Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 18. hét

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat, és ne maradj le semmi érdekesről!

A játék, ahol az üllő és a kalapács közé szorulunk.

Uprising: Titans of the First Age: 1-4 játékos, 180 perc, 14+ évestől

A felkelés folytatódik! A cél az Uralkodó megdöntése, aki Azuhl központjából próbálja még utolsó leheletével is védeni magát, miközben kívülről a Káosz Hordái törnek be. Ebben a 4X játékban félrerakjátok viszályaitokat, és egyesült erővel szálltok szembe ezzel a két erővel, hogy végül béke legyen a birodalomban. Az első nagysikerű Kickstarter kampány után visszatérünk, hogy a titánokkal együtt vegyük fel ismét a küzdelmet. 

Az Uprising: Curse of the Last Emperor alapjáték már egyszer megmutatta, hogy a küzdelmeink mennyire lesznek nehezek a folyamatos nyomás alatt. Elevenítsük fel az alapjáték menetet. Első lépésként ki kell választanunk a klánunkat. Az alapjáték doboza négy frakciót tartalmaz, mindegyik két választható hőssel. Az Arch-Nemesis kiegészítő ezt megduplázza, míg a mostani titánok kiegészítő további kettővel bővíti. Játékoszámtől függően változik a felfedezhető térkép nagysága, így az előkészületek után nincs más dolgunk, mint meghódítani annak minden pontját. A játék során minden körben új tárgyakat szerezhetünk, és küldetéseket teljesíthetünk. A békés felfedezést azonban események zavarják meg, melyek a pusztulás hatásait hozzák el Azuhl végnapjaiban. Ezt követően megépíthetjük a menedékeinket, melyeket akár falakkal erősíthetünk, vagy tornyokat emelhetünk rájuk, hogy biztosítsák a terület uralmát számunkra. Ha pedig seregünket szeretnénk növelni, akkor újabb egységeket hívhatunk a harcmezőre. A fő szakasz az akcióink végrehajtása, mely során mozoghatunk (ha ellenséges terület lépünk, akkor harcolhatunk), kereskedhetünk, felfedezhetünk új területeket, új menedéket alapíthatunk, felszerelést szerezhetünk vagy küldetést teljesíthetünk. Ha minden játékos passzolt, akkor a két ellenséges erő következik (akik akár egymást is támadhatják). Végezetül termelünk az irányított területek alapján, és pontozunk. A játékot csak együtt tudjuk megnyerni és csak akkor, ha minden játékos magasabb pontszámmal rendelkezik, mint az Uralkodó és a Horda. A harcok kimenetelét a kockák fogják eldönteni, és bár ezen kívül is bőven lesz szerencse a játékban, mégis a számos döntési lehetőség segít abban, hogy ne csak sodródjunk az árral, hanem valódi ráhatással legyünk az eseményekre. 

A titánok kiegészítő a még többet a jóból elvet alkalmazza, vagyis nagy változást nem hoz a játékmenetbe, de mindenhez ad hozzá, így új hősök, tárgyak, küldetések, terület lapkák és ellenségek színesítik meg az eddig is igen változatos repertoárt. A játék bolti forgalomba nem fog kerülni, így aki hozzá akar jutni csak ezen a kampányon keresztül teheti meg.

UPRISING | TITANS OF THE FIRST AGE by NemesisGames

We are battle-tested from our first Uprising. But there are always "unknown unknowns." External events (like a pandemic) may delay the project, in production, shipping, or customs. We are prepared for as many eventualities as possible, but any gamer can tell you there might be edge cases we didn't anticipate.

Játszd újra Shem!

Wayfarers of the South Tigris: 1-4 játékos, 60-90 perc, 12+ évestől

Kezdetben északon megépítettük a legnagyobb hajóflottát, felfedezük a tengereket és kifosztottuk annak minden szegletét. Ezt követően nyugaton építkeztünk, megvédtük a királyságot a betolakodók ellen és versenyeztünk a nép kegyeiért. Most délre utazunk, hogy a legújabb trilógia első állomásaként az Abbászida Kalifátus birodalmában feltérképezzük a földet, a vizet és az eget. 

