Beez – Mééz
Beez – Mééz
Beez – Mééz
Beez – Mééz
Videó beküldése

Beez – Mééz társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Beez – Mééz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a hatszög-rács, a minták, a rács mozgás és a contracts mechanizmusokra. Beez - Mééz ár: 12 990Ft. Röpködj...

A Beez – Mééz egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a hatszög-rács, a minták, a rács mozgás és a contracts mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Beez - Mééz ár: 12 990Ft.
Röpködj virágról virágra, és gyűjts minél több nektárt! A Beez – Mééz gyönyörű családi társasjáték. A játékosok igyekeznek minél több és értékesebb nektárt begyűjteni a méhecskéjükkel, okosan megtervezve, merre is repüljön. Az előre tervezést fejlesztő társasjáték.

Forrás: Kockamanó
4 felhasználó és 34 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Stratégia, Állat
Mechanizmus: Moduláris tábla, Hatszög-rács, Minták, Rács mozgás, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Beez – Mééz társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Beez – MéézPeter, Budapest Keleti pu.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest Keleti pu.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem játszunk vele.

2 érdeklődő


Beez – Méézgyd, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, újszerű.

0 érdeklődő


Beez – Méézbrigimeli, Budapest örs vezér tere közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest örs vezér tere közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, egyszer játszott

2 érdeklődő


Beez – MéézSzabcsika, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Már pár hónapja a polcon ül kibontatlanul. Csomagküldés is megoldható a vevő terhére. További eladó társasjátékomait is nézd meg :)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Beez – Mééz társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • ronaiheni

  2021-10-20 18:35:57

  Abszolút családi játék kinézet ami sokadik játék után sem tűnik kis családi mókának . Nagyon is sokat kell agyalni a megfelelő nektárok elvételével , mert nagyon nem mindegy hova helyezhetjük le. Sok ponto lehet elvesztegetni ha nem taktikázunk előre . Két fővel még épp van rá lehetőség , hogy begyűjtsük a nektárjainkat de négy főnél ebben nem vagyok annyira biztos. Minden esetre szép a játék grafikája csodaszép méhecskék vannak benne és arendező is éépen kézre áll . Nagyobb gyerekekkel játszanám , mert nagyon ügyesen kell taktikázni.

 • veerzoltan80

  2021-04-02 18:24:42

  Nálunk ezt hozza a nyuszi. Legalábbis ez lesz az egyik 🤣

 • sueee888

  2021-04-02 14:31:10

  Engem megvett kilóra ez a játék 😍 Gyönyörű, kiváló komponensekkel rendelkezik, és nekem a játék flow-ja is nagyon bejön. Tipikusan az a játék, aminek a szabályaival pofonegyszerű képbe kerülni, de igazán jól (szerintem) nehéz játszani. Bérelt helye van a polcunkon. 😊

 • ghtyshd

  2021-01-31 13:31:35

  Őszintén szólva én majdnem elájultam dobozbontásnál annyira szép. Meg is szándékozok osztani veletek pár képet, mert szerintem egy esztétikai élmény már rájuk nézni is, nemhogy velük játszani.

  Mint az alább már részletezték ez a játék az Azul kiadójától van, aki megintcsak 4 betűs játéknévben gondolkodott (ahogy az általuk kiadott játékok szinte mindegyikénél), és az az igazság, hogy még a magyar változat sem lett gáz, pedig nem sok kiadó fordította le saját nyelvére a játék nevét – legalábbis a bgg szerint.

  Kezdem az első bámulnivalóval: a komponensekkel. Mert azok nagyon a toppon vannak. A méhek egyediek és szépen kidolgozottak. A lépsejt vastag, nagyon szép, több rétegű karton, köztük akril (?) réteggel. A virágporok pedig fa alkatrészekkel vannak illusztrálva, ami szerintem nagyon esztétikus, nagyon életszerű, és természetközeli.

  A játékban mindenki kap egyénileg küldetést is, emiatt kicsit emlékeztet engem a Ticket To Ride-ra ez a fázis. De ezen kívül van 3 darab közös küldetés is, amivel el lehet érni, hogy a játék ne csak kompetitív, hanem konfrontatív is legyen, ha épp ki akarunk szúrni valakivel. De nyilván nem ez a lényeg, és lehet, hogy hátrányba kerülünk ha valakire „rászállunk” :)

  Megkövetel egy számolást is a játék. Nyílt terep van tudunk számolni, tudunk gondolkodni. Előre lehet tervezni, és hacsak valaki nem áll útba, akkor szépen ki is lehet vitelezni a számításainkat.

