Eldritch Horror
Eldritch Horror
Eldritch Horror
Eldritch Horror
Videó beküldése

Eldritch Horror társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

Az Eldritch Horror egy összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága...

Az Eldritch Horror egy összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2013-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a váltakozó képességek, a szerepjátszás, a kockadobás és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Közel a világvége!
Ismét egy H.P. Lovecraft világában helyet kapott játék, a Fantasy Flight jóvoltából. Jártunk már múzeumban, elhagyatott kúriákban, sőt, Arkham városában is megküzdhettünk a Mérhetetlen Vénekkel, a világ sorsáért. Hogyan lehet még ezt fokozni? Nos, ideje újra belebújni a rettenthetetlen nyomozók bőrébe, ezúttal az egész világ a játszóterünk!

Global Horror
A játék elején négy „főellenség”, azaz Mérhetetlen Vén közül választhatunk, akik jelentősen befolyásolják a játék menetét, illetve teendőinket. Célunk ugyan minden esetben azonos, megakadályozni ébredésüket, mielőtt az idő letelik, különben az ismert világunk végét hozzák el. Nem hangzik túl egyszerűnek és bizony, egyáltalán nem az!

Ahhoz, hogy sikerrel járhassunk, minden esetben eltérő feladatokat kell, hogy végrehajtsunk. Minden egyes Vén esetében négy-négy lap tartalmazza az esedékesen végrehajtandó feladatot, egyszerre mindig csak egyet ismerünk közülük. Lehet, hogy nyomokat kell gyűjtenünk a világ körül, varázslatokat elhasználnunk, hatalmas, földöntúli szörnyeket legyőznünk, és így tovább. Ha a négy feladatból hármat sikerrel végrehajtunk, megakadályoztuk az ébredést, megnyertük a játékot. Ha elbukunk, még lehet halovány esélyünk: ha a Vén felébred, még ugyan befejezhetjük a feladatainkat, ám a győzelemhez utána egy új, (a választott Véntől függő) végső feladatot is teljesítenünk kell, ami… maradjunk annyiban, hogy valahol a „piszok nehéz” és a „szinte lehetetlen” között mozog.

Nem sétagalopp
Ha pusztán a három feladat teljesítésével kellene boldogulnunk, még viszonylag könnyű dolgunk lenne. A játék azonban folyamatosan új kihívások elé állít minket: kapuk nyílnak más világokba, amiket ha nem zárunk be, szörnyeket ontanak magukból és az ébredést is mind közelebb hozzák. A játék minden egyes körét egy-egy új „mythos” kártya húzása zárja, ami jobb (és igencsak ritka) esetben kedvező számunkra, általában azonban meglehetősen rossz eseményeket idéz elő, új szörnyek, kapuk megjelenésétől kezdve speciális feladatok megjelenéséig, amiket ha nem tudunk teljesíteni, akár a játék végét is okozhatják.

Hajóval, vonattal és gyalog
Alaposan fel kell tehát kötnünk azt a bizonyos nadrágot, ha sikerrel akarunk járni. A világtérkép egyes helyszínein, a nagyobb és kisebb városok közözz hajóval, vonattal, illetve gyalogszerrel közlekedhetünk. Minden egyes helyszínen egy-egy esemény vár minket, van ahol akár több közül is választatunk. Meglátogathatjuk a nagyvárosokat, konkrét célok érdekében (pl. varázslatok megszerzése, illetve képességeink fejlesztése), gyűjthetünk nyomokat, melyek a fő feladatok teljesítésében játszanak szerepet, a kisebb, jelentéktelenebb helyszíneket is bejárhatjuk szerencsénket kísértve, meglátogathatjuk a rejtélyes idegen világokat, hogy bezárjuk az oda vezető kapukat, illetve akár még expedícióra is indulhatunk, értékes jutalmak, felszerelések reményében. Minél jobban fel kell szerelkeznünk a játék során, hiszen induló készletünk igencsak szegényes, önmagában igen kevés eséllyel szállunk szembe a földöntúli rémekkel.

