Raiders of the North Sea
Raiders of the North Sea
Videó beküldése

Raiders of the North Sea

Társasjáték, 2015
Értékelem!

A Raiders of the North Sea egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék 2018-ban megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk...

A Raiders of the North Sea egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék 2018-ban megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában, illetve 2017-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára is Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés, a contracts és a különböző típusú munkás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Raiders of the North Sea a viking korszak közepére kalauzol. Viking harcosként szeretnéd a vezetőt lenyűgözni, gyanútlan telepesek megtámadásával. Ám ehhez össze kell verbuválnod egy csapatot, gyűjteni kell ellátmányt és elutazni északra, hogy aranyat, vasat és állatokat zsákmányolj.

Nincs dicsőbb dolog, mint részt venni a harcban, még ha egy Valkűr kezében végzed is. Úgyhogy gyűjtsd össze a harcos társakat, mert portyázási szezon van!

A játékról

A játék célja, hogy lenyűgözd a törzsfőt azzal, hogy te szerzed a legtöbb győzelmi pontot a játék végén. Győzelmi pontot főként a portyázásokkal tudsz gyűjteni, oly módon, hogy a kifosztott településekről elhozott zsákmányt a törzsfőnek felajánlod. A sikerhez fontos, hogy hogyan használjátok fel a zsákmányt.

A játék akkor ér véget, ha mindössze 1 erőd támadás marad meg, az összes Valkűrt eltávolítják, vagy az összes ajánlatot megtették.

A játékmenet

Az első játékostól az óramutató járásával megegyező irányba haladva, minden játékos végrehajtja a körét. A játékos a körében választhat, hogy dolgozik vagy portyázik. A játékosok továbbra is felváltva folytatják a köröket, amíg a játék végső három feltétele közül az egyik teljesül. A választásoktól függetlenül, minden forduló ugyanazt a mintát követi:

1. Helyezd le a munkásodat és hajtsd végre az akcióját

2. Vegyél egy új munkást és hajtsd végre az ő akcióját is

A munka

A jó csapat és a kellő mennyiségű ellátmány elég egy sikeres portyázáshoz. Így mielőtt portyára mész, mindenképp kell dolgoznod, hogy összegyűjtsd a csapatodat és az ellátmányt. Ezt mind megteheted a faluban, a játéktábla alján. 8 különböző épület található, különböző akciókkal.

Először mindenképpen egy elérhető épületbe kell raknod az egyetlen munkás bábudat, mielőtt felvennél egy másik munkást egy másik épületből.

A portya

Amikor elég csapattagot és ellátmányt gyűjtöttél, dönthetsz úgy, hogy portyázni mész a körödben.

Ahhoz, hogy a portyát véghez vidd, 3 dolognak kell teljesülnie:

1. Elegendő ember a csapatodban.

2. Elég ellátmány (és arany a monostorokhoz és erődökhöz).

3. A szükséges játékos szín.

A portyázási felajánlások többféleképpen pontozódnak (harci erő, zsákmány, Valkűr, stb.). Így lépnek be a szürke és fehér munkások is a játékba.

A játék vége

Háromféleképpen lehet vége a játéknak:

1. Már csak egy zsákmány marad az erődben (1 a 6-ból).

2. A felajánlás mezőn már nincs több hely.

3. Nem maradt több Valkűr a táblán.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 16 690 Ft-tól
 • -17%-3 424 Ft

Kategória: Tenger, Középkori
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (3)

Raiders of the North Sea társasjáték videók (8)

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • deze76

  2021-06-21 16:01:52

  Köszi szépen az infót!

  Amúgy annyira felbuzdultam a hétvégén, hogy elvileg már úton van külföldről, mert szemtelenül jó áron lehet rendelni, és még a csomagküldéssel is sikerült jó "üzletet kötni".

  Az egyetlen "baj", hogy így egyből megrendeltem hozzá a másik kieget is (bár ez igazából csak a pénztárcámnak baj). 😊

 • harnas1207

  2021-06-21 14:46:33

  A helyedben lecsapnék a Társasjátékpont ajánlatára. Raktáron van nekik. Amúgy tényleg ez a jobb kiegészítő.