Nézzük meg először a leginkább szembetűnő jellemzőjét a játéknak: a grafika. A North Sea és a West Kingdom (Nyugati királyság) trilógiák után kisebb finomításokkal ugyan, de ugyanazt a stílust használja, mint elődei. A kártyákon szereplő karakterek és helyszínek ugyan mind alkalmazkodnak az arab hangulathoz, azonban a hasonlóságot le sem tudná tagadni. A legnagyobb változás az ikonokban van, bár találunk egy-két ismerős jelölést, főleg a fizetőeszközökre, azonban ezen kívül szinte minden lecserélődött, ugyanis itt égitesteket, helyszíneket és állatokat fogunk találni. Ezzel ellentétben, ami a játékmenetet illeti bőven ad újdonságot nekünk. Az előttünk található térképen fogjuk gyűjteni a kártyákat a felfedezett földterületek, megismert vizek és kifürkészett csillagok után. Ezek adhatnak nekünk azonnali hatást, játék közben folyamatosan aktiválódó bónuszokat, frissítés akcióhoz kapcsolódó következményt, vagy éppen játékvégi pontot. A körünkben akciónak használhatjuk a rendelkezésre álló kockáinkat, melyek értéktől függően más hatást váltanak ki a játékos területünkön, vagy munkásainkat a központi táblára helyezve aktiválhatunk az ott található akció helyeket. A központi táblán ezáltal utazhatunk, kártyákat szerezhetünk, céhekben szerezhetünk befolyást, erőforrást termelhetünk, de erősíthetjük kockáinkat is, hogy azok a jövőben több lehetőséggel bírjanak. Ebből is látszik, hogy nagyon hibridre sikerült a játék és a végén egy igazi pontsalátaként elemezzük ki, hogy az összegyűjtött kártyák és céh befolyások pontosan hogyan is fogják eldönteni a nyertes személyét. Egy igazán különleges és merőben más indulást kapott a dél tigrise trilógia, ez alapján érdemes lesz követni a folytatásokat is.

A kickstarter kampány inkább csak előrendelésnek számít, pár promo kártya kivételével nincs exkluzív tartalom, így azoknak ajánlott beszereni ebben a formában, akik hamarabb el akarják kezdeni a sivatagi tájak feltérképezését.

Wayfarers of the South Tigris - Unboxing

Shem Phillips unboxes Wayfarers of the South TigrisMusic by Jessica Reade @ With the Sky - http://withthesky.bandcamp.com

A jég birodalma számos veszélyt rejt.

Through Ice and Snow: 1-4 játékos, 45-90 perc, 14+ évestől

A 19. században járunk, amikor is bátor tengerészek indulnak neki az északnyugati átjárónak, hogy felfedezzék annak minden útvonalát, megismerjék a helyi élővilágot, de legfőképpen, hogy épségben átjussanak rajta. Bár több hajóval indulunk neki az útvonalnak, mégis együtt kell maradnunk, hogy legyőzzük, ennek a zord vidéknek minden kihívását. 

Ebben az egyedi munkáslehelyezős játékban a kezdőjátékos nem csak azért lesz fontos, mert ő választ először akcióhelyet, hanem hajójával megkapja az expedícióvezető szerepét is. Minden játékos a saját hajóját kezeli a játékos tábláján, de a központi táblán egy hajó mutatja a teljes csapatot. Annak mozgását az expedícióvezető határozza meg, melyet mindenki másnak kötelező követni. A játék elején mindenki kap egyéni célokat, hogy a térkép melyik részére kell neki eljutni, így egy-egy elágazásnál döntő lesz, hogy éppen ki töri az utat a jegen keresztül. Ezen a kietlen vidéken az erőforrásaink okos beosztása lesz a kulcs a túléléshez. Legénységünkkel tudunk akcióhelyeket elfoglalni, fegyverekkel vadászni indulhatunk, hogy élelmet szerezzünk, a dinamittal átrobbanthatjuk a hajónk előtt található jeget, fával erősebbé tehetjük hajóinkat, és szánhúzó kutyáinkkal felfedezhetjük a jeges belső területeket. Embereink életben maradása azon múlik, hogy minden körben meg tudjuk-e őket etetni, valamint emelett magasan tudjuk-e tartani a morált. A hajónk mindent megtesz azért, hogy eljuttason minket célunkhoz, de cserébe üzemanyagot kér. A játék során folyamatosan lavírozni fogunk a túlélés és a pontszerzés között. Pontokat az élővilág felfedezésével, óvóhelyek építésével, a táj megismerésével, vagy hajónk és szánunk fejlesztésével tudunk szerezni. Ha pedig úgy érezzük, hogy uraljuk a tájat, akkor váratlan események nehezíthetik meg utunkat, de egy korábbi expedíció szerencsétlenségéből nekünk előnyünk is származhat, némi erőforrás szerzésével. A játék akkor ér véget, ha a központi táblán elérjük a célállomásunkat és a legtöbb ponttal rendelkező játékos nyer.

A kampány különlegessége, hogy mivel a játék a Nunavut területen játszódik, így a helyi Inuit örökségi szervezet (IHT) segíti annak elkészítését, hogy a jó játékélmény mellett hiteles is maradjon. Néhány érdekesség a területről és a lakókról: az őslakók segítették a tengerészeket, ezért őket külön meeple figurákkal jelölik a játékban; a több mint 2 millió km2 területen még napjainkban is alig több mint 30 ezer ember él; Kanadának ezen északi részeinek feltérképézére már a 16. században volt kísérlet, mégis csak a 20. század elején sikerült hajóval átkelni rajta először. 