A nyomok az őrületbe kergetnek
A játék elengedhetetlenül fontos részét képezik a felkutatandó nyomok, amiket főképp úgy szerezhetünk meg, ha teljesítünk egy-egy konkrét feladatot. Minden Vénhez tartozik egy-egy „nyom” pakli, ami az előbb említett feladatokat tartalmazza, és ezeken keresztül gyakorlatilag egyedi történeteket ismerhetünk meg. Shub-Niggurath esetében rejtélyes szektákkal találkozunk, Azatoth eljövetelét meteorzáporok előzik meg, míg Cthulhu előfutárai a tenger mélyéről érkeznek.

Sok eset előfordul, amikor, akár a nyomok megszerzése, akár más feladatok teljesítése közben alaposan pórul járunk. Megőrülünk, hallucinálni kezdünk, egy-egy csúnya zúzódást szedünk össze, sötét alkukat kötünk, vagy akár csak kölcsönhöz kell folyamodnunk. Ez mindössze néhány az előforduló állapotok közül, de mindegyikre igaz a következő: hatásukat nem ismerjük, csak amíg be nem következnek. Az állapot-kártyákból több példány is van, mindegyik hátulja eltérő. Lehet, hogy a pénzkölcsönt egyszerű „veréssel” megússzuk, de az is lehet, hogy sötétebb következményei lesznek. Ez a fajta bizonytalanság még színesebbé, változatosabbá teszi a játékot.

A városból a nagyvilágba
Az Eldritch Horrorral játszva, tapasztaltabb játékos óhatatlanul párhuzamot von az Arkham Horrorral, ami nem véletlen, hiszen utóbbi gyakorlatilag a játék elődjének tekinthető. Bár különálló játékkal van dolgunk, sok a hasonlóság, gyakorlatilag Arkham 2.0-nak is nevezhetjük. Ez viszont egyáltalán nem baj, a visszaköszönő mechanizmusok bár ismerősek, ezúttal egyszerűbbek, mégis sok esetben változatosabbak (a korábban említett nyomok, az egyes állapotok, illetve a győzelemhez szükséges feladatok többfélesége), sosem játsszuk le kétszer ugyanazt a játékot.

Csak kezdőknek, vagy megszállott kultistáknak
Az Eldritch Horror nem éppen családi játék, főleg tapasztaltabb, elkötelezettebb játékosoknak ajánlott. Igen nehéz, akit a játék élménye helyett a győzelem motivál, valószínűleg csalódni fog benne. Azonban ha felkészültnek érezzük magunkat, otthonosan mozgunk Lovecraft világában, vagy egyszerűen szeretjük az összetett, hangulatos és kemény kihívás elé állító kooperatív játékokat, akkor aligha van jobb választás az Eldritch Horrornál. Bár a kiegészítők még váratnak magukra, az eddigi jelek arra utalnak, hogy az Arkham Horrornak méltó örököse született.

Letöltés
Magyar nyelvű játékszabály

Magyar nyelvű útmutató

Angol nyelvű játékszabály

Angol F.A.Q

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 18 000 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Kaland, Horror, Harc, Könyv alapú, Utazás
Mechanizmus: Akció pontok, Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Solitaire, RES-02 Stat Check, Resource to Move

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Eldritch Horror társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Eldritch Horrorajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új, bontatlan.

1 érdeklődő


Eldritch Horror + Elfeledett tudás kiegészítőandrisbruti, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Polckopott, 3-4 alkalommal játszott, beltartalom hibátlan, minden kártya prémium védőben. Az eredeti gyári insertet nincs a dobzban, így egy dobozban elfér a kiegészítővel (kérés esetén tudom adni). Kártyavédőkkel együtt adom, kártyavédők nélkül 20000.

0 érdeklődő


Eldritch Horror + Elfeledett tudàs kieg.fazekasptr, Budapest, XIV.

Csak személyesen itt: Budapest, XIV.!

Pàr alkalommal játszott, kivàló àllapotú. Sajnos nem kerül elő sokszor. A kàrtyàk egy része védőzött. Az elfeledett tudàs kiegészítőjével szeretném eladni. Nem bontanàm meg.

0 érdeklődő


Eldritch Horrortoakak

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak egyszer játszottuk

4 érdeklődő


Eldritch Horror alapjátékdokzso, Budapest metróvonalak, belváros

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest metróvonalak, belváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó jó állapotú Eldritch Horror, védőzött kártyákkal.

