Egerek és Varázslók
Egerek és Varázslók
Egerek és Varázslók
Egerek és Varázslók
Videó beküldése

Egerek és Varázslók társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Egerek és Varázslók egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a történetmesélés, a...

Az Egerek és Varázslók egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2013-ban. A társast, a bonyolultsága ellenére, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a történetmesélés, a szerepjátszás, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az apró egerek nagy kalandra indulnak. A hatalmas kastély veszélyeivel néztek szembe. Számtalan veszélyes csapda, rengeteg rémes rovar és csúszómászó, no és persze Brodie, a vár macskája is az életetekre tör. Vajon sikerül nektek, egy maroknyi rágcsálónak véghezvinni a nagy feladatot? Most kiderül!

Az egerek és a varázslat

A Mice and Mystics egy kooperatív kalandjáték, melyben egerek bőrébe bújva kell végigküzdenetek magatokat egy várkastély termein. Karaktereitek fejlődnek, tárgyakat találnak, varázslatokat tanulnak a játék közben. Számos küldetés közül választhattok, melyek különböző feladatokat állítanak elétek.

A hősök

Minden egérnek megvan a maga szerepe. Valaki a harcban jeleskedik, a másik gyógyít, egy harmadik a trükközésben jó. Ezeket a tulajdonságokat még inkább fokozza az egyedileg választható képességkártyák, melyek új mozdulatokat, mágiákat, taktikákat nyújtanak a játékosnak. Az elérhető tárgyak is mások minden kasztnál. A hat karakter saját stílussal rendelkezik és teljesen más élményt nyújtanak. Négy játékossal rengeteg működőképes csapatösszeállítás elképzelhető.

A terep

A játéktábla több kisebb részletből áll össze. Ezek mind a kastély egy-egy termét, folyosóját jelenítik meg. Gyönyörűen kidolgozott darabok egytől egyig! Érdekesség, hogy az egyes mezők nincsenek „felfestve” a darabokra: a padlót felépítő kövek szerint történik a mozgás. Egyszerű és szép megoldás.
A térképdarabok kétoldalasak és a játék közben is gyakran megfordulnak. A kastély több szintjét is be lehet járni, amit a megforduló táblaelemek érzékeltetnek. Az első küldetés hiába csak három darabból épül fel, mégis hat terem érhető el. Ez is egy egyszerű, de ötletes megoldás.

A kalandozás

Számos fordulóból áll egy-egy kaland, melyben egymás után következnek a karakterek a kezdeményezési sorrend szerint. A sorrend megállapításához össze kell keverni a hősök kártyáit és a támadó rémségekét, majd ki kell őket rakni sorba. Hogy ki mikor cselekszik, fontos tényező lesz a kaland lebonyolításában.
Az egerek több akció közül választhatják ki az éppen megfelelőt.
Az egér siethet, ilyenkor kétszer mozoghat egymás után. Egy mozgás minden körben ingyenes.
A kereséssel új kártyákhoz juthatsz. Találhatsz páncélokat, fegyvereket, egyéb eszközöket, de néha valamilyen váratlan esemény is bekövetkezhet, így érdemes megfontoltan cselekedni.

Pihenéssel az egérről lekerül egy bénultság jelző vagy kiszabadulhat a pókhálóból. Ezek mind hátráltatják a játékost, így érdemes megúszni ezeket a jelzőket.
A felfedezéssel az egér átmehet egy szomszédos játéktáblára vagy megfordíthatja azt, felfedve egy új területet. Ez gyakran azzal jár, hogy fel kell húzni egy találkozáskártyát. Ilyenkor bukkannak fel a szörnyek is.
Nagy szerephez jut a játékban a harc. Ehhez ki kell választani a célpontot, amit megtámad az egér. A használt fegyvernek és a hős értékeinek megfelelő dobókockákkal kell dobnod, amik alapján eldől, hogy sikerült-e eltalálni az ellenséget, és hogy mennyit sebződött. A rengeteg tárgynak, képességnek és az egyedi kockáknak köszönhetően a harc változatos és gyors.

Természetesen nem csak az egerek tevékenykednek. Mikor az ellenség bábuira kerül a sor, ők is mozognak és harcolnak. Egyszerű szabályok vezérlik őket, irányításuk nem lesz nehéz feladat. Harcban ők is kockákat használnak, akárcsak a játékosok. Az ellenség sorai közt találtok majd csótányokat, patkányharcosokat, százlábút, de még egy macskát is, aki nagy kihívás lesz!
A kaland meghatározott ideig tart. A történetek oldalakból állnak, melyek a rendelkezésre álló időt jelentik. Ahogy a játék halad, úgy kell „lapozni”. Ha nem sikerül az utolsó oldal előtt teljesíteni a célokat, a játékosok veszítettek.

