Kép forrása: pcguru.hu

Eldritch Horror – Teljes őrület a Föld körül [Társalgó]

Lovecraft és a Cthulhu-mítosz továbbra is felkapott a társasjátékok világában (is), de van olyan társas, ami már lassan 10 éve töretlenül népszerű.

Nem véletlen, hogy a lovecrafti horror-univerzum ennyire közkedvelt, elvégre számos módon lehetséges adaptálni, kifejezetten izgalmas és változatos formában, akár még viccesebb (Mountains of Madness) vagy lazább, filler (Tower of Madness) köntösben is, de azért csak az Arkham-vonal a legismertebb, ami mellé a CMON-féle A halandó halál is beúszott. Az Arkham-szériában pedig a fő felhozatal mellett ott az Eldritch Horror, ami ugyan magyarul, Magyarországon is kapható egy ideje, a Delta Vision idén ránk ömleszti az alapjátékot számos módon bővítő kiegészítőket, így kimondottan aktuális, hogy foglalkozzunk kicsit a lassan 10 esztendős, kifejezetten kooperatív nyomozással, amin a világ sorsa múlhat és múlik is. 

Szóval, ahogyan azt megszokhattuk az Arkham-játékoknál, a játékosok ezúttal is nyomozókat testesítenek meg, és a bőrükbe bújva próbálják megakadályozni egy Mérhetetlen Vén rémületes uralmát és világunk baljós végzetének beteljesülését, miközben nemcsak a választott ősi isten áll az utunkban, de annak számos kisebb-nagyobb szolgája is. Az Eldritch Horrorban nincs rejtett szerep, mint mondjuk, a zseniális Kifürkészhetetlenben, avagy abszolút csapatmunkáról van szó, amihez persze mindenkinek van egy különleges képessége. A nyomozók egyébként a világtérkép meghatározott pontjáról indulnak, némi kezdőfelszereléssel, majd a Föld számos pontján áthaladva utazgatnak, találkozásokat és képességpróbákat hajtanak végre, szóbeszédeket derítenek fel, feladatokat oldanak meg. A cél az adott számú rejtély megoldása, amit követően a Mérhetetlen Vén felébred, és így már őt is le lehet győzni. Ha ez sikerül, a játékosok győznek. De természetesen nincs egyszerű dolguk…

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Eldritch Horror a Delta Visiontől - Teljes őrület a Föld körül

Lovecraft és a Cthulhu-mítosz továbbra is felkapott a társasjátékok világában (is), de van olyan társas, ami már lassan 10 éve töretlenül népszerű. Nem véletlen, hogy a lovecrafti horror-univerzum ennyire közkedvelt, elvégre számos módon lehetséges adaptálni, kifejezetten izgalmas és változatos formában, akár még viccesebb ( Mountains of Madness) vagy lazább, filler (Tower of Madness ) köntösben is, de azért csak az Arkham-vonal a legismertebb, ami mellé a CMON-féle A halandó halál is beúszott.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • Robby

    2022-07-12 20:54:08

    Nekem megvan, szeretjük, nagyon hozza a hangulatot (olvastam könyvben és a sorozatot is megnéztem). Egy tipikus ameri, tehát csak úgy üljön le vele bárki, ha a dobókockákkal is jó barátságban van, de szerintem megéri. Vannak olyan játékok amik szerencsefaktor nélkül semmit sem érnének - na ez is olyan. Nagyon unalmas lenne a játék, ha minden csatát egyből megnyernénk. Ez szerintem hozzásegít ebben az esetben, hogy "valósághű" legyen a játék. Simán benne van a pakliban, hogy nem találjuk el az ellenfelet, esetleg nem mi vagyunk Rambo a vitéz és el is halálozunk. Viszont ha el is bukunk néhány csatát a háborút még simán megnyerhetjük, így legalább izgalmasabb lesz a játék. Én is sokáig néztem a sorozat darabjait és ami megjelent magyarul abból nekem ez jött be legjobban és nem is csalódtam benne.

    Ami negatívumot találtam az pont ez a sok kiegészítő. Baromi sokba lesz, ha mindent meg akarunk venni hozzá. Viszont valamilyen kiegészítőt muszáj megvenni, mert ha beszippant a játék világa akkor rádöbbensz, hogy az alapjáték a sok kártya ellenére olyan mintha csak egy demo darab lenne. Ha meg sok kiegészítőt veszel, akkor meg kezelhetetlenné válik az egész. Nekem csak egy kiegészítő van még hozzá, ami sokat dobott a játékon, de még szerintem 1-2 biztosan a polcomon fog landolni. Baromi jó a történet benne ez a sok absztrakt és agyonszámolós eurók után egy hatalmas felüdülés! Itt a csapatmunka is igazi kihívás, sőt ez a játék sava-borsa!

  • godzsakattila

    2022-07-11 15:11:22

    Vonz ez a világ, de nincs nagy tapasztalatom a hasonló játékokban. Lassan egy éve nézegetem az Arkham Horrort és az Eldritch Horrort. Utánaolvasás és tapasztaltabbak meginterjúvolása után az Eldritch felé hajlok (először, aztán ha beránt nincs megállás, persze ha társaság is úgy akad). Ez a leírás is megerősített abban, hogy nem egy könnyed játék, de nem agyégető, hisz nem az a stílus, nem attól nehéz, hogy bonyolult. A játékideje engem sem zavar, hiszen egy jó kalandot rossz lenne egy óra alatt lezavarni. Nem az itteni gárda írta a cikket, de ha látja a gurus szerző, akkor köszönöm az írást és remélem a kiegészítő dömping részei is be lesznek mutatva hasonlóan 😉

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Eldritch Horror