2 érdeklődő


Eldritch Horrorarchenemy87

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó Eldritch Horror társasjáték keveset játszott 20.000ft+foxpost. Csere èrdekel.

5 érdeklődő


Eldritch Horrormihalec.viktor, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcsöprést tartok, mert kezd túl sok lenni a társas itthon. Eygszer játszottunk vele. Elérhetőség: +36 20 285 31 34

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

Eldritch Horror társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

 • VR46

  2023-09-05 10:49:59

  Persze, hogy az! De vihettek 2-2 karaktert is! Az biztos, hogy kell a kieg hozzá egy idő után, mert kevés lesz a találkozás kártyák száma és már ismerni fogod a kártyákon lévő sztorit!

 • Nazgul

  2023-09-05 09:39:43

  A játék élvezetes két fővel is? Mekkora az újrajátszhatósága a játéknak?

 • Mixike

  2021-11-08 08:34:59

  Hát ez a játék.. Utálom, mert hihetetlenül módon ki tud velem szúrni. Viszont ha jó a társaság - főleg halloweenkor volt nagyon tematikus elővenni - akkor eszméletlen élményt tud adni. Az H.P. Lovecrafti világot gyönyörűen ábrázolja annak minden undorító és gyomorforgató lényével. A játékmenet nem egyszerű, nagyon ameri. Aki olyan beállítottságú mint én, aki szereti, ha pusztán a stratégiája/taktikája dönt, hogy mennyire jól tervezte meg a körét/játékát, és nem szereti ha azt egy szerencse faktorra kell bízni, annak nem ez lesz élete játéka. Viszont egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni mi minden van ebben a dobozban. Gyönyörű és változatos kártyák. Nagyon jó karrakterek, és igazán borzasztó szörnyek. Nekünk körülbelül 6-7 játék kellett az első győzelemhez. Sokkal jobban szeretem az Arkham Horror szériáktól, szerintem ez még nehezebb. Ha már arra adjuk a fejünket, hogy borzongunk kicsit és küszködünk egy mérhetetlen vén ellen, akkor stílusosan a legnehezebb verzióval akarunk megmérkőzni :D

  Családi játékként nem ajánlom. Egyes illusztrációtól és hangulati szövegtől ne kapjanak már frászt a kicsik. Illetve kezdőknek sem kifejezetten ajánlom. A 2 szabálykönyv lehet, hogy hamar derékbatörne egy ígéretes társasjátékos karriert. Ameri, Horror, H.P. Lovecraft imádóknak illetve haladó játékosoknak nyugodt szívvel ajánlom.
  Számomra a tökéletes példa, hogyan lehet egyszerre teljes szívből szeretni és teljes szívből gyűlölni egy játékot. (kíváncsi vagyok kinek mennyi volt a legtöbb állapotkártya amennyit össze tudott gyűjteni, nekem 4 negatív hatás volt a legtöbb egyidejűleg :D)

 • Adney

  2021-05-28 19:06:56

  Történetvezérelt játék, mint mondjuk egy D&D, csak itt a kártyákon lévő történések mesélnek, nincs külön mesélő. Ez volt az első ilyen típusú társas, amivel játszottunk, és azóta is ez a legjobb. A grafikája nagyon részletgazdag, a legtöbb kártyán, még a legkisebbeken is van egy-egy rajz. Próbákat kell teljesítenünk 6 oldalú kockák dobással, a próbák eredményei alapján alakul a történet. A szerencsefaktor miatt ketten elég nehéz vele játszani, de teljesíthető. Esetleg olyat lehet, hogy 2-2 karaktert irányít a két játékos, csak így elhúzódhat a játék. Ötletes, hogy hiába van típusonként több képesség, hatásuk különböző, és csak az első használatkor tudjuk meg, mit ad a képesség, illetve tetszik, hogy a szabályt külön vették alapozó és részletező füzetre. Utóbbiban tartalomjegyzék és adott témához kapcsolódó oldalszámok iy megtalálhatóak, melyek segítik a gyorsabb keresést. Rengeteg kártya és karakter található meg az alapjátékban, úgyhogy újrajátszható. Érdekessége még ennek a játéknak, hogyha egy karakter meghal, a játékos folytathatja a játékot egy másik karakterrel, de csak akkor, ha még nem jelent meg a mérhetetlen vén, akit le kell győznünk a játék megnyeréséhez. Sok tartozéka és paklija van, ezért hosszabb idő előkészíteni, de a játékélmény megéri.