  De a játéktábla elrendezését figyelembe véve, én inkább 3 főre ajánlom a játékot, így nem futunk folyton egymásba. 2 fővel kisebb pályát kell alkotni, és 4 fővel már fenn áll az esélye, hogy valaki arra akart lecsapni, amire mi is terveztünk (de van egy másik játéktábla elrendezési variáns is, én azt még nem próbáltam). Külön kiemelném, hogy magát a virágos mezőt mi készítsük el :) Kritérium itt csak annyi, hogy két ugyanolyan színű virág ne kerüljön egymás mellé, emiatt érezhetjük azt is, hogy nem egy gyorsfagyasztott játékot veszünk kézbe, hanem mindig újat kell alkotni.

 • kemonszt

  2020-09-04 11:06:19

  Az Azul megalkotóinak következő következő vívmánya, avagy a következő absztrakt játék, amely világméretű sikert fog aratni?

  Nemrégen böngésztem a Dicebreaker oldalán és rátaláltam egy cikkre, amelyben megemlítették, hogy az Azul készítői egy új játékkal rukkolnak elő, amely nemsokára már kapható lesz. Ekkor nagyon felcsillant a szemem, hiszen én imádom az Azul játékokat, absztrakt mesterműveknek tartom őket, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Beez is hasonlóan jó lesz-e vajon. Ebben a cikkben található egy klassz angol nyelvű, összefoglaló jellegű leírás és egy videó is. Az érdeklődők számára belinkelem ezt a cikket, illetve az oldalt is tudom ajánlani, nagyon hasznos infókat lehet találni rajta geekeknek:

  https://www.dicebreaker.com/categories/board-game/news/azul-creators-announce-beez

  Amit tudhatunk, hogy a játék neve tehát Beez. Az Azul játékokkal ellentétben azonban most Dan Halstad lesz a játék designere ezúttal, nem Michael Kiesling. Várhatóan a Beez 2020 szeptemberében jelenik meg, nyilván lehet csúszás a koronavírus világjárvány miatt, mint oly sok mindenben, de támpontnak azért jó lehet ez az infó is. Böngészésem közben rátaláltam egy oldalra, ahol előrendelhető a Beez 28$-ért, belinkelem az érdeklődők számára, hogy megkönnyítsem a dolgukat (ennél lehet, hogy van olcsóbban, drágábban is, ennyire nem jártam utána azért, mert én inkább a magyar kiadást várom): https://www.miniaturemarket.com/nmg60080en.html#:~:text=Beez%20(Preorder),-Product%20%23NMG60080EN&text=Estimated%20Release%20Date%3A%20September%202020.

  Igazán szép és igényes játéknak ígérkezik, be is linkelem a Board Game Geek oldalát, hogy könnyebb legyen elérni az infókat:

  https://boardgamegeek.com/boardgame/299592/beez

  A 2020-as nürnbergi játékvásáron készített egy videót a Board Game Geek, amiben beszélgetésük során bemutatják a Beez szabályait nagyvonalakban. Ezt a videót szintén belinkelem az érdeklődők számára, hogy megkönnyítsem a dolgukat az elérésében: https://www.youtube.com/watch?v=NETkHRC-wP0

 • kemonszt

  2020-09-04 11:01:43

  A játékosok repülési útvonalakat terveznek azért, hogy a virágoskertben repülve minél több virághoz jussanak el, ahonnan pollent tudnak szerezni és így minél több nektárt raktározzanak el a kaptárjukban. A játék fő pontszerzési forrása a különböző virágok nektárjainak elraktározása. A játék végén az a játékos nyer, aki legsikersebben irányította a méhecskéjét a nektár gyűjtő útján és így a legtöbb pontot szerezte a játék végére.

