A fehér várkastély
A fehér várkastély
A fehér várkastély
A fehér várkastély
Videó beküldése

A fehér várkastély társasjáték

társasjáték, 2024
Értékelem!

A fehér várkastély egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a solitaire és az akció draftolás mechanizmusokra. Japán, 1761: Harima tartomány. Szakai Tadazumi...

A fehér várkastély egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kártya húzás, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a solitaire és az akció draftolás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Japán, 1761: Harima tartomány. Szakai Tadazumi daimjó, az Edo-sógunátus egyik legjelentősebb tanácsadója, kormányozza a régiót a Fehér Kócsagnak becézett himedzsi várkastélyból. Így a különböző helyi klánoknak közös érdeke, hogy a Szakai-klán kegyeit keressék. Ahhoz, hogy minél nagyobb befolyásra tegyenek szert, a családjuk tagjait be kell juttatniuk a fehér várkastély életének minden szintjére, a politikai szerepektől kezdve a katonai szolgálaton át egészen a legalacsonyabb státuszú földmunkásokig, akik a palota kertjeinek legapróbb részleteiről gondoskodnak.

A játék hátterét ezúttal Japán adja, méghozzá a világörökség részét képező himedzsi várkastély, azaz a Fehér Kócsag vára. Itt léphetsz az edo-kori klánok egyik vezetőjének szerepébe, aki gondos tervezéssel, jókor és jó helyen megtett lépésekkel igyekszik családját a legrangosabb nemesek soraiba juttatni.

A fehér várkastélyban kisebb klánok vezetőiként versengtek a különböző pozíciókért és a klánotok jövőjéért. A siker kulcsa a ravasz és jól időzített erőforrás-gazdálkodás, valamit a családtagok megfontolt lehelyezése a himedzsi várkastélyon belül.

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 9 871 Ft-tól
 • -10%-1 099 Ft

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság
Mechanizmus: Kártya húzás, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Akció draftolás, Változó setup, Worker Placement with Dice Workers, Multi-Use Cards

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A fehér várkastély társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A fehér várkastély társasjáték videók (13)

Kommentek

Kommentek

 • lukineanett

  2024-05-27 18:25:53

  Köszönöm a gyors választ.Akkor várni fogom kíváncsian.Főleg hogy hogyan lesz beépítve a játékmenetbe?!Esetleg valahogy kibővítve vele?!Mert ez a három kör így is elég szűkös valóban

 • eagleW

  2024-05-27 11:55:13

  Igen októberben jelenik meg magyarul és angolul is. Gésákkal lehet majd benne teázni s miegymást csinálni :)

 • lukineanett

  2024-05-27 07:11:43

  Hétvégén sikerült vásárolnom egyet,csak még embert nem találtam aki kipróbálná velem.Na majd szóló módban megpróbálom.Azt hallottam jön hozzá kiegészítő....valami teaház?Vagy rossz az infóm?Nem tudom,erről valaki valamit tud?

 • kiruacsiga

  2024-05-01 19:34:10

  Amilyen " kicsi" , olyan jó játék! Egyszerű a szabálya. Gyors még szólóban is. Viszont nehéz. Hamar lemegy az 3x3 kör. Eddig csak szólóban játszottam. A szerencsének is van szerepe a játékban.

 • laptopzsol

  2024-04-15 19:41:40

  Huni mindig jókat ír, de ez különösen jól sikerült.

 • VR46

  2024-04-15 19:25:47

  A megjegyzések alatt, olvasd el Huni kommentjét! Amúgy a link Lajos áprilisi elő adása.

 • mr.zehy

  2024-04-15 18:13:50

  Nagyon sokszor volt ez már téma. Legelsőnek ott a pénz. (Így nagyobb a marzs, mintha simán vennél 200 db-ot nagyker áron és kisker áron eladnád) 😉

  Aztán a lokalizációval el lehet érni, hogy ne kelljen vadászni a játékot (mint most), hanem pl. bemész a Tescóba és gond nélkül leemeled a polcról. Innen már rögtön jön a következő, hogy pl. az ilyen helyekre ritkán kerülsz be olyan játékkal, amin angol szöveg van, mert egész egyszerűen nem fogják leemelni a polcról. Tökmindegy nyelvfüggetlen-e vagy sem, nagy százalékának ez a fogalom maga is ismeretlen. Ne magadból indulj ki. Rettentő nagy még azoknak az aránya, akik nem tudnak - de lehet nem is akarnak - egy szabályt levadászni, nem ilyen járatosak a témában, mint te vagy én, nem foglakoznak ezzel - most mindegy ez idő, kedv vagy affinitás hiánya.