  Akkor is jó választás az Eldritch Horror, ha még nem ismered Lovecraft világát, nem csak rajongóknak készült ez a társas. A hoszabb, összetettebb játékok kedvelőinek ajánlom, és a D&D mesélőknek, akik szeretnének végre játszani.

 • Csiracsirke

  2021-03-18 12:01:45

  Nálunk is újra előkerült 3 év után párommal játszok én is, és 2 vagy 4 karakterrel mikor hogy van kedvünk ketten elég nehéz 4 karakterrel az ideális meglátásom szerint 2-3 orát simán el tud vinni 1-1 mérhetetlen vén :) a kiegészítők közül nekünk Az elfeledett tudás van meg csak ez jelent meg magyarul eddig, még nem jutottunk el oda hogy kiprobáljuk szép sorban haladunk a bossokkal. Ez a kiegészítő bevezet pár új szabályt mint példálul másféle harci próbák vannak olyan szörnyek amire észleléssel dobsz van egy új állapot ez az Eltűnve a tér és idő labirintusában ez teljesen levesz a tábláról nem tudod befolyásolni az eseményeket elég érdekes dolog és a harci találkozások is megváltoznak kissé, ennyit tudok elmondani róla szerintem a Delta Vision készít még hozzá kieget de csak az Isten tudja mikor...

 • Daydreamer

  2021-03-18 10:32:31

  Egy éve vettük meg a játékot. Abból a felindulásból következett, hogy szerettem volna páromat bevezetni a Lovecraft világba, viszont ő olvasni annyira nem szeret és amúgy is akartunk valami komolyabb társast itthonra. Szerintem nagyon jó döntés volt. Kicsit szerepjátékos, nagyban függ a szerencsétől, de ettől izgalmas, hogy nem sikerül minden eltervezett dolog elsőre. Kisebb- nagyobb taktikai megbeszélések ellenére sokszor veszítettünk az elején, aztán nagyon bele jöttünk. Van, hogy elviszi az egész napot is a játék annyira bele merülünk. Kipróbáltuk már mindenhogyan, egyszerre fejenként több nyomozóval, csak nehezebb mítoszkártyákkal stb. Most szeretnénk hozzá valamelyik kiegészítőt ( persze később majd többet is). Ha valakinek van tapasztalata a kiegészítőkkel szívesen meghallgatom!

 • Robby

  2021-03-06 17:58:39

  Pont ettől lesz izgalmas és valósághű a játék. Nagyon unalmas lenne, ha tudnád, hogy hol fog kapu nyílni, milyen szörny jelenik meg és folyton te nyernéd a csatákat. Persze úgy jobb szájízzel áll fel a játékos az asztal mellöl, ha ő nyer, de annál nagyobb az élmény, öröm, ha úgy tud nyerni, hogy tényleg meg kellett érte küzdenie. Ha meg a játék nyer akkor át kell gondolni, hogy mit lehetne következő partiban jobban csinálni. Persze nekem is volt már részem bosszantó vereségben, mikor hosszú idő és nagy küzdelem árán már a zsebünkben éreztük a győzelmet és akkor hirtelen le kellett nullázni a végzet sávot Azathoth ellen - instant bukta. De ez nem vette el a kedvünket, hanem tanultunk belőle.

 • Csiracsirke

  2021-03-06 02:36:26

  Nekem ez a társas volt az első amit beszereztem, elötte a barátaim mutatták meg az Arkham Horrort ami nagyon megfogott a hangulatával, akkoriban még pár H. P. Lovecraft storyt is olvastam hogy jobban átérezzem a dolgot így jutottam el oda hogy nekem kell egy ilyen társas ekkor esett a választásom az Eldritch Horrorra a szabályokat hamar el tudtam sajátítani könnyebbnek tűnt mint az Arkham de rá kellett jönnöm hogy ez nem az én játékom szeretek tervezni, előre gondolni, és ezt többnyire nem sikerült teljesítenem a kockadobások miatt, ami után elég hamar stresszelni kezdtem annak ellenére hogy a körités be tud szippantani de számomra az a nagymértékű szerencsefaktor amivel operál a játék nekem elvett az élményből, így sajnos nem sűrűn került elő, a játék alapjába véve szépen kidolgozott minőségi anyag, nem adnék túl rajta, egyszer talán újra nekifutok mégiscsak ez volt az első.