A kampány ára igen kedvező, ami pedig pozitívum, hogy az árak már tartalmazzák az áfát. Az alapjáték doboza mellé pedig berakhatunk egy további kiegészítőt is, hogy növeljük a felfedeznivalót.

Through Ice and Snow

2TOMATOES is raising funds for Through Ice and Snow on Kickstarter! Lead a treacherous voyage of arctic exploration - will you be the one to discover the elusive, and lucrative, Northwest Passage?

Egysoros ajánlók.

Betwixt and Between: Forces of Nature: 1-4 játékos, 90-120 perc, 14+ évestől: Végy egy lángoló farkú kakast, tarts elé egy ezüsttükröt, cserélj tündérport a goblin piacon, és máris tiéd a legelsöprőbb varázslat. 

Dreamers: 2 játékos, 15-20 perc, 10+ évestől: Ki vagy te? Az álmodó, aki fel akar ébredni, vagy a rémálmok mestere, aki marasztal minden alvót a nyugtalan álmok földjén? A kapuk előtted állnak, de vajon ki akarod-e nyitni... 

Oranienburger Kanal: 1-2 játékos, 60 perc, 12+ évestől: Egy nem túl szép, de Uwe Rosenberg által tervezett ipari negyed építős társasjáték, ahol célod, hogy a legtöbb vállalat letelepedjen. 

Damask: 1-4 játékos, 60 perc, ??? évestől: Irány a szövőszék, hogy megmutasd a legszebb selyem mintákat, amit csak elő tudsz állítani.  

Fliptown: 1-4 játékos, 30-45 perc, 14+ évestől: Mielőtt neki kezdenél ennek a flip-and-write játéknak, érdemes elővenni Ennio Morricone A Jó, a Rossz és a Csúf főcímdalát, hogy a poros vadnyugaton érezd magad. 

Dino Dodge: Survival of the Fittest: 2-5 játékos, 15-30 perc, 8+ évestől: Fuss dinó, fuss. A meteor becsapódás itt van a nyakunkon és a célod, hogy (bár te is kihalsz) mégis elmondhasd, te voltál az utolsó dinó a földön. 

Cytress - An Immersive Cyberpunk Game: 1-5 játékos, 20 perc/játékos, 14+ évestől: A komor jövőben az elit által lehulló szeméten épül az őket megdönteni kívánó ellenállók ereje. 

G.I. JOE Mission Critical: 1-5 játékos, ??? perc, ??? évestől: Küzdjetek meg együtt a Cobra ellen, hogy a világ egy biztonságosabb hely legyen. Ehhez a fegyvereid: minik, kockák és kártyák. 

Phraya: 2-4 játékos, 90 perc, 12+ évestől: Egy könnyed kis vizi kereskedés a 18. századi Thaiföldön. Hajóra fel, és juttasd el az árut a piacra. 

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

18Feb

7 Csoda: Építészek - Alapkőletétel a csodaépítéshez

Ismertető | 2023.02.18. 15:49:00

A világ legjobb építészei újból arra a nehéz feladatra vállalkoztak, hogy ők fogják megépíteni a világ legszebb, leghatalmasabb, legegyedülállóbb csodáját. Te is egy vagy közülük. Bizonyítsd be, hogy a tiéd lesz a világ leglenyűgözőbb csodája!


Kommentek

  • hierroo

    2022-05-12 09:21:46

    Azt kell mondanom, hogy a Wayfarers of the South Tigris-t nem lehet kihagyni! El kell kezdenem gyűjtögetni, hogy megvehessem majd! 😋 Nekem ezek a Shem P. trilógiák voltak azok, amelyekben még nem csalódtam. A kinézetet most nem részletezném, mert szerintem aki szereti Dimitrievski rajzait és illuszteációit, az szintén nem fog csalódni. A Shem féle mechanizmusok (ált. munkás lehelyezős) azért tetszenek, mert sosem egyformák, van mikor könnyű használni, van mikor nehezebb, de ez azért is jó, mert mind az egyszerű játékokat szerető, mind pedig a gamer is megtalálhatja a számítását valamely társasban. Amit még fontosnak tartom megjegyezni, az a játékszabálykönyv. Pontosan nem tudom, hogy ki fordította, vagy írta őket, de ezek voltak eddig a legkorrektebb szabálykönyvek. Könnyen meg tudtam tanulni őket, még úgy is, hogy maga a játék bonyolult volt (pl. a Nyugati királyság lovagjainál). És még valami... Az egyszemélyes módok szintén profin vannak megszerkesztve. Nem könnyűek, de változatosak és külön élvezet, amikor az ember győztesen kerül ki a játékból. A videó alapján az inzert is szuper lesz, és nagyon várom, hogy magyarul is elkészüljön ez a társasjáték.
    Szóval ezek miatt a dolgok miatt gondolom azt, hogy nem fogok csalódni, amikor majd sikerül megszereznem ezt a játékot.