A kihívások

Az első mesekönyv, avagy küldetésfüzet a „Gyász és Emlékezés” címet viseli. Ebben tizenegy küldetést találtok, melyek önállóan is játszhatóak, de érdemesebb egymás után játszani őket. Minden küldetés olyan, mint egy rövid mese. A kivitelezés páratlan!

A doboz tartalma

Egy szabály- és egy küldetésfüzet, 6 egérfigura, 16 szörnyfigura, 1 nagy történettábla a küldetések levezényléséhez, 8 kétoldalas térképrészlet, 28 képességkártya, 71 kereséslap, 18 találkozáskártya, 6 hőskártya, 5 egyedi dobókocka, 19 kezdeményezés kártya és közel száz jelző.

A mese vége

A Mice and Mystics egy remek alkotás, mely egyszerre nyújthat szórakozást a gyerekeknek és a felnőtteknek is. A játék mesés világa telitalálat, amit biztos sokan élvezni fognak. A játékrendszer is igazodik ehhez: egyszerűek a szabályok, de ha valaki komolyabban akar a játékkal foglalkozni, az is megtalálhatja a számítását.
A tartozékok minősége nagyon jó. A figurák gyönyörűek, igaz talán elfért volna még néhány figura vagy szörnytípus. A kártyákon szereplő grafikák is elsőrangúak.
Ha már meguntátok a komoly témájú szörnyvadászos, kincsgyűjtős táblásjátékokat és egy változatosabb, mesésebb hangulatú világra vágytok, akkor érdemes kipróbálni ezt a játékot. Akár családi játékként is elképzelhető a Mice and Mystics.
Készen álltok egerek? A kastély már vár rátok…

Hajdú Tamásnak köszönhetően már magyar nyelven is megtaláljátok a szabálykönyvet és az első hét történetet:
Magyar nyelvű szabálykönyv
Küldetésfüzet magyar nyelven - Gyász és emlékezés
Angol nyelvű szabálykönyv
Az első kaland
Hivatalos honlap

Hasonló játékok:

Cadwallon - City of Thieves
Descent - Journeys in the Dark

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 5% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 18 000 Ft-tól
 • 28 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Történetmesélés, Szerepjátszás, Terület mozgatás, Kockadobás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Multiple Maps

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Egerek és Varázslók társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Egerek és VarázslókEva8604, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Pár alkalommal játszott, kifogástalan állapotú.

1 érdeklődő


Egerek és Varázslókarcsi55, Keszthely vagy Győr

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Keszthely vagy Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Mice & Mystics alapjáték és The Heart of Glorm kiegészítő CSAK EGYBEN eladó! Angol nyelvű. Az alapjáték használt, polckopott, van hozzá kötött magyar szabályfüzet, használat meglátszik rajta. Kiegészítő csak bontott, egyszer sem használt, polckopás mentes. 20db Extra 3D nyomtatott sajtot adok hozzá. Kártyák standard Szellemlovas kártyavédőben. Csere is érdekel a kívánságlistámon szereplők közül bármire értékegyeztetéssel.

1 érdeklődő


Egerek és Varázslókva_zoli

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Festett hős figurák, magyarítva vannak a kártyák, karakterlapok és a szabály. Átvétel: Fóton szinte mindig; Újpesten reggelente; Árpád hídnál hétfőn, szerdán és csütörtökön napközben; FoxPost

2 érdeklődő


Egerek és Varázslókmdavid2255, Budapesten a Camponánál vagy Lágymányoson, illetve Mátészalkán

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten a Camponánál vagy Lágymányoson, illetve Mátészalkán! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

A sztorikönyv és a szabály megtalálható magyarul is a tarsasjatekok.com oldalon. A figurák nagyobbik része ki van festve, a kártyák mind védőben vannak, a karakterlapok pedig laminálva. Collin figurájából egy plusz darab is van. A doboz már viseltes, legnagyobb hibája egy gyűrődés a sarkán.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (5)

Egerek és Varázslók társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2013

Kommentek

Kommentek

 • ryuk669

  2022-04-25 10:21:45

  Igen, csatlakozom az előttem szólóhoz. Nem értem hogy nem készült még kritika ehhez a játékhoz, de nagyon érdekelne mert a téma és a játék is nagyon érdekel, de iszonyat kevés infót olvastam/láttam róla magyar nyelven. Előre is köszönöm annak, aki esetleg időt szánna egy rövidke kritikára