  A Beez játéktábláját hatszögek alkotják, melyek egyben a játék mezői. Azonban a játéktér egy csodás virágoskert tele különböző virágokkal és a virágok tele különböző rendkívül értékes virágporokkal. A táblán keresztül-kasul szállnak a méhecskék, melyeket a játékosok irányítanak. A játékosoknak több célja is van, de a fő céljuk az, hogy a virágokból elraktározzák az értékes nektárokat a saját kaptárjukba sok értékes pontért cserébe. Vannak olyan célok is a játékban, amelyek változnak és egy kis magyarázatra szorulnak. Vannak ugyanis célkártyák a játékban, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy még több pontot szerezzünk a játék során a rajtuk szereplő célok teljesítésével. Ezen célok kétféle képpen jelennek meg a játékban: vannak publikus célok (összesen 3 darab) és privát, titkos célok (összesen 2 darab minden játékosnál). A játéktérre 3 kupacban kell kihelyezni a célkártyákat, a 3 kupac jelzi azt, hogy 3 nehézségi fokra különíthetőek el a célok. A játék elején minden játékos kap a kezébe 3 darab kártyát, minden célkártya pakliból egyet-egyet. Ebből a három kártyából azonban csak kettőt tarthat meg. Így miután megnézte mind a három kártyát, eldob egyet közülük és a kettőt megtartja a kezében és titokban tartja őket. Ezek a kártyák határozzák meg a játékosok titkos küldetéseit, amelyek teljesítésével értékes pontokat gyűjthetnek. A közös, vagy publikus célok meghatározásához tegyük a három pakli célkártyát jól látható helyre és csapjunk fel minden pakliból egy-egy lapot. Ezek a kártyák fogják meghatározni a játékosok közös céljait a játék során.

 • kemonszt

  2020-09-04 10:52:58

  A játék ránk eső körében dönthetünk arról, hogy merre szeretnénk repülni a méhecskénkkel. A játéktábla (vagyis a virágoskert) szélein helyezkednek el a méhkasok. Minden játkosnak vagy egy saját méhkasa is a méhecskéje színének megfelelően. Minden méhkas egy fancy műanyag miniatűr méhkas, amelynek a tetején egy ugyan olyan aranyos méhecske van, mint amilyen a bábunk. A méhkas korlátoz és lehetőségeket is ad számunkra a mozgásunkat illetően. A méhkasok alján láthatóak számok, melyek a lépéseink számát határozzák meg. Olyan módon határozzák meg ezek a számok a lépéseinket, hogy amilyen irányba néznek ezek a számok, abba az irányba lépkedhetünk egy sávban a virágoskertben annyit, amennyi rá van írva. Ahol tiltó szimbólum van, arra nem mozdulhatunk. Viszont ha olyan irányba szeretnénk elmozdulni, ahol 2-4 szerepel, akkor kettőt, vagy 4-et léphetünk az adott irányba. Semmilyen esetben sem keverjük, ez nem azt jelenti, hogy 2-3-4-et lehetne lépni, hanem csak azt jelenti, hogy 2-t, vagy 4-t léphetünk. Ha csak egy szám szerepel, nem kettő, akkor ebben az esetben egyértelmű, hogy annyi lépésünk van abba az adott irányba. Vagyis ilyen módon juthatunk mozgás akciókhoz a játék során a kaptár segítségével.

  Amikor olyan sikeresen tudtuk irányítani a méhecskét, hogy elért egy virághoz, amelyben még található virágpor, akkor lehetőségünk van a virágpor begyűjtésére. A virágpor begyűjtése akkor a legegyszerűbb, amikor még üres a kaptárunk, mert ekkor csak a virágporral egy mezőre kell lépni, elvehetjük azt és nektárként elraktározzuk. Arra kell nagyon figyelni, hogy a kaptáron belül azonos számjelölések vannak a méhkas alján látható számokkal. Ezek azért fontosak, mert a kaptár azon részére raktározhatjuk el a megszerzett nektárt, amelyik egyezik a méhkas felhasznált oldalával. Tehát ha én kettőt léptem, akkor csak a 2-4 mezős helyekre tudom elraktározni azt a nektárt, amit felszedtem.

 • kemonszt

  2020-09-04 10:43:51

  A játékban 2 féle nektár jelölő található a virágok körül: a nagy és a kicsi nektárjelölő. A nagy nektár nem csak a méretében különbözik a kicsitől, hanem funkciójában is. Amikor nagy nektár mezőjére lépünk, akkor elraktározhatjuk a kaptárunkban és még elvehetünk hozzá ugyan arról a virágról egy másik kicsi nektárt is, így egy begyűjtéssel két nektárt gyűjthetünk be a kaptárunkba. A nagy nektár így kétszer olyan értékes lehet általában, mint a kicsi, viszont jóval kevesebb is van belőle a játéktáblán.

  Minden egyes mozgás akciónk után a méhkasunkat úgy kell forgatni, hogy a mozgástiltó jelzővel ellátott része abba az irányba nézzen, amerre éppen mozogtunk. Így kétszer nem tudunk egymás után egy irányba haladni a méhünkkel.

