Az alapjáték után úgy döntöttünk, megnézzük, mit nyújt a kiegészítők terén a méltán népszerű A Mars Terraformálása.

[Társalgó] A Mars Terraformálása - A kiegészítők

Társasjátékot bővíteni mindig rendkívül hálás feladat lehet játéktervezőként, hiszen ilyenkor nem csak az alapjáték esetleg megmaradt sorjáit lehet lesimítani, de olyan elemekkel is bővíthető a játékmenet, melyek sokszor sokkal gazdagabbá teszik az élményt. A Mars Terraformálása esetében ez viszont egy szakajtónyi bővítményt jelent!

[Társalgó] A Mars Terraformálása - A kiegészítők

Az alapjáték után úgy döntöttünk, megnézzük, mit nyújt a kiegészítők terén a méltán népszerű A Mars Terraformálása. Társasjátékot bővíteni mindig rendkívül hálás feladat lehet játéktervezőként, hiszen ilyenkor nem csak az alapjáték esetleg megmaradt sorjáit lehet lesimítani, de olyan elemekkel is bővíthető a játékmenet, melyek sokszor sokkal gazdagabbá teszik az élményt.

A cikkben megtalálható társasjátékok adatlapjai - akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • gyd

    2020-03-29 20:49:22

    Nem semmi, hogy mekkora siker lett a Mars terraformálása, és milyen kis idő alatt mennyi kiegészítő jött ki hozzá. Nem véletlen egyébként a dolog, mert egyfelől a tematikája is elég jól eltalált (közkeletű manapság, így sok embert megfog), másfelől elég jó áron elég jól felépített nagy játékot kapunk. Valószínűleg a minik és mindenféle egyéb fancy dolog hiánya is árcsökkentő tényező, de ez nem is feltétlenül mindenkinek hiányzik, aki komolyabb, komplexebb játékot keres.

    Ha már az alapjáték olcsón kapható, véleményem szerint a kiegészítők is elég jó áron vannak mérve. Példaként a Pandemic-et hoznám: annak a kiegészítői nagyjából ugyanolyan áron vannak mérve, mint az alapjáték - persze sok új elemet hozzá is adnak az alapjátékhoz. A Mars terraformálása kiegészítői az alapjátékhoz képest, és általánosságban sem vészesek annyira szerintem.
    Az alapjáték az összes eddigi kiegészítővel együtt kijön 35000 forint alatt jelenleg, ami még mindig néhány nagy játék ára alatt van.

    A Hellas & Elysium valóban szokatlan, hiszen nem sűrűn van egyből két új pályával kiegészítve a játék. Ez valóban egy szokatlan újítást hozhat a játékba, megváltoztathatja az eddigi jól működő stratégiákat, egyszóval új színt hozhat be azok számára, akik már szétjátszották az alapjáték pályáját.

    A Távoli gyarmatok, a Vénusz, illetve a Kezdetek afféle tipikus/szokványos kiegészítőkként behoznak egy-egy új elemet a játékba amellett, hogy az eddigi lehetőségeket is bővítik. Ezzel pedig az eddig is eléggé összetett játékmeneten tudnak egy nagyobbat csavarni, illetve a meglévő kategóriák esetében tudnak egy kis újítást hozni az új lapokkal.

    A Hatalmi játszma is egy nagyon érdekes kiegészítő, hiszen kellően életszerűvé is teszi a játékot. Ki gondolná, hogy a politika és a bürokrácia ne lenne jelentős szereplője egy ilyen nagyszabású projektnek? Úgyhogy akinek a csavar mellett életszerűség növelése is jól jönne, annak valószínűleg ez ínyére lesz.

    A játékostáblák pedig nem hoznak újdonságot a játékba, de sok bosszúságtól meg tudnak óvni. Ki ne ismerné az érzést, mikor mindenféle jelölők fent vannak akár egy pályán, akár egy játékostáblán, és valami miatt szétcsúszik az egész? Legyen az egy instabil asztal, egy macska, egy óvatlan mozdulat vagy akár egy hurrikán - na jó, az utolsó esetében valószínűleg az új játékostáblák sem fognak segíteni.
    Szóval ötletes "kiegészítő" ez is. Akinek megér ennyi pénzt a véletlen események hatásának csökkentése, az úgyis beszerzi.

    A készítők részéről pedig ügyes húzás a sok kiegészítő, hiszen ha sokan ráutaznak azokra is, akkor végső soron jóval drágábban tudták eladni a játékukat. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Mars Terraformálása: Következő állomás:Vénusz
  • A Mars Terraformálása: Hellas & Elysium kiegészítő
  • A Mars Terraformálása: Távoli gyarmatok
  • A Mars Terraformálása: A kezdetek
  • A Mars Terraformálása: Hatalmi játszma