Kép forrása: telex.hu

Faluépítős játék nyerte a legrangosabb társasjátékos díjat [Telex.hu]

Idén is kiosztották a Spiel des Jahres nevű díjat, ami a társasjátékok között a legrangosabb elismerésnek számít. Ahogyan az utóbbi években, idén is három kategóriában osztottak díjat.

Az év játékának járó nagydíjat a Dorfromantik nyerte, ami az azonos nevű mobiljáték táblásított változata. A játékban egy falut építgetnek közösen a játékosok hatszögű lapokból. Érdekessége, hogy nem lehet benne veszteni, legfeljebb kicsit kevesebb ponttal nyer a csapat. A keményvonalas társasjátékosok között nagy fanyalgás is volt már a jelölés miatt is, hogy a Dorfromantik nem is igazán játék. A jelöltek között volt még a Fun Facts és a korábban a Telexen is bemutatott Következő megálló: London.

A kicsit összetettebb, ínyenc játékoknak szánt Kennerspiel des Jahres-díjat a Challengers! nyerte el. Ebben a játékban párokban csapnak össze a játékosok az általuk összerakott paklik lapjait használva. A lényeg a pakliépítésben van, mivel maga az összecsapás már elég automatikusan megy, és a szerencsének is bőven jut szerep benne. Itt jelölést kapott még a karácsonyi ajánlónkban is bemutatott Iki és hamarosan magyarul is megjelenő Ismeretlen bolygó.

A gyermekjátékok között a Mysterium Kids nyert, amiben egy játékos a jótékony szellem, aki a többi játékosnak próbál segíteni a kincs megtalálásában.

[Cikk folytatása]

Faluépítős játék nyerte a legrangosabb társasjátékos díjat

A keményvonalas társasjátékosok körében már a jelölése is fanyalgást váltott ki, mégis a Dorfromantiké a Spiel des Jahres fődíja.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.telex.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...


Kommentek

  • qgtanton

    2023-08-11 21:30:24

    Simán előfordulhat. Nekem sem tűnik érdekfeszítő játéknak. Komolyabb a lobbiereje, mint a belbecs.

  • kvarclovag

    2023-08-11 13:26:45

    2000 alatti értékelés a BGG-n? Kevésnek tűnik, lehet, hogy a díj ellenére hamar el fog tünni a játék a sűlyesztőben.

  • MitoHai

    2023-08-11 11:10:20

    Annyira meglepő, hogy az Év Játéka (Spiel des Jahres) díjat nyert, hogy még nem kapható nálunk a boltokban. Viszont megjelenik azonnal magyarul is.

  • felfoldi.marcell002

    2023-08-07 17:21:37

    Online már többször belefutottam ebbe a játékba. Már jó ideje a felkapott kategóriában van, de ezek szerint tényleg egy igéretes játék.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Szupercsapat!
  • Dorfromantik : A társasjáték
  • Mysterium Kids: Kipkop kapitány kincse