Kép forrása: gemklub.hu

Nektárgyűjtő méhek okos tánca az Azul kiadójától [Gémklub]

Az elmúlt évek egyik legnagyobb slágerjátéka az Azul. A családi stratégiai játékot nemcsak a társasjátékozással most ismerkedők szerették meg azonnal, de azok is, akik rendszeresen ülnek le társasozni. Nemcsak az Év játéka díjas játék, de annak két testvére, a Sintra üvegcsodái és A királyi pavilon is nagy népszerűségnek örvend. Ezek után nem meglepő, ha mindenki kíváncsian figyeli, a játék kiadója milyen újdonságokkal jelenik meg. A látványos és okos játékok sorát tavaly a Beez – Mééz folytatta. Annak, aki még nem találkozott vele, szeretnénk megmutatni ezt az Azulhoz hasonlóan színes, és élvezetes agymunkát igénylő társasjátékot.

Egy méh – egy kaptár

Beez – Mééz egy absztrakt játék, a sztori a játékhoz rövid. Képzeljük magunkat egy virágokkal tarkított rétre, és bújjunk egy méhecske bőrébe. Na jó, kitinpáncéljába. A játék nem kooperatív, amelyben a kaptár csapataként közösen kell felkészülnünk a télre. Ehelyett mindenki a maga malmára, azaz lépére hajtja a… nektárt.

Ráadásul ehhez nem méhcsapatot irányítunk, hanem egyetlen méhet. Okés, persze, nyilvánvaló, hogy egy játék a valóságot csak modellezi. Szóval a játékban mindenki egy méhhel versenyez, hogy a saját kaptárját minél ügyesebben töltse meg.

Ügyesebben – de ez persze nem ügyességi játék. Tervezni kell. Méghozzá röppályát. Ugyanis a rét virágain nektárkorongok vannak, ezeket próbáljuk begyűjteni – nem egyszerűen minél többet, hanem a megfelelő színűt a kaptár megfelelő helyére. És hogy hova kerül, az attól függ, merre mozogva szerezzük meg. Merthogy ugye a méhecskék, mint tudjuk, akármerre repülhetnek.

[Cikk folytatása]

https://www.gemklub.hu/cikkek/nektargyujto-mehek-okos-tanca-az-azul-kiadojatol-1085?p_id=15350376

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-08-15 12:27:42

    Ez egy varázslatos szép játék. Kicsit ugyan elvont, és egyáltalán nem könnyű, de nekünk nagyon bejött. Az Azul hype velünk kimaradt, játszottunk vele rokonnál, de nem ütött akkorát mint előzetesen vártam. Aztán mikor jött a Beez mint a kiadó új játéka beszereztük, és bammmm.

    Nagyon nem egyszerű a méhecske irányítása, hogy közben még figyeld azt is milyen színű pollent hurcolsz a kaptáradba, hiszen ha csak pikk pakk beszórod a cuccot azért közel sem jár annyi pont. Kimondottan nagy kihívás faktor van a játékban.

    A kivitelezés is csodás, a kis méhekkel repkedni vizuálisan is nagy élmény. Kiemelném még a játék insertjét, csillagos ötös, mindennek pontosan van hely előre kialakítva, sokan vehetnének példát róla.

    Az egyetlen negatívum talán az hogy nem olcsó, de szerintem nyújt annyit ahogy megérje beszerezni.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Beez – Mééz