  Utolsó és mivel nem annyira kézzelfogható, nehezen látunk bele - de hidd el, hogy így van - a kiadók ezeknek köszönhetően (jön a profit, jöhet még több játék) bevállalnak olyan címeket, amik gémerebbek, komolyabbak, nyelvfüggőek, kicsit nagyobb kockázattal járnak stbstb., szóval win-win, neked is. 🥰

 • balazspeter6

  2024-04-15 18:07:47

  Osztom a véleményed, az átlagos játékost előbb fog bevonzani egy 'fehér kastély' felirat a dobozon, mint egy 'White Castle', mert magyar, mert megérti, mert nem kell közösségi szabály után kajtatni, nyomtatni, hanem leveszi a polcról, kifizeti, kinyitja, élvezi a játékot. A reflextől pedig szerintem hatalmas húzás volt, nemzetközileg is jó visszajelzések vannak a játékről, így a siker is borítékolható (lehet).

  Mindemellett értem Mixike-t is, olyannyira, hogy nálam itthon a cseh verzió van a polcon :) (bár gusztusosabb lenne White Castle-t látni és olvasni a polcon, mint Bílý hrad-t :D )

 • kok_o

  2024-04-15 15:12:40

  Teljesen megértem a kérdésed (felháborodásodat?), de ha bele gondolsz logikus. Ismert kiadó a Devir, különleges játékokkal. A The white castle Essenben is nagyot ment, utána itthon is, így tuti befektetés. Ráadásul a szabály fordításán kívül nem sok munka van vele......

  A másik oldalról nézve, sajnos a társasjátékok esetében is igaz, ugyan úgy mint a filmeknél, hogy ha nem magyar a játék vagy feliratos a film, akkor sokkal kevesebb ember érdekel...

 • Mixike

  2024-04-15 11:59:20

  Teljesen érthetetlen számomra, hogy miért hozta ezt a reflex magyarul.

  Mindenesetre 7k-ért megvásárolható lesz a vagabundtól angolul (teljesen nyelvfüggetlen, magyar szabály elérhető) ami szerintem piszok jó deal. Ajánlom mindenkinek ezt a kombó cunamit.

 • chrome9

  2024-02-09 19:39:20

  Nagyon elfogyott a nemzetközi piacon, de meg tudom érteni. Zseniális kombók vannak benne, kevés játék nyűgözött le ennyire. De hogy miért pont ez jön magyarul, ami ikonokkal dolgozik, azt nem értem. Ebben inkább a népszerűsége játszik szerepet szvsz.

 • balazspeter6

  2024-01-22 14:00:07

  Múlthéten sikerült beszereznem a cseh kiadást, így volt szerencsém másodmagammal kipróbálni a játékot. 2 játékon vagyunk túl (nem akartam túlzásba esni):

  Ez a játék zseniálisan gyors, egyszerű, szűk. Ahogy már sokan említették előttem, ez a 3x3 kör kellemetlenül rövid, jól át kell gondolni minden lépést, mert egy jól kitalált lépéssel szép kombókat lehet összehozni, feltéve ha olyan kombináció kerül kihúzásra. Mert kártya és lapka kombináció az van benne bőséggel, rengeteg variáció van benne.

  Biztos elő fog kerülni jópárszor akár egy hosszabb munkanap után is, elképesztően gyorsan, könynen elő/el lehet pakolni, egy gyorsabb játék 2 fővel lemehet 30-45 perc alatt.

  Hamarosan érkezik reflexshop jóvoltából 'magyarul' is, így akinek eddig nem sikerült beszereznie, Ő is tudja hamarosan pótolni.

 • mr.zehy

  2024-01-13 20:16:24

  Ez elég jó volt, szívesen molyolok majd még vele. Szuper kombók, mindig más setuppal, így mindig van kihívás. A látvány és a téma is jó, nálam betalált az egész. Valószínűleg nem várom meg a magyar kiadást, a Reflexnél elég bizonytalan a megjelenési dátum, talán ennek a negyedévnek a vége már csak...

 • tamas.forgach

  2023-12-28 22:50:41

  Legutóbbi kommentem óta még sokszor előkerült és tartozom egy módosítással, ami a kombóesőt illeti. A játék kipakolásakor a kártyák, a kert akciók és a kockaszín lapkák véletlenszerű elhelyezése miatt a kombó lehetőségek nagymértékben változnak, így van olyan játék, ahol sokkal szegényesebb a kombinációk lehetősége, mint máskor. Ennek ellenére az adott kipakolással, a rendelkezésre álló 9 lépés alatt (ami a kombókkal több lesz, mint 9), a legtöbb pontot összehozni, izgalmas élmény, úgyhogy gyakran elő fog kerülni a jövőben is.

