Lajka
Lajka
Videó beküldése

Lajka társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Lajka egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a ceruza-papír és a kockadobás mechanizmusokra. A népszerű 3-5-8 perces mesék nyomán 3-5-8 éveseknek alkották meg ezt a játékot, de a legnehezebb...

A Lajka egy nagyszerű társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 3 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a ceruza-papír és a kockadobás mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A népszerű 3-5-8 perces mesék nyomán 3-5-8 éveseknek alkották meg ezt a játékot, de a legnehezebb játék a felnőtteknek is kihívás! DOBJ ÉS SZÍNEZZ! Lajka, az űrutazó kutya felfedező útra indul. Találkozik egy csomó érdekes űrlénnyel, majd megérkezik a Kutyuri bolygóra, ahol különleges űrkutyaeledeleket és -játékokat fedez fel, végül a Hexa bolygón nyomoz űrkukacok után… Segítsetek Lajkának, dobjatok a színkockákkal, színezzétek be az űrállatokat, az űrkutyajátékokat, és szerezzetek pontokat a minél hosszabb, színesebb űrkukacokkal! 3 játékváltozat egy dobozban, amiben még ezt találod: - 3 db színezőtömb - 6 db színes ceruza - 4 db színkocka. Játékosok száma: 2 - 4 fő Játékidő: 20 perc Ajánlott korosztály: 3 éves kortól ajánljuk

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 990 Ft-tól
 • -20%-998 Ft

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Gyerek játék
Mechanizmus: Ceruza-Papír, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Lajka társasjáték videók (1)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • olgaf

  2022-02-09 13:01:06

  köszi az ismertetőt, bevallom én nem mertem beszerezni, mert pont ettől féltem, hogy nagyobb a hype, mint a játék

 • anna.varganekis

  2022-02-09 12:12:28

  igen, és most már vélemény is van róla több helyen... és ahogy írtam is, végül sikerült megkedvelni a játékot, lehet csak ennyi, h nem szabad semmit megvennem rögtön frissen amíg új

 • domi79

  2022-02-09 12:11:19

  mondjuk fent a képen látszik azért, hogy mekkorák a ceruzák :) hacsak nem feltételezzük, hogy a dobókocka nagyobb a szokásosnál 😉

 • anna.varganekis

  2022-02-09 11:58:55

  Ez azon ritka esetek egyike mikor már megjelenés előtt viszonylag nagy hype jött velem szembe, feltehetőleg a magyar fejlesztés miatt. Mivel épp a játék célközönségének számító korosztályba esett / esik a gyerekünk, aki ráadásul akkoriban épp nagyon durván rá volt függve a mindenféle űrkutatási dolgokra, hamar elhatároztuk, hogy ezt be fogjuk szerezni.

  Valószínűleg túl nagyon voltak az elvárásaink, amiatt csalódtunk benne, mert egyébként idővel sikerült megkedvelnünk, és valójában még manapság is előkerül néha-néha, szóval nincs okom rosszat mondani rá.

  Igazából két (és fél) dolog van, ami nálam elég negatív.

  Egyrészt a Lajka téma erőteljesen szerepel benne, mindenhol úgy lett eladva, hogy ez a játék az űrutazó kutyáról szól, no hát ez aztán egy teljesen absztrakt játék, semennyire nem érződik rajta a tematika (ami nekünk pont fontos lett volna). Persze igen, tájékozódtam volna én jobban, de akkor sem esett jól, becsapva éreztem maga, hogy a kommunikáció nem állt arányban azzal ami a dobozban van (és becsszó még el is mentem a Pagony-ba, hogy bele lehet-e nézni a játékba, hogy mi van benne, ami más saját kaidású játékaiknál szokás, de ennél nem engedték - hát igen túl az elején megvettem, amíg nem voltak még vélemények olvashatók róla).

  A másik, ami apróságnak tűnhet, de egyszerűen nem értem, hogy egy dobj & színezz játékba miért ilyen miniatűr ceruzákat raktak... ennél hosszabb méretűeket is selejtezek már a gyerek tolltartójából, mert nem lehet vele szépen írni, rajzolni, stb. Bőven lett volna hely abban a nagyon üres dobozban, hogy rendes hosszúságú ceruzát rakjanak bele. (És persze igen, van otthon színes ceruza, szóval egyszerűen játsszunk a sajátunkkal, csak nem értem.)

  A plusz feledik, csak jóval később tűnt fel, a honlapon fent lévő angol szabályban benne vannak a játéklapok, hogy ki lehessen próbálni, a magyarban viszont nincsenek. Ez miért? Miért kellett a magyar emberek elől eltitkolni, nem megadni a lehetőséget, hogy kipróbálhassuk vásárlás előtt?

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  3+
 • Tervező:  Máté Lencse
 • Illusztrátor:  Kismarty-Lechner Zita
 • Kiadók:  Pagony játék
 • Elérhető nyelvek:  magyar

Kiadások

 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19 cm x 19 cm x 3.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Lajka társasjátékhoz