Acélmágnás
Videó beküldése

Acélmágnás társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Acélmágnás egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek, a kártya húzás, a trn-04 progressive turn order és a változó setup mechanizmusokra....

Az Acélmágnás egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek, a kártya húzás, a trn-04 progressive turn order és a változó setup mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

XIX. századi mohó, kapitalista üzletemberek bőrébe bújva megszerezzük a számunkra legjobb és legértékesebb gyárakat, majd saját ipari birodalmuk irányításával a lehető legtöbb bevételt érjük el!

A játékosok XIX. századi kapitalisták bőrébe bújhatnak, akik ipari vállalkozásokat építenek, és arra törekednek, hogy annyi pénzt gyűjtsenek össze, amennyit csak tudnak cégek vásárlásával, erőforrások kinyerésével, és a legjobb kombinációkban történő feldolgozásukkal.

Forrás: Gémklub
17 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 590 Ft-tól
 • 17 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Közgazdaság, Gyár / Manufaktúra, Napóleon utáni
Mechanizmus: Aukció/Licit, Váltakozó képességek, Kártya húzás, TRN-04 Progressive Turn Order, Változó setup, Constrained Bidding, Multiple-Lot Auction, Auction: Fixed Placement, Auction Compensation

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Acélmágnás társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • batik.balazs

  2022-06-23 16:59:25

  Szerint az összehasonlításod a felsorolt társasjátékokkal nem állja meg a helyét, mert azok nem ma jelentek meg, hanem amikor még az előállítási, gyártási, szállítási költségek és az alapanyagok árai is alacsonyabbak voltak. (Nem beszélve a 400 forintos euróról.)

  A felsorolt társasjátékok polcokon lévő példányai nem most készültek, az áruk akkor lesz összehasonlítható, ha kifogynak és érkezik belőle reprint (ha érkezik).

  --

  Az áremelés biztosan a társasjátékokat sem kerüli el: papír, fa, gyártási munkák, szállítási üzemanyag stb. drágul sajnos. Lehet mondani, hogy ez csak 46 kártya, 20 fatoken, fa jelölő... De a doboz is papír, a gyártósor is energiát fogyaszt, a beszerzés is euró, a szállítás is üzemanyag... (Erről szívesen olvasnék egy cikket.)

 • hamu80

  2022-06-23 16:43:14

  Hihetetlen, hogy a licitmechanizmusban még mindig lehet innováció, márpedig ez a társas számomra ezt nyújtotta. Két fő fázis van. A licitben minden játékos 1-4-es korongot rakosgat különböző üzemeket megjelenítő kártyákra. Azonos színű és értékű korong nem mehet ugyanarra a kártyára. A legnagyobb értékű korong tulajdonosa nyeri a kártyát. A kisebb értékű korongok tulajdonosai a kártyákon szereplő erőforrásokat zsebelik be. Azaz gyarkan abban vagy érdekelt, hogy a többiek alá licitálj, mert nagyon kellene az adott erőforrás. A második fázis viszont a töménytelen mennyiségű sótlan, erőforrás átváltásos játékok sorát gyarapítja. Használd fel a bezsebelt erőforrást, váltsd át másik bizbaszra, majd azt egy harmadikra, végül kapd meg a győzelmi pontot (pénzt). Nagyon fura volt, amikor a négy fős játékunkban, 4 ember csendben, szimultán tologatta a saját kis jelölőit. A másik gond, hogy ezt a játékot, kicsi, mobilis dobozba kellett volna beszuszakolni. Ez így túl nagy, túl drága nekem.

 • kvarclovag

  2022-06-23 14:33:59

  Én úgy vagyok vele, hogy egy játékban az ötlet, a működés, a beteszteltség az érték. A kártyák, táblák, bogyók csak kellékek. Ha minőségiek, persze azt is meg kell fizetni, de az igazi érték a játék működési mechanizmusa, szabálya. Ha az jó, akkor szívesen fizetek érte, akkor is, ha sokkal kevesebb alkatrésze van.

  Más kérdés, hogy én nem vagyok egy "modern" társasjátékos. Ezeket a sok alkatrészes, gazdag asztalképű játékokat messzire elkerülöm. Se nem érdekelnek, se nem tetszenek.

 • viharlampa

  2022-06-23 14:23:40

  Előre elnézést érte, de rettenet sok pénz ez a 46 (igaz, 2 oldalas) kártyáért, néhány tokenét és fa jelölöért sajnos. 😒
  Hol van ez ár/érték arányban egy Caput Regni, Messina, Nagy Western, stb. hogy a Nyugati Királyság trilógiát már ne is említsem, amik hasonló árban kaphatók. Sehol.
  Nagyon frappáns, gyors játék, kellően változatos, de ennyi pénz nagyon sok érte. Talán ha Lombkorona, Eldorado Legendája, Hadara környékén adnák...

 • ryuk669

  2022-06-23 10:04:57

  Nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad mert tervbe volt a beszerzése, de akkor még átgondolom. Így is sok játék van ami nem működik úgy 2 fővel, ugyan ez a problémám a vendettéval is. Már teszteltem volta ha nem kéne 2 másik embert beszerezni hozzá, bár ott nincs dummy mód, csak szimplán minimum 3 fővel játszható. Hatalmas érvágás, mert ahhoz kell a tapasztalt játékos és velük összeülve mindig van más amit tesztelnénk vagy játszanánk.😞

 • batik.balazs

  2022-06-22 15:43:39

  Jogos, elnézést, ez ki maradt, nem is gondoltam rá, mert a megjelenése óta folyamatosan 3-4 fő mindig játszik vele.

