A Dél-Tigris vándorai
A Dél-Tigris vándorai
A Dél-Tigris vándorai
A Dél-Tigris vándorai
Videó beküldése

A Dél-Tigris vándorai társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Dél-Tigris vándorai egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a moduláris tábla...

A Dél-Tigris vándorai egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a moduláris tábla, a kártya húzás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vajon lenyűgözitek a kalifát, vagy a vadon tesz titeket a rabjává?
Bátor csillagászokként, felfedezőkként és kartográfusonként tiétek a feladat, hogy felfedezzétek Bagdad csodálatos környékét. Térképezzétek fel a környező vidéket, találjatok rá az éltető vizekre miközben a csillagok kalauzolnak titeket. Bagdadból kiindulva bátor felfedezőkként, kartográfusokként és csillagászokként térképezitek fel a környező vidéket. Megfontoltan kell munkásaitokat irányítanotok és a felszereléseteket szállító karavánotokról sem szabad megfeleldkeznetek. Tegyetek rendszeresen jelentést a Bölcsesség Házában a lejegyzett kutatási eredményeitekről.

A Dél-Tigris vándoraiban a játékosok célja, hogy minél több győzelmi ponthoz jussanak - elsősorban a szárazföld, víz és ég feltérképezésével. Ha pedig a karavánotokat is fejlesztitek vagy inspirációt szereztek vagy a három különböző céh-et (Tudomány, Kereskedelem és a Felfedezés) megfelelően befolyásoljátok, további pontokhoz juthattok. De sose feledkezzetek az előre haladás naplózását, ha jól taktikázol, akkor pont akkor aktiválódik a játék vége, mikor Te eléred a naplózássáv jobb oldalát. Ez a különleges grafikával rendelkező munkáslehelyezős játék előre nem meghatározott számú körön át. A kezdőjátékossal kezdve, az óramutató járásával megegyező irányban haladva, amikor egy játékos sorra kerül és ez így folytatódik egészen a játék végéig.

Egy játékos a saját körében három különböző akciót hajthat végre:

 • dobókockát helyez le - mindenki saját készlettel rendelkezik. Vagy a játékostábládra, vagy egy korábban megszerzett kártyádra tudod lehelyezni.
 • munkást helyez le - a munkásokat a központi játéktábla széle mellett lévő, képpel felfelé lévő kártyára tudod lehelyezni. Ezután a kártyát már közös erőforrásként kezelni.
 • pihenj - egy idő után mindenképpen elfogy az összes dobókockád és egy munkás sem lesz a készletedben. Ilyenkor vedd vissza a dobókockáidat, gyűjts erőforrásokat és akár a naplózássávon is haladhatsz.

Játék vége:
A játék vége akkor aktiválódik, amikor valamelyik játékos eléri a naplózás-sáv utolsó 5 mezőjének egyikét. Ettől kezdve mindenki már csak 1-szer kerül sorra. Pontozás során először a szárazföldi és vízi ikonok után (figyelembe véve a karavánok ikonjait is), az égbolt és teljesített inspirációkártyák után továbbá a karaván és a céhekben való többség alapján kaptok pontokat. A legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos lesz A Dél-Tigris vándorai győztese.

Ebben a könnyed, szórakoztató munkáslehelyezős játékban egyszerre több munkakör szerepét is magatokra öltitek, miközben a munkásaitok segítségével próbáljátok felfedezni Bagdad vidékét. De ne csak lefelé nézzetek, itt a csillagos égbolt is sokat számít! A Dél-Tigris vándoraiban továbbá egy gyönyörű, meseszerű grafikát ismerhettek meg a Garphill Games-től megszokott módon.

Doboz tartalma:
20 dobókocka, 60 befolyásjelölő, 4 játékosjelölő, 62 fejlesztéslapka, 12 munkás, 10 naplózáslapka, 48 ezüst, 48 ellátmány, 36 városlakókártya, 36 szárazföldkártya, 36 vízkártya, 36 égboltkártya, 16 inspirációkártya, 6 tervkártya, 3 kétoldalas központi játéktáblarész, 4 kétoldalas játékostábla

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 13 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 14 ajánlat

Kategória: Felfedező, Középkori, Arab
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla, Kártya húzás, Terület befolyásolás/irányítás, Solitaire, Játék végi bónuszok, Különböző típusú munkás, Worker Placement with Dice Workers, Track Movement, Tags

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A Dél-Tigris vándorai társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Wayfarers of the South TigrisZuzmo18, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó kétszer játszott Wayfarers of the South Tigris társasom. Bolti verzió.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Dél-Tigris vándorai társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • arcticrun

  2023-06-01 11:06:13

  Először is nekem ez lett a kedvenc Shem Phillips játékom. Megvan a Nyugati királyság triológia és a raiders of the north sea kiegészítőkkel együtt, de mégis a dél tigris vándorai adta a legnagyobb játékélményt nekem (Feleségem legkedvesebb játéka a Nyugati királyság lovagjai a koronák városával, de ha választani kell melyikkel játszunk akkor 3-ból kétszer ezt választja). A szerző nemhogy kifogyna az ötletekből, hanem olyan mintha egy évek óta tartó alkotói szabadságon lenne, és ontja magából a jobbnál jobb ötleteket. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a középnehéz eurókat. Mihajlo Dimitrievski (The Mico) most is kitett magáért és a játék grafikája nagyon jó lett. Köszönet a reflexshopnak a magyar verzióért és a promókért.

