Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Robbanó cicák: Menny és pokol!

A Robbanó cicák: Menny és pokol! a Robbanó cicák egy önállóan is játszható, de az eredeti játékkal és annak kiegészítőivel is kombinálható változata, amely a Netflix animációs sorozatán alapszik.

"Fergeteges partijáték felrobbanó cicákkal, világvégével és Macskaistennel – és féktelen röhögéssel!"

Egy narválon szörfözve indulsz halászni

A Robbanó cicák -Menny és pokol! előkészülete során kirakjuk a Menny és pokol táblát a Macskaistennel és a Macskaördöggel a játéktér közepére, majd a szokásos módon osztunk mindenkinek egy Hatástalanítás lapot, megkeverjük a paklit a Robbanó cicák nélkül, osztunk belőle mindenkinek hetet, majd visszakeverünk játékosszámnak előírt Robbanó cicát a pakliba. Mindig pontosan egyel kevesebb robbanó cica van játékban, mint ahányan játszunk, így minden partinak csak egy túlélője lehet.

Aktív játékosként kijátszhatok lapokat a kezemből, majd fel kell húznom a pakli legfelső lapját - kivéve, ha a kijátszott akciókártyám mást mond. Ha Robbanó cicát húzok, Hatástalanítás bevetésével védhetem ki a biztos halált: eldobom a Hatástalanítást, a robbanót pedig visszateszem a pakli egy tetszőleges, titkos helyére. Ha nem sikerül kivédenem, felrobbanok, és kiesek.

"Összefoglalva: Ha felrobbansz, veszítesz. És tiszta gyúlékony bénaság leszel. Ha nem robbansz fel, győzöl. És tele leszel királysággal, szép munka, haver! Az összes többi kártya csökkenti annak az esélyét, hogy felrobbanj egy Robbanó cica miatt."

Szappanope-pal mosod le bűneid

A kártyák illusztrációin a Netflix sorozat szereplői és jelenetei köszönnek vissza - hogyha nézed, izgalmas lesz felfedezni, melyik lap melyik részből származhat, de az sem ront az élményen, ha egy részt sem láttál.

Az alapjátékból a jól megszokott Macskártyák, Robbanó cica, Hatástalanítás, Nope, Támadás, Újrakeverés és Szívesség kártyák kerültek be a dobozba, az Ugrás és a Jövőbe látás viszont nem kapott helyet. A Robbanó cicák partipakkból és a Berobbanó cicák kiegészítőből megismert Célzott támadás (a körünk húzás nélkül véget ér, a kiválasztott játékos pedig kétszer következik) és Vadmacska (bármilyen Macskártyaként használható) itt is felbukkan, valamint A jövő feltárása (a húzópakli felső három lapját mindannyian megnézhetjük) és az Őrült felfordulás (felhúzzuk a pakli legalsó lapját, és eldöntjük, hogy megtartjuk, vagy a pakli tetejére rakjuk - ebben az esetben nem kell újat húznunk) új akciókártyákat is megkapjuk. De a legizgalmasabb újítás egyértelműen a Menny és pokol tábla a rajta pihenő Macskaisten és Macskaördög lapokkal, valamint az Armageddon akciókártya.

Felneveled az aranyhalat, amit még annak idején lehúztak

Az Armageddon kártyát a körömben játszhatom ki, ha a Macskaisten és a Macskaördög is a helyén várakozik. Elveszem mind a két lapot, és lerakom magam és egy ellenfelem elé őket úgy, hogy csak én tudom, kinél melyik van. Ellenfelem látatlanban eldönti, hogy megtartja a sajátját, vagy kicseréli a két lapot. Ezután felfedjük, kinél melyik van: a Macskaördög felrobban, és visszamegy a helyére (szokásos módon kivédhető Hatástalanítással a halál), a Macskaisten pedig új gazdája kezébe kerül. Ez a Robbanó cicák univerzum legerősebb kártyája: a saját körömben játszhatom ki, és Nopeon kívül a pakli bármelyik másik kártyájaként bevethető. Ha túléltem az armageddont, a köröm laphúzás nélkül ér véget.

