Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - Septima különkiadás

Boszorkányok gyülekezzetek, a Septima utódját keresi és csak a legrátermettebb emelkedhet fel közületek!

Elindult a Mindclash Games legújabb játékának kampánya, a Septima. A magyar csapat már többször bebizonyította, hogy a komplex játékok kedvelői megtalálják számításaikat a kínálatból. Ha visszalapozuk a történelemkönyvben a korábbi fejezetekhez, akkor az alábbi címekkel találkozhatunk:

  • Trickerion - Legends of Illusion: ahol varázslóként harcolunk a hírnévért és dicsőségét.
  • Anachrony: A jövő útja: melyben exopáncélt öltünk magunkra, utazunk az időben, és az egyre szűkösebb erőforrásokból próbálunk evakuációs feltételeket teremteni, mielőtt becsapódna a meteor. 
  • Cerebria - The Inside World: világában elmélyülünk érzelmeinkben, hogy a Boldogság és a Szomorúság erőivel összecsapjunk a Belső Világot saját képükre formálásáért.
  • Perseverance: Castaway Chronicles: elhajóztat minket egy szigetre, ahol a vakációnkat kell félbeszakítani, hogy bázist építsünk, és túléljük egy dinoszauruszok által lakott világban. 
  • Voidfall: segít nekünk, hogy kitekintést nyerjünk a világűrbe, hogy egy igazi galaktikus küzdelemben égessük az agysejteinket. 

Most pedig a Septimával egy "könnyedebb" játékot igyekeznek elénk tárni, de aggodalomra semmi ok, még így is bőven találunk benne mélységet és felfedeznivalót. Lássuk, hát mi kell ahhoz, hogy mi legyünk a következő Septima. 

A Mindclash Gamesnek köszönöm a lehetőséget, hogy már a kampány előtt ki tudtam próbálni a játékot. Sajnos ugyan fizikai példányon nem tudtam tesztelni, de a Tabletop Simulator felületén az alapjáték mellett a kiegészítő játékmódok is rendelkezésemre álltak. (A kampány alatt már elérhető bárkinek.) A cikkben szereplő fényképek azonban a fizikai példányról készültek, így azok a Kickstarter kampányban szereplő játékot mutatják be. 

FONTOS: A játék a kampány során, valamint utána a begyűjtött információk alapján még változhat. Így mind a szabályok tekintetében, mind a kinézetben lehetnek majd eltérések a most megismert változat és a végleges között. A cikk célja nem a részletes szabályismertetés, hanem, hogy képet kapjatok arról, mit is jelent boszorkánynak lenni Noctenburgben. 

Septima

Mindclash Games is raising funds for Septima on Kickstarter! Gather your witch coven, enthrall the townsfolk, and rise to power as the new Septima in the most accessible Mindclash game yet.

A legmagasabb rangú boszorkány hívására válaszolunk és egy évetünk lesz bebizonyítani, hogy megérdemljük a kinevezést. A játék négy évszakon keresztül vezet minket végig a próbatételeken, és minden évszak során öt lehetőségünk lesz akciónkkal megmutatni boszorkányos ismereteinket. A téma családbarát, ajánlott kor a 12 év feletti korosztály, ugyan boszorkányok jelennek meg, akiket akár perbe is foghatnak, de a játék során a célunk az emberek gyógyítása, és a per végén is a legrosszabb, ami történhet, hogy száműzik a boszorkányt. 

Belevághatunk a versengésbe a 4 rivális boszorkány csapat egyikeként vagy szóló módban a Turczi Dávid által megidézett Fekete Özvegy ellen. Akárhogy is döntünk, az év során hozzávalókat fogunk gyűjteni a főzeteitekhez, melyekkel a városlakók betegségeit fogjuk gyógyítani, különböző rituálékkal és újabb boszorkány tagokkal erősítjük csapatunkat, mialatt igyekszünk elkerülni a boszorkányvadászok állandóan figyelő tekintetét. Ha pedig bajba kerülne egyik társatok, mert perbe fogják a városlakók, akkor néhány jó szóval elérhetitek, hogy a dühös emberek megenyhüljenek, és elengedjék őt. 