 • Robby

  2021-02-27 19:22:38

  Igen én is leírtam már több helyen, hogy ez egy "Demo" csomag (jellemző a kiadóra) amihez kellenek a kiegészítők. Mondjuk ez nem akkora baj, mert mindenki el tudja dönteni az alap játék alapján, hogy tetszett-e neki és továbblép, vagy kiszáll a játékból. Viszont a kiegekkel eléggé megugrik az újrajátszhatóság (meg az ár is). Amúgy jók a történetek szerintem, jó a hangulata és kellemesen el lehet tölteni vele pár órácskát. A szabályok nem bonyolultak, de azért jó sok kis mellékes dolog van amit nem árt ismerni. Nekünk tetszett és azért ár/érték arányban szerintem jó játék (alig drágább mint a Pandemic és azért itt sokkal többet kapunk szebb és minőségibb kidolgozás mellett - persze nem biztos, hogy mindenkinek igénye van egy bonyolultabb Lovecraftos világban játszódó játékra). Itt a történet a játék fő erőssége ami a fantasy, sci-fi (és Lovecraft) rajongókat szerintem egyből beszippantja. Olyan mintha tényleg részesei, írói lennénk egy most alakuló Lovecraft műnek. Sajnálom, hogy nálatok nem ütötte meg a mércét, de ez egy nagyon Ameri játék, amihez úgyis kell hozzáállni, tehát kemény Eurósoknak nagyon nem biztos, hogy bejön (kommentjeidből kifolyólag én az Eurós HC gamer kategóriába tennélek a legnagyobb tisztelettel és jó értelemben). Szóval tényleg csak az vágjon bele aki szereti a 'valósághű' szerencsét nem mellőző, jó történettel rendelkező játékokat. Aki a tiszta stratégiát keresi annak nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő játék.

 • harnas1207

  2021-02-27 13:33:46

  Mindenképpen ki akartunk próbálni egy Lovecraftos játékot, annak ellenére, hogy nem vagyunk rajongók. Megtettük, de a játék egyáltalán nem fogott meg minket. A Pandemic alapokra felhúzott random generátor game nem igazán tartalmaz mélységeket. Szerintem a hangulatot se tudja átadni. A mechanizmusa csak a kockadobálásról szól, ami egyáltalán nem hátrány, hiszen a karakterekkel ezeket kell befolyásolni. Több kocka, nagyobb esély! (ezért sem értem miért csak 4 kocka van a dobozba..) A történések kifejezetten jól vannak összehangolva, nincs két egyforma party. Ennek ellénre nem látok nagy újrajátszhatóságot az Eldritch Horrorba, mert kevés kártya van benne és a 4 ellenség se túl combos. A karakterek mennyisége megfelelő, az állapot lapok pedig nagyszerűen lettek kitalálva. Minden adva volt egy nehéz és hangulatos játékhoz, de mégse ütötte meg számunkra a szintet. Egyébként a szabályok betanulása nem bonyolult, sőt maga a játék sem nehéz, ezért bárkinek merem ajánlani, aki szeretne belekóstolni a Cthulus világba!

