Az alapjáték után úgy döntöttünk, megnézzük, mit nyújt a kiegészítők terén a méltán népszerű A Mars Terraformálása.

[Társalgó] A Mars Terraformálása - A kiegészítők

Társasjátékot bővíteni mindig rendkívül hálás feladat lehet játéktervezőként, hiszen ilyenkor nem csak az alapjáték esetleg megmaradt sorjáit lehet lesimítani, de olyan elemekkel is bővíthető a játékmenet, melyek sokszor sokkal gazdagabbá teszik az élményt. A Mars Terraformálása esetében ez viszont egy szakajtónyi bővítményt jelent!

[Társalgó] A Mars Terraformálása - A kiegészítők

Az alapjáték után úgy döntöttünk, megnézzük, mit nyújt a kiegészítők terén a méltán népszerű A Mars Terraformálása. Társasjátékot bővíteni mindig rendkívül hálás feladat lehet játéktervezőként, hiszen ilyenkor nem csak az alapjáték esetleg megmaradt sorjáit lehet lesimítani, de olyan elemekkel is bővíthető a játékmenet, melyek sokszor sokkal gazdagabbá teszik az élményt.

A cikkben megtalálható társasjátékok adatlapjai - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Aug

Családi játékok a Piatniktól – Tubyrinth [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.08.07. 11:00:00

Összekötni A pontot a B-vel elméletben az egyik legszimplább feladat. Ha azonban rafinált alakzatokkal kell ezt megtenni, miközben az idő is ellenünk dolgozik. Nos, máris nehezebb.

06Aug

Exit és La Viña a Kosmostól [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.08.06. 13:30:00

Immáron nemcsak a valóságban, de a társasok között is egyre népszerűbbek a szabadulószobák, amit az Exit-sorozat is kiválóan megmutat. Emellett még a borkészítésbe is belekóstoltunk.


Kommentek

 • gyd

  2020-03-29 20:49:22

  Nem semmi, hogy mekkora siker lett a Mars terraformálása, és milyen kis idő alatt mennyi kiegészítő jött ki hozzá. Nem véletlen egyébként a dolog, mert egyfelől a tematikája is elég jól eltalált (közkeletű manapság, így sok embert megfog), másfelől elég jó áron elég jól felépített nagy játékot kapunk. Valószínűleg a minik és mindenféle egyéb fancy dolog hiánya is árcsökkentő tényező, de ez nem is feltétlenül mindenkinek hiányzik, aki komolyabb, komplexebb játékot keres.

  Ha már az alapjáték olcsón kapható, véleményem szerint a kiegészítők is elég jó áron vannak mérve. Példaként a Pandemic-et hoznám: annak a kiegészítői nagyjából ugyanolyan áron vannak mérve, mint az alapjáték - persze sok új elemet hozzá is adnak az alapjátékhoz. A Mars terraformálása kiegészítői az alapjátékhoz képest, és általánosságban sem vészesek annyira szerintem.
  Az alapjáték az összes eddigi kiegészítővel együtt kijön 35000 forint alatt jelenleg, ami még mindig néhány nagy játék ára alatt van.

  A Hellas & Elysium valóban szokatlan, hiszen nem sűrűn van egyből két új pályával kiegészítve a játék. Ez valóban egy szokatlan újítást hozhat a játékba, megváltoztathatja az eddigi jól működő stratégiákat, egyszóval új színt hozhat be azok számára, akik már szétjátszották az alapjáték pályáját.

  A Távoli gyarmatok, a Vénusz, illetve a Kezdetek afféle tipikus/szokványos kiegészítőkként behoznak egy-egy új elemet a játékba amellett, hogy az eddigi lehetőségeket is bővítik. Ezzel pedig az eddig is eléggé összetett játékmeneten tudnak egy nagyobbat csavarni, illetve a meglévő kategóriák esetében tudnak egy kis újítást hozni az új lapokkal.

  A Hatalmi játszma is egy nagyon érdekes kiegészítő, hiszen kellően életszerűvé is teszi a játékot. Ki gondolná, hogy a politika és a bürokrácia ne lenne jelentős szereplője egy ilyen nagyszabású projektnek? Úgyhogy akinek a csavar mellett életszerűség növelése is jól jönne, annak valószínűleg ez ínyére lesz.

  A játékostáblák pedig nem hoznak újdonságot a játékba, de sok bosszúságtól meg tudnak óvni. Ki ne ismerné az érzést, mikor mindenféle jelölők fent vannak akár egy pályán, akár egy játékostáblán, és valami miatt szétcsúszik az egész? Legyen az egy instabil asztal, egy macska, egy óvatlan mozdulat vagy akár egy hurrikán - na jó, az utolsó esetében valószínűleg az új játékostáblák sem fognak segíteni.
  Szóval ötletes "kiegészítő" ez is. Akinek megér ennyi pénzt a véletlen események hatásának csökkentése, az úgyis beszerzi.

  A készítők részéről pedig ügyes húzás a sok kiegészítő, hiszen ha sokan ráutaznak azokra is, akkor végső soron jóval drágábban tudták eladni a játékukat. :)

Népszerű

Friss

 • Nyereményjáték! Arborétum - A látszat néha csal

  2020.08.13. 16:30:00 / Ismertető, Bemutató

  Szeretsz a természetben barangolni és csodálni annak szépségét? Odavagy a színpompás faültetvényekért? Gondoltál már arra, hogy egy saját füvészkertet nyiss, és ezáltal hozzájárulj az ismeretterjesztéshez és a környezetvédelemhez? Eljött a te időd!

 • Machete a kézbe, irány Eldorádó! – Eldorádó legendája

  2020.08.12. 18:00:00 / Ismertető, 2020

  Négy kincsvadász indul útnak Amazónia dzsungelében, hogy felkutassák Eldorádót. A kalandorok félelmet nem ismerve vágnak át az esőerdőn. Amott folyókon kelnek át, máskor a falvak lakóit kell lefizetniük, de néha elég a bozóton átverekedniük magukat.

 • Kickstarter körkép - 33. hét

  2020.08.10. 18:00:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

 • Holtak tele - Válaszúton

  2020.08.09. 16:00:00 / Ismertető, 2020

  A Holtak Tele tekinthető Battlestar Galactica Light változatának, de eredeti ötletei és hangulata miatt akár a versenytársának is a titkos áruló szerepes kooperatív játékok között.

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • A Mars Terraformálása: Hatalmi játszma
 • A Mars Terraformálása: Távoli gyarmatok
 • A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő
 • A Mars Terraformálása: Következő állomás:Vénusz
 • A Mars Terraformálása: A kezdetek