A győzelem kihirdetése előtt összesen 20 főakciónk lesz. Minden egyes évszak során a kezünkbe lévő kártyák kijátszásával hajtunk végre akciót, azonban ezeket csak az ötödik kör után, évszakváltáskor tudjuk visszavenni. Így körről-körre egyre szűkül a választási lehetőségeink száma. Az alapjáték nyolc akciókártyát tartalmaz, amit két speciális kártyával egészíthetünk ki, amennyiben bizonyos modulokat hozzáadunk. 

Az akció kiválasztásnál azonban érkezik két csavar. Az első, hogy mivel minden játékos titokban választ akciót és egyszerre fedi fel, így lehet, hogy lesznek olyan játékosok, akik azonos akciókat hajtanak végre. Ennek egyik következménye, hogy mivel egységben az erő, a játékosok egymás akcióját erősítve aktiválják a kártyák másodlagos képességét is. Így a főakció mellett az azonos kártyát kijátszó játékosok további akciót is végrehajthatnak. Azonban vigyázzunk, mert a telepátia és összeszövetkezés gyanús esemény, melyre minden magára valamit is adó boszorkányvadász felfigyel

A másik csavar, amit a szabálykönyv egyetlen egyszerű mondattal megold: A játékosok a kártya kijátszása előtt nyugodtan megbeszélhetik, hogy ki mit fog csinálni. "Nekem most be kellene gyűjtenem azt a ritka gyógynövényt, ami ott van a boszorkányvadász előtt, úgyhogy remélem senki más nem fog gyűjtés akciót kijátszani...". Félreértés ne legyen, bár a boszik összetartó közösség, mégis mindenki azért jött, hogy ő legyen a Septima. Lehet gyűjteni fognak, lehet nem, mondhatnak akár igazat is, de ferdíthetik is a valóságot. Szóval csak óvatosan, milyen bájital keverőkkel ülünk le egy asztalhoz. 

És akkor lássuk az akciókat:

  • Mozgás (Move): A csapatunk helyzetét a központi táblán egy jelölő mutatja. Ezzel az akcióval mozoghatunk a városközpontból az erdőbe, hogy ott megtaláljuk a főzetünkhöz szükséges alapanyagot, vagy visszatérjünk a házakhoz, hogy gyógyítsuk a betegeket.
  • Begyűjtés (Collect): Ha megtaláltuk a tisztást, vagy erdei helyszínt, ami nekünk kell, akkor begyűjthetjük a gombákat, gyökereket, gyógynövényeket, bogyókat vagy koponyákat erszényünkbe. 
  • Főzés (Brew): Egy csipetnyi galóca, némi mandragóragyökér, összekeverve egy varjú koponyával és már kész is a szerelmi bájital. Ezen kívül szükségünk lehet vakság, bénulás és egyéb nyavalyák elleni szerre is.

A főzetek között két típust fogunk találni, az egyikkel a három betegséget tudjuk gyógyítani, míg lesz négy olyan italunk, melyet mi magunk tudunk felhörpinteni, ezzel aktiválva speciális képességeket

  • Gyógyítás (Heal): Megitatjuk kotyvalékainkat a beteggel és azonnal egy újabb boldog városlakóval gazdagodunk. 

A betegségek gyógyítása amellett, hogy segít abban, hogy a városlakók jót gondoljanak rólunk, segít minket is a győzelem felé vezető úton. Minden egyes gyógyítás után előre tudunk haladni a saját táblánkon található páciens sávon. Ezek a játék során egyszeri bónuszokat adnak, illetve a játék végén értékes pontokkal gazdagítanak. Emellett a játék elején kapott személyes célunk is tartalmazhat olyan elemet, hogy bizonyos betegségekből kell a helyieket kigyógyítani.