  A játék során az első nektár elhelyezése a legkönnyebb, a többi esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet. Amikor már van egy elraktározott nektárunk a kaptárunkban, akkor amellé a sejt mellé kell elhelyeznünk az új nektárt is, hogy szomszédosak legyenek egymással. Azonban abban az esetben már nem raktározhatom el a nektárt, amelynek a mezőjére léptem, ha a mozgásaim számával megegyező szám nem szomszédos a kaptáron belül a nektárommal, nektárjaimmal. Jelentősen megnehezíti az előre tervezést a játékban, hogy több játékos játszik egyszerre és minden játékosnak forognak a méhkasaik így folyamatosan változnak időben a mozgási lehetőségeik, nem állandóak.

  Egy játék akkor ér véget, amikor egy játékos először tudott összegyűjteni 12 darab nektárt. A többi játékosoknak még lemegy az utolsó körük és ezután vége a játéknak. A játék végén mindenki felfedi a titkos küldetéseit és összeszámolják a titkos és publikus küldetésekből adódó pontjaikat is. Aki a legtöbb pontot érte el a pontszámítás végére, az a játékos nyer.

 • kemonszt

  2020-09-04 10:38:17

  A Beez társasjáték több okból is nagyon magas újrajátszhatósági faktorral rendelkezik. Egyrészt minden egyes játékban variálódnak a játkosok mozgási lehetőségei. Ahogy forognak a méhkasok, úgy változnak a lehetőségek is és úgy mozognak mindig más és más irányokba, mindig más kombinációkban. A nektárok fogyásának sorrendje is rendkívül nagy változatosságot ad a játéknak. Ezt külön megfűszerezik a célkártyák, amelyek egy-egy, vagy minden játékos számára értékesebbé teszik az egyes nektárokat, így mindig másik típusú nektárért folyik a nagyobb verseny. Azonban azok számára, akik már eleget játszottak az alap játéktáblával, ott van a lehetőség, hogy átrendezzék a pályát maguknak. Ezt első sorban tapasztaltabb játékosok számára ajánlják, ahogy tudom, hogy rendszeresen új kihívást, kalandokat és élményeket biztosítsanak számukra is.

  Van valami magával ragadó ennek a játéknak a képi világában és a dinamikájában. Számomra nagyon izgalmas, hogy a Beez esetében is ugyan azt láthatjuk, mint az Azul esetében, hogy nem a szépséggel kompenzálják azt, hogy nem sikerült túl jól a játék. Hanem ha csúnyább lenne a játék, akkor is nagyon klassz lenne és nagyon élvezhető. Viszont a kettő kombinációja igazán ütős páros és igazán szép hírnevet kovácsol az Azulnak is és a Beeznek is. Nagyon tetszik az, hogy olyan témát választottak, ami gyerekek számára is könnyen befogadható, így a társasjáték fogyasztók nagy csoportja felé nyitottak, azok felé akik a családi társasjátékokat preferálják. Ennek ellenére mégsem lett gagyi a játék, hanem igen komoly tervezés és előkészítés előzi meg a játékosok lépéseit. A kártyák és a miniatűrök is nagyon igényesek lettek, amely már önmagában egy értékes társasjáték példánnyá teszik. Kíváncsi vagyok, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető és mennyibe fog kerülni.

  Alig várom, hogy megjelenjen a magyar kiadás és elérhető legyen számunkra is ez a csodásnak ígérkező játék! 😊

A Beez – Mééz társasjáték és kiegészítői (2)

 • Beez: Fly, Butterfly! társasjáték Kiegészítő

  A magnificent butterfly has landed gracefully in the garden. Quick! Catch up with it before it flutters away to another flower! You'll be handsomely rewarded if you do! With the Fly, Butterfly mini-expansion, players will add butterfly tiles to replace leaf tiles from the base game and place the butterfly on one of these new butterfly tiles to start the...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Beez: Bonus Cards társasjáték Kiegészítő

  This set of bonus cards contains 4 special objective cards and 4 double sided honey drop cards. Card text: "After having placed the 3 common objectives, randomly draw 1 of the special objective cards and place the honey drop cards nearby. You will need 1 honey drop card per player with side matching the color of the special objective card face up. If you...

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Dan Halstad
  • Illusztrátor:  Chris Quilliams
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Asmodee, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Broadway Toys LTD, Next Move Games
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, lengyel

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Dutch/French edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • English edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7.3 cm
  • English/German edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
   • Súly: 1.3 kg
  • German edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: német
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: magyar
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: angol
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: kínai
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Beez – Mééz társasjátékhoz