Visszamész az időben, hogy megkóstolj egy dinoszauruszt

Robbanó cicák: Menny és pokol! tetszőlegesen kombinálható bármely másik Robbanó cicákkal, és így már akár kilencen is játszhatunk! Mivel ez a verzió még agresszívebben, még több halállal érkezik a három Armageddon kártya nyújtotta lehetőség miatt, szerintem a  Zombicicákkal kombinálva a legélvezetesebb a játék: a több robbanástól még nagyobb az izgalom, de a halottak játéka és feléledése miatt nem ücsörög tétlenül senki sem.

Találkozás Isten elfeledett teremtményével

Nagyon örültem, hogy ismét felbukkan a Célzott támadás, már az elődökben is odavoltam érte: végre nem csak a szomszédoknak van egymásra hatása - ezzel kiszúrhatok bármelyik ellenfelemmel. Annyira szeretem ezt a lapot, hogy az esetek többségében a Macskaistent is ekként szoktam bevetni. Egyébként mivel ők a Macskaördöggel saját hátlapot kaptak, és ugyanúgy lopható, mint bármelyik másik kártya, nem feltétlen az fogja felhasználni, aki elnyerte az armageddon során - nálunk az armageddon után kész harc szokott kialakulni Isten megszerzéséért, és ezerrel repkednek a kártyapárok és a Nopeok.

Egyedül azt sajnálom, hogy a lapok nem kaptak játékosszám szerinti jelölést két- és háromszemélyes gyorsváltozathoz (ahogy a Robbanó cicák partipakk vagy a Zombicicák kártyái), csak annyit mond a szabály, hogy eltávolíthatjuk a pakli egyharmadát - emiatt ekkor a párok nehezebben jönnek ki, egy-egy akciókártya pedig néha játékba se kerül.

Hogyha tovább bolondítanád a bundás orosz rulettet, még többet kockáztatnál, és amúgy sem a kislétszámos gyorsváltozatot részesíted előnyben, Neked szól a Robbanó cicák: Menny és pokol!. Ha pedig van már egy Robbanó cicák vagy Zombicicák társasod, de túl nagy a társaság, szerezd be, hogy kilencen is tudjatok játszani!

A(z) Robbanó cicák: Menny és pokol! társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Júl

Zombicicák🧟‍♂️🐈‍⬛ - Robbanó cicák kiesés nélkül?!

Ismertető | 2024.07.28. 14:00:00

A Zombicicák a Robbanó cicák egy önállóan is játszható, de az eredeti játékkal és annak kiegészítőivel is kombinálható változata. A játék lényege, hangulata és stílusa változatlan, de a kártyák újak, és érkezik pár izgalmas csavar.

20Júl

Hupp - Cuki agyégetés

Ismertető | 2024.07.20. 14:00:00

Cuki cicák, mosolygó macska a dobozon, steppelt szövet játéktábla, aranyos elnevezés, boldog ugrándozás az ágyon. Ez biztos valami egyszerű gyerekjáték. De miért van a dobozon, hogy "Megtévesztően cuki, meglepően cseles taktikai játék két főre"?


Kommentek

  • babinszkijano

    2024-08-14 10:52:25

    A cikk az remek és tartalmas a megszokottan magas minőségen, viszont a Netflixes sorozatot teljes egy részig bírtam nézni. Erőltetettnek éreztem. Amikor már izzad a tarkója is mindenkinek, hogy végre legyen már valami új és vicces, amúgy csak még nagyobb polgárpukkasztással lehetne elérni. Nem a Netflix, vagy az alapjáték hibája, hanem konkrétan ennél a sorozatnál nem látom azt, hogy a készítők "szerették" is volna megcsinálni, inkább feladatnak kapták sajnos.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Robbanó cicák: Menny és pokol!