 • VR46

  2023-05-24 07:06:04

  "Játékosok adott akcióhelyről kizárása" annyit javítanék, hogy egy kártyára több munkás is helyezhető. Csak befolyásjelzőből nem lehet egynél több egy kártyán.

 • fodihun1

  2023-05-24 06:37:22

  Az legyen a legnagyobb hibája, hogy a cím csúnya.... Akkor már megéri beszerezni.

 • deeep

  2023-05-23 21:50:37

  Nagyon csúnya és rettenetesen amatőr lett a magyar "cím" a dobozon, nagyon nagy kár érte. Hihetetlen, hogy ezt valaki elfogadta és mehetett a nyomdába. A Nyugati királyság sorozatnál még sikerült normálisan megoldani a magyar cím elhelyezését. Ahogy látom a bgg-n, a többi nyelvet azért normálisan megcsinálták itt is.

 • Boardor

  2023-04-12 11:37:51

  Ez a játék egy mechanikai remekmű. Egy társasjáték bemutatón ezzel az egy játékkal a legnépszerűbb mechanikák felét be lehetne mutatni. És működik, de még hogy!

  Kártya draftolás, tablóépítés, mechanizmus építés, kockadobás és menedzsment, munkáslehelyezés (két megoldással is), egy kis területfoglalással (befolyásjelölők) és minimális versennyel megfűszerezve.

  Ettől függetlenül a játék nincs agyonbonyolítva, nagyon jól elférnek és kiegészítik egymást a különböző megoldások, gördülékeny, és elég egyedi flowja van. Véleményem szerint a középnehéz eurók felső határa körül mozoghat. 4 emberrel, kicsit gondolkozósan 2-2,5 óra a játékmenet (valószínűleg ez még javul, első játéknál kell egy pár kör, hogy átlásd mi hogyan is fog működni). A tematika jó, és szép a játék, viszont a játékmenet annyira nem adja vissza, a második körben már abszolút nem foglalkozol vele.

  Szerencsfaktor esetleg annyi lehet, hogy kijön-e olyan kártya (pl.: "célkártya") ami neked éppen kapóra jön és sok pontot tudsz vele szerezni, vagy nem. Ez elég jól menedzselhető ahogy halad előre a játék.

  Játékos interakció a kártyák egymás előli elhoppolásában, játékosok adott akcióhelyről kizárásában, vagy éppen megsarcolásában nyilvánul meg. Nem sok, viszont pont annyira meg tudja nehezíteni a játékot, hogy egy-két kör mindig kárba vesszen a korrigálásra.

  Egyetlen negatívumként a fő táblát említeném. 3 elemből áll, szétcsúszik nem mindenhogy illeszkedik megfelelően, viszont a moduláris volta miatt garantálja az alapból is elég nagy újrajátszhatóságot.

  Az insertben elég sok az üres hely, szóval van esély, hogy lesz hozzá kiegészítő :)

  Nagyon ajánlott!

 • mr.zehy

  2023-02-09 09:35:35

  Örülök, hogy nem csak engem zavart ez a felütés.

 • kvarclovag

  2023-02-09 09:27:05

  Egyelőre még nem. De bárki mástól is szívesen fogadom az okítást.

 • Gawain

  2023-02-09 01:10:05

  Na megosztották veled a tudást, hogy ez miért absztrakt játék?

 • kvarclovag

  2023-01-16 12:42:03

  Nem ismerem a játékot, és nem is érdekel, nem az én világom, de a cím miatt elolvastam a cikket, az absztraktokat ugyanis szeretem, sőt, főleg azokat szeretem. És, bár az absztraktra több kicsit eltérő értelmezés is van, ez nekem egyikhez sem illik. Mért gondolod, hogy ez absztrakt játék? Ráadásul nem is érdemes egy játékra ezt mondani, mert az "absztraktosodik" is inkább negatív tulajdonság a többségnek, és maguk az absztrakt játékok se érdeklik a játékosok többségét. Kivéve talán az olyan félabsztraktokat, mint a Cascadia.

 • PistiDnD

  2023-01-16 11:32:49

  Sziasztok!

  Bővebb játékbemutató cikkünk:

  http://diceanddecks.hu/cikkek/legjobb-absztrakt-jatek-amivel-valaha-jatszottam-wayfarers-south-tigris

 • mr.zehy

  2023-01-13 13:33:30

  Felkerült egy Dudás Lajos videó: YouTube link

  Ez alapján tuti vételnek tűnik, úgyhogy jöhetne már a magyar verzió! 😍

 • Lamond

  2022-12-09 07:56:03

  Delta..., ja nem, a Reflex hozza majd! Fordításról nem tudok.

 • hierroo

  2022-12-08 22:29:57

  Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy vajon ennek a játéknak van esetleg magyar fordítása? Nagyon igéretesnek tűnik!

 • mr.zehy

  2022-10-11 08:05:14

  Erről van valami hír? Mikor jöhet a magyar kiadás? Most megint nagyon ráfüggtem a szerző játékaira, így nagyon várom ezt is!

Az A Dél-Tigris vándorai társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Shem Phillips, S J Macdonald
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  White Goblin Games, Garphill Games, Schwerkraft-Verlag, Fever Games, Renegade Game Studios, PixieGames, Ediciones Primigenio, Reflexshop Kft, TLAMA games, Mosaico Jogos, Lord of Boards
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, portugál, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • Garphill English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Súly: 2.3 kg
 • Renegade English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Dél-Tigris vándorai társasjátékhoz