 • deze76

  2021-06-19 11:59:27

  Hall of Heroes. Peti (draft) ezt ajánlja elsőnek, bár szerintem a Fields of Fame is be lesz szerezve. 😊

  Most egyébként láttam egy másik helyen is, lehet hogy onnan rendelem, ezt meg elmondom.

  Azért köszi a szurkolást, hátha segít. Mert 3 évet nem fogok várni rá. 😊

 • harnas1207

  2021-06-19 10:49:54

  Ott nem érdemes olyat rendelni ami nincs készleten, de szurkolok. Van akinek 3 éve hozzák a játékát. Melyik kieg amúgy?

 • deze76

  2021-06-18 16:23:18

  A Metagame-nél.

  Pont ma írtam nekik, hogy én bénáztam-e el, hogy nem figyeltem a maileket, vagy tényleg nem jött még. 😊

  Szerencsére nem rajtam múlt. 😊

 • harnas1207

  2021-06-18 16:02:51

  Hol rendelted meg a kieget?

 • deze76

  2021-06-18 15:08:41

  Szia!

  Bevallom, hogy nekem a Szkítia fosztogatói teljesen kiesett. 😊

  Most, hogy utánanéztem, már lehet én is azt választanám, mert valamiért az a korszak (Asszíria, Perzsia) közel áll a szívemhez. 😊

  Ennek ellenére nem bántam meg a "Vikinges" verziót. Talán a kieg is megérkezik egyszer (december óta várom).

  Sajnos Alleira hozzászólása kicsit késve jött számomra, de a jó dolgokra úgyis várni kell, addig meg bőven van mivel elütni az (amúgy elég kevés) időt. 😊

  Ui.: A grafikai megjelenítés meg úgyis mindig szubjektív, emiatt végképp ne bánd a választást. 😊

 • Alleira

  2021-06-17 22:44:20

  Az érdeklődők figyelmébe ajánlom: Ki tudja meddig akciós és hogy meddig lesz újranyomás, de a Garphill Games oldalán 36USD+ szállításba kerül. Én a dollár árfolyam javulásán és a valószínűleg OOP lesz pánikon felbuzdulva meg is rendeltem a két kiegészítővel. A kiegészítők 26 USDért mennek, így a szállítás is 26 lett, tehát összesen 112. 7 munkanap alatt ideért Görögországból és nem jött rá plusz vám(de ezt nem garantálják) így szerintem elég jó deal. Beszámoló hamarosan :)

 • hierroo

  2021-06-17 22:07:38

  Nekem is tetszik ez a játék, de aztán végülis a Szkítia fosztogatóit választottam. Eléggé hasonlít a kettő egymáshoz. A grafika miatt nálam ez jobb, mint a Szkítiá-é. Az is szép, de ezek a karakterek a kártyákon jobban bejönnek nálam. Azoktól kérdezem, akik össze tudták hasonlítani a két játékot: miben különböznek, és melyik miben jobb a másiknál?

 • nemi92

  2021-06-17 21:31:27

  Köszi szépen a választ! :)

 • deze76

  2021-06-17 20:52:02

  Szia!

  Nekem megvan mindkettő, és nem bántam meg.

  Tény, hogy munkáslehelyezésre épülnek, de szerintem ezt leszámítva kellően mások. 😊

  Nem kell amúgy komoly angoltudás a kártyák használatához, pláne úgy, hogy előbb-utóbb rögzül is a magyar segédletnek hála.

  Nem buzdítalak a megvételére, inkább arra, hogy ha valahol tudod, próbáld ki előbb. (Én mondjuk impulzusvásárlóként nem tettem, és egyből megvettem, de nem bántam meg. 😊)

  Ui.: A fémből készült pénzek tényleg dobnak rajta, ezt meghagyhatták volna a Nyugati trilógiában is. 😊

 • Csiracsirke

  2021-03-30 19:01:35

  Rábeszéltél, ez egy vikingnek kötelező darab, megy is a listám elejére 😁

 • rocky015

  2021-03-30 18:49:47

  Nem tudom lehet-e reménykedni magyar megjelenésben, de számomra már késő, megvettem fizikai formátumban és letöltöttem hozzá a szabályt😀

