hogy csalódás volt, de nem azt az élményt hozta, amire számítottam.

  Ahogy látom másokat is, engem is elsőre a téma fogott meg, egyedinek és különlegesnek gondolom a zene témát. Nagyon szerettem volna, ha jobban átjön a téma a játékban. Ez sajnos nem sikerült szerintem, lehet hogy nem véletlenül nincs sok zenei témájú játék. De nem is a zene téma önmagában nem jött át, nekem nem állt össze a sztori sehogy sem, most akkor él-e még Mozart, vagy nem? Befejezzük helyette a Lacrimosa-t, de mellette darabokat veszünk tőle, európai városokba utazgatunk vele..? A fordulók elvileg az életének különböző szakaszait jelképezik, de szerintem a sztorin ez sem segít, sőt még jobban összezavarja. Nem szeretem, ha valaki meg sem próbálja a témát követni a játékban, nevén nevezni a dolgokat, de bevallom itt még nálam is volt fekete, fehér, és piros nyersanyag... "ilyen" meg "olyan" kártya...

  DE, ha ezek fölött szemet huny az ember, akkor szerintem nagyon jó kis játék, a középnehéz euró szintet gyönyörűen hozza, számomra az ilyen játékok kellemesen gondolkodósak, de azért nem kell minden lépés felett 10 percig ülni, vagy 10 körre előre tervezni. Kifejezetten tetszett, hogy a nyersanyagokat kétféle formában lehet gyűjteni. Az akcióválasztás kártyákkal önmagában nem olyan egyedi, de az tetszett, hogy minden körben két kártyát kell kijátszani, egyik lesz az akció, másik kör végi bevétel. A saját játékos tábla adta talán a legnagyobb élményt, az csillagos ötös.

  Szívesen játszanék megint vele, de én sajnos nem tudok teljesen elmenni a téma hiánya mellett, én kifejezetten ezt keresem a játékokban. Beszerezni nem igen fogom, de ha valaki játszana vele, a Gémklubban kint van a polcon! :)

 • PistiDnD

  2023-01-16 11:31:44

  Sziasztok!

  Bővebb játékbemutató cikkünk:

  http://diceanddecks.hu/cikkek/lacrimosa-mozart-tarsasjatekos-asztalon

 • wolfi888

  2023-01-08 20:04:48

  Szia! Valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem, igaz látatlanba, mert nem próbáltam ki a játékot. A borító tényleg magával ragadja az embert..., de tényleg a 35 ezer sok érte...

 • umfuhrerrichard

  2022-12-11 13:32:07

  Jaj hát Radho egy lelkesedős típus, de ha a mázat lebontod, akkor jól megtalálja egy játék erősségeit.

  Tom Vasel nem olyan mézes-mázas, de ő is 8/10-et adott játékra.

  De hát ez egy szubjektív műfaj, is 😁

 • Kisde

  2022-12-11 13:23:19

  Köszi szépen a véleményt, ezek alapján nekem tetszik a játék, szeretem a kellően (de nem túl) szűk társasokat, mint pl. a Luna Maris is, amit nemrég szereztünk be. Nekem a külcsín is kifejezetten tetszik, de mondjuk alapból nincs bajom a "bézs" eurók kinézetével :)

  Mondjuk a belinkelt vélemények közül engem Rahdo-tól a sikítófrász kerülget 😅Azt aláírom, hogy a gameplay videói rendben vannak, de a véleményezéseit egy pillanatig sem tudom komolyan venni.

 • umfuhrerrichard

  2022-12-11 10:38:13

  ja, megvettem és több játék után írtam le a véleményem :)

  Rahdo játékbemutató
  Rahdo vélemény

  The Dice Tower bemutató és vélemény egyben

  Végigjátszás

 • umfuhrerrichard

  2022-12-11 10:35:42

  Csak, hogy legyen egy másmilyen vélemény is :)
  Előre lelövöm a poént, nekem 9/10 a játék.

  Igazi, precízen összerakott középnehéz euro game. Így, mint ebben a kategóriában szokás, nem a tematika az elsődleges, de szerethetővé teszi a jétkot: area control egy kottán (Mozart utolsó nagy művét tesszük össze közösen, mégis versengve) 👌 opus kártyákon rajta vannak a valódi Mozart darabok nevei 👌 5 forduló - 5 Mozart korszak, évszámokkal meghatározva 👌 hangvilla kezdőjátékos jelölő 👌 dupla rétegű játékostábla összehajtva egy kottatartó 👌 minden játékosnak egyedi címere van (nem csak egy szín) 👌 a játéktábládon szinte mindennek megvan a pontos helye, szóval rend honol előtted 👌
  Kénytelen vagyok vitatkozni az interakció mentességgel is: Rekviem írása egy külön area control játék, harc a játék végi győzelmi pontokért + térképen Mozart mozgatása is hatással van a másik játékos lehetőségeire + egyebek 😊

  A mehcanizmus okos, az erőforrás menedzsment feszes, állandó dilemma minden körben, hogy a rövid távú célokat (erőforrás begyűjtésel, ami nélkül nem tudsz fejlődni) vagy a hosszú távú célokat helyezed előtérbe (győzelmi pontok).