 • tamas.forgach

  2023-12-13 23:30:53

  Még Essen-ből hoztuk, de csak tegnap került asztalra és azóta négy játékon túl vagyunk két nap alatt, két személlyel. Szinte naponta játszunk, sokféle játékkal, de ilyen kombóesőt még nem láttam játékban. Az Ark Nova, Everdell, Lángművesek vagy a Föld csak messziről integetnek, ha zsinórban aratásról van szó. Hogy mennyire így van és milyen mennyiségű alternatív út van a kombókhoz az abból is látszik, hogy az első alkalommal nem is értettük, hogy minek kell a kétoldalas (+40, +80) pontos lapka, amikor negyven pontig sem jutottunk, olyan hamar véget ér a 9 akció. A harmadik játéknál, ahogy összeállt a kép, mindig 80 pont fölött végeztünk, szóval könnyen 110 pont lesz a 35-ből, ha az ember elindul a jól előkészített csúszdán. Egy játék közelíti jelenleg nálunk feszültségben, mégpedig a Wild Tiled West, ami a hetekben a másik nagy kedvencünk és hihetetlenül izgalmas, tertriszes lapkaépítő. Mindkettőt ajánlom :)

 • chrome9

  2023-11-28 12:43:49

  Engem is teljesen rabul ejtett, nekem nagyon tetszik ez a Japán téma. Szűk a játék és nagyon meg kell gondolni, hogy mit csinálsz és hogy minél többet tudj kihozni az akcióból. És nagyon jól van balanszolva a nagy értékű és a kis értékű kocka hatásai. Sőt néha jobb a kicsi. Az ikonok egyértelműek, könnyen tanítható, de a kombózás ap veszélyeit rejti. Mindenképp ajánlom, ár - érték arányban kiemelkedő szerintem.

 • Boardor

  2023-11-23 10:47:20

  Amikor először szembejött velem a játék borítója azt gondoltam: oké "Vörös Katedrális 2", feudális Japánnal, nem hoz lázba. Nagyobbat nem is tévedhettem...

  Az igazság, hogy amint megnéztem az első szabályvideót a játékról azonnali szerelem lett. Egy elképesztően okos munkáslehelyezős játékról beszélünk, amelyben a japán Himeji kastélyban törtetünk annak érdekében, hogy a helyi Daimyo (földesúr) kegyeibe férkőzzünk.

  Játékmechanikalilag újat nem nyújt, viszont amit igen, azt a végletekig összecsiszoltan, és olyan összefügésekkel, ami azt eredményezi, hogy a 3 körből álló, mindössze 9 lépés / játékossal operáló játékban elképesztő súlya lesz minden mozzanatunknak. A 9 lépés kevésnek tűnik, és valóban itt sem fogunk tudni mindent kimaxolni, az eredményes játék titka az, hogy egy-egy lépésünkből minél nagyobb kombók által a lehető legtöbb akciót hajtsuk végre.

  A játék alapja kockadraftolás, nagy jelentősége van, hogy milyen értékű és milyen színű kockát veszel el, ami meghatározza, hogy a táblán mely akciókat tudod végrehajtani, és mennyi bevételt, vagy esetleg fizetendő pénzt fog ez jelenteni. A pontjaink jelentős részét az embereink udvar különböző részeibe (tábor, épület, kert) való küldésével fogjuk a játék végén elérni.

  Eközben saját táblánkon mini "engine"-eket is építünk, amik embereink kiküldésével fejlődnek, és ezek beindításának nagy szerepe lesz abban, hogy megszerezzük a szükséges nyersanyagokat további akciók elvégzésére. A játékos interakció közepes, igazából csak kizárni, és egymás elől elvenni a helyszínek akciókártyáit tudjuk, de egy ilyen jellegű játékban ez pont elég ahhoz, hogy áthúzzuk egymás stratégiáját.

  Külalakra és komponensekre nagyon minőségi és nagyon szép (a kidolgozott figurák különösen), és ha kiemelkedően tematikusnak nem is mondanám, azért bizonyos pontokon tetten érhető.

  A játék 4 emberrel is lemegy 90 perc körüli idővel, magas újrajátszhatósággal.

  Euro fanatikusoknak kötelező, stratégiai játékokkal ismerkedőknek kiváló választás lehet.

  10/10

Az A fehér várkastély társasjáték és kiegészítői (3)

 • Het Witte Kasteel van Himeji: Promo 1 társasjáték Kiegészítő

  Promo 1 for The White Castle. To be played with the base game. 1 double sided yard tile front: choose 1 of the 3 members to send out. back: gain any 2 resources 3 dice tiles orange: 1 Daimyo seal white: 1 point black: 1 step on the influence track Mix up these new tiles with the ones from the base game and distribute them as described in the rules of the...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • The White Castle: Promo 2 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • The White Castle: Matcha társasjáték Kiegészítő

  The tea ceremony lies at the heart of Japanese culture, giving life the most essential and elemental concepts of hospitality, respect, and Zen philosophy. There, they believe that tea, which came from China in the 13th century, resolved the health problems of the Buddhist monks who drank it. Over the years, the tea ceremony evolved to offer the samurai a...

  • Játékidő: 110 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 110 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Israel Cendrero, Sheila Santos
 • Illusztrátor:  Joan Guardiet
 • Kiadók:  KOSMOS, 999 Games, Devir, Portal Games, IELLO, Cool Mini Or Not, GaGa Games, Banana Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Games7Days
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • CA/EN/IT/PT/ES edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 6.6 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 6.8 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18 cm x 23.2 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 6.8 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: thai
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: lengyel
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A fehér várkastély társasjátékhoz