  • Éneklés (Chant): Némely tevékenységünk gyanút kelthet. Ahogy korábban írtam, ez lehet az azonos akciókártya kijátszása, de egyes képességet aktiválása is. Ha túl gyanúsakká válunk, akkor lantot ragadva, kiegészítve némi énekléssel csökkenthetjük a táblánkon található gyanakvási szintet. 

A gyanakvási szint azért lesz fontos, mert ez fogja meghatározni, hogy a boszorkányvadász el tud-e kapni minket. A szint meghatározza a távolságot, amire a vadász a házától el tud jutni, így magasabb érték esetén szinte mindenhol utóléri a gyanúsan gyógyítgatókat. Azért, hogy legyen ebben némi bizonytalanság is, ezt az értéket egy kockadobással módosítjuk. Amennyiben a vadász elért minket, úgy a csapatunk vezetőjét elfogja és az évszak végén a tárgyaláson őt is meg kell védenünk majd, ha nem akarjuk, hogy száműzzék. 

  • Toborzás (Recruit): A város főterén tömeg várja, hogy a bíróság elé állított boszorkányok sorsáról dönthessen. A toborzással hozzánk lojális embereket küldhetünk ide, hogy biztosítsuk a pozitív ítéletet. 
  • Védelem (Plea): Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor ne a tömegbe, hanem egyenesen a tárgyalóterembe küldjük a támogatókat, hogy garantáltan minden szó célba találjon.

Minden évszak végén a város összeül, hogy ítélkezzen az elfogott boszorkányok felett. A tömegben összegyűlt lakókat berakjuk egy zsákba, majd játékosszámnak megfelelően kihúzunk annyit, hogy megtöltse a tárgyalótermet. A dühös városlakók ellene, a pártolóink a felmentés mellett fognak felszólalni, így a többségben lévők akarata fog érvényesülni. Amennyiben elítélik, úgy száműzik a boszorkányt, felmentés esetén pedig a legtöbb jó szót szóló játékos csapatához fog csatlakozni

A játékostáblánkon négy hely van a tagoknak, melyek közül egy a csoport vezetője, egy a segédje (ennek a két karakternek a speciális képességeit tudjuk használni a körök során) és további két hely szabad, ami amellett, hogy lehetőséget ad a képességek cseréjére, a játék végén az elérhető célok számát is növeli. A játék elején kapott célkártyán négy cél van és annyit fogunk tudni kiértékelni, ahány boszink lett a végén. 

  • Emlékezés (Remember): Az alappakli utolsó kártyája az emlékezés, amivel egy korábban kijátszott kártyát tudunk aktiválni.
  • Rituálé (Rite): Kiegészítő modulként felrakhatjuk a ritálé táblát, melyen előrehaladva pontokat és bűbájokat gyűjthetünk. A bűbájok erős hatalmú kártyák, melyekkel további előnyökre tehetünk szert. 
  • Átváltozás (Transfigure): Amennyiben meguntuk emberi alakunkat, úgy macska, róka, kecske vagy kígyó bőrbe bújhatunk. Az állatok ugyan nem tudnak minden akciót végrehajtani, de cserébe nem gyanakodnak rájuk a boszorkányvadászok, ezen felül pedig speciális képességeket kapnak. 

Az akciókártyákon túl két modult kapott még a játék. Az egyikben Omen kártyák adnak nekünk pozitív hatást, ha megnyertük az előző kör tárgyalását, vagy negatív következményt, ha elveszítettük azt. A másik pedig épületekkel tarkítja a várost, melyek a mellette álló játékosoknak különleges hatásokat adnak. 

Élmények és tapasztalatok.

