Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Berobbanó cicák - Shame! Shame! Shame!

Ha szereted a Robbanó cicákat, de kezd unalmassá válni, vagy szimplán még izgalmasabbá tennéd, illetve odavagy a nyilvános megszégyenítésért, akkor a Berobbanó cicák tetszeni fog.

A Berobbanó cicák a Robbanó cicák első magyarul is megjelent kiegészítője. Amellett, hogy hatfősre bővíti az alapjátékot, megbolondítja a játékmenetet néhány új kártyatípussal, illetve tartalmazza a Szégyen gallérját is - de erről majd később. Ha nem ismered az alapjátékot, érdemes először az azt bemutató cikkünket elolvasni.

Egy macska, aki türelmesebb a többinél

Az előkészületekben nagyon apró különbség van: az osztás előtt a robbanó cicák mellett a berobbanó cica kártyát is kivesszük a pakliból, majd a berobbanó mellett a játékosszámnál kettővel kevesebb robbanó cicát keverünk a húzópakliba. Már kezdhetjük is a játékot - az pedig semmiben sem különbözik a korábbiaktól.

A legnagyobb újítást az új kártyatípusok jelentik. A berobbanó cica a robbanó cicához hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy amikor valaki először húzza fel a pakliból, visszateszi abba képpel felfelé. Amikor azonban valaki a képpel felfelé visszarakott állapotában kell felhúzza, akkor sajnos menthetetlenül felrobban, és kiesik a játékból. A fordítás segítségével megfordíthatjuk a körsorrendet, és a körünk laphúzás nélkül ér véget. A húzás a mélyből kijátszása esetén a húzópakli teteje helyett az aljáról húzunk egy lapot a körünk végén. A vadmacska bármilyen macskakártyaként felhasználható. A jövő megváltoztatásával megnézhetjük és kedvünk szerint átrendezhetjük a pakli legfelső három lapját. Végül, de nem utolsó sorban a célzott támadással úgy hajthatunk végre támadást, hogy mi választjuk ki a soron következő játékost - tehát soha senki nem érezheti magát biztonságban, illetve könnyedén visszanyalhat a fagyi.

De mégis mi a csoda az a Szégyen gallérja? Egyszerre segítség mindenki számára, és nyilvános megszégyenítés egyvalakinek. Az első játékos, aki eltéveszti, hogy ki a soron következő játékos, megkapja a gallért, és ő a belső felén, a többiek a külső felén fogják látni, hogy mi a jelenlegi körsorrend (természetesen fordítás esetén korrigálni kell). Ez a játék végéig így marad a szabály szerint. Persze megvan a szabadságunk, hogy minden hibázásnál átadjuk más játékosnak, hogy ne merjék elveszíteni a fókuszt.

Egy macska, akit már lézerrel sem lehet megnyugtatni

A Berobbanó cicák érdekes taktikai lehetőségeket hoz be a játékba az új kártyákkal. Ettől függetlenül ugyanúgy aknára léphetünk egy óvatlan pillanatban, ahogyan eddig is, de szerintem ez egy ilyen kaliberű játéknál ugyanakkora előny, amekkora hátrány. Sőt, a potenciális vásárlók körében valószínűleg az sem hátrány, hogy az új lapok újabb vicces grafikákat és szövegeket jelentenek.

A Szégyen gallérjának nálunk meglepően rossz fogadtatása volt - ehhez valóban kell az, hogy oldott legyen a hangulat a társaságban, és senki se vegye véresen komolyan a játékot. Nem árt, ha megtanulunk nevetni magunkon. De ahol nincs gond azzal, hogy valakit érzékenyen érintene, ha ő kapná ezt az áldást, sőt, egyenesen imádják egymást húzni és szívatni a játékosok, akkor valószínűleg óriási sikert fog aratni.

Maga a doboz is tele van ötletes és humoros dolgokkal, ahogy azt már megszokhattuk az Exploding Kittens kiadótól. Az egyik szóvicc magyarul annyira nem jön át, de ez sajnos benne van a pakliban. És természetesen eszem ágában sincs a fordítókat hibáztatni, hiszen ember legyen a talpán, aki úgy lefordítja magyarra a "This box is huge because it's an expansion" mondatot, hogy átjöjjön a vicc is.

A játékosszám hatra növelése igen hasznos tud lenni, ez egy nagy előnye a kiegészítőnek. Természetesen szembeállíthatjuk a partipakk tízfősre bővítésével, de ott más területen kapunk kevesebbet. Valószínűleg mindenki el tudja dönteni, hogy neki a nagyobb játékosszám, vagy néhány kártyatípus és a Szégyen gallérja a fontosabb.

Egy macska, aki ugyanúgy felrobbant bármelyikünket, mint a többi

A Berobbanó cicák hozza és tovább csiszolja az alapjáték hangulatát. Ha valakinek az bejött, annak szerintem ez is be fog jönni.

A(z) Berobbanó cicák társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gyd

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

22Máj

Dűlőre jutunk - Magyar palackba magyar bort!

Ismertető | 2024.05.22. 20:20:00

Vörösbor, fehérbor, rozé… készíts annyi bort, amennyit csak tudsz, hogy te teljesíthesd a legjobb megrendeléseket! De vigyázz, a dűlők közösek, és ha nem figyelsz, valaki más fogja őket leszüretelni!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Robbanó cicák
  • Berobbanó cicák