Igen?
Igen?
Igen?
Igen?
Videó beküldése

Igen?

Társasjáték, 2018
Értékelem!

Az Igen? egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás mechanizmusra. Vajon meg tudod-e tippelni, a társaságból hányan jönnének ki egy rossz mozifilmről? Vagy hogy...

Az Igen? egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

Vajon meg tudod-e tippelni, a társaságból hányan jönnének ki egy rossz mozifilmről? Vagy hogy hányan szokták megenni a pizza szélét?

Az Igen?-ben nincs más dolgunk, csak egy kicsit ismerni a játékostársakat… vagy kitalálni a szokásaikat, gondolataikat. Pontot csak akkor kapunk, ha meg tudjuk mondani, hányan vennének fel egy stoppost vagy
hányan vállalnák el egy ország vezetését, mondják: „egészségedre!”, ha valaki tüsszent mellettük, hányan ittak kávét reggel – és még sok hétköznapi és rendkívüli helyzet köszön vissza a kérdéskártyákon.

Egy garantált jókedvet biztosító partijáték, amelyben meglepő dolgokat tudhatunk meg játékostársainkról!

A játék célja, hogy a játékosok kérdésekre „IGEN” vagy „NEM” válaszokat adnak titkosan, majd tippelnek egymás válaszaira. Találgatni kétféleképpen lehet: saccolós tippeléssel és személyes tippeléssel – melyekhez módtól függően válaszkártyákat vagy dobókockákat kell használnotok. Ezalatt felváltva kell vezetnek egy-egy kört, amelyek az alábbi négy lépésből állnak:

 • Kérdés választása
 • Válasz megadása
 • Tippelés
 • Tippek ellenőrzése

Az Igen? társasjáték lehet érdekes, mókás vagy egészen elgondolkodtató, attól függően, hogy mennyire merülsz el a kérdésekben, illetve, hogy mennyire veszed azokat komolyan. Ehhez illeszkedően, a kártyák is többféle "mélységű" kérdést tartalmaznak. Vannak közöttük egyszerűbbek (pl. "Félsz a pókoktól?"), illetve nehezebbek / többféleképpen értelmezhetők is (pl. "Sok barátod van?").

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 14% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 40 ajánlat

Kategória: Partijáték
Mechanizmus: Szavazás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Igen?vamrichi, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, de egyszer se játszott.

0 érdeklődő


Igen?gabor.fekete69, Budapest IX. Nagyvárad térnél

Csak személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad térnél!

Original

0 érdeklődő


Igen?jtkvrs, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

10/9,5 állapot.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Igen? társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • nemi92

  2021-03-24 13:01:07

  Az egyik barátunk által ismertük meg ezt a játékot. Nagyobb társaságban voltunk kb. 10-en. Igaz 6 személyre szól a játék, de volt aki beszállt, kitöltve a 6 helyet, a többiek pedig szintén a játék részesei voltak, csak nem gyűjtöttek maguknak pontokat de ettől függetlenül tippeltek, illetve beszálltak a beszélgetésekbe. Igazából ebben a játékban különböző kérdések jönnek sorba, és ezekre kell válaszolni igen vagy nem szócskákat használva, mind ezt titkosan. Igazából ha az ember csak meg akar valakit ismerni, akkor is lehet ezt a játékot játszani, nem feltétlenül kell, hogy közben pontokat gyűjtsünk de ez izgalmasabbá teszi az egészet. Az érdekesség számunkra az volt, hogy a baráti társaságban 20 éve ismerjük egymást, mégis voltak olyan kérdések, amelyeken jókat tudtunk beszélgetni, picit filozofálni a másik miért is gondolja másképp a dolgokat mint mi. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy nem feltétlenül csak akkor jó a játék, ha ismeretlenekkel játszunk, hanem akkor is az lehet, ha valakit már évek óta ismersz, hiszen nem minden kérdés jön elő egy általános beszélgetés közepette.