 • Robby

  2020-10-05 23:29:22

  Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy melyik Lovecraft világát idéző játékot vegyem meg a sorozatból, mert elég sok megjelent. Amit szerettem volna az nem jelent meg magyarul, így leszűkítette kicsit a kört. A sok szöveg miatt csak a honosított változatok jöhettek szóba, mert sokat ront a játékélményen, ha pár játékos nem érti a történetet és folyton fordítani kell nekik. A sok összegyűjtött anyag alapján ez tűnt a legjobbnak. Sajnos csak egy kiegészítő honosítása készült el hozzá, amit nem igazán értek. Nem okozott csalódást, szerintem hozza az elvártakat, jók a történetek, hagyon hangulatos, kicsit a régi KJK könyvekre emlékeztet csak játéktáblán. Negatívumként azt tudnám megemlíteni, hogy nincs benne normális inzert, ami megkönnyíteni a hosszú elő- és el-pakolást. Tehettek volna bele egy húzózsákot a szörnyeknek. Kicsit a kockákkal is spóroltak, ebből is lehetett volna több. Ha már kocka, akkor meg kell említeni, hogy baromi nagy a szerencsefaktor, ami néha nagyon bosszantó tud lenni. Némely kártyából, főellenségből is spórolós a játék, egy kicsit olyan érzésem volt, hogy ez egy demo darab és ha igazán jót akarsz akkor vedd csak meg a sok kiegészítőt. A szabályok elég egyszerűek és logikusak, de a sok kis apróság miatt sikerült jól elbonyolítani, már-már annyira, hogy szinte lehetetlenség mindenre alaposan odafigyelni. A 2 cselekvés (amiből csak egy lehet az utazás) és viszonylag nagy térkép miatt több játékossal könnyebb a játék, de a nagyon sok játékosnál meg a holtidő miatt vontatottá válhat a party. Azért összességében a sorozat (ha lehet így fogalmazni) egyik kiemelkedő darabja, a honosítottak közül meg talán a legjobb.

 • marteen007

  2020-03-31 12:29:25

  Én rögtön ezzel a játékkal kezdtem és nem Arkham -al. Nekem nagyon bejött ez az Indiana Jones-os játék stílus. Valóban lassan lehet utazni de ez nem akkora gond mert így útközben is teljesítünk küldetéseket és nem csak szörnyekkel harcolunk. Érdemes időt szánni a nyomozók megismerésére mert egy jó csapat összeállítás nagyon sokat számít (pl: erős harcos + szivaros eszköz beszerző + gyógyító mágus ). Nagyon szép a grafika és szerintem a minőségre sem lehet panasz persze csak ha nem számítjuk, hogy inzert az nincs( ha nem találsz ki valamit minden ömlesztve lesz a dobozban)

  Hátrány a játéknak a nagyon hosszú ki és elpakolási idő valamint nehéz jól beállítani a játék nehézségét. Nekem hol durván nehéz, hol pedig túl könnyű lett játék. Persze ez függ attól is menyire van szerencsés napod mert nagyon szerencs függő a játék. Fel kell készűlni rá hogy gyakran elbukod a játékot.

  Hátrány a játéknak még hogy kötelező legalább 1db (a magyar) de jobb ha több kis dobozos kiegészítő is van hozzá mert ha többen játszunk elfogyhatnak a lapok (persze újra lehet keverni de az már nem olyan) (köszönhetően Balazs K-nak nagyon jó fodítás van minden kiegészítőhöz a BGG-n)

 • mvotir

  2020-02-08 19:20:25

  Egyszer sikerült csak eddig játszanom vele, de nekem nem hozta azt a wow-érzést, mint az Arkham Horror. Itt egyszerűen azt éreztem, hogy nincs elég időm semmit csinálni, iszonyatosan lassan mozgok. Sokkal nehezebbnek és büntetőbbnek tűnt, mint az elődje.

  Engem emiatt kevésbé szippantott be, de mindenképp szeretnék még esélyt adni neki, elvégre ehhez rengeteg kiegészítő is érkezett (most már magyarul is van), és biztos okkal szeretik többen sokkal inkább, mint az AH-t. Sajnos annál a 3.kiadás miatt már biztosan lemondhatok a magyar kiegészítőről, de az újabb angolokról is, ami eléggé elszomorít, nekem az az igazi lovecraftes játék.

  Kíváncsi vagyok rá, hogy többszöri nekifutásra megváltozik-e a véleményem és benyomásom róla.

 • realbandy

  2020-02-04 16:00:29

  Remekül hozza Lovecraft világát, miközben körbe utazod a világot, hogy nyomokat gyűjtsetek, portálokat zárjatok be és szörnyekkel küzdjetek meg, mindezt azért, hogy megakadályozzátok a “mérhetetlen vén” felébredését.

  + Ez egy kooperatív játék és mindannyian egy-egy nyomozót irányítotok. Mindegyiknek van erőssége és gyengesége, ezért úgy kell megosztanotok a munkát, hogy a lehető legjobban jöjjetek ki belőle.

