Dorfromantik : A társasjáték
Dorfromantik : A társasjáték
Dorfromantik : A társasjáték
Dorfromantik : A társasjáték
Videó beküldése

Dorfromantik : A társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Dorfromantik : A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának választották 2023-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk...

A Dorfromantik : A társasjáték egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot az Év Játékának választották 2023-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a moduláris tábla, a hatszög-rács, a terület befolyásolás/irányítás és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Építsetek közösen idilli tájat!

A Dorfromantik – A társasjáték békés, kooperatív, családi társasjáték a népszerű videójáték alapján. A játékosok közösen építenek egy tájat, hogy segítsék a falusiakat, és újabb játékelemekhez juthassanak.

Mert minél több elemhez jutnak, annál nagyobbra nő a hatszögű lapkákból épülő táj. De csak akkor juthatunk extra lapkákhoz, ha a három, éppen aktív feladatlapkákból teljesítünk egyet – vagy akár többet egyszerre! Egy lapka ugyanis kiegészíthet egy erdőt és egy folyót, amelyek így a feladatlapkán jelzett méretűre növekednek.

Terebélyesedő erdők, messze futó vasútvonalak, terjeszkedő falvak töltik be a látképet – még csak gépen sem kell szállni fölötte, hogy térkép legyen e táj. Megnyugtató élmény a fejünket összedugva azon morfondírozni, az éppen felhúzott lapkát hova a legcélszerűbb lehelyezni: most érdemes vele befejezni egy feladatot, vagy a leghosszabb folyót kéne vele még jobban megnyújtani? Bárhogy is döntünk, közös jutalmunk a kialakuló tájkép…

A társasjátékos világ Oscar-díjának tartott német Év játéka díjat is azért ítélte oda a zsűri ennek a játéknak, mert véleményük szerint: „Megszabadít a hétköznapok feszültségétől. A jó hangulatú kooperatív játékban partiról partira új és izgalmas célokat találunk – de sosem veszíthetünk.”

Minden játékalkalom egy egyedi tájat alkot – de kalandos lelkű felfedezők kis papírdobozokat találnak a játék dobozában, hogy egy kampányjátékot indítva egyre több különleges tájlapkákat – és velük kihívásokat, feladatokat kapjanak! De hogy ezeket kinyithassák, több játékalkalom során kell a pontokat gyűjtögetniük!

Készen álltok hát, hogy megalkossátok álmaitok táját? Üljetek hát asztalhoz, és alkossátok meg az egyedi idillikus tájat – együtt!

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 34 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Városépítő, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Videójáték alapú
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Moduláris tábla, Kooperatív, Hatszög-rács, Terület befolyásolás/irányítás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Változó setup, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Dorfromantik : A társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Dorfromantik : A társasjátékajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2x játszott mindössze. Tökéletes állapotú. Átvehető: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út).

0 érdeklődő


Dorfromantik : A társasjátékKether, Budapesten, elsősorban a Budakeszi úton, Széll Kálmán téren

Csak személyesen itt: Budapesten, elsősorban a Budakeszi úton, Széll Kálmán téren!

Bontott, újszerű, magyar.

0 érdeklődő


Dorfromantik : A társasjátékEllesmere, Budapest 14. kerület, Puskás Stadion környéke

Csak személyesen itt: Budapest 14. kerület, Puskás Stadion környéke!

Pár alkalommal játszottunk vele, hibátlan és hiánytalan állapotú.

0 érdeklődő


Dorfromantik : A társasjátéktarsashobbi, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, tökéletes állapotú.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Dorfromantik : A társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • petersson8

  2024-01-13 00:26:52

  Ezt a játékot nem szabad feladni. Az első 2 alkalom után úgy éreztem, hogy ez már annyira egyszerű a gamer lelkemnek, hogy az már élvezhetetlen. Nagyot tévedtem volna, ha akkor abbahagyom. Ahogy körről körre komplikálódik a dolog és egyre több a szabály, egyre több dologra kell odafigyelni, úgy válik egyre szűkösebbé és egyszerremégis gazdagabbá a játék.