  Ahogy mondod, egyszerű, pörgős és taktikus. Nekem applikációban csak a 'Solo' módja van meg, ami a ritkák közt is nagyon ritka és nehéz beszerezni. Egy külön kártya pakliról beszélünk amúgy, ami rendesen meg tudja nehezíteni a játék elejét, de a közepe körül már felül tudsz rajta kerekedni. Nyugodtan szerezd be angolul én azt mondom🙂

 • Csiracsirke

  2021-03-30 18:43:09

  Ezt a játékot be kell szereznem mivel én is imádom a viking mitológiát, kár hogy nem magyar, bár ott van a Szkítia fosztogatói ami kb ugyan az a játék magyarúl de az ugyebár nem viking 😁 egyébként marha jól néz ki a játéktábla és a kártyákon megjelenített harcosok is frankón vannak ábrázolva nem bonyolult a szabály sem, szerintetek lehet reménykedni magyar megjelenésben tudom van fent magyar szabálykönyv meg a lapok is le vannak fordítva de sokan örülnének neki szerintem, egyelőre most vegvettem az applikációt azon fogom kipróbálni és késöbb fizikai formában is beszerzem.

 • nemi92

  2021-03-23 09:50:25

  Sziasztok!

  Az utóbbi időben nagy kedvencem lett a nyugati királyság építőmesterei. Látom ugyan az a szerző mind a két játéknál, illetve látok hasonlóságot a két játék között. Az lenne a kérdésem, hogy van-e értelme ezt a játékot beszereznem az építőmesterek mellé, vagy igazából annyi lesz csak a különbség, hogy itt viking köntösbe bujtatták lényegében ugyan azt a mechanikát, mint amit az építőmestereknél is használtak. Elfér egymás mellett a két játék? Videók alapján nem tudtam eldönteni, így gonndoltam akinek esetleg meg van mind a kettő, tudna nekem egy átfogó véleményt alkotni. Köszi!

 • rocky015

  2021-03-19 21:36:10

  Jó szívvel mondom azt, hogy egy 'erős közepes'😃

  Legalábbis a vele játszott partik első 3/4-e elég erős volt, aztán a vége felé már egész jól össze tudtam magam szedni és nyerni. Attól, hogy nem egy konkrét ember ellen játszol, hanem tulajdonképpen egy kártyapaklit kell legyőznöd, komolyan kell venni😄

 • koosrobert11

  2021-03-19 21:24:22

  köszi szépen az infót:D még egy utólsó kérdés: nehézségi szintje milyen?

 • rocky015

  2021-03-19 20:50:29

  Üdv😀

  Egy kártya pakli az egész, ahol ha bizonyos kártyafeltételek teljesülnek, akkor az 'automa' karakter megtámadja a megadott helyszínt (kolostor, kikötő, erőd vagy helyőrség); megkapja a jelzett győzelmi pontokat, viszont nem viszi el az ott található zsákmányt és munkást.

  Illetve ha nem teljesülnek a kívánt kártyafeltételek, akkor kap bizonyos számú ellátmányt és/vagy növekszik az ereje.

  Ezt igen-igen nehezen lehet beszerezni, de kiváltható mobil applikációval is 700HUF-ért iOs és Android telefonra.

 • koosrobert11

  2021-03-19 20:26:49

  Szia! milyen a szóló változata? :D

 • rocky015

  2021-03-17 16:50:35

  Kb egy hete sikerült beszereznem az alapjátékot. Eddig csak a párommal játszottuk, neki annyira nem jön át a témája miatt, de magát a játék mechanizmusát szereti. Van egy 'Solo' variánsa is, ami abszolút ritka és nehezen beszerezhető, de mobilos változata 600Huf és az is bőven megteszi, én úgy játszom időnként.

  A kiegészítőket is hamarosan beszerzem hozzá az fix😉

 • veerzoltan80

  2021-03-05 06:11:08

  Nagyon elöl helyezkedik el a jelenlegi must buy listán nálam is. Hiába a Vikingek és az Utolsó Királyság sorozatok megtették hatásukat. 🙂

 • hierroo

  2021-03-05 00:12:23

  Ezt a játékot is ki kell próbálni! A Shem Phillips által készített társasjátékokkal én még nem csalódtam! És nagyon jó, hogy ehhez van szóló variáns is kiegészítőként. És a grafikák nekem nagyon tetszenek, kicsit groteszkek az emberkék, de pont ez a jó benne! Ezekre a figurákra én még egy rajzfilmet is el tudok képzelni! :)

 • veerzoltan80

  2021-03-04 16:57:12

  A kísértetpacis boltban két hete még volt collector box.

