Kép forrása: pcguru.hu

Társasjáték-mustra 2021 (1. rész): Reflexshop [Társalgó]

A Reflexshop is megtartotta a szokásos éves játékbemutatóját, kiterítve lapjait a 2021-es évre vonatkozóan – a bőség zavaránál pedig csak a síró pénztárcák könnyfolyama nevezhető gazdagabbnak!

Az elmúlt évek során már megszokhattuk, hogy a Reflexshop azon kiadók táborát erősíti, akik elképesztő mennyiségű újdonságot injekcióznak be a hazai társasjátékos-vénába, és egészen biztos, hogy nem 2021 lesz az az év, amikor ezen a szokásukon változtatnának. Az idei partnernap újdonságait ugyanis még számszerűsíteni is nehéz, a roskadásig töltött asztalokon ugyanis tényleg jóval több, mint egy tucat játék várt arra, hogy bemutatkozzon. Ez a döbbenetes, már-már nyomasztóan sok játék pedig ezúttal is a lehető legnagyobb merítést tartotta szem előtt, azaz a partijátékok, a családi játékok, és a komplexebb, haladó címek egyaránt feltűntek. Íme, néhány, a teljesség igénye nélkül!

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Társasjáték-mustra 2021 (1. rész): Reflexshop

A Reflexshop is megtartotta a szokásos éves játékbemutatóját, kiterítve lapjait a 2021-es évre vonatkozóan - a bőség zavaránál pedig csak a síró pénztárcák könnyfolyama nevezhető gazdagabbnak! Az elmúlt évek során már megszokhattuk, hogy a Reflexshop azon kiadók táborát erősíti, akik elképesztő mennyiségű újdonságot injekcióznak be a hazai társasjátékos-vénába, és egészen biztos, hogy nem 2021 lesz az az év, amikor ezen a szokásukon változtatnának.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Okt

Dorfromantik: The Board Game – Világok teremtői [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.10.07. 18:41:00

Az élet körforgása: az iparág legnagyobb presztízsű díjának bezsebelését követően végre magyarul is elérhető a Dorfromantik, a társasok világa által ihletett videójáték asztali verziója.

09Okt

Leaf Deluxe Edition – Az év legszebb játéka? [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.10.09. 12:11:00

A napokban esett be a Kickstarterek.hu-hoz az őszi hangulatot árasztó játék, így gyorsan levelekkel fedtük be az asztalt, hogy addig olvassatok róla, amíg még kapható.


Kommentek

  • veerzoltan80

    2021-12-05 08:32:44

    Köszönöm, kíváncsian várom.

  • Zsomboo

    2021-12-05 00:22:08

    Elfogult vagyok az Eldorádóval, mert nagy kedvenc, de akinek eddig megmutattuk, mindenkinek nagyon bejött, úgyhogy nem ok nélkül toplistás. :) BGG-n van hozzá egy halom kombináció a játéktáblára, különböző nehézségi szintekkel. Ha a szabálykönyvben található alapokat már kifullasztottátok, érdemes szemezgetni az egyedi összeállításokból. Nekem promó lapokkal sikerült megszereznem, azokat is érdemes begyűjteni, ha van még belőle a Reflexshopnál.

  • veerzoltan80

    2021-12-04 11:55:36

    A Dünét mi is várjuk, az Eldorádó alapjáték megy a fa alá, ha bejön a csemetéknek akkor nyilván húzzuk majd a kieget is :)

  • Zsomboo

    2021-12-04 10:51:39

    Úgy látom csak a nagyobb címek lettek kiemelve, pedig a partneri napon olyan finomságokat is bemutattak, mint a Fogda szappant, vagy a Konyec konyha. Mindkettő remek filler, érdemes rájuk nézni, ha valaki néhány ezer forintért keres pörgős, szórakoztató játékot akár nagyobb társaságnak.

    A Nottingham bírája úgy tudom nem egy egyszerű reprint, hanem a korábbi vidám fiúk kiegészítővel lett összegyúrva, és változtattak kicsit a játékmeneten. Sokáig nézegettem az előző kiadást, de azért nem vettem meg eddig, mert 3 főtől játszható, mi viszont túlnyomó többségében ketten játszunk. Az új színvilág viszont nekem nem jön be. :( Szerintem a régebbi sokkal jobban passzolt ahhoz a világhoz, amit próbál megidézni a játék.

    Az Eldorádó kiegészítője viszont nagyon várós, az elsők között fogok lecsapni rá, ha rendelhető lesz. Imádjuk azt a játékot, és amiket a kiegészítőről hallottam eddig, nagyon jónak ígérkezik, határozottan kell a gyűjteménybe.

    A Dűne szintén zenész, bár nekem eddig az a vonal kimaradt az életemből. A film tetszett, és a könyv is nagyon megfogott, úgyhogy biztosan beszerzem a társast is.

  • godzsakattila

    2021-10-08 19:38:24

    Egész jó kis felhozatal és ugye nincs is minden benne, az Osztályharcra én is fenem a szuronyom akarom mondani fogam. 😊

  • godzsakattila

    2021-10-08 15:19:34

    Egy feladvány lehet, hogy egyszer játszható (ez ugye emberfüggő is lehet), de mivel több is van benne, így maga a játék nem egy estés 😉

  • porcine

    2021-10-08 14:44:45

    Nálam az Osztályharc lesz kötelező! Pont nekiálltam a fordításnak, amikor bejelentették a magyar megjelenést.:) És az Unmatched sem maradhat ki a srácok nagy örömére.

  • Csiracsirke

    2021-10-08 14:17:11

    Nekem is ezek várósak mert most hogy megvan a várgrófok a többi részét is be szeretném szerezni, de nem a várgrófokkal akarom elkezdeni a trilógiát mert olvastam a véleményedet róla és nem akarom hogy elvegye a kedvem a többi résztől. Ezek mellett a dűnére nagyon kiváncsi vagyok én is.

  • armin.d.ivan

    2021-10-08 13:09:28

    A következő szerzemény most biztos, hogy a MicroMacro Crime City lesz, lenyügőző az ötlete az egésznek. Bár picit félő, hogy csak egyszer játszható dologról van szó, azért szerintem megér egy próbát. Kíváncsi leszek.

  • harnas1207

    2021-10-08 13:07:41

    A Nyugati királyság kiegészítők nagyon várósak, de folyamatosan csúszik a megjelenésük. A Dűne és Hadrianus Fala is biztosan beszerzésre kerül.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dűne: Impérium
  • Juharvölgy Krónikája
  • A Mars terraformálása: Árész-expedíció
  • Osztályharc: Az 1917-es forradalmak
  • Hadrianus fala
  • Eldorádó legendája: Hősök és átkok
  • Unmatched: Piroska vs Beowulf
  • A Nyugati királyság Lovagjai: Koronák városa
  • Detektív: Első felvonás