Dorfromantik : A társasjáték
Dorfromantik : A társasjáték
Videó beküldése

Dorfromantik : A társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Dorfromantik : A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2023-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni....

A Dorfromantik : A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2023-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a hatszög-rács, a terület befolyásolás/irányítás és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tapasztald meg a videojáték békés és nyugodt légkörét az asztalodon is!
Hullámzó folyók, susogó erdők, szélben ringó búzamezők és itt-ott egy-egy aranyos kis falu… ez a Dorfromantik! A Toukana Interactive kis fejlesztőstúdió videojátéka 2021 márciusi indulása óta tartja izgalomban a játékos közösséget, és már számos rangos díjat magáénak tudhat. Michael Palm és Lukas Zach szerzőpáros pedig most a Dorfromantik: The Board Game formájában igazi családi társasjátékká varázsolja a népszerű építkezős és kirakós játékot, a kicsik és nagyok közös örömére.

A Dorfromantik asztali kis világában legfeljebb hat játékos közösen azon ügyködik, hogy hatszögletű lapkákat helyezzenek le, így hozva létre a gyönyörű tájat, és megpróbálják teljesíteni a lakosság igényeit, miközben olyan hosszú pályát és folyót hoznak létre, amilyet csak lehetséges, de közben a zárt területeken pontokat biztosító zászlókat is figyelembe veszik. Minél jobban sikerül ezt a játékosoknak megvalósítaniuk, annál több pontot szerezhetnek a játék végén. Az újrajátszható kampány során a megszerzett pontok felhasználhatók új lapkák feloldására, amelyek az eredetileg lezárt dobozokban vannak elrejtve. Ezek új, többletfeladatokat biztosítanak a játékosok számára, és lehetővé teszik, hogy az elérhető legmagasabb pontszám még nagyobb lehessen!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 990 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Városépítő, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Videójáték alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Kooperatív, Hatszög-rács, Terület befolyásolás/irányítás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Változó setup, MOV-16 Map Addition

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Dorfromantik : A társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • peti1212

  2023-02-20 18:22:18

  Mindegy hogy ki és mikor, csak jöjjön magyar nyelven minnél több játék. Ami késik az nem múlik. Inkább köszönet a kiadóknak a fordításért.

 • batik.balazs

  2023-02-20 17:36:31

  Off:

  Én úgy gondolom, azzal, hogy a Gémklub minden játékára ráteszi a "HAMAROSAN MAGYARUL" címkét, azt sugallja, hogy ne vedd meg máshol, mert mindjárt, hamarosan, pár napon/héten belül nálunk lesz magyar. Mondhatnánk, hogy ezzel megtévesztik a vásárlókat is, de az biztos, hogy bizonytalanságban tart, ezzel a határozószóval.

  Számomra a "hamarosan" szó azt jelenti, amit A magyar nyelv értelmező szótárában is találok:

  1. <Vmely időponttól számítva> rövid idő múlva, nemsokára.
  2. Rövid idő alatt; meglehetősen hamar, gyorsan.

  Elnézést kérek azoktól, akik szerint a szeptember és a karacsony is hamarosan eljön, de én inkorrektnek tartom a szóhasználatot, mert miután a két kisebb kiadó/kereskedő bejelentette, hogy árusítja a Trekking throught Historyt (kickstarterek.hu) és a Dorfromantikok (Vagabund) jött a Gémklub és azt sugallta, hogy hamarosan (pár héten belül?) ez a két játék magyarul is elérhető lesz, ne vegyétek meg a fenti kettőtől.

  Nem az a problémám, hogy nincs konkrét dátum, mert tisztában vagyok a bizonytalanságoknak. A szándékos szóhasználat a problémám, mert a Gémklub (és Heim Hunor) is tisztában van azzal, hogy - ahogy írta nekem - "következő 1-2 hétben meg fogjuk tudni mondani pontosabban, hogy ez nyár eleje vagy egy későbbi dátum."

  Valószínűleg a Gémklub sem örülne annak, ha azt mondanánk, hogy HAMAROSAN átvesszük a rendelést és ezalatt karácsonyt értenénk.
  ----
  Köszi az infót, hogy nem teljesen nyelvfüggetlen a játék, erre figyelni fogok.

 • Kisde

  2023-02-20 16:42:05

  Ne haragudj, de én nem igazán látom értelmét ennek a hozzászólásnak. Mármint értem miért csinálod, mivel láthatóan megragadsz minden alkalmat, hogy a Vagabundot dícsérd, meg a játékokat amiket kiadnak, de nem kellene szerintem a GK-t ekézni csak azért mert nem adtak egy konkrét dátumot a magyar kiadáshoz és csak egy "hamarosan"-t, amibe egyébként simán belefér több hónap is szerintem köszönhetően az állandó gyártási és szállítási bizonytalanságoknak.

  Ami meg a nyelvfüggetlenséget illeti, maguk a pontozólapok a játékban tartalmaznak német szöveget valamint a kampány-lap is tartalmaz utasításokat, hogy bizonyos pontok elérésénél melyik kis dobozkát kell felnyitni. Ugyan nem sok szöveg, de semmiképp sem nevezném nyelvfüggetlennek.

 • batik.balazs

  2023-02-16 14:51:00

  Ma reggel kiderült a Gémklub oldalán, amit eddig is tudtunk, hogy a "HAMAROSAN" egy csalóka megfogalmazás. 😌

  Heim Hunor írta:

  "a "hamarosan" alapvetően azt jelenti, hogy amint a legközelebb a gyártósoron fog futni a szóban forgó játék, azon már ott lesz a magyar kiadás is.

  Ez játéktól függően eltérő lehet, szóval nincs egy előre pontosan meghatározható időpontja. A következő 1-2 hétben meg fogjuk tudni mondani pontosabban, hogy ez nyár eleje vagy egy későbbi dátum.

  Ezen az aloldalon mindig a legfrissebb infók láthatók: https://www.gemklub.hu/uj-tarsasjatek-2023 "
  ---
  Összehasonlításként a Kickstartereken.hu - n árusított Trekking throught Historyra is azt írták, "HAMAROSAN", a linken pedig az van "Megjelenés: 2023 harmadik negyedév".
  A Dorfromantik a Vagabundnál készleten van már, igaz, nincs mellé magyar szabály, de ahogy nézem, nyelvfüggetlen, majd javítsatok ki, ha tévedek. Én inkább onnan húzom be hamarosan, ami nem "gémklubos" hamarosant jelent.

 • teszter5

  2023-02-16 12:02:49

  Eddig csak számítón játszottam, de ez kötelező darab lesz! Hamarosan magyarul is megjelenik 😍

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Palm, Lukas Zach
 • Illusztrátor:  Paul Riebe
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, magyar

Alternatív nevei


Kiadások

 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • German edition, second printing
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dorfromantik : A társasjáték társasjátékhoz