 • mbtrener

  2022-01-22 12:09:16

  Sziasztok! Aki játszott már vele: érdekelne, hogy hasonló a mechanizmusa és az élmény az Odalenthez? Köszönöm előre a valszokat! :)

Az Egerek és Varázslók társasjáték és kiegészítői (10)

 • Mice and Mystics: Lost Chapter - Cat's Cradle társasjáték Kiegészítő

  Listen close: an eerie sort of tune can be heard, softly emanating from a mysterious source somewhere in the castle. Join our mouse heroes as they investigate the spooky music while keeping Crumbles out of trouble. Cat's Cradle is the first downloadable chapter for Mice and Mystics. You get a brand new chapter — a lost chapter — in the tale of Collin and...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Tattered Threads of Reason társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Needle Rapier társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Heart of Glorm társasjáték Kiegészítő

  Apró hőseink kalandja még koránt sem ért véget... Collin herceg vezetésével legyőztétek Vanestrát, de nem pihenhettek sokáig. A kastély sötét mélyén valami mozgolódik, aminek nem lenne szabad. A gonosz nem távozott, az árnyas termekben rejtőzött eddig. Szembe kell szállnotok vele, mielőtt Barksburg, az egerek városa történelemmé válna. Egerek és árnyak A...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Mice and Mystics: Heart of Glorm társasjáték Kiegészítő 12714 Ft-tól! - 1 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Mice and Mystics: Lost Chapter - The Ghost of Castle Andon társasjáték Kiegészítő

  Did you catch that apparition in the corner of your eye? Blink and it's gone! Either I'm going crazy or the castle has a real life ghost! Between the presence of raiding pirates in the castle and this potential poltergeist, another adventure awaits for Collin and his companions! The Ghost of Castle Andon is the second downloadable chapter for Mice and...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Downwood Tales társasjáték Kiegészítő

  Végigküzdöttétek magatokat a kastélyon, legyőztétek a patkányokat, és elmenekültetek a macska elől. Ami vár a kapun túl, az egy teljesen új világ. A zöldbe borult erdőben új fenyegetés lapul, ahogy egy csapatnyi új hős, kalandok és mese is csak arra vár, hogy felfedezzétek! A kapun túli rengeteg Az egerek meséje nem ért még véget. A Downwood Tales a...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Mice and Mystics: Downwood Tales társasjáték Kiegészítő 35695 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Mice and Mystics: Turtle Shell társasjáték Kiegészítő

  This promo card is included when buying Downwood Tales from the Plaid Hat Games site. From the card: Title: Turtle Shell Type: Search card (item, body armour) Bonus: +2 to wearer's defense value Requires: Healer or Warrior or Tinkerer "Reduce a mouse's speed by 1 when this armour is equipped. A mouse's speed cannot be reduced to less than 0. Discard this...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Off Toppers társasjáték Kiegészítő

  This promo card is included when buying Downwood Tales from the Plaid Hat Games site. From the card: Title: Off Toppers Type: Weapon, sharp, melee Requires: Warrior or Tinkerer Bonus: +1 to battle value "The bonus is +2 if this mouse is sharing a space with another mouse. When attacking, choose 2 minions on the same or adjacent space as the attacking...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Mice and Mystics: Lost Chapter - Portents of Importance társasjáték Kiegészítő

  “King, you say?” asked Zure, and his ears pricked up. “I must see this King Collin at once.” Mr. Redfern’s whiskers drooped, and he said, “He’s clear over in Oakhaven! Dangerous journey at best.” Zure replied, “Danger draws near, borne aloft by a dark wind.” Portents of Importance is the third downloadable chapter for Mice and Mystics. This lost chapter...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
 • Tail Feathers társasjáték

  Az aljas patkányok szövetkeztek a madarakkal az egerek ellen. Ebbe a bátor és hősies háborúba csatlakozhattok a már jól ismert Mice & Mystics világában.Angol:Description from the publisher: Villainous rats have allied with vicious hunting birds to pillage the humble mouse settlement across Meanderfield. But look! Brave mice, mounted...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 9+ éves
  • Komplexitás: 3/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  7+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jerry Hawthorne
 • Illusztrátor:  John Ariosa, David Richards, Chad Hoverter
 • Kiadók:  Asmodee, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Raven Distribution, Filosofia Éditions, Delta Vision Publishing, Plaid Hat Games, Galápagos Jogos, MYBG Co., Ltd., Cube Factory of Ideas, Ediciones MasQueOca, Crowd Games, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Chinese first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
 • Chinese second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Portuguese edition
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Egerek és Varázslók társasjátékhoz