Amikor bővíteni szeretném a társasjáték gyűjteményünket, nálam egyik legfőbb szempont, hogy olyan játék kerüljön be, ami valami új, más, mint a már polcon lévők. Gyakran a kiadók szerentek biztonságosan játszani és a már jól bevált formulákat újra és újra elővenni. (Persze ez nem feltétlenül jelent rossz játékot, mert a több a jóból elv sem rossz.) A Mindclash Games boszorkánykonyháján úgy tűnik, mindig új ízekkel kísérletezgetnek és ez számomra nagyon pozitív. A Septima kellőképpen más, mint bármi eddigi címük. A nehézséget saját bevallásuk szerint is alcsonyabbra rakták magukhoz képest, de ez még mindig egy bőven komplex játék.

A játékmenet ad helyet a stratégikusan gondolkodóknak, de ami igazán különlegessé teszi, az az akció kiválsztás. Már-már partijáték hangulatot tud kölcsönözni a beszélgetés a kártya kiválasztás előtt, azonban mégsem veszíti el ezáltal a komolyságát. Egyik gondolati síkon agyalunk, hogy ki, mit fog kirakni, másik síkon tárgyalunk a játékosokkal, hogy saját magunk malmára hajtsuk a vizet, végezetül pedig dilemmázunk, hogy betartsuk-e a megbeszélteket. A teljes stratégiánkat nem fogja felrúgni ha valaki "átvág", de mégis észben fogjuk tartani a következő körben. 

Ebből kifolyólag úgy gondolom az ideális játékosszám a "több". Két fővel is megállja a helyét (Septima minden játékos számnál plusz egy emberként akciókat fed fel, ezeket nem hajtja végre, de segít az egyezésekben), ilyenkor bőven érződik a párbaj hangulat, hogy figyeljük a másikat és próbáljuk hátráltatni, hamarabb befoglalni a széket a tárgyalóteremben, esetleg elfogatni a vadásszal... de a játék igazán három és négy fővel mutatja meg magát. Kicsit zsúfolt lesz, hamar elfogynak a betegek, tolongás lesz a tárgyalóterem előtt és persze sokkal gyakrabban előfordul egy nem kívánt akcióegyezés. Ahogy minden mágiaszövő tudja, hogy időnként elkerülhetetlen a káosz síkjának megjelenése, úgy kerül bele a képletbe a játék során a jótékony zűrzavar itt is. Ez a fajta kavalkád nagyon jól megy a Septima témájához és játékmenetéhez és visszatérve az első gondolathoz, kellőképpen új a Mindclash játékok palettáján. 

A tanulójáték még inkább egész-estés programnak tervezhető, de rutinosabb játékosok esetén az ígéreteknek megfelelően könnyen be tud menni a két óra alá

Kinek ajánlott?

  • Mindclash rajongóknak szinte mindenképpen, új és friss az eddigi játékokhoz képest.
  • A közepesen nehéz játékok kedvelőinek (BGG súlyozása alapján 3 - 3.5 körüli érték várható), akik nem riadnak el attól sem, ha egy játék ideje eléri a két órát.
  • Javasolt a négy fős baráti társaságoknak, akik szeretik a játéktéren túl az asztal feletti pszichológiai hadviselést is komolyan venni. 
  • A szép játékok kedvelőinek, mert bár erről külön nem írtam, de úgy gondolom a képek önmagukért beszélnek: ez a játék gyönyörű. Egyedi grafika, ahol a külcsín nem megy a funkcionalitás rovására. 
  • Bár az ikonok száma közel sem éri el a Voidfall magaslatokat, de azért kell velük foglalkozni. Az egyedi képességek és hatások pedig ígénylik az odafigyelést.

Boszorkányvadászoknak viszont érdemes elkerülni a játékot, mert itt mindig a bűbájkeverők fognak nyerni. 

A Kickstarter kampányról

A Septima elérhető lesz bolti változatban is, de érdemes támogatni a játék létrejöttét a kampány során, ugyanis a delux változat számos különleges elemet tartalmaz, melyek csak a kampány során legyártott példányokban lesznek megtalálhatóak.