  Negatívumnként annyit tudnék mondani, hogy vannak benne töltelék kérdések is, amik igazából nem jelentenek nagy katarzist, vagy izgalmat. Mi ezeket ki szoktuk hagyni, és húzunk helyette másikat. A másik negatív dolog, számomra, hogy egy idő után ismerni fogjuk a kérdéseket, nem lesz nagyon változatos. De persze ez nem egy olyan játék, amit csak úgy előkap az ember és kettesben neki áll játszani. Én mindenképpen party illetve ismerkedős játékok csoportjába sorolnám.

  Személy szerint meg nem venném, de kipróbálni és játszani vele egyet mindenképpen megérte. Maradandó élmény volt a számunkra. :)

 • adddam555

  2021-02-03 09:23:55

  Az Igen? egyszerű szabályrendszerű, jó társasági játék. Ismerkedésre és jobban megismerésre hívja játékosokat. Sok elgondolkodtató, beszélgetésindító kérdés van, és vannak különbözőképpen értelmezhető kérdések is, megdöbbentő válaszokkal. Különféle értelmezésekből adódóan is indulhatnak viták, beszélgetések; úgy gondolom, hogy azzal, hogy megbeszéljük, ki hogy értelmezte az adott kérdést, szintén a másik személyről tudok meg dolgokat, másvalakinek az enyémtől sokszor eltérő gondolkodásmódját ismerhetem meg, én így látom. Az egyszerű kérdések kicsit levihetik a lendületet, de én látom ebben is a lehetőséget, ugyanis két nehezebb, kifejtős kérdés közé jól jöhet lazításképpen egy könnyebb; illetve ezek az egyszerűbbek új társaság esetében oldhatják az esetleg jelen levő feszültséget (bár a sör is jól jön ilyen esetekben 😊) Kicsit túlárazottnak látom, de aranyos a grafika, tetszik és eddig bejött mindenhol.

 • rombosz.2001

  2020-09-03 12:57:09

  Sajnos rengettegbene az olyan kérdés amin nagyon lehet érzni, hogy csak töltelék ként van bent, mint az egyszerű mint a nyakkendős kérdéseknél. Viszont vannak igazán jó kérdések is amin ellehet beszémgetni, meg ismerkedésre is jók. Tehát jó játék ez ismeretlenekkel is meg ismerösőkkel is csak tényleg van sok skippelhető kérdés de ez megyen a minimum.

  Bár ez lehúzonak hangzik nem annak szánom. De a játék legnagyobb pozítivitása az a csomagolás a dobozábban elférnek a kártyák és kappunk hozzájuk kis tasakokat amik mindig jól jönnek nem csak a pontok tárolására hannem a paklikhoz is

 • m.flavian89

  2020-02-15 18:40:44

  Munkatársakkal vágtunk bele az első játékba, és nagyon pozitív csalódás volt.

  Nem kevertük össze megfelelően a kártyákat, igy csak a "könnyű" kérdéseket kaptuk, de igy is majdnem minden esetben hosszabb beszélgetés alakult ki nagyon jó kis nevetgélős, vidám hangulatban.

  A játék végén találtunk rá a mélyebb kérdésekre, amik már kevésbé mosolyt csalogatók, de nagyon jól elgondolkodtatók.

  Ismerkedős parti játéknak tökéletes. A mélyebb kérdésekhez már szükséges a megfelelő hangulat is.

  Mi sokat tanultunk egymásról, közelebb is hozta a csapatot. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 • mvotir

  2020-02-10 17:58:49

  Nagyon akartam szeretni, mert igazán kedvelem Győri Zoliék csatornáját, de engem mégsem győzött meg a játék. Nagyon sok kérdést passzoltunk, mert nem volt érdemes feltenni (pl. a "Szoktál hagymát enni?" kérdésnél azért eszembe jutott, hogy mennyi pénzbe került a játék, de elég gyakran volt hasonló).

  A nyakkendős, komolyabb kérdésekre ezért hamar átnyargaltunk, ott már voltak elgondolkodtató kérdések, amiknél utána jó volt megbeszélni a válaszokat és ki miért szavazott igenre vagy nemre. Onnantól már igaz volt a beszélgetős partijáték vonal, de azért ahhoz kevés volt, hogy ezt egy társasjátéknak érezzem.

  Valóban nagyon túlárazott, még akkor is az lenne, ha a bugyuta kérdéseket kicserélnénk rendesekre.