  Ha újra otthon leszek, megnézem, milyen két fővel a "hangulata" és írok majd. (Köszönöm még egyszer a pontosítást.)

  --

  Kétszemélyre (is) alternatíva (hasonló alapok, de mégsem ugyanaz) a Kütyük, viszont azt csak tényleg otthonra, ilyen jól magaddal vinni, mint ezt, nehéz.

 • syndi-cate

  2022-06-22 14:53:22

  Nagyon tetszik a játék, és én is majdnem ráugrottam magyar megjelenéskor, DE... mi mindig csak ketten játszunk otthon és az Acélmágnás a licitálás rendszere miatt minimum három játékostól jó, hiába van ráírva hogy 2-4 játékos. Két játékosnál bejön a harmadik dummy játékos (vagy AI, ki hogy szereti nevezni), és azt kezelni sokszor gyötrelem és fusztráló (ezt tapasztaltam már The Crew vagy Sushi Go játékok alatt is, mikor ketten próbáltuk ezeket). Nézegettem BGG-n 2 játékos variánsokat, de (számomra, egyéni vélemény) ezt annyit nem ér. Inkább az árán veszek olyat, ami primán működik két játékossal is, Alcélmágnás meg kerüljön 3-4 játékosok asztalára. Szóval annyival javítanám ki az első sorodat: Kötelező majdnem mindenki polcára: azokéra, akik minimum hárman játszanának vele és ... :)

 • batik.balazs

  2022-06-22 14:01:03

  Kötelező mindenki polcára: azokéra is, akik csak időnként játszanak és nem is vásárolnak heti-havi szinten új játékokat.

  Van két-három olyan család a rokonságban, akik időnként vásárolnak csak társasjátékokat és akkor is előtte jól átgondolják azt, illetve körbekérdeznek és elolvasnak mindent. Egy ideje engem használnak "előszűrőnek", hogy csak olyat ajánljak és mutassak nekik, ami különbözik a már meglévőiktől és úgy gondolom, sikert is ártana náluk.

  Tényleg nem sok játékot vesznek, korábbi ajánlások közül így került a polcaikra a Patchwork, Kartográfusok, Little Town, Splendor (kinek Marvel, kinek sima), Nagyi régi kredence, Kanaloa... És most az Acélmágnást is javasolni fogom nekik, ahogy mindenki másnak is szeretném javasolni, mert könnyen megtanulható, zseniális, komplex mélységek is elérhetőek, és ahogy már többször is írtam: egyből két modern társasjáték mechanizmust is megtanít végtelenül egyszerűen.

  Az Acélmágnásban a játékosok licittel választanak az elérhető kártyák közül, aki megnyerni a licitet, az viheti a kártyát, minden más licitátó kompenzációt kap a licitének nagysága szerint a játékban elérhető 3 nyersanyag ól (szén, acél, olaj). A liciten megnyert kártyákból minden körben gyártási láncot kell építeni, amit balról jobbra, fentről lefelé kell "végrehajtani". A kártyák nyersanyagot adhatnak vagy már megévőket alakíthatnak át másik nyersanyaggá vagy pénzzé. És a játékban egy dolog számít a végén: a pénz. Csak a pénz.

  A kártyákon lévő gyárak fejleszthetőek, ez azt jelenti, hogy extra gyártásra is képes lesz, ami látványosan annyi, hogy még kell fordítani a kártyát.

  Négy kör egy játék, minden körben újra lehet rendezni a gyártási láncot.

  És ennyi a játék. Zseniálisan egyszerű, zseniálisan komplex.

  A játékban vannak még orosz oligarchák, amik befolyásolják a játékot, előnyöket biztosítanak, de mi-egyelőre-azok nélkül játsszuk: így mindenki egyenlő esélyekkel játszik.

  A játék nagyon jó nyaraláskor is, viszem magammal mindenhova, bárkivel szívesen játszom.

Az Acélmágnás társasjáték és kiegészítői (2)

 • Furnace: Promo Company Card társasjáték Kiegészítő

  Additional Company card released during the Spieleschmiede crowdfunding campaign for the German edition. Compensation effect: Gain 2 money. Basic effect: Discard 1 coal, 1 iron and 1 oil to gain 8 money. Additional effect: Discard 1 coal, 1 iron and 1 oil to gain 8 money. (When the Company card is upgraded you can process 1 coal, 1 iron and 1 oil into 8...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Furnace: Interbellum társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Ivan Lashin
 • Illusztrátor:  Sergey Dulin, Vadim Poluboyarov, Maria Ivanova, Egor Zharkov, Ilya Konovalov, Oleg Yurkov
 • Kiadók:  dV Giochi, Arcane Wonders, Hobby World, Cool Mini Or Not, Jumping Turtle Games, La Boite de Jeu, Vagabund, Maldito Games, Jelly Jelly Games, Meeple BR Jogos, Kobold Spieleverlag, Board Game Rookie, Jing Studio, Midnight Jungle
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Portuguese-only edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Spanish/Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Acélmágnás társasjátékhoz