  • A meeple figurák szitázott felülettel még szebbé teszik az aszalt.
  • A hozzávalók és jelölők karton helyett fából készülnek.
  • Hímzett húzózsák a tárgyalások lebonyolításához.
  • Gametrayz által készített insert a karton elválasztók helyett.
  • Valamint az Ómenek és Alakváltók kiegészítő már a dobozban lesz, míg később ezt külön kell megvásárolni. 
  • Add-on-ként megvásárolható fém Bölcsesség (győzelmi pont) jelölő gazdagíthatják a gyűjteményünket.
  • Végezetül pedig érdemes folyamatosan követni a kampányt, mert időszakosan felfedésre kerünek új tartalmak, amik tovább növelik a doboz tartalmát.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

26Feb

Bűnügyi krónikák 2400 - Nyomozás a metaverzumban

Ismertető | 2023.02.26. 15:28:00

1000 év alatt a nyomozási módszerek sokat változtak, de egyvalami változatlan: a Lavel családnak mindig is köze volt a bűnüldözéshez valamilyen formában. Kalia, az ex-kiberügynök szabadúszó nyomozóként igyekszik megoldani a bűntényeket.


Kommentek

  • hierroo

    2022-06-23 19:23:34

    Először is azzal kezdeném, hogy nagyon szuper, hogy ennek a játéknak a témája nem zombis, vagy űr, esetleg lovecraft-os. Ebből már úgyis van elég. (ez nem azt jelenti, hogy azok nem lennének jók, csak szeretjük a változást 😏). A boszorkányokról szóló játék igazán jó ötlet. Azért is mert ez a téma szerintem minden korosztálynak érdekes lehet. Nehézsége miatt azért a legkisebbeknek kicsit várniuk kell, hogy jobban megérthessék a szabályokat. Azt nem tudom, hogy magának ennek a világnak, amiről ez a játék szól, van e előtörténete akár milyen formában is? Könyv, mese, rajzfilm, vagy bármi, vagy pedig teljesen új alapokon nyugszik ez a társasjáték?
    Gratulálok a grafikusnak vagy illusztrátornak, nagyon szépek a kártyák és a megjelenés is tetszetős. Őszintén szólva nekem Tündérszép Ilona és Árgyélus történezete jutott az eszembe erről a játékról. Persz bizonyára teljesen másról van szó. Remélem minél hamarabb valaki készít egy magyar videót ennek a játéknak a használatáról. Meg magyar szabálykönyv is jó lenne. Plíz! 😉 (Jó tudom, még csak 2022 van.)

  • Robby

    2022-06-22 23:47:05

    Nekem ennél az nem tetszik, hogy ha már magyarok csinálták, akkor igazán megtisztelhetnék a magyar játékos közösséget, hogy kiadják magyarul is. Amit véletlenül kiadtak az itthon is jól fogy. Sok olyan emberrel szoktam játszani aki semmit nem tud angolul, így ezek a játékok esélytelenek. Illetve sokszor magyarul sem értem igazán, hogy mit szeretne a játék, ha csak elolvasom a szabálykönyvet. (pedig csináltam már több játékhoz fordítást is)

  • edaadri2

    2022-06-22 13:14:44

    Jelen állás szerint ~8500 Ft körül majd lehet spórolni a csoportos rendeléssel. Pontos árakat a pledge manager alatt tudnak majd mondani, de ez az ár is a céggel való egyeztetés során merült fel.

    Nekem rohadt szimpatikus ez az egész. Ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodna a cég a fix árakhoz, hajlandó engedni, ha van elég jelentkező a közös rendelésre. Így olyanok is megveheteik a játékot, akik az eredeti árán nem vették volna meg. Többen fogják jó szívvel ajánlani magát a társast, a kiadót, hamarabb csatlakoznak egy következő kampányukhoz. Szerintem win-win szituáció.