  * A felhőlapka vaóban egyfajta "joker". Mindennek számít. És minden folytatható belőle.

 • kiruacsiga

  2023-10-23 21:39:53

  Sziasztok! Végig játszottuk. Tartom a véleményem, szuper egy játék. A lányom is beszállt a hétvégén. Az ő szavaival : aranyos egy játék.

  Van egy lapka, ami fejtörést okoz mind a hármunknak. A felhő lapka lenne az. Mi úgymond jokernek használtuk. Viszont kételyek vannak bennünk , hogy valamit nem jól értünk vele kapcsolatban. Ha van valaki, aki többet tud nálam ... . Kérem ne tartsa magában.

  Köszönöm.

 • hierroo

  2023-10-14 18:02:39

  Szerintem ez egy frankó kis játék! Könnyű megtanulni, idősnek, fiatalnak egyaránt élvezetes szórakozás lehet. Az, hogy tulajdonképpen egy kis térképet hozunk létre az nagyon felkeltette az érdeklődésem. Van egy kis Carcassonne beütése, de azért nem az.

  "Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj", nemde? :)

 • kiruacsiga

  2023-10-13 21:55:32

  Sziasztok!

  Ma vettük meg ezt a játékot. Röviden : szuper! Mi , a feleségem és én , mindig ketten fogjuk játszani. Ma kettőt játszottunk. Hát.. " leszerepeltünk " , de pont nekünk találták ki. Mi alfa játékos nélkül játszuk. Tehát tényleg, odarakunk ahova akarunk. Nem szólunk bele. Ilyen öregedő párnak , tökéletes kooperatív játék. Szerintem , ez marad a "mi játékunk ".

 • petersson8

  2023-10-13 01:30:40

  Azért a 20-25 játékalkalom nem éppen azt támasztja alá, hogy rossz lenne az újrajátszhatósága :) ezzel az erővel azt is mondhatnám, hogy a Pandemic Legacy újrajátszhatósága Rossz, hiszen miután végeztél vele, nem nagyon szeretnéd ismét újrajátszani :D

  De komolyan... 20-25 alkalom rengeteg, több kedvenc játékom van, ami nem került elő ennyiszer.

 • berkoregi

  2023-09-26 19:17:53

  Ma már kapható magyarul is, meg is rendelem. A PC játék messze a kedvenc chillelős játékom, így nagyon örültem a társasjáték verziónak. Nekem egy kicsit csalódás, hogy nem a PC játék grafikáját hozza a társas - teljesen szubjektív, de sokkal jobban tetszik a gépen. Egyébként akinek maga a mechanizmus és a játék feelingje tetszett, de kifogásolja az újrajátszhatóságot, annak jó szívvel ajánlom a PC verziót (ebben a pillanatban amúgy -30% akcióban van Steamen), mert abban van Havi mód, ahol mindig más szabályok szerint kell versengeni a legtöbb pontszámért.