  Sajnos én nagyot csalódtam a játékban, de úgy tűnik, elég megosztó, vagy nagyon szereted, vagy egyszerűen nem érted a létjogosultságát (hozzám hasonlóan). Szerintem az Ego társasban ezt a beszélgetős partijátékot sokkal inkább megtaláljuk, a pontszerzés is izgalmasabb és a kérdéseknél is kevesebb az átugornivaló. Két ennyire hasonló játéknál is megosztó a vélemény, az Ego-t nagyon szeretem, az Igen?-t viszont nem. Valószínűleg azért csalódtam benne ekkorát, mert óriásiak voltak az elvárásaim.

 • nemethimre

  2020-01-14 15:38:38

  Pár hete van meg. A családban is érdekes dolgok derülnek ki néha egy-egy kérdésnél.:) Az első játék közel két órásra sikerült, akkorákat nevettünk, és beszélgettünk. Kiváncsi leszek, hogyan teljesít baráti körben, többen.

 • xxszemandavidxx

  2020-01-03 17:26:33

  Én munkahelyre csapatépítésnek és szülőkkel beszélgetés indító társasnak vettem. Ez utóbbinak már ki is próbáltuk. Itt kifejezetten az volt a cél, hogy ne olyan dolgokról beszélgessünk, amikről állandóan szoktunk. Nagyon bejött. Egy-egy kérdésnél fél órás sztorizgatásokig jutottunk. Természetesen nem minden kérdés ilyen, és a társaságtól is megkívánja, hogy így álljon a játékhoz, és ne feltétlen az amúgy viszonylag kevés szabály követése és a pontszámok legyenek a lényeg.

 • jatszohaz

  2019-05-15 15:08:04

  Ismerkedős játéknak nem annyira jó, mivel én úgy éreztem, hogy nem igazán tudunk meg sokat a másikról. Nem alakultak ki beszélgetések a feltett kérdésekkel kapcsolatban, hanem főleg azt néztük, hogy szerztünk-e pontot vagy sem. :(

 • miskolczitom

  2019-05-15 06:44:35

  Hm, ez egyik legerosebb partitarsaskent van számontartva, de ha az ember kicsit osszeszedi magát, talán otthon is meg tudja teremteni magának ezt a játékot. Kell hozzá egy kis huncutsag, provokáció, s asszem eleget mondtam. Mindesetre jó játék, csak nekem kicsit túl arazottnak tűnik.

 • kitka6

  2019-05-05 15:16:27

  Nem sok remenyt fuztem a jatekhoz, de a jatek soran rajottem, hogy nagyon szorakoztato tud lenni. En el tudnam kepzelni csapatepites kereten belul is. Kicsit sajnalom, hogy nem lehet tobben jatszani.

 • ARduel

  2019-04-02 12:04:06

  Kiváló játék baráti társaságoknak, ismeretleneknek. Közösségfejlesztésben és trémingeken is kiválóan használható ismerkedő játék.

 • kisszofi

  2019-04-01 18:01:17

  Nekünk nagyon tetszett a játék. Igazából régi barátokkal és olyanokkal is élvezetes játszani akiket csak most ismertél meg.

  Jó lenne ha más nyelven is megjelenne, így adhatnám ajándékba is külföldi ismerősöknek.

 • benyod

  2019-04-01 16:39:30

  Végre kipróbáltuk és bevált. A kérdések néha igénylik a pontosítást, de nem okoz gondot. Nagyon szórakoztató, néhány kérdés megválaszolása után jókat nevettünk. Személyes tippelés esetén csak óvatosan az érzékeny lelkűekkel :D. Kár, hogy csak 6an lehet játszani, várom a több fős kiegészítőt :).

 • tengeritehen

  2019-04-01 15:03:58

  Nagyon jó kis ismerkedős játék. Gratula Győri Zoltán!

 • kisburg

  2019-02-21 12:55:57

  Az egyik kedvenc party játékom!
  Ismerősökkel és idegen emberekkel is mókás vele játszani.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Győri Zoltán Gábor
 • Illusztrátor:  Domonkos Bence, Miklós Tuska
 • Kiadók:  Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 16 cm x 21.5 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Igen? társasjátékhoz