  • Treffhetes

    2022-06-22 10:52:30

    Mások se gondolják, ezért is nem gyűlik a lé :)
    Többek között.
    Mert amúgy már most előrendelhető sok helyen, és sasgriffék be is vallják, hogy hát ez igazából egy előrendelés a T.Játékosoknak. Meg hogy majd 3 hónappal a retail előtt megkapják, és milyen csudálatosch kedvezményes áron.
    Igen, igen, most jön a DE. 48$ a KS ár, 64 lesz a MSRP. Remek. Csakhogy erre rájön a posta, ami a Vén Kontinensen 13 pénz, az úgy máris csak 3 $ kedvezmény. Oké, további ÁFA már nem terheli. Csakhogy előrendelésnél szokott lenni itthon 11-25% kedvezmény a teljes árból, legalábbis a háromszögformalogós cégnél szokott, és mivel lacerdásos, esélyes, hogy ők hozzák. Ha csak 10% a diszkont, akkor máris 57,6$-ra jön ki, ami olcsóbb, mint a 61$ KS ár...
    Ezen kívül a lacerdás játékok KS-én híresen nincs semmi, de egyáltalán semmi KS exkluzív, kevés az "extra" tartalom, mind kis kozmetikai szirszar, és a kampányból utólag megvehető, nem is sok plusz pénzért. Szóval rohadtul nem éri meg.
    Ezt 5-6 kampány után végre az íglgrifon is érzékelte, és bedobták a nagy bombát: lesz egy KS exkluzív meeple. Igen egyetlen szaros ki fapöcök... És ettől várják a hatalmas fellendülést... *leókás gúnyos tapsolós mém*
    És erre fizessek többet, mint a bolti, ráadásul másfél-két évvel előre? Hát, nagyon sokan jutottak ugyanarra, hogy egy nagy büdös ló... ...tetemet.
    Maga a játék amúgy érdekesnek tűnik, végülis könnyedebb lacerda, naná, hogy az, és úgyis boltokba kerül,de a KS kampány már az első napon nagyot bukott.

  • porcine

    2022-06-22 08:09:30

    Nagyon szép a Septima, biztosan kiváló a mechanika, meg úgy általában minden, hiszen mégiscsak egy Mindclash munkáról van szó, de valahogy ez most nem fogott meg. De biztosan jól járt, aki behúzta. És sokan tették, hiszen a kitűzött célt már majdnem nyolcszorosan túlszárnyalta. És még 9 napig tart a kampány.

    Érdekesség, hogy a Lacerda féle Bot Factory-nak is ennyi van hátra, de a kitűzött 100.000-ből "még csak" 80.000 jött össze. Kattintásvadász cím: "Lacerda elbukik?" Persze csak viccelek, nagyon szeretem Lacerda-t, az Escape Plan nálam mindig a top 3-ban csücsül, de nem gondolom, hogy neki a kickstarter-en kellene pénzt szednie.

  • edaadri2

    2022-06-21 13:50:29

    Ne is mondd, átérzem 😅 Már elküldtem a jelentkezést a Septimás csoportos rendelésre meg minden, erre megláttam, hogy valaki közös Witcher KS rendelésre ad lehetőséget a pledge manager által. Most a kettő között őrlődöm, ilyen árfolyamok mellett csak egynek van most lehetősége kifosztani a zsebeimet 😂

  • ryuk669

    2022-06-21 13:21:15

    Nagyon köszönöm! Meg lett rendelve bár ezek az euro árfolyamok....sírva nyomtam a küldés gombra, de tényleg nagyon tetszik a játék, meg ezt a csoportos rendelést is szerettem volna már kipróbálni.