  • esze.gergo

    2022-05-10 07:14:21

    Sőt ha jól látom a trilógia óta megjelent minden Garphill games játékot hozott a reflexshop, meg reggel rájöttem, hogy ezt olvastam a kampány oldalon:

    Other Languages

    Other language versions will also be produced on a similar schedule, but are not available through this Kickstarter campaign. This includes German, Polish, Hungarian, Czech, Dutch, Chinese, Thai, Japanese, Korean, and more. If you would prefer one of these languages, you will need to wait for the retail release in your country.

  • Treffhetes

    2022-05-07 10:31:58

    Dobzse, dobzse, hűdehiperhivatalos persze még nincs, de nemcsak hogy az ANyuKi trilógiát hozták, de annak minden kiegjét. Mint az Árrés Expedíció, az se volt kampány alatt hűdehipehivatalosan, de nyilvánvaló volt, hogy landolni fog promólapokkal együtt.

  • porcine

    2022-05-07 09:38:17

    Igénnyel itt lehet sorban állni? :)))))

  • sitatom

    2022-05-07 05:44:24

    Ha az én igényem számít akkor van rá igény:).

  • ryuk669

    2022-05-06 19:21:22

    Hát...én nem tudom, hogy lenne hivatalos róla, szerintem csak feltevésként lett írva. De ha van rá igény akkor nem kizárt.

  • sitatom

    2022-05-06 13:21:47

    Szerintem is nagyon szép és ami még fontosabb nagyon szuper játéknak tünik, Az tényleg realitás, hogy meg lesz magyarul?

  • godzsakattila

    2022-05-05 20:31:46

    Nem vagyok (egyenlőre) egy Shem Phillips fan, de ez a kevés eddigi interakció miatt van, viszont sok pozitívumot hallani több játékáról is. Hihetetlen, hogy "ontja" magából a trilógiákat, melyekben bár vannak hasonlóságok, mégis mechanikailag a trilógia részei egymástól és a trilógiák egymástól is eltérnek.

  • ryuk669

    2022-05-05 14:06:48

    Az jó lenne. Ez a játék szerintem megéri. Nagyon szép a kivitelezés is és érdekesnek tűnik a játékmenet is. Picit jobban szeretem a magyar kiadást, mert azért sokakkal nehéz játszani ha nem érti a kártyákat.

  • nyomivirag

    2022-05-05 14:01:18

    Igen, szerintem a Reflexshop hozni fogja majd, ahogy a többi Garphill játékot. Ha csak nincs szükséged promóra és fémpénzre, egyébként érdemes kivárni a magyar verziót.

  • esze.gergo

    2022-05-05 08:55:55

    Köszi az ismertetőt, a Through Ice and Snow-ra egyelőre rá is raktam egy update követő pledge-et, abszolút te hoztad meg a kedvet hozzá. Pedig elsősorban az új Garphill trilógiára vártam, de amikor megjött az értesítő és végignyálaztam a kampányt, akkor rájöttem, hogy ez így Magyarországról annyira nem éri meg. Ráadásul gondolom elég nagy esélye van egy magyar kiadásnak, ami időben elég gyorsan szokta követni az angol retail verziót.

  • narg.apo

    2022-05-04 12:35:32

    Uprising nagyon királyul néz ki, a 200 dollár még nem is lenne olyan vészes, csak arra még a shipping + 27% ÁFA az iszonyatosan megdobja az árát...

  • porcine

    2022-05-04 12:31:52

    Pont tegnap este néztem át a Trough Ice and Snow kampányát, és hosszú idő óta ez az első játék, ami bevonzott. Nagyon tetszik a témája, rajongok a munkáslehelyezésért, és igényes az asztalkép. Szóval eddig nagyjából minden ígéretesnek tűnik....

    Köszönöm a szuper ismertetőt! Mindig nagyon várom.

  • ryuk669

    2022-05-04 12:26:40

    Hmm..ezekből engem leginkább a Though ice and snow és a Dreamers érdekelne. Mindkettő elsősorban a téma és a mechanika miatt. Tetszik ez az expedíciós téma és hogy van egy központi vezetője a játékosoknak az egyéni céljaik mellett. Bár most előrendelésem is van, úgyhogy jelenleg tényleg nem kéne semmit sem nézegetni. De álmodozni ugyebár...

Népszerű

Friss

Címkék