Kép forrása: pcguru.hu

Leaf Deluxe Edition – Az év legszebb játéka? [Társalgó]

A napokban esett be a Kickstarterek.hu-hoz az őszi hangulatot árasztó játék, így gyorsan levelekkel fedtük be az asztalt, hogy addig olvassatok róla, amíg még kapható.

Már csőre van töltve a The Castles of Burgundy: Special Edition bemutatója, de mivel az már elfogyott előrendelésben, a napokban viszont beérkezett a Leaf Deluxe Edition is, ami viszont még kapható, villámgyorsan nekiálltam a játék megismerésének és asztalra is került néhányszor. Ami alapvetően nem nagy kunszt, merthogy egy könnyedebb, de azért nem túl könnyed családi jellegű társasról beszélünk, nem mellesleg a Weird City Games, avagy Tim Eisner (LombkoronaCsodaország csatái) fejlesztése olyan szinten árasztja magából az őszi hangulatot, hogy nem lehet neki ellenállni, nem lehet rá nemet mondani, ha valaki éppen az asztalhoz hív vele. Hiába no, Kánai Zoli is leginkább azokra a játékokra indít közös szervezést, amik esélyesen nagy sikerre számíthatnak, vagy valamiben nagyon különlegesek, éppen ezért érdemes figyelni a Facebookon a KZ KöZös szervezései csoportot is, hogy nehogy lemaradjon az ember, vagy utólag inge és gatyája is rámenjen egy vásárlásra.

Leafben lényegében az őszi szelet testesítjük meg, avagy minden egyes játékosnak az a célja, hogy a fákról az elsárgult, megvörösödött, esetleg megbarnult leveleket a talajszintre fújja, hogy ott összeköttetéssel akciókat hajtson végre, közben makkot gyűjtögetve, ami lényegében a győzelmi pontot is jelöli. A játék normál és Deluxe változatban is elérhető, Kánai Zolinál mindkettő kapható, de egyértelműen a Deluxe-ot ajánlom, majd azt is leírom, hogy miért. A Leaf nejlon helyett papírba csomagolva érkezik, az egyszerű, letisztult dizájn alatt egy gyönyörű, színes dobozzal, ami nemcsak némi prémium érzetet kelt az emberben, de egyben környezettudatosságot is hirdet, elvégre a teljes csomagban sincs műanyag: kizárólag papírból és fából készült komponensekkel dolgozik a játék. Amikor leemeljük a fedelet, szépen elrendezett papírdobozokban találunk mindent, ha pedig ezeknek hála igen gyorsan sikerül előkészíteni a terepet, már mehet is a pontgyűjtés, avagy feltámadhat a szél!  

Mint említettem, a Leaf egy alapvetően egyszerű alapokkal rendelkező játék, ehhez képest azonban van némi helyigénye. Három, mindenki által használt tábla kerül fel a játéktérre, egy a mókusoknak rendeltetett fa, egy a levelek tárolója, egy pedig az állatkártyáknak nyújt otthont. A játékosokhoz csak egy hosszúkás lap kerül, egyik oldalán az akciólehetőségekkel, másik oldalán a pontozás menetével, ez alatt és felett azonban mindenképpen hagyjunk egy-egy kártya nagyságú területet, ugyanis ide fogjuk gyűjtögetni a behúzott állatokat. Ami viszont a legnagyobb helyet igényli, az maga a játéktér, ami két alap falevéllel indít, és ide fogjuk az összes többit helyezni, ami idővel kimondottan helyigényessé válik, erre érdemes előre felkészülni. Amúgy pedig van két húzópakli (leveles és állatos), vannak nap-tokenek, mindenki kap némi levél-kártyát, és már kezdődhet is a móka.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Leaf Deluxe Edition a Kickstarterek.hu-tól - Az év legszebb játéka?

A napokban esett be a Kickstarterek.hu-hoz az őszi hangulatot árasztó játék, így gyorsan levelekkel fedtük be az asztalt, hogy addig olvassatok róla, amíg..

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Leaf