 • Alleira

  2021-03-04 15:19:19

  Itt elérhető jelenleg a Collector's box, de valóban elég borsos ára van, ahogy Robby is írta:

  https://jojatekjoaron.hu/termek/raiders-of-the-north-sea-collectors-box/

 • PlayHoo_95

  2021-03-04 15:10:11

  Igeen tudom, hogy lehet kapni hozzá gyűjtői dobozt de egy teljes játék ára sajnos.. ráadásul sajnálnám kidobni a már meglévők dobozát csak azért, hogy minden egyben legyen..😔

  Uhh a Szkítia is szuper, gyenge voltam, megvettem.. fém pénzekkel nem lehetett ott hagyni a Reflexshopnal. Egyébként teljesen egyet értek, Shem Philipsnek ezek a játékai egyszerűen elképesztőek!

 • Robby

  2021-03-04 15:00:09

  Én láttam hozzá olyan dobozt amibe belefér az alap játék az összes kiegészítővel szépen. Sajnos nem tudom linkelni, mert most néztem, de már nem volt elérhető a boltban. (de ha valakit érdekel, akkor rákérdezek, nem volt olcsó, majdnem alapjáték árban volt) Amúgy meg a Szkítia fosztogatói szinte ugyanez a kiegekkel és magyarul. De nekem is az egyik nagy kedvencem ez a játék és fémpénzek sokat dobnak rajta. Szeretem mikor egy játék igényes és minden kis kidolgozott apróság emeli az élményt.

 • PlayHoo_95

  2021-03-04 14:42:09

  Ez az egyik legkedvencebb játékom, imádok mindent aminek köze van a vikingekhez így nem volt kérdés, hogy beszerzem a kiegészítőivel együtt.

  A dobozok mérete ugyanakkora, igy remekül mutatnak egymás mellett amihez a grafika még plusszban hozzá járul. A doboz belső kialakítása borzasztó, az árát tekintve simán csinálhattak volna hozzá egy praktikusabb inzertet. A nyersanyagok lehetnének egy kicsit nagyobbak, bár nem túl zavaró de ha valakinek kicsit nagyobb a keze nehéz lesz őket felvennie. A kártyákat érdemes védőzni mert nincs sok, keveset keverjük őket, viszont nagyon sokat szorongatjuk.

  A szabálykönyv rövid, az ikonográfia egyértelmű, így pillanatok alatt megtanulható.

  A játékban hódító vikingek vagyunk, akik zsákmányszerzés miatt időnként kihajóznak. Az útjuk néha sikerrel zárul, máskor temetéssel. Egy játékos egy körben egy embert letesz, egyet felvesz majd a helyek akcióit végrehajtja, ezért senki nem fog fél órát tétlenül ülni az asztalnál. Nem áll fent az analízis paralízis veszélye.

  Nekünk a dobozbontás és a parti vége között nagyjából 2-2,5 óra telt el úgy, hogy akkor olvastuk el először a szabályokat. Ez azért is jó mert így könnyen tanulható és tanítható is.

  Vikingek kedvelőinek majd nem hogy kötelező darab, de ajánlom mindenki másnak is mert tényleg egy remek játék amihez elérhető két kiegészítő is, a Hall of Heroes és a Fields of Fame.

  Előbbi új akcióhelyet hoz be és a sört mint nyersanyagot, az utóbbi kiegészítő három új települést, új pontszerzési lehetőséget és új zsákmánylapot.

  Magyarul sajnos nem adták ki őket, viszont nagyon jó magyar szabály van róluk fent!😊

 • harnas1207

  2021-02-10 19:05:38

  Csak a lapok képességei miatt. Minden lap fordítása megtalálható a neten táblázat formájában. Sőt, akár ki is lehet őket nyomtatni és az eredeti elé becsúsztatni kártyavédőbe. Pár szavas képességekről beszélünk egyébként.

