Kép forrása: https://index.hu

Ilyen lesz az ember nélküli világ [Index.hu]

Az Azután egy történetvezérelt kampányjáték. Hogy ez mit jelent pontosan a gyakorlatban, miért jó vagy nem jó, illetve hogy mikor érdemes játszani, azt most szépen sorra vesszük.

Az Azután egy olyan társas, ami a történetével képes magába szippantani a játékosokat.

Azért nem kell megijedni, a doboz nem hallat padlásról dobogó hangot, és aki hatost dob, nem kerül át Jumanjiba. Csupán egy olyan kalandkönyvvel rendelkező játékról van szó, aminek alapvilága izgalmas, rejtélyekkel teli, és képes legalább annyira kizárni a valóságot, mintha az ember leülne egy számítógépes játék elé. Valljuk be, ez elég nagy szó az olyan grafikával megáldott játékok korában, mint a Cyberpunk 2077.

Az emberek rejtélyes módon eltűntek. Az összes ember. Az egész világról. Nem maradt utánuk más, csak az épületek, járművek, tárgyak. Az állatok szépen lassan újra birtokukba veszik az apokaliptikus hangulatú világot. Rágcsálók tömörülnek kolóniákba, próbálnak túlélni, más rágcsálókkal hadakoznak, vagy szövetséget kötnek, menekülnek a ragadozóktól. Hatalmas a fejetlenség, hiszen azáltal, hogy az egész világot uraló főemlős egyik pillanatról a másikra semmivé lett, a hatalmi viszonyok újraleosztása zajlik.

[Cikk folytatása]

Ilyen lesz az ember nélküli világ

Az Azután egy olyan társas, ami a történetével képes magába szippantani a játékosokat. Azért nem kell megijedni, a doboz nem hallat padlásról dobogó hangot, és aki hatost dob, nem kerül át Jumanjiba. Csupán egy olyan kalandkönyvvel rendelkező játékról van szó, aminek alapvilága izgalmas, rejtélyekkel teli, és képes legalább annyira kizárni a valóságot, mintha az ember leülne egy számítógépes játék elé.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

28Márc

Megjelent Hajnóczy Soma új játéka – kipróbáltuk, milyen lett a Dűlőre jutunk [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.28. 14:35:00

Hajnóczy Soma megint borral játszik, ám a Dűlőre jutunkban nem szódával kell kevergetnünk, hanem eleve el kell készítenünk a palackokat.


Kommentek

  • Eyesis

    2021-03-26 23:00:39

    Pont most írtam le, hogy nem vagyok oda a történet vezérelt játékokért, de ez nagyon megfogott. A Plüssmesék nagyon jó volt, ez lényegében egy kaptafa vele, ha jól látom, jó sok kártyával megturbózva.
    A Comanauts-ról nem igazán jöttek a pozitív értékelések, és az nem is jelent meg magyarul, ha jól tudom, pedig amikor bejelentették nagyon érdekelt. Erről nem is hallottam, és már magyarul megjelent formában kísérti a pénztárcám :) Ilyenkor kell megpróbálnom erősnek lenni, és kiválasztani azt a játékot, amit lecserélne. A plüssmeséket még nem tudom, mert azt a gyerkőcökkel végig akarom játszani.

  • rocky015

    2021-03-25 21:00:11

    Pedig nem tudod mit hagysz ki a Plüss mesékkel😄

    Abban is van minden jóság és igényes minik, a történetben pedig valaki lerágja a saját karját😜

  • ubazsi

    2021-03-25 20:25:58

    Engem valahogy nem visz rá a lélek se erre se a Plüssmesékre a tematika miatt, pedig a mechanika tetszik. Valahogy totál olyan, mintha kisgyerekeknek lenne szánva, közben meg nem. Áh, maradnak a zombik, varázslók és az orkok. :D

  • Csiracsirke

    2021-03-25 19:32:48

    Ez játék pont nekem készült szeretem a kampány játékokat plusz pont hogy nem kell ugyan azzal a brigáddal végigtolni bármikor bárki becsatlakozhat, egy valami furcsa nekem hogy a szabály könyv "lazábra" van véve és videokat kell nézni hogy megértsd, ettől függetlenül egy szép játék és ha nem lenne már vagy 10 társas a listámon amit rövid időn belül megveszek ez is fel kerülne

  • nemi92

    2021-03-25 14:42:31

    Nagyon szép grafikai megoldásokat láthatunk a játékban, és a figurák is nagyon hangulatosak, minőségiek. Maga a környezet amiben játszódik nagyon jó. Végre valami új, amivel én még nem találkoztam.

    Az ára szerintem elég borsos, ami valahol érthető, viszont én személy szerint nem vennék ilyen jellegű játékot ennyi pénzért, hiszen ha végigjátszanám a storyt, utána már nem lenne értelme újra elővennem. Ettől függetlenül, ha bárkinek meglenne, és lehetőségem lenne kipróbálni és játszani rajta, természetesen nem mondanék nemet.:)

  • rocky015

    2021-03-25 14:31:24

    Szemezek ezzel a játékkal már egy ideje, van hasonlónk (Plüss mesék), viszont ez egy fokkal mégis közelebb áll hozzám bár még nem próbáltam.

    A videók és bemutatók alapján igényes játék, minőségi elemekkel, jó story-val; aki szeretne képet kapni egy esetleges emberek utáni világról, az szerezze be...én így teszek😄

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azután