  • edaadri2

    2022-06-21 12:12:38

    Örülök, ha segítettem :)

    Az emailekben biztos benne lesz minden fontos infó, de én ajánlom a facebookos csoportot is. Ott azért hamarabb is vannak hírek, ráadásul egymás között is zajlik az infócsere :)

  • syndi-cate

    2022-06-21 09:10:05

    A játékmenet érthető és jó is, Villő rajzai szépek, a társas tele van mindenféle színes ingyombingyommal, doboz insert is kártyavédő barát, így a közös rendelésbe csukafejessel belevetettem magam én is :)

  • ryuk669

    2022-06-21 07:56:25

    De jó hogy ezt megírtad, eddig vaciláltam előrendeljem e mert nem nyelvfüggetlen és emiatt nem lenne a játéknak túl nagy sikere a szűk baráti körben, kihasználatlanul pedig nem akarom tartani, de így esélyes hogy beszállok. Amúgy ezekhez a magyarításokhoz gondolom nem árt a facebook csoport tagjának lenni..bár a root magyosritását itt is meg lehetett találni, (bár annak elég erős rajongótábora van) de gondolom célszerű benne lenni a körben ha időben szeretnék hozzájutni ezekhez a pluszokhoz.

  • edaadri2

    2022-06-20 21:22:03

    Most láttam a facebook csoportban, hogy jövőhét közepéig megpróbál majd írni az árakkal kapcsolatban is.

    Meg lehet, hogy lesz magyarítás is. A játékszabályt tuti megcsinálják, de elképzelhető, hogy a kártyákat is lefordítják. Idézek a csoportból:

    "Korábbi játékoknál - Cerebria, Trickerion - lehetett belőle kizárólag a csoporttagoknak készíttetni magyar kártyákat, online elérhetősége viszont biztos nem lesz kártyáknak, azt - jogosan - nem engedélyezik."

  • edaadri2

    2022-06-20 20:50:25

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe77L-_LxbCvpdNebeYujjwibg-kT1iOZN2-f7Uh5Q_e98a5g/viewform

    Ha nem működik valamiért, akkor szólj. Nagyon részletesen leírja egyébként, hogy hogyan is néz ki a csoportos rendelés, mik a szabályok. Találsz majd egy linket is a leírásban, ott tudod ezeket elolvasni.

    Nagyon korrektnek tűnik az egész szervezés, a nyerészkedőket is figyelik és szankcionálják (hogy az alacsonyabb csoportos rendeléses ár után 2 évig ne adják el drágábban). Tényleg a társasokat kedvelő embereket akarja összehozni és kedvező feltételeket biztosít :)

  • esze.gergo

    2022-06-20 19:37:09

    Tudsz küldeni a google formshoz linket? Nem használom a facebookot egyáltalán... (és úgy vagyok vele, mint Ryuk, hogy érik lassan a burner profile) remélem esetleg van esély így is rácsatlakozni.

    Igen, tudom azt mondtam, hogy ez kimarad, de azért megismerném a lehetőségeket mielőtt nemet mondok.

  • edaadri2

    2022-06-20 18:58:10

    Mindclash Games magyar kedvelői csoportot ajánlom inkább :)

    Ugyanaz szervezi, akit a Kickstarter csoportban is találsz, de a Mindclash csoportban sokkal több infót találsz, hisz most kb csak erről a játékról beszél mindenki :) Ki tudsz tölteni egy google-ös kérdőívet is, ami után felkerülsz a levelező listára, és minden új infóról értesítást kapsz.

  • ryuk669

    2022-06-20 18:36:29

    Francba ezzel a facebookal... a kickstarter és pár más hasznos csoport miatt egyre inkább vacilálok egy "nem túl informatív , de legalább ilyenekre jó" profilon...Minden esetre már egy ideje kísért a játék, belefutottam már a cikk előtt az ajánlóba és be kell valjam, nagyon bejön. Nem csak a látvány de maga a játékmenet is izgalmasnak tünik. Az Anachrony is listás, ez viszont biztosan dobogós. A témaválasztás nagyon jó, nézegettem a karaktertáblákat, elég széles a választék, gyönyörűek a játékelemek.