 • barbara.homitzky

  2023-09-24 16:59:39

  Nem ismertem az eredeti videójátékot és így talán komolyabb elvárások nélkül ültem le vele játszani. Vagy talán mégsem, hiszen a Spiel des Jahres győzteseként kaptam fel rá a fejem. Szóval mégis csak volt elvárás... 😉 Amit valahol be is teljesített, meg nem is. A grafika nagyon kedves, a játék minősége pedig a szokásos magas színvonal. A szabályok könnyen tanulhatóak, bár bevallom volt egy lapka, aminek a pontszámítását nem biztos, hogy sikerült jól alkalmazni - az egészen elfogadható szintű angol tudásom ellenére sem. 😅 Külön zseniális fűszer, az extra lapkák, hogy plusz dobozba zárt kiegészítőket lehet megnyitni, ha teljesítünk egyes kihívásokat. Izgalmas volt végigjátszani a kampányt és azon ritka játékok egyike lett, amihez egyedül is leültem és többször is játszottam vele. És eddig a pontig tökéletesen megfelelt az elvárásoknak. Csillagos ötöst adnék neki. Viszont itt a vége is. Végigjátszottunk egy kampányt - kb. 20-25 játékot tettünk bele, amíg minden lapkát megszereztünk, minden dobozt kibontottunk. De bevallom, hogy itt nálam véget is ért benne az izgalom. Nem lett volna kedvem újrakezdeni még egyszer legelőről a teljes kampányt, így az újrajátszahatóságát ezek után én bevallom nem látom annyira. Ezért két hét kölcsönzés után vissza is került a Szellemlovasba, hátha következő szerető gazdájához kerül, akinek szintén lehet benne jó pár remek játékalkalma. 😄 Nem sok hely van már a polcon, így most nem fért oda :)

 • Hyuse

  2023-07-18 16:56:43

  Kicsit egyet kell értsek veled ebben a témában. Nem egyszer szembejött velem egy ilyen kijelentés a GK-tól. És elég nagyot kellett koppannom, hogy az a "hamarosan" fél év vagy több volt az adott játéknál. Ennél a "hamarosan"-nál már csak a "pill és jövök" kifejezés a hosszabb időtartam.

  Amúgy teljesen nyelvfüggetlen maga a játék ahogyan leírtad.

 • peti1212

  2023-02-20 18:22:18

  Mindegy hogy ki és mikor, csak jöjjön magyar nyelven minnél több játék. Ami késik az nem múlik. Inkább köszönet a kiadóknak a fordításért.

 • batik.balazs

  2023-02-20 17:36:31

  Off:

  Én úgy gondolom, azzal, hogy a Gémklub minden játékára ráteszi a "HAMAROSAN MAGYARUL" címkét, azt sugallja, hogy ne vedd meg máshol, mert mindjárt, hamarosan, pár napon/héten belül nálunk lesz magyar. Mondhatnánk, hogy ezzel megtévesztik a vásárlókat is, de az biztos, hogy bizonytalanságban tart, ezzel a határozószóval.

  Számomra a "hamarosan" szó azt jelenti, amit A magyar nyelv értelmező szótárában is találok:

  1. <Vmely időponttól számítva> rövid idő múlva, nemsokára.
  2. Rövid idő alatt; meglehetősen hamar, gyorsan.

  Elnézést kérek azoktól, akik szerint a szeptember és a karacsony is hamarosan eljön, de én inkorrektnek tartom a szóhasználatot, mert miután a két kisebb kiadó/kereskedő bejelentette, hogy árusítja a Trekking throught Historyt (kickstarterek.hu) és a Dorfromantikok (Vagabund) jött a Gémklub és azt sugallta, hogy hamarosan (pár héten belül?) ez a két játék magyarul is elérhető lesz, ne vegyétek meg a fenti kettőtől.

  Nem az a problémám, hogy nincs konkrét dátum, mert tisztában vagyok a bizonytalanságoknak. A szándékos szóhasználat a problémám, mert a Gémklub (és Heim Hunor) is tisztában van azzal, hogy - ahogy írta nekem - "következő 1-2 hétben meg fogjuk tudni mondani pontosabban, hogy ez nyár eleje vagy egy későbbi dátum."

  Valószínűleg a Gémklub sem örülne annak, ha azt mondanánk, hogy HAMAROSAN átvesszük a rendelést és ezalatt karácsonyt értenénk.
  ----
  Köszi az infót, hogy nem teljesen nyelvfüggetlen a játék, erre figyelni fogok.