  Alapmechanizmus:
  Mindenki 10 db-os azonos kártyákészlettel indul, ebből 1 opus kártya, és 9 db akciókártya. 5 forduló és minden forduló 4 körből áll, vagyis 20 cselekvésed van. Minden fordulóban a 9 kártya közül 4-szer kell egy kártyapárt felhasználnod (miden kártyának 2 része van, fent az ackió, alatta egy jutalom). A kártyapár első darabját felülről csúsztatod a tábládba így annak csak akció része látszik amit azonnal végrehajthatsz, a másik kártyát alulról csúsztatod a tábládba így, annak csak a jutalom része látszik, amit nem kapsz meg azonnal, hanem csak fordulóváltásnál így csak jóval később tudod használni. Így minden fordulóban 8 kártyát használsz fela 9-ből. Soha nem lesz több kártyád, de a régieket, erősebb újabbakra cserélheted.

  Szóval a szokásos szűkös erőfrorrások és állandó dilemmák, szuper jó és szép kis játék lett belőle 😉

 • mr.zehy

  2022-12-06 15:45:42

  Reflexnél most "jó" áron van - a 35e-hez képest mindenképp -, de az itt leírtak azért rendesen lehűtöttek szerencsére.
  (Köszi @porcine!)

 • Kisde

  2022-11-19 16:44:41

  Én kíváncsi lennék majd a véleményedre, mert erősen gondolkoztam rajta én is, hogy beszerzem, de az ár megálljt parancsolt.

  Nekem amúgy a komponensek is eléggé bejönnek, különösen a könyvként kinyíló kétrétegű játékostábla 😍

 • porcine

  2022-11-19 11:57:35

  Örülök, hogy picit segítettem. A minőségről pár szót. Nálam Lacerda 5 pont, például A Mars 47.000,-ért. Ott kiváló az anyagminőség, szuper a rendező. A Lacrimosa nálam 3.5 pont. Közepesnél jobb, de semmi kiugró. Megszokott anyagok és rengeteg műanyag zacskó. És ezért nekem sok a 35.000,-. A gyönyörű doboz többet ígért. De simán lehet, hogy neked bejön.

 • maszlagadam27

  2022-11-19 08:19:08

  Igazán köszönöm ezt az összefoglalót a játékról, én már előrendeltem, mert nagyon durván megvolt a vibe első ránézésre már, de még nem próbáltam, szuper ilyenkor olyan ember véleményét megismerni, aki már élesben is tesztelte az adott jàtékot. Meglep hogy a komponens minőség nem hatott csúcskategóriásnak, mert a videók alapján nekem abszolút annak tűnt. Ha esetleg nekem sem válok be akkor maximum továbbadok rajta, de legalább kipróbáltam. 😀

 • porcine

  2022-11-13 15:23:16

  A TJÜ-n játszottunk vele 2 kört. A témája vonzott igazán. Sajnos azonban már a második kör végére leesett róla. Maradt a pakolgatás, a saját játékostábla építgetés, a főtáblán való lépkedés. Amolyan középnehéz euro, amiben építgetünk, gyűjtögetünk, pakolgatjuk a mütyürkéket, mindezt szigorúan komfortzóna határát nem átlépve. Interakció annyi, hogy ezt azt elvehetünk a másik elől (lapka, hely, erőforrás), de ez sem fog maradandó károsodást okozni senkiben. (Az egyik játszótársam a Newton-hoz hasonlította és ez megállja a helyét.) Középszerű. Se nem rossz, se nem jó, csak úgy átmegy az emberen. Az anyagminőség nem rossz, de nem is magasan kiemelkedő, hozza az elvárt szintet. A doboz borítója jóval inkább magával ragad, mint a kipakolt tábla. A saját játékostáblánkon való kártya-becsúsztatgatás vakítás, sok szerepe nincs (az Aquatica ezt már ellőtte sokkal ötletesebben). Picit olyan az egész játék, mintha egy rakat ötletet különböző játékokból bedobnál egy gépbe, hozzátolnád Mozart életét mint máz, aztán a végén ez a középszerű alkotás jelenne meg. Tipikus mostani, divatos euro, mindenféle kockázatvállalás nélkül.

  Nem az én játékom, de ezzel nincs is semmi baj. Azonban vásárlás előtt érdemes mégegyszer megnézni a képeket, vagy esetleg kipróbálni, mert a kinézete nem olyan átütő, mint ahogy a borító után várná az ember. 35.000,- nagyon sok érte, de ezt is majd mindenki döntse el maga.

 • maszlagadam27

  2022-10-15 07:47:35

  Már elő is rendeltem a Vagabundnál, azonnal magával ragadott a nagyon egyedi tematikája, valamint a gyönyörű kinézete. A videók alapján igen jó a komponensek minősége, mintha deluxe kiadást kapna egyből az ember (mondjuk az árán ez látszik is). 😀 Bízom benne, hogy a solo módja fog kihívásokat tartogatni, ez is plusz pont volt a döntés meghozatala során egyértelműen.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Ferran Renalias, Gerard Ascensi
 • Illusztrátor:  Jared Blando, Enrique Corominas
 • Kiadók:  KOSMOS, Devir, Galakta, IELLO, Cool Mini Or Not, GaGa Games, Buly Games
 • Elérhető nyelvek:  katalán, kínai, angol, francia, német, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Lacrimosa társasjátékhoz