  • Treffhetes

    2022-06-20 18:23:09

    Facebookon vagy egy kickstarteres csoport, aminek a neve Kickstarter csoport :)

  • esze.gergo

    2022-06-20 18:16:10

    ez a csoportos merrefelé szerveződik, mit lehet róla tudni?

  • sitatom

    2022-06-20 15:56:07

    Ez egy boszorkányosan jó játék!

  • Treffhetes

    2022-06-20 14:21:44

    Ahoy!

    Talán egy-két-há hónappal a kampány zárulta után nyílik a peldge manager. Amúgy a kampány 11 nap múlva zárul, az meg már július 😉
    A többi játékukból nekem is csak az Anachronyhoz volt szerencsém. Az kiba... ööö ...bzsákolt jó. A 4-es nehézséget én túlzónak tartom, a 3,3-3,5 reálisabb. Főleg ha kivesszük az amúgy szinte teljesen fölösleges szuperprojekteket.
    Tipikusan olyan játék, amit a bevezetésnél rohadt meló elmagyarázni, rengeteg a komponens, melós a fölpakolás, aztán amikor elkezditek, akkor esik le, hogy "ja, ez ennyi? sima munkáslehelyezős-kiszorítós", és nem értitek, mire föl a sok macera. Persze pár kör elteltével meg beindul a matek, és agyalás, és akkor esik le, hogy hopika, oké, tényleg van benne bőven több. Alapvetően az a típus, amit igazából nem nehéz jászani, de jól játszani nagyon is. Ez is a szépsége, csak ajánlani tudom.

  • Treffhetes

    2022-06-20 13:58:34

    Jóféle cucc, már szerveződik is rá csoportos, tán még kis kedvezmény is jut ;)
    A Mindclash játékokról még annyit, hogy az árazásuk a kampányok alatt igencsak baráti, és még late pledge-ben is kedvezőbb a későbbi boltinál (de az már 10-20 pénzzel drágább), ígymindenképp érdemes még a kampány alatt pledzselni.
    Az egyetlen dolog, amitől kicsit fázok a komponensek kapcsán, az a Bölcsesség jelölők. Kartonból is necces, de a fém tutira összekuszája az ujjlenyomatokat.
    Ja, és pledge managerben lesz bugyipakk is, 70*110-es nem feltétlenül ficeg otthon mindenkinek több zsákkal tartalékban. (amúgy jeleztem, nekik, hogy ha már boszis, akkor az 1 centivel magasabb kártya az amúgy pont a klasszikus tarot méret 😉)

  • esze.gergo

    2022-06-20 13:46:50

    Eddig még egy Mindclash játékkal se játszottam (nem tudom miért, kövezzetek meg), ellenben mindegyik nagyon tetszett. Tudom, hogy nem annyira tematikusak, mint az ameri játékok, de pont a témájuk szokott nagyon bizgerálni. Talán engem a nehézségük ijesztett el. Nem azért, mert nem szeretném elégetni teljesen az agyamat játék közben, csak tapasztalat alapján ezek kerülnek legnehezebben az asztalhoz. Sok a szabályértelmezés, utána a játék is hosszabb, utána kimarad egy kis idő kezdődik minden előlről. Utána jön egy új játékos, akinek alig várjuk, hogy megmutassuk, de kezdődik megint előlre.

    Ha nem költekeztem volna ki magamat a hónapra, akkor szerintem a Septima lenne az első Mindclash vásárlásom, hiszen a téma izgi, a játék gyönyörű, a leírásod alapján pedig a mechanikák is nagyon izgalmasak, nyújtanak bőven újdonságot a mi kollekciónkhoz képest is. Így most csak pledge manager szintig jutottam és igyekszem feltölteni a kasszát mire az megérkezik.

    Tapasztaltabbak tudják mikor lesz? Vagy valaki aki jobban beleásta magát a kampányba?

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Septima