  + remek hangulat és flow élmény

  + sok újrajátszási lehetőség a több mérhetetlen vén és nyomozó miatt, amely

  - akkor mutatkozik jobban, ha vásárolsz hozzá kiegészítőket is

  - kiegészítők nélkül bizonyos események és találkozás kártyák hamar ismétlődni fognak

  + / - Minden játék során egy történet rakódik össze, ugyanakkor ez elég absztrakt és sok mélysége nincs.

  + / - Nagy a szerencse faktor, ha mindent a lehető legjobban is csináltok, akkor is előfordulhat, hogy nem dobtok jól a kockával és vesztetek

 • Villany

  2020-01-15 22:55:22

  Legelső társasjátékunk (igen, sikerült beleválasztani a nehezébe) :D

  Alapvetően egy gonosz játékról van szó, nemcsak a szörnyek miatt, hanem amiatt is, mert majdnem minden mozdulatával azon van, hogy kiszúrjon veletek. Alaposan fel kell kötni a gatyát, mert nem lesz kegyelmes. Ennek ellenére újra és újra elővesszük, hiszen annyira magával tud ragadni, hogy lehetetlen utálni. Gyönyörű a világa, a karakterek is érdekesek. Érdemes egymáshoz igazítani a karakterválasztást, mert nem túl szerencsés, ha pl minden játékosnak kevés az ereje, majd hamar fejetekre nőnek a szörnyik.

  Ahogy már írták, a kártyák egy idő után repetatívak lehetnek, de engem ez annyira nem zavart, mert annyira koncentráltam minden kockára, hogy jól landoljon. Ugyanis a játék nagy részében fontos a szerencse, hiába terveztek előre, ha a kockák keresztbehúzzák a számításaitokat.

  Mindig egy élmény leemelni a polcról és ennek köszönhető, hogy még jobban belemélyedtünk Lovecraft világába. Érdemes jobban beleásni magatokat a fickó történeteibe, mert így még nagyobb a flow.

 • szabolcs90

  2019-11-14 12:50:40

  Az alapdoboz egy vicc. Olyan kevés kártya van benne, hogy a találkozás paklik legalább egyszer átfordulnak ami jelentősen rontja a játékélményt és nagyon elhúzódhat, volt példa, hogy 8 óra volt 1 játék.

  Ennek ellenére a kedvenc játékom lett. A kiegészítők nagyon feldobják a karakter képességek egyediek és kellően nehéz is.

 • c.gergo

  2019-05-03 12:55:39

  Nagyon jó játék! Izgalmas! Egy teljes történet bontakozik ki a játék alatt. Nem könnyű! legalább jó nehéz! :) Sokat fejlődött az AH-hoz képest. Egyedüli negatívum, hogy a Forsaken Lore kiegészítő igazán beleférhetett volna alap dobozba. Nagyon hiányoznak azok a lapok. Hamar ujra találkozhatunk egyes kártyákkal, ami a monotonitás érzését adhatja. Kötelező vétel az alap mellé az első kiegje. Úgy lesz teljes az alapjáték.

 • kistoka87

  2017-05-15 23:12:23

  Ez is nagyon jó mint az elődje, de impulzív pároknak nem ajánlom, annak ellenére, hogy kooperatív, a párommal sikerült jól összeveszni a szabályokon... :)

Az Eldritch Horror társasjáték és kiegészítői (9)

 • Eldritch Horror: Elfeledett Tudás társasjáték Kiegészítő

  A Gonosz egyre csak erősödik! Voltak itt mások, már bőven azelőtt is, hogy az ember téves elbizakodottságában a Föld urának kiáltotta ki magát. Kataklizmák, ragadozók vagy akár saját végtelen ambícióik miatt, de végül e hatalmas civilizációk mindegyike lehanyatlott. A tudásuk rejtve van az emberiség elől, holott a túlélésünk záloga e történetek mélyén...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Elfeledett Tudás társasjáték Kiegészítő 5000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Az őrület hegyei társasjáték Kiegészítő

  Valami ősrégi ébredezik! Réges-rég, jóval azelőtt, hogy az ember birtokába vette volna a Földet, az ősfürkészek lakták e bolygót. Mély álomba merültek, de most, 1926-ban, ébredeznek. Sötét árnyékuk mindenre rávetül, egyre több ember elméjét hajtják az igájukba. Néhány bátor nyomozó azonban tudomást szerzett az emberiségre váró rettenetes végzetről, és...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Az őrület hegyei társasjáték Kiegészítő 17990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 12 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Strange Remnants társasjáték Kiegészítő