 • Kisde

  2023-02-20 16:42:05

  Ne haragudj, de én nem igazán látom értelmét ennek a hozzászólásnak. Mármint értem miért csinálod, mivel láthatóan megragadsz minden alkalmat, hogy a Vagabundot dícsérd, meg a játékokat amiket kiadnak, de nem kellene szerintem a GK-t ekézni csak azért mert nem adtak egy konkrét dátumot a magyar kiadáshoz és csak egy "hamarosan"-t, amibe egyébként simán belefér több hónap is szerintem köszönhetően az állandó gyártási és szállítási bizonytalanságoknak.

  Ami meg a nyelvfüggetlenséget illeti, maguk a pontozólapok a játékban tartalmaznak német szöveget valamint a kampány-lap is tartalmaz utasításokat, hogy bizonyos pontok elérésénél melyik kis dobozkát kell felnyitni. Ugyan nem sok szöveg, de semmiképp sem nevezném nyelvfüggetlennek.

 • batik.balazs

  2023-02-16 14:51:00

  Ma reggel kiderült a Gémklub oldalán, amit eddig is tudtunk, hogy a "HAMAROSAN" egy csalóka megfogalmazás. 😌

  Heim Hunor írta:

  "a "hamarosan" alapvetően azt jelenti, hogy amint a legközelebb a gyártósoron fog futni a szóban forgó játék, azon már ott lesz a magyar kiadás is.

  Ez játéktól függően eltérő lehet, szóval nincs egy előre pontosan meghatározható időpontja. A következő 1-2 hétben meg fogjuk tudni mondani pontosabban, hogy ez nyár eleje vagy egy későbbi dátum.

  Ezen az aloldalon mindig a legfrissebb infók láthatók: https://www.gemklub.hu/uj-tarsasjatek-2023 "
  ---
  Összehasonlításként a Kickstartereken.hu - n árusított Trekking throught Historyra is azt írták, "HAMAROSAN", a linken pedig az van "Megjelenés: 2023 harmadik negyedév".
  A Dorfromantik a Vagabundnál készleten van már, igaz, nincs mellé magyar szabály, de ahogy nézem, nyelvfüggetlen, majd javítsatok ki, ha tévedek. Én inkább onnan húzom be hamarosan, ami nem "gémklubos" hamarosant jelent.

 • teszter5

  2023-02-16 12:02:49

  Eddig csak számítón játszottam, de ez kötelező darab lesz! Hamarosan magyarul is megjelenik 😍

A Dorfromantik : A társasjáték társasjáték és kiegészítői (4)

 • Dorfromantik: Great Mill Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Dorfromantik: Expansion Content from The Duel társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
 • Dorfromantik: The Board Game – Die Wetterau társasjáték Kiegészítő

  Dorfromantik: The Board Game – Die Wetterau is a three-tile expansion for the base game, with these tiles featuring regional motifs of the Hessian Wetterau, that is, fertile tracts of land watered by the Wetter tributary in the western state of Hesse. The tiles feature the Adolfsturm, the Pegasus, and the Winterstein with the Steinkopf television tower....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Dorfromantik: Das Duell társasjáték

  Melyikőtök építi ki a legromantikusabb tájat? A Dorfromantik: The Board Game nagy sikere után a Dorfromantik világának következő része már nem a közös munkáról, hanem a barátságos versengésről szól. A Spiel des Jahres nyertes játék alapelve megmaradt, de most mindkét fél a saját tájképét bővíti az éppen felfedett lapkával. Két új feladattípus is a játékot...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Dorfromantik: Das Duell társasjáték 13990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Michael Palm, Lukas Zach
 • Illusztrátor:  Paul Riebe
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Gigamic, Gém Klub Kft., Cool Mini Or Not, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), SD Games, Tower Tactic Games, TLAMA games, Iuvi Games, Ігрова Майстерня
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dorfromantik: The Board Game
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1390 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • English edition with SdJ award
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.4 cm x 29.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • German edition, second printing
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • German/French/Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 17.8 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Dorfromantik : A társasjáték társasjátékhoz