 • Alleira

  2021-02-10 13:10:30

  Bár én csak telefonon játszottam vele, de ahogy harnas1207 is írta "A játék csak angolul érhető el, a lapok gyengén nyelvfüggőek, de ma már található hozzájuk magyarosított segédlet."

  Nem árt ha van egy személy a társaságból, aki tud angolul, egyébként pedig a legtöbb részben nyelvfüggő játékról elmondható, hogy aki nem ismeri az adott nyelvet, neki olyan mintha kicsit több szabályt kéne megtanulnia, hisz az adott elemeken lévő szöveget kell elsajátítani.

 • martinrozsnyai

  2021-02-10 11:33:42

  Lenne egy kédésem, a játék nyelv fügő?

 • harnas1207

  2020-09-15 13:02:08

  Bátran állíthatom, hogy ez Shem Philips legjobb játéka, legalábbis a Nyugati királyság és a The North Sea sorozatból mindenképp! A játékmenet nem túl bonyolult, de a lépéseket nagyon át kell gondolni, nehéz jól játszani. Sikeresen ötvözi a munkáslehelyezést és a pakliépítést is a játék, de emellett megfelelő lehetőséget biztosít az ellenfelek hátráltatására is. Ami külön csavar a játékba, hogy érezhető az Agricolából ismert "nem lesz időm mindent kimaxolni" filing. Az alapjáték mellé ajánlott a két kiegészítő, mivel egyrészt így sokkal több lapunk lesz (nő az újrajátszhatóság), másrészt újabb taktika lehetőégeket biztosítanak. Ami fontos, kétszemélyes játékhoz kiválló! Akit a Nyugati királyság lovagjai megfogott, azoknak bátran ajánlom! A játék csak angolul érhető el, a lapok gyengén nyelvfüggőek, de ma már található hozzájuk magyarosított segédlet.

 • kchpank1.kv

  2020-05-06 08:34:30

  Magyar nyelvű kiadásról nem tudni, de a magyar nyelvű játékszabályt megtalálod a játék adatlapján a szabálykönyveknél.

  https://tarsasjatekok.com/files/common/4/4c/4ca/4ca88b1d482f7d40eadfabf80f8ed8fb/raiders-web-rulebook-spread-hungarian.pdf

  :)

 • harnas1207

  2020-05-05 14:32:07

  Ez a játék vajon megjelenik valaha magyarul? Létezik hozzá jelenleg magyar játékszabály leírás?

 • vadaszgergely

  2020-02-02 11:37:41

  Nem a játékhoz, inkább a weboldal listázásához szeretnék javaslatot adni: ez már nem az első a gemklub ajánlatában (War Of The Ring volt a második, amire rákerestem még, de azóta több ilyet találtam), ami ezen az oldalon kiemelt ajánlatként szerepel - gondolom ezáltal van az első helyen feldobott oldalak között - majd a weboldalukra kattintva a termék nincs készleten. Ez azért vásárlói szempontból eléggé félrevezető.

 • keplegeny

  2019-04-12 13:23:06

  Ahhoz képest, hogy munkáslehelyezős játék, nagyon pozítiv, hogy nincs sok felesleges bábu benne, hanem "újrahasznosítva" mindenkinek ugyan az a készlete. És mint a valóságban is, előbb készülj fel, gyűtögess, majd utána indulj harcba.

 • ARduel

  2019-04-06 19:55:02

  Draft :: videója meggyőzött, hogy ezt be kell szerezni! Kiváló minőségű alkatrészek, szép képek, karakterek, és izgalmas játékmenet!

 • deadgarret

  2019-04-01 16:11:11

  Worker placement játék viking tematikával, euro alapok még éppen emészthető mennyiségű kockajelenléttel. A két kiegészítő mélyíti el igazán, de nélkülük is élvezhető és könnyen tanítható a játék.

A Raiders of the North Sea társasjáték és kiegészítői (19)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Shem Phillips
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  Ghenos Games, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, Garphill Games, REXhry, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, Games Factory Publishing, PixieGames, Ediciones Primigenio, Meeple BR Jogos, Banana Games, Mosigra, Angry Lion Games, Ігромаг
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, görög, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 7 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Súly: 2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: ukrán
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Raiders of the North Sea társasjátékhoz