  Húsvét-sziget, Stonehenge és a kínai Nagy Fal. Mindegyiket rejtélyek övezik, amelyek megfejtése rátok vár. Új nyomozók, új Mérhetetlen Vén és rengeteg kártya helyszínekkel, szörnyekkel.Angol:From the publisher's website: In Strange Remnants, you and your fellow investigators travel to the haunted ruins of massive stone monuments across the world. You must learn the...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Strange Remnants társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Piramisok alatt társasjáték Kiegészítő

  A Sötét Fáraó új életre kel! Réges-rég Nephren-Ka oly kegyetlenséggel és gonoszsággal kormányozta Egyiptomot, hogy utóbb saját népe törölte ki nevét az emlékezetből. A Fenevad Testvérisége azonban ismeri az igazságot... és azon ügyködik, hogy visszaültesse trónjára a Sötét Fáraót, pusztulást hozva Egyiptomra és rabszolgasorba taszítva az emberiséget....

  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Piramisok alatt társasjáték Kiegészítő 15423 Ft-tól! - 21 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Carcosa jelei társasjáték Kiegészítő

  Járványként terjed a téboly! A világ minden sarkában tombol az őrület. A holdfénytől megháborodnak a költők és a festők, egy titokzatos színdarab nézők százait változtatja hebegő idiótákká. Maga a Kimondhatatlan az, aki ébredezik, az Ő átkozott városa töri át a dimenziók falát. Az elveszett Carcosa már itt van a Földön! E kiegészítő bemutat egy új...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Carcosa jelei társasjáték Kiegészítő 6000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: The Dreamlands társasjáték Kiegészítő

  Az Eldritch Horror legújabb, immár harmadik nagy dobozos kiegészítője.Angol:Description from the publisher: It has been months since you saw the sunset city in a dream—towering minarets and domes, crossed by shadow and red light from the gently setting...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: The Dreamlands társasjáték Kiegészítő 17990 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Romba dőlt városok társasjáték Kiegészítő

  Az Eldritch Horror: Romba dőlt városok kiegészítő társasjáték egy lenyűgöző és izgalmas játékélményt nyújt minden játékosnak. A játékban 1-8 játékos vehet részt, és ajánlott 14 éves kortól. A játékidő kb. 2-4 óra lehet, attól függően, hogy mennyire tapasztalt a játékosok csoportja. Ez a játék igazán izgalmas és kihívást jelentő élményt nyújt minden...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Romba dőlt városok társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep társasjáték Kiegészítő

  Az Eldritch Horror legújabb kiegészítőjében Nyarlathotep, az Ő si I stenek H írnöke lesz, akit meg kell állítanunk, mielőtt ránk hozza a pusztulást. A Masks of Nyarlathotep kiegészítőben a szekták egy borzalmas teremtmény ébredését várják mind; Nyarlathotep-ét az Ősi Istenek Hírnökének eljövetelét. Ő az az egyetlen Mérhetetlen Vén, aki még mindig az...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Eldritch Horror: Masks of Nyarlathotep társasjáték Kiegészítő 17990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Rettegés Arkhamban 3. kiadás társasjáték

  A GenCon 2018 egy újabb csodás bejelentése volt az Arkham Horror társasjáték harmadik kiadásának a megjelenése. A hallottak alapján a fejlesztőknek sikerült minden leckét megtanulniuk az előző kiadás hátrányosságaiból, illetve alapul vették a többi Lovecraft játék erősségeit és gyengeségeit és úgy tűnik sikerült belőlük kihozni egy releváns frissítését a...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Rettegés Arkhamban 3. kiadás társasjáték 25000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 4 óra
 • Játékosok:  1 - 8
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Corey Konieczka, Nikki Valens
 • Illusztrátor:  Patrick McEvoy, David Griffith, Anders Finér, Magali Villeneuve, Dallas Mehlhoff, Drew Whitmore, Emilio Rodriguez, Ed Mattinian
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Arclight, Galakta, Giochi Uniti, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Wargames Club Publishing, Galápagos Jogos, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
 • French edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7 cm
  • Súly: 2230 kg
 • Chinese edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Eldritch Horror társasjátékhoz